wulfy 206 Napisano Decembar 22, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto neko vec rece, PRVI fabricki supermoto (vise funbike, ili soft supermoto, kako to danas zovu) je bila Gilera Nordwest, nastala od Gilere RC600, sa kojom su pobedili tih godina na Pariz-Dakar reliju. Motoru su stavljene druge viljuske, kocnice i tockovi. Prozvodio se od 1990 ili 1991-ve do 1997-me. Bila je i verzija od 125cc koja se zvala Gilera Freestyle i proizvodila se samo 1991-ve i 1992-ge, i imala 34hp...Jedan od motora sam posedovao, a drugi jos uvek imam (Nordwest 600). Evo slika: Ovakve stvari volim. Jedan covjek nije sposoban da zna sve, ali zato vise njih mogu da sastave odlicnu pricu. Sada mi fali smajli sa palcemgore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 22, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan e Shesti, kako nordwest ide na prednji i zadnji? bas me interesuje iMAO SAM GILERU NORDWEST FB600 i iskreno da ti kažem jedva sam se otarasio bede! viljuška, kočnice i položaj je extra, a i izgled za te godine, ali agregat i je u totalnom kurcu... i ovaj je prešao 17000km...na prednji je išao kako hoćeš, a na zanji sa kvačilom ali mislim da bi se za pola sezone raspao sa takvom vožnjom... :-\ Pa nije agregat los, samo nije za izivljavanje...i generalno, ceo motor nije za izivljavanje i divljanje (kao recimo KTM ), vec za uzivanciju...prijatno ga je voziti, i zaista pruza zadovoljstvo... Agregat je dobar, pa pobedili su sa istim tim agregatom na Pariz-Dakru, kao sto sam vec rekao...Za te godine (a bogami i za danas) za tu kubikazu ima prilicno snage i obrtnog momenta (prva verzija imala 46, a kasnije 53-54ks iz 575ccm jednocilidras). Agregat je prilicno napredan, i u to doba je bio vrh tehnike (bregasta je pokretana preko kaisa, a ne preko lanca, magnezijumsko kuciste....), a i sam ram: duple disk kocnice napred, upside down viljuske (serijski, 90-te godine!), sama ergonomija...Motor je odlicno izbalansiran, jedina mana je mala sklonost ka predupravljanju (to su donekle resili drugim parom trouglova, koji su promenili ugao viljuske, ali se ipak oseca malo). Znaci, generalno, nije motor za extremnu voznju tipa skokovi i tockarenje...to je funbike, motor koji se lako i sa zadovoljstvom vozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 24, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan iskreno meni je bio nestabilan preko 120km/h. a kako se ponasa tvoj na tim brzinama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 24, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa ok, mada ga nisam vozio mnogo dugo preko toga...taj motor ima max speed 160-170, tako nesto...125-ica je isla 150, i bila stabilna ... Pa kako mislis nestabilan? Sasvim ok se ponasa motor, jedino sto vetar ubi (doduse, manje nego na KTM-u, ipak ima bar kakvu-takvu maskicu napred). Mislim da taj motor i nije za brzine preko toga (cruising). Cenim da je za na duze najsretniji na brzinama od 100-120km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 24, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan pa ja sam ga vozio i do 150 i već od 120 počinje da talasa po putu a nedaj bože da sa tom brzinom kreneš krivinu pa i blagu mogu da zamislim letenje ;D mislim da ima nejak ram za bržu vožnju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 24, 2007 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Leluja zbog mekog ogibljenja dugog hoda. Kad sam vozio XR 650 R ceo je setao na 130-140. Kad sam ga ustelovao i utegao isao je do max 180 kao strela. Na stranu sto je za taj tip motora sve preko 140 nepotrebno. Ali eto da se proba.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 24, 2007 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Malo slikica da osvezim temu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 25, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan ajde ajde boki bilo je i boljih slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Decembar 25, 2007 Ducatista, 2912 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da se i ja ukljucim malo. Jedno pitanjce za vlasnike supermoto mashina. Posto sam do sada vozio Ducatija kome obrtni moment i 2 cilindra malo skracuju upotrebljivost u gradu, interesuje me kako se supermoto ponasa. Kod Ducatija je redovna pojava da samim skidanjem gasa motor jace koci nego neki kad stisnu kocnicu (proverio). Koliko je user frindly po gradu ? Kavi su sto se tice delova i eventualnih padova posto se nesto razmisljam da posle Ducatija uzmem neki KTM sa LC4 masinom ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Aj da se i ja ukljucim malo. Jedno pitanjce za vlasnike supermoto mashina. Posto sam do sada vozio Ducatija kome obrtni moment i 2 cilindra malo skracuju upotrebljivost u gradu, interesuje me kako se supermoto ponasa. Kod Ducatija je redovna pojava da samim skidanjem gasa motor jace koci nego neki kad stisnu kocnicu (proverio). Koliko je user frindly po gradu ? Kavi su sto se tice delova i eventualnih padova posto se nesto razmisljam da posle Ducatija uzmem neki KTM sa LC4 masinom ? Ne znam kako okretni moment i motorno kocenje smanjuju upotrebljivost u gradu, po meni je to naprotiv prednost. Ti efekti su jos izrazenjij na jednocilindrasima velike kubikaze... Obrtni moment na niskim obrtajima, koji omogucava nagla ubrzanja bez potrebe da vrtis motor, izrazeno motorno kocenje je isto prednost za grad. Sve to plus sto je agregat uzak omogucava da se bas dobro vozis u gradu... Ako ti te stvari smetaju boljje da ides na cetvorocilndricne.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Decembar 25, 2007 Ducatista, 2912 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nie da mi smetaju. Samo se raspitujem. Jedino mi fali ono sto sam ranije radio sa Varaderom 125, malo ga potjeram pa otpustim i krstarim do semafora. Nie mi to bas neka mana, nego ono ... Nikad nisam imao frku sa kocenjem motorom na otvorenom putu, tu mi bas pasuje al me nekad u gradu bas smori. Supermoto me jedino zainteresovao jer mi se cini da je xtra za zajebanciju po gradu pa me interesuje voznost i tako to, ali pretpostavljam da od toga nece biti nista dok ne stavim dupe na neki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 26, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Sve se bojim da bi na proljece moglo da mi se desi i ovo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan KTM SM 690 je nabavio drug, cim probam imacete izvestaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan SM ili SMC (ovogodisnji) ? Mislim da je SMC sada najbolji street supermoto koji se moze kupiti...bar po specifikacijama...videcemo kad se pocne voziti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 28, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan KTM SM 690 je nabavio drug, cim probam imacete izvestaj. Pozuri! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Decembar 28, 2007 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Zašto??? Samo i SAMO zbog ovakvih vratolomija.... Alal vera gospodi Pfeiffer i BMW... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patak_BG 0 Napisano Decembar 29, 2007 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan SM ili SMC (ovogodisnji) ? Mislim da je SMC sada najbolji street supermoto koji se moze kupiti...bar po specifikacijama...videcemo kad se pocne voziti... nema veze sa lc4-mnoogo je prijatniji,ne klizas se po sedistu na napred. ..a agregat je best ever built by KTM! Tako mi bar javlja prijatelj iz Francuske koji ga je testirao. Nego,dok ne dodje na probu nekog (daj Boze meni ) ne bih dalje da komentarisem! nego,tu je i njegovo visochanstvo Duke 08.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 16, 2008 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Vozio 690 SM. Prvi utisci dobri. Moram jos koji put da provozam i da malo slikam, i imacete detalje..... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Januar 16, 2008 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan nikad nisam vozio SM ali itekako imam volju, odkad me opleo jedan tip na Alpima sa nekim cudom od KTM-a, itekako mi se javila zelja da probam to cudo cini mi se kao strasno brza, agilna i zabavna stvarcica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano April 25, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
martins 0 Napisano April 26, 2008 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://www.autoservis.ba/?x=1&vijest=1749 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...