rox70 1 Napisano Septembar 14, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu ,koliko je dobra fora! A jel neko to radio do sada ,jel se zna koliko odprilike pomaze to ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 14, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам поставио сет као са слике изнад. Да врело уље циркулише кроз хладњак - циркулише. Без сумње, у хладњаку се спушта температура тог уља. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 14, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Axa a gde si nabavio taj ceo set? i koja je cena? a sta mislis o ugradnji tog hladnjaka i plus da na hladnjak nakacim mali kuler od kompa ili neceg ? i jel znas mozda koja je procedura stavljanja vodenog hladjenja na sky,kapiram da mora cilindar od nekog 4t sa vodenim i onda da se prikace creva koja vode do hladnjaka i el.pumpa da vrti to ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Septembar 14, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Znas sta, mislim da bih trebao da dok radis taj tvoj motor, sve lepo slikas i otvoris temu da nam sve pokazes kako je to ispalo, bice interesantno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 14, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Аха... Сад ћу да му нађем неке контакте из "Моме Станојловића", да се распита за "Астазу" из "Газеле" - мали мотор, скромна потрошња, миран рад, а са њим не да би моторче ишло, него би летело. Да се не зеза са клиповима и цилиндрима, већ одма' да пређе на турбину. Шалу на страну; Рокс, на Нету имаш много линкова ка местима где можеш да нађеш сетова уљних хладњака за те мале хоризонталце. Има их од 30 евра, па на више. Онај мој ми је донео другар из иностранства и коштао је око 80 евра. Глупости типа вентилатор а од компјутера нису потребна, већ је довољно да се омогући слободно струјање ваздуха око хладњака. Постоје ти мотори са хоризонталним цилиндром са воденим хлађењем и са правим системом са пумпом, у којима расхладна течност хлади и главу и цилиндар, али постоје и цилиндри који се накнадно постављају на мотор и захтевају само додатни суд од пар литара запремине, а вода кружи без пумпе - термосифонско. Све је то лепо, али теби не треба. Дакле, излопатај линк кога сам ти оставио, да се не понавља прича. Ако после буде неко питање - питај. Али да знаш да ако будеш питао нешто о чему је писано, админи ће послати струју у твој компјутер, па ће те ударити преко тастатуре. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 16, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vazi slikacu nije problem,xaxaxa struju a ? Pa dobro ae videcu po netu da narucim taj set za hladjenje ,ali tek posle narucivanja manjeg zadnjeg lancanika i nekih plastika drugih posto mi ove njegove nisu nikakve Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 16, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam da smaram,ali da li u ovoj temi da postavljam slike ili da otvaram novu? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 16, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Од хладњака неће да иде брже, а не можеш нешто пуно да очекујеш од промене ланчаника јер моторче даје скромну снагу. Ако покушаш да фабрички прекратак пренос на "Јамасакију" исправиш предугим преносом, нећеш да се усрећиш. У слиучају твог моторина, за два зуба већи предњи ланчаник урадио би неки посао. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 16, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Xaxaxa matori nece brze al' ce duze :DDDDDDD . Nisam ni ja mislio nesto drasticnije manji lancanik nego odprlike od 3do5zuba .... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 23, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan E ovako,posto imam mali uljni hladnjak od nekog auta ja mislim od reno clia ali nisam sigurna,resio sam da sam napravim uljno hladjenje na motoru. Slike cu ubacivati kako sta budem radio projekat pocinje sutra ,prekosutra posto trenuyno nisam kuci..! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 23, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Не треба ти хладњак са унутрашњом запремином већом од 1,5 деци у вр' главе, Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 23, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan E hvala ti sto si mi rekao na vreme ,a jel treba neka odredjena visina hladnjaka ili mogu da stavim gde hocu? Ja sam mislio da stavim na ram na istom mestu gde stoji i vecini motora sa vodenim hladjenjem jel to ok ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 24, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Јесте, јер на другом месту тешко можеш да га поставиш. Ја сам свој накалемио на практично једино место на које сам могао. Мали проблем је била израда носача за хладњак, јер је пипаво потрефити положај хчадњака, а да не смета пластичној облози резервоара. Већи проблем ће ти бити ова адаптер плоча која иде на главу и има изводе за уље. Или да се зезаш за прерадом постојеће плоче (ако зезнеш, нова има да се пазари у новосадком "Мото шопу" за ситне паре), или да купиш на И-беју само адаптер плочу. За самосталну израду могао би да ти буде користан овај линк - http://www.moto.com.ua/forum.php?id=363594&page=1#pryam А ако хоћеш да купи одмах читав систем или само плочу - на И-беју их има свакаквих. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 24, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan A mislim da je ipak jednostavnije da kupim taj set i da namontiram .... Ti imash isti motor ? jel znas gde da nadjem te dve plastike sto idu preko rezervoara ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 24, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Имам моторче које има практично па исту машиницу, а не и исти модел моторчета, чак и други дизајн јпластике е у питању. Пластичне облоге резервоара могао би да потражиш код "Масатехника", оних који продају под марком "Спринт", за модел "Крос". Наравно да је најелегантније да купиш читав комплет и намонтираш. Само претходно провери да ли хладњак кога планираш да купиш може да се спакује негде и да буде на прописном месту. На И-беју обично се и наводе димензије хладњака, па сам од картона правио кутијице у тим димензијама и покушавао да их упакујем "испод хаубе", да видим који ми одговара, а који не. Ово последње, за гушење: ако је све чисто, од славине до карба, покушај другом главном дизном. Ако 50 цм3 верзија мотора нема катализатор, смог-пумпу и није додатно придављена да би пошто-пото испунила услов да не иде мопедских 45 на сат, онда она има главну дизну 70, 72 или 75. Ако то није случај код тебе, покушај да нађеш такву, а ако имаш неку такву, покушај са дизном за 0,05 мм широм. После замене дизне треба да провериш да ли је карвб добро подешен и евентулано подесиш смешу и лер гас, И свеједно, тај мотор није направљен да се врти "до даске", већ до неке 3/4 гаса, када лепо ради, мало троши и поприлично траје. . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 24, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Покушај да видиш има ли промене ако подигнеш иглицу за један зарез. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 24, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pokusacu kasnije ,pa javljam sta sam uradio Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 25, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto si mi rekao podigao sam za jedan zarez,razlika skoro nikakva ,isto ide ali se na kraju javlja isti problem ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 25, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Погледај која је величина главне дизне (укуцано на боку или са чела) и када већ скидаш, провери и прочисти све те каналиће и одушке на карбу. И стање филтера за ваздух. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 25, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Axa,filter je cist ,a karb sam danas ocistio nitroom,za diznu nznm kolika je velicina videcu.Koliko projeva da stavim vecu ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 26, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan jel postoji mogucnost da sredim to nekako dok ne kupim diznu zato sto sutra treba da idem na neku voznju pa da ga bar malo sredim ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 26, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Јеси ли погледао стање електрода на свећицама? Можда се покаже да карб није наштелован како треба. Покушај ово - http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/84668-pomoc-oko-sky-offroad-a/page__view__findpost__p__1357427 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Septembar 26, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve cu ovo da procitam sad i proucim pa se ujutru bacam na posao,javljam sta sam uradio ...! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 30, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Можеш да га поправиш и почнеш да скупљаш паре за нови мотор... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 30, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Врати се на прву страну - http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/85278-yamasaki-sky-50-tuning/page__view__findpost__p__1367663 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...