Uros007 0 Napisano Avgust 27, 2012 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Imam skutera kineza 50 kubika, ali sam resio da uzmem nesto vece zanima me vase misljenje o motoru Aprilia leonardo 125-150 ccm ili mi vi predlozite neki slicnog tipa prosecne potrosnje uglavnom za lagane voznje, cena ne preko 800-900e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Avgust 27, 2012 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da su ti modeli 125 i 150 sranje... Koriste ROTAX mašine koje nisu nekog kvaliteta, imaju problema sa faznim lancem (koji puca redovno, i kada pukne sa sobom nosi ventile, cilindar, klip i koješta) i još masu sitnica na koje moraš svakodnevno da paziš da ne kažem osluškuješ... Ako već misliš na Leonarda, najbolje je kupiti 250ccm. Mašina je Yamahina, provjerena, valja desetine hiljada kilometara bez problema ako je imalo održavaš i to je to... (Lično vozim Lea 250) Za detalje obratiti se gospodi "muljaz" i "Experto_Alex" Lijep pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
polic 56 Napisano Septembar 5, 2012 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tracer9 GT '23 Prijavi odgovor kao problematičan Vidis ja imam potpuno suptotno misljenje ! Inace to je Minarelli masina koja jeste u vlasnistvu Yamahe. Sa Leonardom 250 nisam uspeo da sastavim ni 15000km koliko se sve raspadalo na masini. Takodje drugar je imao Yamahu 250 koja koristi identicnu masinu i on je promenio sve od radilice do glave. Dok sada vozim Leonardo 125 2000god. koji je presao ko zna koliko, i dalje radi savrseno uz samo povremenu promenu rolnica i kajsa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Septembar 5, 2012 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je to da koga god sam upitao prije kupovine Lea svi su se uhvatili za glavu pri spomenu 125-150 i ROTAX... Moj rođak je imao 150-ku, vozio sam je... Istini za volju, njmu je pukao fazni lanac i nekom srećom su nastradala samo dva ventila... ništa više... S'tim da je on za 40.000 kilometara dva puta mjenjao lanac i španer (ako sam dobro čuo)... Experto Alex i muljaz voze Lea, mislim da od njih možemo čuti dobre informacije... Ni moj se (da kucnem u drvo) za sada ne kvari a ide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Septembar 5, 2012 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nije Rotax los nego je skup za popravku. Voditi racuna o kolicini i zameni ulja, ne prziti na hladno, ne zavijati non-stop pun gas i trajace. Sto se 250 tice, onaj moj gazi sad negde oko 60.000km i nema znakova umora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Septembar 5, 2012 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Imao 150, 2003 god....rotax...jako dobar motor ali ako se vozi bez ulja ili slicno popravka je PAPRENA!!! P.S. idu ko ludi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
d4do 138 Napisano Septembar 5, 2012 taj sam, 175 postova Lokacija: Bosna i Hercegovina Motocikl: Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan rotax je ok,nije za betere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sülejmäń 0 Napisano Mart 13, 2018 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav.Imam apriliu leonardo 125 i kad upalim motor na leru radi odlicno cim dam gas cuje se lupanje i motor se ugasi.Sta je problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Mart 13, 2018 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Iz kog dela se cuje lupanje. Ili neki snimak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
root012 191 Napisano Mart 31, 2018 Lucic, 226 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda SW-T 400, Aprilia Leonardo 150 Prijavi odgovor kao problematičan Iz mog iskustva koje sam imao sa proslim, problem je bio lanac bregaste isto je bilo na leru radi normalno cim das gas krece lupanje ali motor je radio nije se gasio, odradi ovako skini ceo prenos tako ces biti siguran da nije problem do kvacila ili variomata, ako se i nakon toga sto si poskidao ceo prenos opet cuje lupanje verovatno da je nesto u agregatu. Kad nesto krene da lupa na rotax agregatu to se obicno ne zavrsi dobro pricam ti iz iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aprilija lenado150 0 Napisano Jun 11, 2021 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa aprilijom Leonardo 150cc proklizava mi prenos kvacilo koji god metnem proklizava kupijo sam pet prenosa i svaki proklizava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petko365 0 Napisano Jul 19, 2021 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan cao kupijo sam Leonardo 150cc i tesko pali sta moze da bude i je treba mozda karika da se menja hvala u napred pozzzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...