Jump to content

Moto Zajednica

Jeftinija registracija!!!

Da li verujete?  

31 članova je glasalo

1. 1. Da li pozdravljate odluku ministarstva finansija da se ukinu odredjene takse i nameti?

2. 2. Da li ste za manji PDV, a skuplju registraciju?

• Manji PDV, a skuplja registracija!
    • Veći PDV, a jeftinija registracija!

Recommended Posts

• VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Motocikl: TRABAKULA

Ministarsto finansija od prvog oktobra ukida veći broj taksi i nadoknada, a jedna od stavki je i registracija motornih vozila! Tačnije, ukidaju se odredjene takse prilikom registracije!

Грaђaни ћe вeћ oд 1. oктoбрa имaти мaњe трoшкoвe зa рeгистрaциjу aутoмoбилa, кoja ћe, у зависности од града до града бити од 2.000 до 4.000 динaрa jeфтиниja, збoг укидaњa нeкoликo рeпубличких и смaњивaњeм лoкaлних тaкси. Рeгистрaциja вoзилa бићe jeднoстaвниja и плaћaћe сe сaмo jeднoм уплaтницoм, у oднoсу нa сaдaшњих 12.

Više o ovome možete saznati na http://mfp.gov.rs/newsitem.php?id=8189

Spisak ukinutih taksi i nameta http://mfp.gov.rs/UserFiles/File/dokumenti/2012/Spisak%20ukinutih%20naknada(1).pdf

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L

Bolje da je pitanje bilo:

Da li nam se vise svidja veca registracija a manji pdv ili obrnuto...

U par dana podignu pdv za 2% i "kompenzuju" i taj ustupak za registraciju nekoliko puta. Mera za smirivanje mase, a istina je da drzava koja je u minusu nikako ne moze da smanji namete, vec samo moze da ih maskira malo drugacije.

Zovite troskove kako hocete, razdvajajte ili spajajte ali na kraju, nama opet iz dzepa ide veca cifra kad se sve sabere.

• Podržavam 3

Mislim da je normalno 20% PDV, a tako je u većini evropskih država! Kada si privatni preduzetnik, plaćaš gomilu dadžbina, a sada ti ukidaju poprilično! Zamisli da moraš da platiš 200 000 dinara godišnje taksu, samo zato što ti na prodavnici stoji ime firme, što opet po zakonu moraš da istakneš... Uz to ide čitav paket gluposti koju više ne moramo da plaćamo! Povećanje PDV-a za 2% je ništa u onosu na smanjenje, ili ukidanje većeg broja taksi!

Povećanje PDV-a za 2% je ništa u onosu na smanjenje, ili ukidanje većeg broja taksi!

Tebe su znaci navukli :) Pitanje je bilo za registraciju vozila, ne i za ostale namete, pa u skladu sa tim odgovaram.

Evo ti racunica. Recimo da je plata 30 000. Recimo da sve pare potrosis. Skoro sve imaju u sebi pdv. Na godisnjem nivou od 360 000 din koje potrosis, tih 2% dodje oko dodatnih 60e. Znaci samo tu trosis 3x vise nego sto stedis na registraciji.

Nije sav pdv 20%, ima i stvari od 8% ali poenta je tu. Pomnozi sa 2 clana domacinstva sa platom i jednim autom u kuci i eto 100e dodatnih troskova godisnje na pdv... Sa vecim brojem vozila, naravno, slucaj je povoljniji.

To za firmarine stoji, ali mali broj ljudi ima korist od toga. Nece sad nista pojeftiniti samo zato sto preduzetnik placa manje troskove. Nije logicno ali je nazalost tako.

• Podržavam 1

Bolje da je pitanje bilo:

Da li nam se vise svidja veca registracija a manji pdv ili obrnuto...

U par dana podignu pdv za 2% i "kompenzuju" i taj ustupak za registraciju nekoliko puta. Mera za smirivanje mase, a istina je da drzava koja je u minusu nikako ne moze da smanji namete, vec samo moze da ih maskira malo drugacije.

Zovite troskove kako hocete, razdvajajte ili spajajte ali na kraju, nama opet iz dzepa ide veca cifra kad se sve sabere.

Uradjeno!!! :takoje:

Imaš pravo, ali do sada sam morao da na druge strane dajem novac za glupe namete! Sada ću uštedeti 200 000 dinara samo na firmarini, pa će mi više para ostati!

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

nadam se da su ukinuli i taksu: "Porez na upotrebu motornih vozila" , ukidanje tog reketa bi se baš osetilo. ne razumem potrebu države da iznudama izaziva bes stanovništva.

Treba malo prepraviti pitanje broj 2 :D

Manji pdv - veca registracija

Manja registracija - veci pdv

Zbuni se covek u ovoj ekonomiji lako :)

Šta sada smeta? Mislim da je potpuno jasno...

Imaš pravo, ali do sada sam morao da na druge strane dajem novac za glupe namete! Sada ću uštedeti 200 000 dinara samo na firmarini, pa će mi više para ostati!

Ako gledamo licno, u redu je za sve koji imaju firmu. Ako gledamo sta je za vecinu naroda bolje onda je stvar malo drugacija... Sve u svemu, vise para u drzavu ce ici nego pre od naroda.

• Podržavam 1

Pa hajde i da odgovorim :) Ne mogu da glasam jer mi je odgovor uslovan:

Da li pozdravljate odluku ministarstva finansija da se ukinu odredjene takse i nameti?

Samo ako ne raste pdv :)

Da li ste za manji PDV, a skuplju registraciju?

Ako je kontra opcija veci pdv za 2%, a skuplja registracija za 2-3 hiljade onda DA

Pa hajde i da odgovorim :) Ne mogu da glasam jer mi je odgovor uslovan:

Da li pozdravljate odluku ministarstva finansija da se ukinu odredjene takse i nameti?

Samo ako ne raste pdv :)

Da li ste za manji PDV, a skuplju registraciju?

Ako je kontra opcija veci pdv za 2%, a skuplja registracija za 2-3 hiljade onda DA

Al' si ti neki komplikovan... :care:

Vrlo sam jednostavan, samo sam precizan :) Profesionalna deformacija, moram priznati :)

Ako tako postavis prvo pitanje, ko ce ti odgovoriti sa ne? Malo je izvadjeno iz konteksta, precizno gledano.

Jbg, sad ti dugujem kafu :D

Ma, šali se teta Djana...

Meni je samo drago da u našoj zemlji najzad nešto pojeftini!

Kafu ja častim, ušdedeo sam od firmarine!

Podseca me na ono pitanje kada je Seselj pitao nekog tuzioca ili sudiju da odgovori sa "DA" ili "NE" na pitanje : "da li vasi roditelji znaju da ste peder?" :) Nekada su pitanja van konteksta maaalko dvosmislena :D

• Podržavam 1

Meni je samo drago da u našoj zemlji najzad nešto pojeftini!

Kafu ja častim, ušdedeo sam od firmarine!

Svima bi bilo drago, ali, za vecinu ljudi ovo nije pojeftinjenje. Za neke jeste. Mozemo samo da se nadamo da ce manji nameti firmama uticati na smanjenje cena roba i usluga. To bi bilo dobro.

Ovako, nista prakticno nije pojeftinilo, sve je skuplje kad podvucete crtu na kraju godine.

PS

Ne zelim biti nepristojan i kvariti srecu onima kojima ovo zaista donosi manji trosak. samo iznosim svoju stranu price

• Podržavam 2

Podseca me na ono pitanje kada je Seselj pitao nekog tuzioca ili sudiju da odgovori sa "DA" ili "NE" na pitanje : "da li vasi roditelji znaju da ste peder?" :) Nekada su pitanja van konteksta maaalko dvosmislena :D

U pravu si 101%! Šta reći.. :care:

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

inflacija, rast cena na malo, poskupljenje struje, telefona, komunalija, grejanja, pa i povećanje TV takse, jer će biti skuplja od TV pretplate, itd.., sve će to doprineti da dodatno osiromašimo, pa će mi registracija svakako biti skuplja. mom poslodavcu će preteći,ima firmu, i njemu će registracija biti jeftinija. makar neka nekome bude bolje.

• Podržavam 1

A da dozvole registraciju Motocikala na neko odredjeno vreme ni ne pomisljaju!!

Kako god okrenemo, racunica je prosta. Budzet drzave se puniti mora a viska nema. Ako nam bilo sta pojeftini, nesto drugo mora poskupeti. Samo je pitanje koja grupa ljudi vise placa. Ako nama pojeftine motori na taj nacin sto ce da uvedu registraciju na pola godine, negde ce se morati naci pare da to nadomeste. Jedino "dobro" u tome je sto bismo onda taj minus u budzetu delili na sve, a ne samo na vlasnike motora.. Komplikovana prica bez srecnog zavrsetka..

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Vidim sada glasanje i nisam glasao. Jednostavno nema nista od manjeg pdv-a ni u snu tako da glasanje nema svrhe. Da nekako moze birao bih manji pdv.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja