Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• UruK Hai, 2083 postova
  • Motocikl: ADV

Svecano objavljujem da sam danas PAO na voznji iz nerazumljivih razloga znanih samo gosn policajcu.... poligon sam uradio odlicno, bez greske!

Krenuo u voznju za nekom devojkom, stao na STOP pa na liniji preglednosti.... Drzao propisno rastojanje, oko 10m.... Sve ok tecno dok kandidatkinja zamalo nije pokupila zenu sa detetom na pesackom, produzila dalje, a ja stao i propustio pesake.... Desno pa desno i nazad na poligon... Parkirao motor, sacekao, vidim da se riba nesto objasnjava sa pandurom i izlazi sva histericna... Za njom i pandur napolje iz kola gleda u mene i kaze Pao si!

-Sto???

-Pa momak ti uopste nisi siguran na tom motoru!!!!

-Kako to mislite? Gde sam pogresio?

-Nisi siguran kad ti kazem, slabo menjas te brzine, treba to da uvezbas!

-S duznim postovanjem prema vasem stavu ali ja motor vozim vec 20 godina!

-Onda CINI MI  se nisi stao na STOP.

-Stao sam ja na STOP i na liniji preglednosti, ali ste Vi u tom momentu menjali neke papire sa clanom komisije i uopste niste gledali u mene!

-Ako ti ja kazem da si PAO onda si Pao!

....okrenu se covek i ode, sede u druga kola sa sledecim kandidatom i tu bese kraj ove danasnje agonije...

Dakle od 17 kandidata polozilo je 14, troje palo, to mu dodje kao obaveznih 20%....

SMORIO sam se za medalju iz razloga sto vise od pola tih ljudi tamo nije moglo ni poligon krsteno da uradi.... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

E pa zato instruktor kod kog sam ja polagao lepo sve snima kamerom da se ne bi svašta pričinjavalo panduru.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

jbg ako ti je za utehu i ja sam pao prvi put voznju - ista prica, nisi mi nesto siguran i sl. sra## sledeci put gledaj iza koga vozis (tj. da nije neki/a retardiran za B iza koga voziš) nista jos 2000 dinara i za 15 dana opet (stizeš za dedamrazove)

• U prolazu, 20 postova

Evo i ja da se upisem. Polozio.

Nego i meni, kao i zextremu,(bili smo zajedno danas na polaganju)  pandur rece da nisam stao na stop na koji jesam stao, na sta sam ja naravno poludeo, da bi mi posle jedno pet minuta ubedjivanja s njim rekao:"Dobro ajde plolzio si."

Zextreme sledeci put ako te obore ne osnovano, odmah u raspravu. Kod mene je to upalilo.

P. S. Sto se poligona tice zextreme ga je stvarno uradio carski.

• UruK Hai, 2083 postova

Ja ako jos jednom ne polozim postajem totalni loodak i vise ne polazem, vozim iskljucivo NEregistrovane i NEocarinjene motore pa ko moze nek me stigne!!!!

Toliko sam bio poludeo da sam hteo da nabodem pandura... cak mi je i ruka poletela, al je produzih u poslednjem momentu i lupih sebe po celu!

STRASNO!!!!!!!!!!!!

Kakav smrda zadrigli pandurski sa sve cackalicom u ustima!!!

• U prolazu, 75 postova

Haj, haj chill out. Znam da je tesko, ali nemoj sebi da napravish grdan problem u buducnosti zbog neimanja vozacke... Kao onaj fazon "ne voli me profesor" pa ljudi batale fax zbog toga... Polako i polazi sledeci put. Kad si vec veteran, ne daj se ;)

• UruK Hai, 2083 postova

AS-011 na Nbgd... Ok su Stefan i matori njegov, ne znam coveku ime, vlasnici auto skole... al ovaj plavac sto je meni zapao skot neki smrdljivi!

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 1000

Mislim da znam kako ti je... Ista fora i kod mene... I sad treba ponovo 7. decembra da idem... I ja sam naravno usao u raspravu da vidim zbog cega sam pao... On da jedan razlog... Pa kada ustanovimo da to nije prestup, onda mi doda jos nesto... i tako nekoliko stvari.... ispadne kao da ni 50 metara nisam dobro vozio... I raspravljao se ja sa njim jedno 10 min.... Poceo da vice na mene, i ja ne pustam, navaljujem... I nista... Inace, od nas sedmorice polozio je jedan... Testove uradio bez greske, poligon takodje, al na gradskoj mi je nasao zamerke.... jbg

• Zainteresovan, 726 postova

Neću vas kuditi što niste ovo ili ono, ja malo imam drugačiji odnos sa uniformisanim licima pa sebi dajem, a i godine mi to dozvoljavaju, malo više slobode. Umem da pretim, normalno ne ono, videčeš ti svoga boga nego, tipa, g-dine vaš br, da skoknem do Unutrašnje kontrole da vam napišem prijavu da lažete...Verujte, kako god reagovao ni jednom nije do prijave u biografiji jer i da nije bio kriv to mu smanjuje šanse da napreduje u odnosu na kolege bez mrlje.

No, lako je meni iz ovog ugla ali dali ste mi dobru ideju da povedem druga da snima iza mene, makar običnim digitalcem sa 30 frejmova po sek. i na kartici od 2GB mislim da može stati oko 20 min vožnje što je dovoljno kao dokaz kada mi kaže nisi stao na znak Stop a ja mu snimim glas na mobu pa mu zatražim br. značke pa mu objasnim da je sve snimljeno pa se vidimo u bulevaru Zorana Đinđića pored novog Merkatora...tamo im je Unutrašnja kontrola...pa da vidimo neče li me uhvatiti za ruku i reći dobro, prošao si!!

U smešnoj zemlji živimo i moramo na smešan način doći do svojih prava, na žalost. Takav sam ali se, recimo nisam ni malo ljutio na puba što me je oborio na testovima jer sam imao grešku i tačka, nema rasprave...moja greška!

• UruK Hai, 2083 postova

Odlicno razmisljas Zemunac!

Prosto neverovatno za jednog Zemunca!  ;D

Salim se naravno...

To cu i ja da uradim za sledeci put, ako nista drugo bar kamera imam....

Al verujes li ti meni da je ceo razgovor izmedju mene i tog pandura trajao 25sec i da je covek otisao bez zdravo dovidjenja.... Sto je najcrnje od svega svi drugi kandidati su ulazili u vozilo i imali prilike da polemisu o tome sto su uradili ili nisu, ja za to nisam imao prilike!

Vozac sam vec 16 godina, i imam predjenih kilometara boga oca, posedujem B,C i E kategoriju i sve sam te akcije oko polaganja prosao vec dva puta na razlicitim vozilima...

Zextrem...u sličnoj smo situaciji i moramo biti i malkice mudri! Strpljen...spašen!

Trenutna igra se vodi oko novca jer postoji ,(ne želim da nas vređam ali) jedna količina robe koja mora proči na tržište, koje se menja u mesecu martu. Sad, fora je tu robu pretvoriti u što više zelembaća jer pubovi znaju da ce kasnije sa nekom sledečom grupom, morati igrati po novim pravilima, sa novim uslovima. Normalno da je njihova želja da nas što više puta obore do marta jer može im se, znaju da je nama samo to važno. Više nam ne igra 30e ulogu, nego papir.

Daće nam ga, ne verujem da će bilo koga sem zaista nesposobnih, oboriti i prebaciti nas na novi način obuke i polaganja jer tada od njih neče imati koristi.

Ne mogu o svemu otvoreno ali potrudite se samo da ne budete najgori...najbolji ne morate, Znaći, nemojte pasti u onih 5% budite u grupi od 95% i svi će mo imati šaru u ruci!

A kažem...da Bog da svi položili kome je to zaista želja!!

ps....samo, molim vas, nemojte me shvatati ozbiljno jer ako neko na loš, ne siguran način priđe pubu, a ovaj to oseti...hmm

ako lažete to radite tek ako vam prića ima 80% istine...ako pretite, samo ako isto toliko možete biti uverljivi ili ako će te zaista ići do kraja a ja iz nekih drugih razloga ne mogu ponovo polagati, mislim po novom propisu...pa sad...

• Zainteresovan, 501 postova

No, lako je meni iz ovog ugla ali dali ste mi dobru ideju da povedem druga da snima iza mene, makar običnim digitalcem sa 30 frejmova po sek. i na kartici od 2GB mislim da može stati oko 20 min vožnje što je dovoljno kao dokaz kada mi kaže nisi stao na znak Stop a ja mu snimim glas na mobu pa mu zatražim br. značke pa mu objasnim da je sve snimljeno pa se vidimo u bulevaru Zorana Đinđića pored novog Merkatora...tamo im je Unutrašnja kontrola...pa da vidimo neče li me uhvatiti za ruku i reći dobro, prošao si!!

novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine za neovlašćeno fotografisanje (bez pristanka fotografisane osobe, pri čemu se "osetno zadire u njegov lični život"), kao i neovlašćeno objavljivanje ili prikazivanje spisa, portreta, fotografije, filma ili fonograma ličnog karaktera.

da podsetim kako su kazne mnogo vece kada je u pitanju sluzbeno lice u obavljanju sluzbene duznosti.. takodje, nemoguce je dokazati jer se takav dokaz ne uzima u obzir kao predmet krivicnog dela tako da bi pre ti i ortak bili u problemu nego doticni beloglavi sup.

Ne nije zabranjeno snimanje pubova već njihovo obelodanivanje u javnost i dr. zloupotrebe a on ne bi ni bio sniman već ja kako vozim motor sa prikazom datuma i sata!

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine za neovlašćeno fotografisanje (bez pristanka fotografisane osobe, pri čemu se "osetno zadire u njegov lični život"), kao i neovlašćeno objavljivanje ili prikazivanje spisa, portreta, fotografije, filma ili fonograma ličnog karaktera.

da podsetim kako su kazne mnogo vece kada je u pitanju sluzbeno lice u obavljanju sluzbene duznosti.. takodje, nemoguce je dokazati jer se takav dokaz ne uzima u obzir kao predmet krivicnog dela tako da bi pre ti i ortak bili u problemu nego doticni beloglavi sup.

Koliko ja znam nije zabranjeno snimanje na javnim mestima osim u slucajevima kada je tomizricito naglaseno znacima. 

Po toj logici bi svako ko snimi policajca na raskrsnici mogao da bude kaznjen ukljucujuci i TV ekipe i turiste.

• If in doubt, go flat out., 472 postova
  • Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250

Jel beše ima neko posebno vreme kad moraju da se vrate L tablice, čini mi se da je to neko pominjao? Sutra mi ističe L, ali ne znam da li može bilo kad u toku dana da se vrati.

• Svrati ponekad, 225 postova

Pise ti na potvrdi: tablicu vratiti npr. 2.12.2009. godine u periodu 8.30 do 15.30. (u gornjem desnom uglu).

Pozdrav, Nebojsa

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Prekosutra polaganje, a meni se već želudac steže kad pomislim na to. Znam da nemam čega da se zentam, ali ne mogu to da kontrolišem. Ima da se javim prva da vozim samo da ne moram da čekam u strahu...

Čak sam sinoć sanjala kako sam na polaganju a policajac me nešto drka i kenja li kenja, a ja besna...Šta ti je podsvest...

Valjda će sve biti ok.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja