brankusi 10 Napisano April 6, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima! Mislio sam da je nešto ozbiljno... Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano April 13, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Jedno verovatno glupo pitanje... Da li su zadnja dva amortizera identicna ili ipak ima levi i desni? Vidim da u RMS-u ima dva sa jako malim razlikama u dimenzijama... Na Piaggio parts sajtu vode pod jednom sifrom oba, kao par.. Isto pod jednom sifrom vode i amorte za X7....samo se tu golim okom vidi razlika...desni je duzi za nekoliko cm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 820 Napisano April 13, 2022 Zainteresovan, 391 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, da li neko moze da mi oznaci strelicama ili brojem gde su na slici iglicasti lezajevi ? i one plasticne caure ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22226 Napisano April 14, 2022 Integrisan, 9572 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam rasturao beverly ali jediino logicno je da su na mestu rotacije... (iglicasti lezaj) 2 i 17 treba da su distanceri izmedju tih lezajeva... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano April 14, 2022 (promenjeno) Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan To sto si oznacio je pod brojevima 10 i 6...ali mislim da je to to.. Promenio April 14, 2022 član Loshmi82 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22226 Napisano April 14, 2022 Integrisan, 9572 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 2 i 17 su distanceri, 10 i 6 su iglicasti. P.s. Podmazuju se nekom EP mascu, ja koristim LM47 za dugotrajno podmazivanje, preporucujem pomenutu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 10 Napisano April 22, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Zamena remena i rolnica. Koja je Sila zatezanja moment ključem navrtke na varijatoru i kvačilu? a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano April 22, 2022 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 10 Napisano Maj 1, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Kako najbolje podesiti amortizere (sa suvozačem)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Maj 27, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nasao temu o 125 cm3 pa da napisem ovde (neka me admini premeste ako sam pogresio). Dogovorio sam forzu 350 na sajmu, ali stize tek krajem leta. Jedan poznanik (inace strastveni ljubitelj motora, motokrosa) je prodavao beverlija 125 pa sam ga kupio da mi ne prodje leto. Covek lepo odrzava motore, nov aku, gume, pa mi je sigurna kupovina. Pri utisci : neverovatno udoban, zivahan i okretan motor. Napred i pozadi su 16 cola tockovi, agregat nema vibracija (vozio sam novi mp3 500 i na 3000 rpm ozbiljno zatrese). Stavljen je malosi varijator i prijatno sam iznenadjen kako motor ide. Bez problema i napora drzi brzine 80-90 km/ h, medjuubrzanja i preticanja od 70 km/h sasvim solidna, bez problema sam obisao par kamiona. Vizir nema i to se oseti. Udari vetra su pravo u grudi, ali sum nije toliko veliki koliki sam mislio da ce biti. Suma sumarum : sasvim pristojan skutercic za krace relacije, mesta za noge bi moglo biti vise (moja visina 175 cm). Evo u prilogu par slicica. Promenio Maj 27, 2022 član Milllan 83 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 10 Napisano Jun 20, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Beverly 250ie. Gde bih mogao pregledati kaiš rolnice,zameniti pogledati i kvačilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Jul 17, 2022 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Loshmi82 makina Sta znam o motoru.... svasta nesto je radjeno prosle i ove godine, 2 majstora iz Bg-a i jedan iz NS-a. - Prvi majstor iz Bg-a radio je CVT... kais, roler, klizaci, rolnice - Drugi majstor je radio lezajeve nosaca motora, silen blok...nesto je lupkalo. 2x pumpu vode zbog curenja, ciscenje klapne i map senzora ultrazvucno, proverena dizna, stelovanje ventila, ubacena nova verzija programa ecu-a motora zbog gasenja. - Treci majstor (NS) menjao je lezajeve prednjeg tocka, 2x reparacija pr. amortizera (procureli), i CVT gde su zam. rolnice, remontovano kvacilo, ociscen-podmazan prenos, rad oko kocnica. glavni majstor je probao i ustanovio da nesto zvecka iz prenosa akumulator nije dobar po davanju kontakta ne sme ici ispod 12.2-12.3V punjenje dobro osiguraci isto kao i kontakti sreca da je Joskin, on moze trpeti losu bakteriju svecica kaput, lula 2 kruga odvijena ovde je receno da je ciscena klapna i map senzor ultrazvucno + ubacena nova verzija programa racunara motora, porverena dizna, prestelovani ventili..... ja se pitam kako? Da bi se to odradilo moraju se poseci oem pvc vezice koje su presvucene gumenom izolacijom, skinuti selna sa creva ibera a ona kad se skine nema nazad vec se druga montira. Ovde sve stoji kako