Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: Honda Dylan 150cc

добијаш пуну А то је 100% :takoje: а за брзину израде пластичне зависи од "шалтеруше" мени је урадила за 3 дана без икакве потврде итд јер сам питАао може ли брже пошто ускоро полажем за Е категорију - тако да се и овом приликом захваљујем том службенику из Љермонтове :care:

али друже ти си у Ниш-у тако да искрено сумњам да могу за 3 дана да ураде до Топчидера и назад, али ти свакако пробај... :zvizduk:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Supershadow 250

ma mogu ako hoće. drugar je dobio tablicu i novu saobraćajnu za svega par dana, a predao u Pirotu. Bez poznanstva ili urgencije il veze, sve regularno. Predao u četvrtak, bile gotove u utorak. Dok se u Nišu tablica čeka oko 18 do 22 dana (ja sam čekao 19 dana) a saobraćajna još tri nedelje preko toga, u proseku.

hvala za odgovor.

наравно да могу ако им се хоће... :takoje: ево ја сад чекам већ преко метар дана 2 пут нову дозволу јер мора поново израда за Е категорију :stabre::lud:

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Sachs X-Road 125

Danas bio na polaganju, i POLOZIO!! :D Vozili na motoru auto-skole, Tomos BT, al moras pokazivati rukom kad skreces.

Desio mi se mali peh, idem polako ka semaforu, zeleno. I na po metra od pesackog -> zuto. I ja zabodem prednju i prokliza mi prednji nekako ???, al posto je mali samo mi se srusio izmedju nogu... Podigao ga i nastavio, na kraju pandur kaze okej je, polozio se. :D

Jednom sto nije polozio je na raskrsnici kad je trebao skrenuti levo, kamion iz suprotnog smera stao na sred raskrsnice i upalio sva 4 migavca. Ovaj sto polagao tada krenuo da skrece i jbg srusili ga...trebao je sacekati da kamion odluci sta ce.. Tako da znate ako se nekom desi slucajno takva situacija. ;)

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Sta se jos dobija uz L tablicu? Tj. koji dokument pokazujem policiji kada me zaustavi, i da li tamo pisu informacije o motoru na kom su L tablice? Da li tablica mora da se okaci na motor ili moze da se stavi u neku torbicu?

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

ja sam uzeo tablicu pre 10 dana i rekli su mi da je zakacim pored registarske tablice. uz tablicu dobijas potvrdu radi upravljanja motorom i to pokazujes pandurima. na potvrdi pisu registarske tablice motora na kom su L tablice.

• Šta reći?, 399 postova

Pozarevljani,koja auto skola kod nas ima dobar motor za polaganje,a i uopste koja je dobra auto skola?ja imam B i C(polagao sam u Startu)ali oni imaju nekog praistorijskog Tomosa,pa ne bi bas to da vozim..

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

ja sam uzeo tablicu pre 10 dana i rekli su mi da je zakacim pored registarske tablice. uz tablicu dobijas potvrdu radi upravljanja motorom i to pokazujes pandurima. na potvrdi pisu registarske tablice motora na kom su L tablice.

Ja sam svojevremeno svoju L tablicu skidao kada parkiram skuter, bila je neka priča da ih kradu, a nije jeftina ako ti nestane...

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: XT 600 kurbla bre!

Da li motor na kome se polaze mora imati oba retrovizora ili moze samo levi ili moze bez oba?

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

To mozda u nekim auto skolama gde imaju dil sa pandurima, inace po Zakonu motor mora da bude sa menjacem.

To mozda u nekim auto skolama gde imaju dil sa pandurima, inace po Zakonu motor mora da bude sa menjacem.

Koliko sam ja razumeo taj zakon za menjač -da mora da ga ima motor na kom se polaže je samo u BG (i većim gradovima) dok je u mestima van BG ostavljeno da može i automatik :zvizduk:

tako da nije u pitanju nikakav "dil" niti išta nelegalno već jednostavno različit lokalni propis, koji većini odgovara :takoje::moto3:

naravno po trenutno važećim "starim" pravilima za obuku, a kako će biti po "novim" to verovatno neznaju ni u Ljermontovoj :nanana::lol:

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 47N

Da li je moguce upisati A kategoriju u staru vozacku dozvolu (u kojoj je upisana B kategorija), obzirom da nova vozacka nije vazeca van granica Srbije, tj ne moze se njom upravljati u inostranstvu?

Nema smisla placati ~1500din kada ce nova vozacka vaziti do datuma kada istice stara....

колико је мени познато : неможе сигурно у БГ :lud: (осим ако немаш везу - али онда неби ни питао овде ...) :zvizduk:

мени су измузли 3000 дин (два пута по 1500) само због уписа нових категорија у јбн нову пластичну дозволу :'( <_<>:(

али негде ван БГ можда још може ... мада ако си положио скоро А - лекарски ти важи још макс 5-6 месеци и онда опет 2500 дин па ти размисли... :stabre:

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

Imas na netu ove testove:

http://testovizavozn...vi/pocetak.html

A ove mozes da skines:

http://rapidshare.co...ckog_ispita.zip

Ovo je samjo za A kategoriju jel da ?

Samo ti skini te testove i nauci ih, nije lose ni neku knjigu da uzmes cisto zbog pravila.

Kad ove testove naucis polozices 100% :takoje:

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja