tindirbp 289 Napisano Septembar 13, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan setih se ja da imam i tu masinku,u pitanju je cetvorotaktni motoric od 7 ccm sa drvenim propelerom,potpuno je nov nije nikad paljen samo stoji i kupi prasinu,inace je japanske proizvodnje veoma kvalitetno uradjen ,bice i slike za dan dva,tel. 061 6701577 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Septembar 14, 2012 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem baš da je četvorotaktni, koliko ja znam, postoje 2 tipa takvih motorića: sa "svećicom" (užareno vlakno sa spoljnom napajanjem, samo dok ne upali) i bez (radi po principu samozapaljenja smeše usled velike kompresije) i oba tipa su DVOTAKTNI. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Septembar 14, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem baš da je četvorotaktni, koliko ja znam, postoje 2 tipa takvih motorića: sa "svećicom" (užareno vlakno sa spoljnom napajanjem, samo dok ne upali) i bez (radi po principu samozapaljenja smeše usled velike kompresije) i oba tipa su DVOTAKTNI. Glow motori! Postoji i cetvorotaktni(sa ventilima) i dvotaktni,oba koriste svecicu sa uzarenim vlaknom a posle starta vlakno ostaje uzareno jer temperaturu odrzava sagorevanje. Koriste smesu metil alkohola i ricinusovog ulja ili gotovu smeshu sintetickog ulja nitrometana i metanola! Imam nekoliko modela automobila 1:10 razmera sa takvim motorima! Inace se vrte na 30000 obrtaja! Milina za usi Verovatno ovako izgleda!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Septembar 14, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pali gumu a ne dusu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 16, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem baš da je četvorotaktni, koliko ja znam, postoje 2 tipa takvih motorića: sa "svećicom" (užareno vlakno sa spoljnom napajanjem, samo dok ne upali) i bez (radi po principu samozapaljenja smeše usled velike kompresije) i oba tipa su DVOTAKTNI. ni ja neverujem da je umro Tito ali jbg...4t je druze da 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 16, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem baš da je četvorotaktni, koliko ja znam, postoje 2 tipa takvih motorića: sa "svećicom" (užareno vlakno sa spoljnom napajanjem, samo dok ne upali) i bez (radi po principu samozapaljenja smeše usled velike kompresije) i oba tipa su DVOTAKTNI. Glow motori! Postoji i cetvorotaktni(sa ventilima) i dvotaktni,oba koriste svecicu sa uzarenim vlaknom a posle starta vlakno ostaje uzareno jer temperaturu odrzava sagorevanje. Koriste smesu metil alkohola i ricinusovog ulja ili gotovu smeshu sintetickog ulja nitrometana i metanola! Imam nekoliko modela automobila 1:10 razmera sa takvim motorima! Inace se vrte na 30000 obrtaja! Milina za usi Verovatno ovako izgleda!! skoro isti,kad dodje buraz sa mora pa cu uslikati,kuca zaklj. pa nemogu uci... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Septembar 19, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Cena? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 20, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Cena? pa neznam... jbgponudi neku cenu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 20, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan moze i zamena neka za nesto,alat neki npr i sl. ulazna vrata pvc uz doplatu moju naravno... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigneda 32 Napisano Septembar 21, 2012 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: BG Vozdovac Prijavi odgovor kao problematičan Ima i dvotaktnih i cetvorotaktnih, i glow i spark a ako cemo vec da se hvalimo ciji je veci ja imam preko 20 komada i 1/10 i 1/8 ...salu na stranu, koliko je to para i koja mu je tacno oznaka ? a da, ima i malisana koji se vrte i preko 40000 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Septembar 21, 2012 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ima i dvotaktnih i cetvorotaktnih, i glow i spark a ako cemo vec da se hvalimo ciji je veci ja imam preko 20 komada i 1/10 i 1/8 ...salu na stranu, koliko je to para i koja mu je tacno oznaka ? a da, ima i malisana koji se vrte i preko 40000 Otvaraju se nova pitanja: razmere umanjenja koja si naveo ( 1/10 i 1/8 ) mi ipak malo nejasne - koliki bi to motor bio u pravoj veličini ako je umanjen 10x - 70ccm? Ili, da postavim pitanje ovako: neki prosečni avionski motor (period 1935-1945.g) 5000ccm, umanjen 10ak puta bi bio 500ccm, malo mnogo za model? Rukovodim se onom logikom najčešće korišćenih razmera za izradu modela: 1/36, 1/72, 1/144, ili mi logika (u ovom slučaju) potpuno zatajila (duuugo više nisam u modelarskim vodama) ? Postavljaču teme: sorry za off. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Septembar 22, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bigneda je naveo razmere za automobile! a koliki je strucnjak i sta ima znam sa drugog foruma. Kapa dole Hocu reci: Ono sto ja imam od auto modela su lade i moskvici a Bigneda chera Ferrari i RR! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigneda 32 Napisano Septembar 23, 2012 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: BG Vozdovac Prijavi odgovor kao problematičan hahahaha pozdrav za sve kolege ...te razmere sam naveo kao repliku na auto modele, avio modeli imaju drugacije razmere. I kod jednih i kod drugih se razmere ISKLJUCIVO odnose na spoljasnje dimenzije (velicinu modela) a na velicinu-zapreminu motora utice volja vlasnika ili ponuda fabrike Za auto modele (moje polje ekspertize) se koriste najvise motori zapremina od 2.5cm do nesto malo preko 4cm, snage se krecu u rasponu od 1ks pa do nekih 3-4ks ali je to relativna stvar i dosta se muti sa realnim ciframa zbog reklame Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Septembar 23, 2012 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Eto dokle može da dovede usko i jednostrano mišljenje (ovog puta mislim na sopstveno). Pa nije mi na pamet palo da se razmera odnosi na modele automobila (tako je to kad se zablesaviš u svom svetu i ne vidiš ništa van toga, ovde mislim na svoj "svet" aviona i aviončića, mada bilo davno...). Treba malo gledati i "preko ograde". Hvala na objašnjenju. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 24, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan setih se ja da imam i tu masinku,u pitanju je cetvorotaktni motoric od 7 ccm sa drvenim propelerom,potpuno je nov nije nikad paljen samo stoji i kupi prasinu,inace je japanske proizvodnje veoma kvalitetno uradjen ,bice i slike za dan dva,tel. 061 6701577 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 24, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ja imam rusa MK17, nikad radio Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 24, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam rusa MK17, nikad radio dobro i?prodajes ga? i ovaj nikad nije radio i Japanac je... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Septembar 24, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Radio je ovaj,nezvao se ja Mitar Miric A i mislim da mu nedostaje poklopac preko ventila! Uclani se na rcfly forum pa ga oglasi,mozda ces tamo imati srece! P.S. A ovaj Ruski mozes slobodno ciganima na kilo da das Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 24, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan P.S. A ovaj Ruski mozes slobodno ciganima na kilo da das ovo bre dizel mašina, nije na prodaju, oću da ga čujem kako radi al nikako da stignem. može da mi služi kao vntilator. , a i suviše je slab za model kakvim bih eventualno voleo da se igram. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 24, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Radio je ovaj,nezvao se ja Mitar Miric A i mislim da mu nedostaje poklopac preko ventila! Uclani se na rcfly forum pa ga oglasi,mozda ces tamo imati srece! P.S. A ovaj Ruski mozes slobodno ciganima na kilo da das moj Mitre vidi se da si pevac,nije radio sekunde jedne nego je duuuugo stajao i igrao sam se sa njim ko deckic,totalno je nov samo sto je stajao i prasina na njemu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 26, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Radio je ovaj,nezvao se ja Mitar Miric A i mislim da mu nedostaje poklopac preko ventila! Uclani se na rcfly forum pa ga oglasi,mozda ces tamo imati srece! P.S. A ovaj Ruski mozes slobodno ciganima na kilo da das Mitre,sajta toga nema,mozda drugacije nekako a??? i idi na you tube i pogledaj snimak,kod svih takvih motora se vide klackalice Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Septembar 27, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovde Mitre http://www.rcfly4um.org/index.php Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Septembar 28, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovde Mitre http://www.rcfly4um.org/index.php e fala Stewane to je to, Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Decembar 4, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan niko nista ni na forumu ... ajmo pala cena,moze zamena za razno... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14309 Napisano Decembar 4, 2012 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan moze zamena za ovaj motoric i modelcic? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...