Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: FZR 600

Jedno pitanje....uzeo sam L tablicu i izvozao to sto je trebalo...sta dalje sutra bi je trebao vratiti ali to sam trebao jos u petak ...jel ce mi traziti neku doplatu ili sta vec i mogu li L produziti jos koji dan..?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 40 postova

Jedno pitanje....uzeo sam L tablicu i izvozao to sto je trebalo...sta dalje sutra bi je trebao vratiti ali to sam trebao jos u petak ...jel ce mi traziti neku doplatu ili sta vec i mogu li L produziti jos koji dan..?

za svaki dan koji kasnis,znaci posle dana kad si trebao da vratis tablicu.. a to ti pise na potvrdi, moraces da platis 350din...

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: FZR 600

za svaki dan koji kasnis,znaci posle dana kad si trebao da vratis tablicu.. a to ti pise na potvrdi, moraces da platis 350din...

Znaci ne moram vracati jos uvek tablicu jel tako?

Jedini problem ce biti to sto se placa 350din svaki dan kasnjenja....sto i nije problem ako zadrzavanjem L tablice resim jos veci problem .... ;)

Hvala sefe

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ja sam polozio pre 3-4meseca, sa 0 negativnih, naravno ;D...citao sam tu na pocetku teme kako neki polazu na svojim motorima. Kod nas u ZR-u ja jos nisam cuo za A skolu koja to dozvoljava.ja sam polagao na skolinoj 14-tici koja je registrovana na velike table...ja sam pokusao da odvozam 8-icu na gpz-u ali nema sanse!!a sto se tice voznje po gradu, ja sam vozio po nekim malim ulicicama gde nisam naisao ni na jednog pesaka, a kamoli biciklistu.tako da mi je polaganje bilo relativno lako 8)

pozdrav svima koji polazu i srecno ;)

• U prolazu, 40 postova

Znaci ne moram vracati jos uvek tablicu jel tako?

Jedini problem ce biti to sto se placa 350din svaki dan kasnjenja....sto i nije problem ako zadrzavanjem L tablice resim jos veci problem .... ;)

Hvala sefe

Bas tako.. ;)

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

...ja sam pokusao da odvozam 8-icu na gpz-u ali nema sanse!!

Ovo nije do GPZ-a, da se razumemo  ;D

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

kad sam ja polagao,momak odradio 8-cu na TDM-u za 10!  :o :o

nikako ;D...ne znam na kakvoj ste vi osmici radili, ali ova gde sam ja radio je jaako mala! kaze instruktor da tu 8-icu moze samo apn, 14-ica, i neke male croserice da urade...

svaka mu cast!...ja nisam ni skuterom uspeo da uradim 8-icu :D...pa kao da mi i treba sada, mislim bzvz ;D

• Svakom po zasluzi, 12426 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ako bog da, za jedno 15 dana krećem i ja u tu avanturu polaganja... ;)

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

ja sam polozio pre 3-4meseca, sa 0 negativnih, naravno ;D...citao sam tu na pocetku teme kako neki polazu na svojim motorima. Kod nas u ZR-u ja jos nisam cuo za A skolu koja to dozvoljava.ja sam polagao na skolinoj 14-tici koja je registrovana na velike table...ja sam pokusao da odvozam 8-icu na gpz-u ali nema sanse!!a sto se tice voznje po gradu, ja sam vozio po nekim malim ulicicama gde nisam naisao ni na jednog pesaka, a kamoli biciklistu.tako da mi je polaganje bilo relativno lako 8)

Pa mozes to i u ZR-u da uradis, ali onda te ne obucava auto skola nego sam ucis da vozis, posto casovi teorije nemaju znaci kad zavrsis sa L tablicom, pravac na polaganje... Bar sam tako ja razumeo... Ja sam polagao sa skolinom 15-kom, a tako sam ja razumeo za L tablicu.

Ne znam po kojim si ti to ulicicama polagao, ja sam isao tamo oko Karadjordjevog parka i kad sam bio na onoj strani gde je Begej, prasina mi je uletela u oci (to je negde na pola puta bilo) tako da sam jedva video jednog biciklistu, a sve se na kraju zavrsilo sa 0 negativnih...  ;D

Pa mozes to i u ZR-u da uradis, ali onda te ne obucava auto skola nego sam ucis da vozis, posto casovi teorije nemaju znaci kad zavrsis sa L tablicom, pravac na polaganje... Bar sam tako ja razumeo... Ja sam polagao sa skolinom 15-kom, a tako sam ja razumeo za L tablicu.

Ne znam po kojim si ti to ulicicama polagao, ja sam isao tamo oko Karadjordjevog parka i kad sam bio na onoj strani gde je Begej, prasina mi je uletela u oci (to je negde na pola puta bilo) tako da sam jedva video jednog biciklistu, a sve se na kraju zavrsilo sa 0 negativnih...  ;D

ne ne, mislio sam da ne mozes polagati svojim motorom...a i ja sam imao jedan cas voznje jer smo ja i jos dvojica kolega sa polaganja dosli vecim motorima na voznju, pa i nije bilo potrebe za vise casova ;D...a sto se tice voznje, ja sam polagao tamo kod motela neke male ulicice sirine 2m :)

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

Ja sam polagao voznju 22. jula sa svojim motorom. Nisam mogao da verujem da sam sa svojom grdosijom uradio osmicu i to lako. Kad sam vozio u gradu, imao sam jednu gresku. Lose sam se prestroio i naravno pao.

Ne znam kako je u vasem mestu, ali u Kraljevu uopste nije isplativo uzimati L tablicu.

Ne znam kako je u vasem mestu, ali u Kraljevu uopste nije isplativo uzimati L tablicu.

bojim se da ovo nisam razumeo druze,L tablica je jedan od uslova za polaganje

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

AKO polazes svojim motorom,da ne zbunjujemo ostale,ako se sve odvija motorom autoskole vi nemate nista sa L tablicom,odete,platite,vozite,platite,polozite... :)

Pozdrav 8)

AKO polazes svojim motorom,da ne zbunjujemo ostale,ako se sve odvija motorom autoskole vi nemate nista sa L tablicom,odete,platite,vozite,platite,polozite... :)

Pozdrav 8)

e da,tako je ok,samo bih te dopunio: "odete,platite,vozite,platite,polozite....." i opet platite ;D ( upisivanje kategorije,menja se dozvola,i ima neka taksa )

bojim se da ovo nisam razumeo druze,L tablica je jedan od uslova za polaganje

Ova auto skola ima Apriliu od 125cm, i trebao sam na njoj da polazem, tj svi mi koji polazemo za A, da bi instruktor rekao nekoliko dana pred polaganje da dodjemo sa svojim motorima. Nisam vozio nijedan cas, samo polozio testove.

Jedan drug je dosao sa Yamahom dt 125, na kojoj nije radio ni jedan zmigavac ni stop svetlo. Jedini uslov je da imas registrovan motor i to je to. Tako je ovde.

• Drug član, 1260 postova

Ne znam kako je u drugim gradovima, ali ovako je u Beogradu: odes u auto-skolu i upises se. Nakon toga podignes L tablicu u policiji. Da bi podigao L tablicu moras da im dones ili saobracajnu za motor registrovan na svoje ime ili na tudje ime sa ovlascenjem. Nakon toga koristis L tablicu za obuku (postoje i tu pravila - ne smijes nikoga da vozis, ne smijes van grada, itd ). Nakon toga izlazis na testove i kad polozis testove polazes voznju. Voznja se sastoji iz dva dijela - poligona i grada. Na poligonu se prvo vozi izmedju dve crte i nakon toga osmica. Poslije toga pratis automobil u kojem se nalazi komisija. I to je to.

Da bismo izbjegli ponavljanja pitanja, i ne citanje prethodnih posteva zbog velike kolicina stranica predlazem da neko iz autoskole napise detaljno uputstva i da se nakon toga tema zalijepi i zakljuca

tako je tomerc,ja bih samo dodao da se u automobili osim komisije nalazi i kandidat za B,barem je meni tako bilo.A mislim da ovo nije nebitno da ljudi ovde znaju,jer, recimo,onaj momak sa TDM-om sto sam ga spominjao,je popizdeo na devojku koju je pratio,jer joj se 4 puta gasio auto(kaze,nista nisam vozio,vise sam se odgurivao nogama),pa je kod polukruznog tako stala da on nije mogao da stane iza nje,....itd.Ipak,srecom je polozio

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

tako je tomerc,ja bih samo dodao da se u automobili osim komisije nalazi i kandidat za B,barem je meni tako bilo.A mislim da ovo nije nebitno da ljudi ovde znaju,jer, recimo,onaj momak sa TDM-om sto sam ga spominjao,je popizdeo na devojku koju je pratio,jer joj se 4 puta gasio auto(kaze,nista nisam vozio,vise sam se odgurivao nogama),pa je kod polukruznog tako stala da on nije mogao da stane iza nje,....itd.Ipak,srecom je polozio

Prilikom polaganja, potrebno je da se vozi 15-30 metara iza vozila, u kome neko polaže za B, ali gledati da nema vozila između, da bi policajac mogao da vizuelno prati kandidata za A. Ako se taj prijatelj mnogo nabio, mogao je da padne na polaganju.

ja sam druze bio sve vreme 10-15m iza (da mi se neko ne ufura izmedju),osim na uzbrdici kad rade rucnu(jbg,znaju da cimnu pozadi i po 5 metara  ;D ).Mislim da je ono na sta najvise obracaju paznju prestrojavanje,okretanje glave kad skreces,kocenje noznom, i polukruzno.Naravno,najvaznije stajanje na STOP,i pesaci

Ovde te oni sa kolima prate, instruktor, pandur i clan komisije. Ipak ima razlike od grada do grada.

i sta,onda ti biras put,ili ti oni kazu kuda da vozis? uh,pa to mi se cini malo zahebanije,kad si iza,mozes nesto i da smutis,ipak mora da gleda i ovog nesretnika u kolima

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja