StevaGaleb 76 Napisano Septembar 6, 2012 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: Bice opet sledece godine :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam ovde neke koji su toliko pijani seli da voze motor da su, kada su stali na semafor, zaboravili da spuste noge i prosuli se celom dužinom... Hahaha pa da li je moguce Uvek sam bio fasciniran tim ljudima. Jedan drugar je vozio toliko pijan(auto) da je covek cim smo otvorili vrata samo ispao napolje i tako ostao a do tog trenutka vozio besprekorno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvSHOEI 267 Napisano Septembar 6, 2012 Redovan, 181 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tih energetskih pica, jednom sam tako vozio iz CG nazad i cepali ta energetska pica... kad je krenula cuka da radi, ko da sam bure popio OD tada, samo odmoran, na put krecem naspavan (08:00) i mogu i do ponoci da vozim !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Septembar 6, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vozio neke duze relacije da bih osetio dovoljno velik umor da bih zaspavao, ali za pad koncetracije i prazno zveranje ispred sebe sam okusio pre dve godine,tada mi je sreda bila ubitacna, od osam sati u autoradionicu na praksu sve do jedan, oni majstori nisu imali dusu sta su nas sve terali da radimo, zatim u skolu celo popodne, tu vam ubiju psihu i moral za pola sat, a onda na privatne casove engleskog, pa kad pocne profesorka sa gramatikom i vremenima, bukvalno me dokrajci. Na kraju kad se u devet vracam kuci motorom, par puta sam toliko odlutao da sam za dlaku ukocio kad bih kolona stala ispred mene. Jedino resenje koje sam nasao je da odlozim motor i da ide biciklom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Septembar 6, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam da li je spavanje ali desavalo se i meni.Brundanje motora,kaciga,neka nirvana i uhvatim sebe kako pocinjem da sanjam.To je tren ali uzasan trenutak koji moze da kosta. Isto mi se se desilo od premora kada sam se vracao sa mora.. bio sam umoran, i na putu od beograda do zrenjanina sam jedva izdrzao.. Ravnica, put dosadan koliko god brzo da ides.. transalp prede.. i uhvatio sam sebe kako sam zaspao otvorenih ociju, a mislio sam da je to sto vidim san, i kada se opasnost priblizila trgao sam se u snu, shvatio sam da nije san, i odreagovo u poslednju stotinku... mogao sam se zapucati u auto sa prikolicom pored celog praznog puta.. Mislio sam da ako brze vozim, adrenalin ce da radi.. i jeste radio, ali je premor sve nadmasio, i jednostavno ne mozete da kontrolisete kada se iskljucite... U buduce samo ultra odmoran sedam na duzi put, ili spavam negde sa strane dok se ne povratim malo... Sam Bog je bio tad samnom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Septembar 6, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru jos nisam spavao a nadam se i da necu,na duze putovanje uvek krecem odmoran i neplaniram nikakve vremenske granice kad treba da stignem,uzivam a kad se umorim stanem i lepo se odmorim.Potpuno drugacije iskustvo imam sa kamionom,posto sam dugo godina vozio kamion nebrojeno puta sam zaspao sto zatvorenih sto otvorenih ociju.Sve pocinje tako sto sam sebi covek kaze ,,samo da na sekud zatvorim oci da ih malo odmorim" ako ih zatvoris zaspao si a to moze da bude jako opasno.Spavanje otvorenih ociju je bas cudna stvar,desavalo mi se da ,,normalno" vozim samo se trgnem kada kamion pocne da poskakuje na nekoj uzbrdici jer naravno nije izsaltan u nizu a sestom uzbrdo nemoze,cak i pocetak isprekidane linije ili nestanak iste ume da probudi kao i svetla auta iz suprotnog smera.Jednom prilikom sam na autoputu Bg-Ni umesto da skrenem za Po nastavio dalje i probudio se desetak kilometara kasnije.Zanimljivo je u toj situaciji sto smo nas cetvorica vozili u konvoju a mene kao najmladjeg u tom trenutku postave da idem prvi, vec smo presli nekih 30000km za 25 dana ,kad sam se probudio i shvatio da nisam skrenuo za PO pogledam u retrovizore a moje kolege uredno voze iza mene,na prvom prosirenju stanem a i oni stanu i pitaju me ,,sta je mali sto si stao" pa ja rekoh promasio sam skretanje a oni meni ,,u sta si gledao koji q.." .Ma ja sam zaspao ali sto vi i dalje idete zamnom i niko ne pokusava da me obavesti da sam promasio,a oni u glas pa sta mislis i mi spavamo.Sam Bog nas je sacuvao da ne napravimo golemo sranje.Nekoliko godina nakon ovoga sam batalio posao autoprevoznika.I danas kada mi ide kamion u susret obavezno blicnem sto je sigurno,sigurno je mozda je kolega malo ,,dremnuo".Ovo preporucujem iz licnog iskustva jer pomaze da se probudi zaspali vozac. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 6, 2012 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam misliio da nema sanse da se zaspi na motoru sve do puta na Alpe pre 2 meseca. Isli smo nekom visoravni, nesto kao Deliblatska pescara, duge, pregledne krivine, voznja oko 90-100kmh i par puta sam se trgao na beloj liniji u krivini. Sto je zanimljivo, ne moze da me razbudi ni vetar kad podignem vizir. Posle 2-3 puta sam stao i lepo se rasanio ko covek i nastavio dalje. Nije ni malo prijatan osecaj kad se odjednom stvoris malte ne u drugoj traci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Septembar 6, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam mislio da nema teoretske šanse da mi se desi da zaspim za motorom.. medjutim narode, zaista vam kažem, verujte da može da se zaspi otvorenih očiju i te kako, koliko god da jurite i da vas šiba i adrenalin i vetar, nikad ali nikad ne sedajte za bilo koje vozilo ako idete na malo duži put i ako vam treba sna. Ne činite to zbog sebe, već zbog onih koji vas vole. U životu se skorije nisam uplašio nego tada kada sam saznao da ne carujem situacijom tj sopstvenim telom, ono se samo gasi kad mu dođe i to protiv naše volje. Jednostavno ugasi se, i mislite da sanjate, a u opste o tome ni ne razmišljate, vec se prepustite snu, i na kraju čak i kad se zapitate da li je to java ili san, ostanete zarobljeni u tom nekom medju svetu sna otvorenih očiju i čvrsto stisnutih ručki guvernala (da ja sam ih tada toliko nesvesno udavio da sam dobio žuljeve na rukama.. ), i ne možete da razlikujete stvarno od nestvarnog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_vb 42 Napisano Septembar 6, 2012 U prolazu, 48 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno, ali ja mogu da vozim automobil dok spavam Ko se nije vozio sa mnom, ne veruje Motor jos uvek nisam probao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 7, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam ovde neke koji su toliko pijani seli da voze motor da su, kada su stali na semafor, zaboravili da spuste noge i prosuli se celom dužinom... Hahaha pa da li je moguce Uvek sam bio fasciniran tim ljudima. Jedan drugar je vozio toliko pijan(auto) da je covek cim smo otvorili vrata samo ispao napolje i tako ostao a do tog trenutka vozio besprekorno Ja sam fasciniran ljudima koji sjedaju u auto sa takvima. Das zivot u ruke covjeku koji ispadne kad otvori vrata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Septembar 22, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Znači sedim, čitam i ne verujem, smejem se k'o blesav, majka me pita jesam li normalan, nikad mi se nije desilo da budem ni blizu spavanja na motoru, mada mi se desavalo da se potpuno zablentavim samo sto mi balica ne krene, oci sklopljene na pola, totalno prebacen na autopilota pogotovu kad je bilo ovo leto pa voznja postane monotona. Hvala vam na ovih 10ak minuta smeha, ulepsali ste mi dan sa ovom temom, pogotovu lik koji je zaspao na semaforu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zvonkasta 369 Napisano Septembar 22, 2012 Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk Prijavi odgovor kao problematičan Znači sedim, čitam i ne verujem, smejem se k'o blesav, majka me pita jesam li normalan, nikad mi se nije desilo da budem ni blizu spavanja na motoru, mada mi se desavalo da se potpuno zablentavim samo sto mi balica ne krene, oci sklopljene na pola, totalno prebacen na autopilota pogotovu kad je bilo ovo leto pa voznja postane monotona. Hvala vam na ovih 10ak minuta smeha, ulepsali ste mi dan sa ovom temom, pogotovu lik koji je zaspao na semaforu Kako to mislis da je spavanje na motoru smesno? Nikad u zivotu nisam osetila veci strah nego kad sam se trgla posle par sekundi (ne znam mozda i minuta) spavanja... Isuvise je to nezgodna i potencijalno opasna situacija da bi bila smesna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Septembar 22, 2012 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Citat iz Mrtav ladan..nije lepo smejati se tudjoj nesreci.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Septembar 22, 2012 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Da li je moguce da neko zaspi na motoru ??? Moguce, moguce. Ja sam spavao i budio se nekih 50 kilometara, pritom sam i sanjao, tripovao, halucinacije, agonija, uzas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Septembar 23, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ostanem ja budan, ali uhvatim sebe kako sevam po putu, zurim u neku tacku u daljini bezveze, obliva me hladan znoj itd. tebe bas radi red bull Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Septembar 23, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Znači sedim, čitam i ne verujem, smejem se k'o blesav, majka me pita jesam li normalan, nikad mi se nije desilo da budem ni blizu spavanja na motoru, mada mi se desavalo da se potpuno zablentavim samo sto mi balica ne krene, oci sklopljene na pola, totalno prebacen na autopilota pogotovu kad je bilo ovo leto pa voznja postane monotona. Hvala vam na ovih 10ak minuta smeha, ulepsali ste mi dan sa ovom temom, pogotovu lik koji je zaspao na semaforu Kako to mislis da je spavanje na motoru smesno? Nikad u zivotu nisam osetila veci strah nego kad sam se trgla posle par sekundi (ne znam mozda i minuta) spavanja... Isuvise je to nezgodna i potencijalno opasna situacija da bi bila smesna Nisam mislio na situacije u toku voznje, nego ovoj koju sam naveo i cini mi se decko koji se najeo nekih pljeskavica itd, konkretno situacije zaspati na motoru dok stoji, izvinjavam se ako sam se pogresno izrazio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clyde 182 Napisano Septembar 24, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Miljakovac Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Jednom sam kao suvozac spavao dobrim delom puta od Horgosa do NS na Hornetu. Ujutru otisli da uzmemo motor, brat i ja, ustali u 6, vracali se oko 16h. Ja sam lepo spustio kacigu njemu na ledja i spavao, dok nije dosao red na mene da vozim. Cak sam i uzivao u tom spavanju. Jednom sam klonuo i dok sam vozio. Krenuli smo ranom zorom ka Banja Luci. Tri motora u grupi, Skyliner 180, Freewind i ja na Hornetu. Nikako mi nije odgovarala putna brzina, bilo mi je dosadno, pa mi se prispavalo u jednom momentu i za malo da pokupim neku zenu koja je isla pored puta. Posle me je drugar koji je vozio poslednji pitao da li znam koliko sam blizu bio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Septembar 26, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Vracao sam se sa mora iz CG sa devojcicom. Kako smo se mnogo zadrzali na Ostrogu, uhvati nas mrak. Planirali smo inace da prespavamo na Zabljaku. Vozimo se krivudavim putem, ostre krivine, spustam motor. Vozim cak malo brze da bi koliko toliko pre stigli. Znam da mi je devojcica umorna. I u jednom trenutku auto u mojoj traci, sece krivinu. Kad sam navukao prednju kocnicu BAM! Sladja me udara kacigom o kacigu! Zaspala ona jos pre ih haj, stim sto nisam provalio Kako me je uplasila u tom trenutku... Totalno ne ocekivan udarac u kacigu. Naravno, ona se probudila i ne zna o cemu se radi. Mislila je da je jos zezam sa kocnicom.... Kako kaze, ona se cak fino naspavala Inace ako me hvata umor, odmah stajem sa strane. Popijem neku kaficu i ako je ne pijem ovako. Do sad nisam bio toliko umoran, ali po potrebi bih stavio glavu na tank torbu i odremao 20-30 min. Pa vozi dalje... Takodje je najgore kad vam ostane jos malo do kraja puta pa forsirate, kao sace jos malo kraj. Da ne stajem. Taj deo je najgori.... I tad se obicno napravi problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11484 Napisano Septembar 30, 2012 Drug član, 1283 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan ma pre mi se desavalo na duzim voznjama kad je put prav ali sad pocelo i kad se vozamo po Fruskoj gori (ono dnevne voznje po 200km kad uhvatimo vremena) ma zajebano skroz pevam, derem se stipam se kod jaja (tu gde je mekana koza ) ali to je sve kratkotrajno. Kod sebe znam sta je uzrok dvoje male dece ,odgovoran posao (takoreci bez radnog vremena) i spavanje 4 sata dnevno ne pomaze tu ni kontejner Red Bula samo spavanje (za koje sam uvek tvrdio da je gubljenje vremena ali sto sam stariji platio bi da mogu da odspavam 8-9 sati bez prekida) Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...