Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 225 postova

I ja sam danas polozio u Viru :)

Ono sto je mene opredelilo za ovu skolu (pored toga sto je Jasminko covek sa foruma) je cinjenica da imaju najbolju prolaznost na voznji od par skola koje su mi usli u uzi izbor i nisam se pokajao...

Polozio testove i voznju iz prve, i sutra po dozvolu.

Pozdrav, Nebojsa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

i sutra po dozvolu.

Čisto onako, jedan nabac:

Svi koji imaju bilo koju kategoriju (B,C,D,E) i treba da dopišu novopoloženu kategoriju (A), a na prednjoj strani vozačke dozvole im ne piše SRB već YU ili SCG, da ponesu 2 slike i uplate taksu i kintu za novi formular vozačke, na kome piše SRB, inače će u Ljermontovoj dva puta čekati u redu. ;D

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Dobar nabac ;)

Ja polažem oko 1. novembra, pa me već stra' :(

Dobar nabac ;)

Ja polažem oko 1. novembra, pa me već stra' :(

Nema zašta da te je stra`, pogotovo ako polažeš preko VIR. Pandur je prilično tolerantan na poligonu, a vožnja po gradu je smešna. Ako hoćeš, može da se čujemo ili vidimo preko dana, pa da ti sve potanko objasnim. Može i na PP ili mail

• U prolazu, 45 postova

sada se moze reci da sam kvalifikovan za ovu temu ;)

Polozih danas i voznju/sutra po dozvolu  :) :) :)

auto skola VOLAN Novi Sad = ma sve OK

nisam ni znao da se sa 33 god jos uvek ovako necemu mogu radovati-kao malo dete.

• Free Rider, 126 postova
  • Motocikl: Kawasaki En 500

sada se moze reci da sam kvalifikovan za ovu temu ;)

Polozih danas i voznju/sutra po dozvolu  :) :) :)

auto skola VOLAN Novi Sad = ma sve OK

nisam ni znao da se sa 33 god jos uvek ovako necemu mogu radovati-kao malo dete.

Cestitam. ;D  Ja sutra u 9 u saobracajnoj polazem voznju, drzte mi palceve . Nadam se da cu se i ja konjina od 37 radovati kao dete  :D

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

33...37....e deco moja svekolika ;D

No nikad nije kasno, je l' da? ;)

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

i ja polazem u utorak... u Pazovi, preporucujem svima, bila sam juce tamo da vidim "teren" , poligon i voznja po gradu su smesni, a polaganje testova i voznje je u jednom danu!  i polaze se na njihovom skuteru bez brzina

Vidim da si polagao u VIR-u za A.

Da li se secas kojim ulicama si vozio posle poligona?

Prosao bih tuda pre polaganja da vidim na sta da obratim paznju. Dugo nisam bio u tom kraju.

Bilo bi mi dovoljno samo nazivi ulica ili na pr. od poligona prvi semafor desno, druga levo do kraja pa polukruzno...

Hvala ti

Pedja

Evo odgovora, ali, puštam javno, da ne bih slao više puta na PP:

Svi koji bi polagali u VIR, mogu kod njih da dobiju SVE informacije. Jedan od osnivača BJB je i instruktor vožnje u pomenutoj kući i naravno Bajker. Često se nalazi na poligonu, sa kandidatima za polaganje za B i uvek je rad da uputi savete kandidatima za A. Međuti, dešava se da je van poligona, a onda...

SAVET:

-Na poligonu određenim danima ima polaganja, pa ne bi bilo uputno biti na istom u to vreme, ako već ne polažete!

-Raspitajte se telefonom, kada nema polaganja, da bi vežbali na istom!

-Ne motajte se u blizini poligona i okolnim ulicama bez L table, ako nemate položeno za A - ima dosta saobraćajaca - prijava zagarantovana bez pardona!

Evo i položaja poligona, kao i jedne od ruta kojom se polaže PAŽNJA!!! OVO NIJE JEDINA RUTA. Rutu biraju ispitivači u kolima ispred vas!!!

SREĆNO SVOJ BUDUĆOJ BRAĆI BAJKERIMA !!!

post-657-12879007455321_thumb.jpg

post-657-12879007455698_thumb.jpg

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Naravno jeftinije nego u CG, kod nas je 30-45 e ljekarsko + 80-100 e polaganje + upis kategorije 15 e

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Pa ako se tako tamo polaze, onda vam je definitivno lakse poloziti u Zrenjaninu.. :) Posle polozenih testova, ide se na poligon koji se nalazi kod motela, tamo se radi osmica i onaj pravac, pa se onda ide oko parka i to je gradska voznja,tu imaju cetiri raskrsnice, na jednoj ima stop, a na drugim je dovoljno samo ruka da se pokaze (posto se polaze na T15 uglavnom...),na sve cetiri raskrsnice skrecete u desno, tako da nema prestrojavanja...

Driver,

a u Pazovi u gradskoj voznji nema ni Stopa  ;D nema ni jednog znaka, ni semafora, skrece se 3 puta i sve ulevo  :D

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Da, ali kod nas nema prestrojavanja za levo, pa ti vidi... ;) I koliko ce neki novopeceni vozac znati da se snalazi u saobracaju posle ovakvog polaganja...?

Vidim da si polagao u VIR-u za A.

Da li se secas kojim ulicama si vozio posle poligona?

Prosao bih tuda pre polaganja da vidim na sta da obratim paznju. Dugo nisam bio u tom kraju.

Bilo bi mi dovoljno samo nazivi ulica ili na pr. od poligona prvi semafor desno, druga levo do kraja pa polukruzno...

Hvala ti

Pedja

Evo i položaja poligona, kao i jedne od ruta kojom se polaže PAŽNJA!!! OVO NIJE JEDINA RUTA. Rutu biraju ispitivači u kolima ispred vas!!!

Samo da dodam da je na poslednjem polaganju (14.10) trasa bila kraca. Sa poligona se odmah islo levo, nije kroz okretnicu, i na semaforu se islo levo, nije desno, pa polukruzno i nazad.

Obrati paznju na:

- prestrojavanja (dve trake u jednom pravcu, pa polako uz migavce i vodi racuna da se ne prestrojavas preko pune linije, pesackog prelaza ili u raskrsnici),

- pesacke prelaze (pustaj sve sto pomisli da prelazi ulicu, ako ti pobegne auto ne juri, sacekace te...),

- polukruzno - posto ides iza automobila, sacekas da on uradi polukruzno, pa onda kreces, da ne zatvoris raskrsnicu (jedan momak je pao jer je isao odmah iza automobila), pa posle prestrojavanje.

Pre svega obrati paznju na poligon. Na pravcu ne smes da nagazis liniju (dvojica su pala zbog toga), a osmica nije toliko bitna, samo da se uradi bez spustanja noge i da se vidi da vladas motorom.

Ako imas jos neka pitanja vici, tu smo da pomognemo...

Pozdrav, Nebojsa

Samo da dodam da je na poslednjem polaganju (14.10) trasa bila kraca. Sa poligona se odmah islo levo, nije kroz okretnicu, i na semaforu se islo levo, nije desno, pa polukruzno i nazad.

Zbog ovoga su ljudi koji odlično vladaju motorom, popadali k`o zrele kruške!!!

`Ajdmo iz početka; kandidat za A, vozi iza kandidata za B. Pandur je u kolima B i okreće se i gleda šta i kako radi A. Rastojanje između vozila je 30-40 metara. Svaki kandidat polaže za sebe. Zajednička im je samo ruta. Ako B greši, on pada. Ako A ide za njim i on pada. Ako A radi pravilno, B i komisija ga čekaju. Pandur i komisoja namerno provociraju kandidate, pa ko se za.ebe, niko mu nije kriv.

Meni je B pobegao ~200 m pred poligonom, i pao. Ja položio, jer sam čekao pešaka, koji je pošao u prelaženje na peš.prelazu sa suprotne strane ostrva. Pandur je to video i svima u kolima rekao da tako treba. Jeste glupo po meni, jer pešak je imao do travnatog ostrva podosta, + do mene. Sa dozvolom, to nikada ne bih čekao, ali na polaganju... Uostalom, Jasminko me je na takve stvari upozorio, kao i izlazak sa poligona.

(desno a ne levo).

• Free Rider, 126 postova
  • Motocikl: Kawasaki En 500

Ja polozio, tako da... pice za ceo forum!!! e035.gife031.gif

p.s. Sta se jos radi na polaganjima? Posto kandidat za "B" ide ispred vas, policajac mu kaze da zaustavi namerno vozilo neposredno posle pesackog prelaza. Ako niste drzali ostojanje, zaustavicete se na pesackom i padate. Oprez!

I sta sam kreten jos uradio u Ljermontovoj: Kada uzmete potvrdu o polozenom ispitu idete u nadlezni SUP po dozvolu. Ako imate novu dozvolu "SRB", placate samo taksu, 500 i neki dinar i to je to. Ko iima staru dozvolu "SCG" ili nema u opste dozvolu, mora da se slika i da plati i taksu za obrazac v.d. oko 250 dinara. Sad, sluzbenica u AMSJ koja mi je popunila zahtev za dopunu kategorije, jer me je mrzelo da popunjavam sam, dala mi je dve uplatnice, izmedju ostalog i ovu drugu, i ja kreten uplatim i taksu za obrazac vozacke dozvole, ne obracajuci paznju. 

glavom_o_zid.gif

Posle me je savetovala da storniram, ali nisam vise imao zivaca za novo cekanje u redu. Tako da, obratite paznju i sta uplacujete.

Zbog ovoga su ljudi koji odlično vladaju motorom, popadali k`o zrele kruške!!!

... Uostalom, Jasminko me je na takve stvari upozorio, kao i izlazak sa poligona.

(desno a ne levo).

Bas sam pitao Jasminka za istu stvar i rekao mi je da moze slobodno levo jer nema nikakav znak niti linija koji bi te obavezali da skrenes desno. Skrenuo sam levo i polozio...

Meni je B pobegao ~200 m pred poligonom, i pao. Ja položio, jer sam čekao pešaka, koji je pošao u prelaženje na peš.prelazu sa suprotne strane ostrva. P

Ista prica. Samo lagano i obavezno pogled u retrovizore i preko ramena.

Pozdrav, Nebojsa

Cestitam vama koji su polozili!

A sad jedno VAZNO PITANJE!!!

Da li su na polaganju testova bas ona pitanja koja su na CD-u Autoskola, ili mogu biti neka druga? Ceo taj CD sam naucila, pa sad ne znam da li da ucim jos nesto iz knjige (jos nesto iz prve pomoci na primer) ili ne...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja