Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: CBR 600f4i

Ovo je ono što smo mi dobili od MUP-a, a i to smo relativno skoro dobili. Za sada je to sve jedna velika nepoznanica i svako tumači kako stigne, ali trenutni zvanični stav je ono što sam već napisao, to jest da se za svaku novu "A" kategoriju posebno polaže, a 99 % će, kad se usvoje novi pravilnici, za svaku kategoriju škola morati da ima poseban odgovarajući motor i da će se morati ići na obuku za svaku novu "A" kategoriju pa potom i polagati.

Ako se svaka kategorija gleda kao posebna, onda bi trebala prvo da se sprovede reforma auto škola i da svaka ima po bar jedan motor za svaku kategoriju. Drugačije ne može.

A ja da polažem opet isto kao što sam polagao prošle godine na motoru od 125 kubika je apsurdno. Plus što će da me košta lekarsko-2500din + testovi i vožnja 7000din + izdavanje nove vozačke oko 1500 din, znači 11000 din!

To bi se mnogo više kritikovalo da ima više ljudi sa istim slučajem, a trenutno ih ima malo. Tek sledeće godine će ih biti više (jer će mnogi da steknu uslov zbog 2god. iskustva sa A2), pa će onda više i da se žale.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :)

Dragi drugari dobili ste josh jednog zenskog chlana sa polozenom A kategorijom :))) pohvale za RAK... vidimo se na putu :))

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 174 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500ie / Yamaha T-max / Yamaha MT-09 Tracer

...i jos jednog muskog clana, takodje pohvale za RAK. 0takoje.gif

Juce polagalo nas 22. svi polozili. 1moto3.gif

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Meni treba jedan dobar pandur da me ne gnjavi, pusti da odvozam svoju voznju i na kraju kaze : polozio si .

Imas tako nesto ;)

• U prolazu, 66 postova

@ pink cvet i dadinho

eeee, kako li ste vas dvoje uspeli da polozite.... c c c c 1neznam.gif

1zdravo.gif

ja valjda shto sam jedino zensko bila tamo pa me pustili :PP i josh kazu vozila si brzo :))

Kako ste trasportovali vas motor do poligona za polaganje ?

ako zivite malo dalje od auto skole,nekih 25 km :D

• Bivši baksuz :), 599 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Pozdrav svima, imam pitanje vezano za ispitnu voznju , tojest za trenutak stajanja na semaforu, stop znaku,ispred pesackog itd...

Kakvo je vase iskustvo, na polaganju A kategorije, kako je najbolje postupiti kada zaustavljamo motor....

Hvala

Čitao sam već ovde da je bilo priče o tome koja se noga spušta... Međutim, ja na polaganju zaista nisam imao nikakvih problema, niti mi je iko skretao pažnju tom prilikom.

Ono što je meni logično jeste da stojiš na desnoj nozi, kako bi ti leva bila slobodna za rukovanje menjačem. (Bolje da za potrebe polaganja stojiš u prvoj sa stisnutim kvačilom nego da budeš u neutralu)

• U prolazu, 66 postova

Pozdrav svima, imam pitanje vezano za ispitnu voznju , tojest za trenutak stajanja na semaforu, stop znaku,ispred pesackog itd...

Naime u Auto skoli su me uputili da pri stajanju prvo spustam levu nogu, onda nju dizem i stavljam u prvu brzinu dok se oslanjam na desnu, te dizem desnu spustam levu ponovo i u tom polozaju cekam kretanje....

Sa druge strane u ovom klipu na

na 1:18 covek spusta levu, pa je dize oslanjajuci se na desnu i u tom polozaju ceka start

sa trece strane citao sam u prethodnim postovima da obe noge treba drzati na betonu dok ne krenemo.

sa cetvrte, moj prijatelj je skoro polozio voznju a da ni jednom nije spustio LEVU nogu. Samo je spustao desnu a leva je non stop bila na menjacu....

Kakvo je vase iskustvo, na polaganju A kategorije, kako je najbolje postupiti kada zaustavljamo motor....

Hvala

nama na polaganju niko nije pravio problem koju nogu cemo spustiti prvo, u principu mislim da prvo ide leva pa desna, ja sam tako ali kazem to se nije gledalo na polaganju...

a shto se tiche PSP da to je po novom AM kategorija za koju uredno dobijate dozvolu

• BJB Maxi Scooter Club, 186 postova
  • Motocikl: BMW C 650 GT

Naime u Auto skoli su me uputili da pri stajanju prvo spustam levu nogu, onda nju dizem i stavljam u prvu brzinu dok se oslanjam na desnu, te dizem desnu spustam levu ponovo i u tom polozaju cekam kretanje....

na 1:18 covek spusta levu, pa je dize oslanjajuci se na desnu i u tom polozaju ceka start

sa trece strane citao sam u prethodnim postovima da obe noge treba drzati na betonu dok ne krenemo.

sa cetvrte, moj prijatelj je skoro polozio voznju a da ni jednom nije spustio LEVU nogu. Samo je spustao desnu a leva je non stop bila na menjacu....

Hvala

nama na polaganju niko nije pravio problem koju nogu cemo spustiti prvo, u principu mislim da prvo ide leva pa desna, ja sam tako ali kazem to se nije gledalo na polaganju...

a shto se tiche PSP da to je po novom AM kategorija za koju uredno dobijate dozvolu

Hmmmmm...kada malo razmislim...mi kao da ni menjac nismo imali? 1lol.gif

Inace kakav papir se dobija kad odete po dozvolu ?

jer ne verujem da odmah na licu mesta dobijes novu dozvolu,moras da sacekas kao sa saobracajnom ?

ili ?

• U prolazu, 66 postova

ja sam vec imala novu plastichnu dozvolu pa su mi dali papir sa kojim i mogu i ne mogu da vozim i sad chekam 10 dana da bi dobila novu plastiku na kojoj su mi upisane nove kategorije

Ja sam dobio danas papir samo sa mojim podacima,ali ne pise nista sto je vezano za A kategoriju....

ali pise moj registarski br zaveden u policiji !

Kontam da ce me tako prepoznati ako me zaustave, tj okrenu motorolu i provere

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Freewind

Hvala

Meni je instruktor na polaganju skrenuo pažnju na to. Rekao mi je isto to sto su i tebi rekli u AŠ. Znači prvo leva,pa zamena,pa u prvu brzinu i td.... To sam morao da primenjujem kako na poligonu tako i u vožnji.

Ja sam mislio da ne obraćaju pažnju na to,ali se posle ispostavilo da ipak gledaju. Kad sam položio pohvalio me kako sam sve uradio školski.

Tako je bilo u mom slučaju :zdravo:

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA
Ono što je meni logično jeste da stojiš na desnoj nozi, kako bi ti leva bila slobodna za rukovanje menjačem. (Bolje da za potrebe polaganja stojiš u prvoj sa stisnutim kvačilom nego da budeš u neutralu)

Mene su ovako ucili u auto skoli - da se prilikom stajanja spusta desna noga, da bi leva bila slobodna za menjac.

Osim na uzbrdici/nizbdrici kad je na semaforu lakse drzati desnu nogu na kocninci dok se ceka. :)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja