AIeksandar 396 Napisano Avgust 28, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Kawa er6n 2010, sve je kao novo bukvalno, ali ipak doslo vreme da promenim gume, pa sam to i uradio. Da li postoji neka caka kad se vracaju tockovi, bilo kakva, da li se montiraju tockovi pa se finalno stegne kad se spusti sa stendera ili je svejedno. Skidao sam mnogo guma i tockova, doduse prvi put na ovom motoru, lak poso skroz, ali motor trese oko 150 krece i do 170 trese, na 200 mozda trese ali cini mi se da se ne oseca (ili ne trese uopste), a na 160 je osetno bas, kao da se nezavisno trese i napred i nazad malo, ili sve dolazi od jednog tocka ne mogu da izvalim jer vec ide jako brzo... Sta bi to moglo da bude i dal bi moglo da bude bilo sta sem da tockovi nisu dobro balansirani. Osovine su prave, lezajevi savrseni ma sve novo, sve bilo super samo gume za zamenu. Demontaza i montaza je odradjena u servisu, balansiranje je radjeno sa masinom nije rucno, ja bio prisutan kad je masina pokazala "nulu" posle stavljanja tegova... Tegovi su i dalje na mestu. Zadnji tocak sam stavio i onda sam zategao lanac imaju neki zubci na svakoj viljusci, oba zatezaca stavio na 3 zub i zategnuo shraf na osovini, pre toga montirana kljesta i ostalo... Komentari da predjem preko 160 i odma idem dalje ili ispod 160 i ostale zajebancije mi ne piju vodu, jer novo i savrseno ispravno ocu da tako i ostane, ne znam koje su sanse da nije dobro balansirano na masini... Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6315 Napisano Avgust 28, 2012 Enduraš, 6366 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mozda su nove gume felericne, ne bi bio prvi slucaj. Podigni motor na stender ili gajbicu i vrti tocak. Vidi da li guma baca na neku stranu, radijalno ili aksijalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Avgust 28, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj dali je guma izašla u falcu ravnomerno.Obično ima linija na gumi koja je verovatno reper za to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5766 Napisano Avgust 28, 2012 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...i pogledaj da li se reperi na gumi poklapaju sa položajem ventila? Koliko je stručan majstor za moto gume koji ti je menjao gume? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Avgust 28, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Reperi za ventile se ne poklapaju, blizu su ali se ne poklapaju, dal je i to neophodno iako je tocak centriran tako kako stoji? (nazalost ja to nisam znao do nekih par sati posle zamene mi je ortak rekao cemu sluze te tacke na gumi) Jel moze da se desi da su felericne gume ili guma iako su nove i iako masina pokaze da je dobro balansiran tocak, napred je Metzeler M3 nazad Dunlop SportMax . Danas cu da pogledam sve sto ste mi napomenuli.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5766 Napisano Avgust 28, 2012 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Reperi označavaju mesto gde se montira ventil i tu je guma najtanja. Vrlo je moguće da je sama guma izvitoperena, mnogo takvih guma dolazi kod nas u Laboratoriju a sve su sa "ultra-mega" najnovijim DOT-om...očigledno da naši uvoznici prodaju i gume Ž klase koje nabave za vrlo malo para a prodaju po punoj ceni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Avgust 28, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Kako da vidim dal je guma ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Avgust 28, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako da vidiš, pa ako si je balansirao i trese onda nije ok, reklamiraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5766 Napisano Avgust 28, 2012 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako da vidim dal je guma ok? Skini tocak i stavi na neku osovinu, zavrti i gledaj da li se guma pomera levo - desno ili gore - dole par milimetara. Jesi li sasvim siguran da je tocak dobro izbalansiran? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Avgust 28, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Eh da je jedan tocak, obe gume sam promenio znaci oba tocka su u pitanju, ja tipujem da je zadnji, jer da je prednji mislim da bi mnogo vise osecao na volanu, ovako osecam kao da prednji tocak podrhtava dole ali volan stoji ne trese nesto a guzica nema mnogo dobro culo osecaja tako da samo osecam da trese levo desno Mogu da budem siguran samo ako sam ja to radio, a posto je balansirano na masini u Tadicu u Visnjickoj jer mi to komsiluk manje vise, onda ne mogu nista da garantujem da je dobro jer ja nisam radio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Avgust 28, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo je moguće da je sama guma izvitoperena, mnogo takvih guma dolazi kod nas u Laboratoriju a sve su sa "ultra-mega" najnovijim DOT-om...očigledno da naši uvoznici prodaju i gume Ž klase koje nabave za vrlo malo para a prodaju po punoj ceni Jos malo pa cemo i hleb da kupujemo u Nemackoj, kakvo vreme doslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1097 Napisano Avgust 28, 2012 Drug član, 2595 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan skini kofer pa probaj opet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano Februar 28, 2013 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Pa sem, usmeno, nisi nam objasnio kako si resio tresenje.... Mnogi mogu da se nadju u ovoj situaciji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Februar 28, 2013 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Tocak je bio malo zakosen toliko malo da se ne vidi ali shubler je pokazivao da desna strana osovine treba da ide napred ili nazad fazon 1mm, i posle toga sve ok, glupost ali treba znati U ovom slucaju ja sam dobio informaciju da su zatezaci lanca tj oni shrafovi merodavni za ovu operaciju i tako i bese hvala ekipi iz Laboratorije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano Mart 1, 2013 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Zakljucak: Dzabe dobro izbalansirana guma na tocku, ako nije u osi... Kanap je zakon... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...