je fabrika stavila (oznacih strelicama), sve sem pvc vezice na crevu kuc. f. vazduha.... budi sumnju da je receno odradjeno. Sa druge strane nema nove verzije porgrama, ta koja je upisana to je to i map senzor nije moguce ocistiti jer se nalazi u samom racunaru, nema ga na kuc.f.vazduha nit ga ima kao na klapni od 500ccm. stanje ventili nisu pipnuti, na usis protrci 0.15 bez da trepne.... bice sredjeno klizaci su losi, lezaj dekle takodje kais je dobar, platna zveci ukopano, gumice pukle, lamele teze rade.... sredjeno sve pre neki mesec suvkasto iskrckana dizna pun gas na sredjivanje usis, dizna, svecka, ventili, cvt sredjen.... dalje nema ovde A od Antifriza.... ispustaj, menjaj dalje... oko nosaca motora kad je radjeno, ostavljeno je da tocak stoji ukrivo dosta je tocak blizi levom od desnog amorta, sami amorti pozadi nisu dobro nosac silena nije dobro podesen a tako je stegnut, ceo agregat je djipio po popustanju silen jeste zamenjen a za ostatk ne mogu nista reci jer bi morao sve rasturiti ne pali na levu polugu do prekidaca mora se doci pre toga srediti navoj tesko je isao sraf nosaca vizira, nemere se iscupati iz rupe prekidac zamenjen, sad pali na obe strane majstori vredno rade vreme je da se pakuju plastike, nema ni jednog poz. svetla pozadi moguce da su oem cim je prazno znaci da nema vise... a ja nemam reci kako se radi poSo Treba uraditi sledece..... zameniti akumulator, zadnje amortizere i auspuh posto se raspao iznutra jbg punoletan je jos malo. Na malom servisu otvoriti CVT, vratiti oem rolnice i zamniti roler kaisa, staviti plastican poklopac na dekli kod kvacila jer nedostaje. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Jul 17, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Samo cu reci da scoot napokon radi kako treba... Prvih cca 100km, proslo kako treba.. Upravo se pije kafica pa malo na posao...da vidimo kako se ponasa u uobicajenom okruzenju.. Hvala Dare..vidimo se uskoro.. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Jul 30, 2022 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uhvatih malo vremena za piskaranje, teska nedelja ostade iza mene. Bev i Liberty 125 zanimljivu problematiku su imali. Djoletov Bev250i kupljen je kod nas, pravih 40K ima na satu. Do sad nista nije radjeno sem guma, plocica, cvt-a ili ti standardno odrzavanje. Djole je primetio da Bev pocinje pustati cudan zvuk, javlja se od nekud ispod dupeta, zvuk udarca kao da preskoci nesto, promeni brzinu, nije metal, povremen je na 40-50km/h. Nema trzaja, linearno ubrzava, agregat se ponasa normalno ali zvuk je prisutan, na stenderu se moze zavrtati do prekosutra i nece pokazati. Bio je kod dvoje majstora vise puta i nije nista cudno primeceno, polako prelazi u paranoju Dosao je do mene, objasnio problematiku, seo sam da probam. Nista cudno nisam primetio. Otisao sam jos jedan krug da napravim i opet nista, vec mislim da Djoletu treba dijagnoza i ladna obloga na celo. Zamolio me je jos jednom da probam ..... vratih se i vec vidim Djoletovu facu kako misli da mislim da je lud.... Djole nije lud Uspeo sam upecati zvuk i dobar fokus mi je trebao da ga prepoznam jer se cuje vrlo kratko i priguseno "tok".... bukvalno takav zvuk daje. Dok je sacekao termin, zove Djole da kaze kako je sve izrazenije, sad se javlja i na vecim brzina ili ti 80 - 110km/h, jaci je zvuk, nesto negde lupa, preskace i ako nema nikavog cimanja u voznji, nista se ne odrazava na gasu, ubrzanju. Otisao sam do Astrida po lezajeve, niz autoput nista i do radnje pesma.... ko je ovde lud. Kupio lezajeve ajd nazad opet na autoban .... i eto ga, ovog puta cuje se jos bolje "took tok" u delu sekunde i to je to. Rekoh sebi, ovde ima neki prekid struje, misli mi najvise na tu stranu uprte. kao i uvek, krece se od bakterije koja nije dobra + ima neki budz za nesto prenizak napon na kontaktu - stub ofarban farbom pa klema preko + klema skroz labava i prljava sredim kleme, stavim aku da se puni dok se kontakti osiguraca ciste skorz levo je osigurac za napajanje ecu-a, mali sitan ali jako bitan Sledi proba, pomislih da je resen kad ono medjutim, zvuk je prisutan. Ok nista, mora se ogoliti kao banana, nema druge dosta srafova fali sajlu goriva treba zameniti, zaribala glavi sad je vec komotnije za rad, usput sam dosta toga nasao da ne valja onaj budz kod akumulatora je napajanje za balaste xenon sijalica kojih nema alarm u pozadini je takodje ubacen kao i obrtaljka ..... sve je to povezano kako ne treba + nigde spoj nije zalemljen vec samo ufrckan dupli osiguraci, rele u pozadini dalje.... kod table je obrtomer koji je prestao da radi nakon prvog puskiranja zica bez dodatne izolacije (tremobuzir, izol. traka) putuje skroz do bobine ostavljena je tako "gola" da se zulja o sasiju c..c..c idealno da nastane dobro sranje, vise razloga ima frckano copa je prespojena zice su prislonjene jedna uz drugu pa zamotano oguljenim parcetom masa kod alarma bar to treba biti Kao sto se moze videti sa poslednje slike..... radio je moj najomiljeniji alat zvan secice sve poskidao sem alarma, sredio zice + sve ostalo treba pretresti mastan je ki burek odozdo palo je jedno dobro pranje kuc. termostat je budzano za sad ostaje tako, samo ce s edoliti na max rasklapanje ciscenje provere stelovanje dalje bolenje patke da neko ocisti platna varena zvono je deformisano toliko da se radapcigerom jedino moze skinuti dobro pregrevanje je imao plan i program lula je takodje pala na tesu sve se nazad mora spakovati stopaljka pozadi na vezice cisto da iza znaju sta radim u saobracaju moze porbo 4, 5-a po redu, samo na pandura ovako rasklopljen da ne naletim Probna voznja je pokazala da je sav trud pao u vodu nazalost! Na moje veliko razocarenje .... opet nesupeh, gremlin je i dalje prisutan, zabija golove samo tako. kill prekidac radi, nije se zalio takodjer su i tu seckane zice opet su radile secice, lemileca, kalaj.... nije ni cudo sto nema srafova kad nema ni zabica gde se zavija nova sajla nemam oem ali ce dobri i ovi biti bolje ista nego nista kako stari velu u pozadini je mrak, predstavu nemam koliko je sati Ostaje za sad tako da noci, nesam imao snage da ga probam jer verujem da bi se skrsio negde.... sebe vise nisam mogao na noge da drzim..... gasi svetlo. Sutra bese novi dan, kljuc u bravu da se vidi rezultat. Bram, kaciga na glavu gasss odo. Daj gas, oduzmi, drzi nize, vislje obrtaje, ravno, neravno .... doksa rodjoooo konacno, doslo mi da zveknem jednu (domacu da se razumemo) pa nek ide zivot. Nema vise jebenog "took, tok zvuka" moped se u celosti moze pakovati. Sta se ovde zbilo , tj sta me je jebalo pored svih jebada koje sam nasao.... instalacija od kill prekidaca koja je prolazila kroz cent. alarma. Motor je na milisekund dobio prekid tj varnice tj gasenje koje se u voznji ne oseti (nikakav trzaj), normalno se ponasa al dovoljno da napravi zvuk sto je prisutan bio. Toliko za dnevnik, uzdravlje 12 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Jul 30, 2022 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, ekspertu! Retkost na ovim prostorima da se.pronadje takav detaljan pristup rešavanju problema :mobilizator: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Jul 31, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Au...pa ko ga je ovako "doradio"... kad nista osim redovnog nije radjeno? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Jul 31, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Inace...ima li neko auspuh za 250/300 u ok stanju....sa sto manje kilometara iza sebe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 10 Napisano Novembar 9, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Bev.250ie stao u vožnji... Odlomio se deo injektora sa kontatom za struju... Zamenio,naoko istim,kineskim... Upalio ali crna svećica,stavljao drugu i isto crna.. Pri verglanju moram dodavati gas...akum ispravan... Probao na ulici...ide ali dokle će??? Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Novembar 9, 2022 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Odlomio se dzek jer je pogodjena rupa, prednji deo agregata otisao gore, dizna udari o kutiju i puca dzek u korenu. To je manje bitno..... skini diznu koju si stavio i pojuri polovnu oem sa 3 rupe mora biti, udeni i gasss. PS Upravo iz butika.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 10 Napisano Novembar 9, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, ...ova je bila nova kineska kao zamenska,isto 3 rupe,ali čađavi svećicu i nizak ler... Ne znam gde ima oem tj original polovnih,osim nove kod Rikambi Peđe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Novembar 9, 2022 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema na čemu, takodje potraži u Motoklinici ili kod Gavre iz Subotice .....salju na kućnu adresu. Ako niko nema, ne gine nova dizna koja nije ispod 100€ koliko se sećam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2041 Napisano Novembar 10, 2022 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Je l ono bese za njega odgovara od fiat punta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Novembar 10, 2022 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se prebacis od tacke A do tacke B 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 10 Napisano Novembar 11, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan ...stavio novu diznu i radi "ko sat"...valjalo bi nspraviti kakvu rupu na dnu sedišta pa da ju više ne lomi jer ipak dizna nije jeftina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Novembar 12, 2022 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje resenje ali i najskuplje. Samo vise paznje u saobracaju i nema problema i da....zakreni dzek na levu stranu max što može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...