brankusi 8 Napisano Septembar 18 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan ...našao valjani brezon 80cm i odneo kod strugara pa će po modelu napraviti sva 4 za koji dan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Septembar 18 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Super, recimo da se ti brezoni i trebaju menjati pri svakom ponovnom dotezanju glave, što zbog termičkog opterećenja te što zbog mehaničkih sila koje su prvenstveno sile istezanja, isto i piše u servisnom uputstvu, ali retko se to poštuje, posle kuku lele pustio na glavu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Septembar 19 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Brezoni se menjaju kad izadju iz praga tolerancije istegnutosti. Ima u servisnom uputstvu koje su mere od-do. Moj je savet da se stavi lepak za navoj, dobro stegnu novi brezoni i ostavi da se osuši. Navoj u bloku mora biti zdrav i da ima jaku vezu sa brezonom jer kod stezanja glave dodaje se jos jednom (ukupno 3) 90° da ne bi došlo do čupanja navoja. Materijal brezona treba imati odredjen stepen elasticnosti i tvrdoće kako se ne bi precvikao prilikom stezanja ili kasnije u toku rada agregata zbog napetosti + vibracije. Recimo takav materijal može se videti kod alata za vađenje ležajeva iz slepih rupa....on mora biti jak i elastičan kako ne bi pukao, nije klasično parče gvožđa. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7161 Napisano Septembar 19 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo da se mešam, ali tačno to gore napisano što su kolege rekle. Ne drže ti brezoni sliku na zidu pa da nije bitno od čega su. ... po pravilu, brezoni glave se menjaju na svakom skidanju glave i uvek uz novi dihtung. Brezoni se projektuju na gore pomenuto istezanje, zato i postoji 3 koraka stezanja. Ko misli da nema razloga za to - neka ga, mrzi me da pišem. Dihtung glave je iako tako ne izgleda jedan od najbitnijih i najopterećenijih delova sklopa motora, i ima jako puno uloga, i sami dihtunzi su neverovatno unapređivani tokom 20og veka. Dihtung sa brezonima čini celinu, i materijal i istezanje brezona pri grejanju (par hiljada puta jel da) je jako bitan faktor za dihtovanje. Može to da se "spakuje" i da radi sa bilo kojim brezonima samo je pitanje koliko dugo će 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Septembar 19 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, ako ima da se uzmu novi uzmeš i ne brigaš, cena je smešna u poređenju sa štetom ako pukne, jeste da mogu da se mere, ali to nije garancija da neće pući prilikom stezanja od zamora materijala. Što kolega piše slažem se, cilindar, dihtung, glava i brezoni nisu kruti iako su od metala, prilikom grejanja i hlađenja svaki od njih se širi i skuplja drugačije, pošo nisu od istog materijala, a sve to treba da bude lepo spojeno dihtungom koji je nov i na skoro idealno poravnatoj glavi, koja je stegnuta po propisu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 8 Napisano Septembar 19 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan ...novih brezona nema nigde(proveravao svuda), osim verovatno u Italiji! ...skuter sam kupio jer su "svi" govorili da su delovi "veoma dostupni". Međutim, u praksi,kad zatreba,definitivno nije tako...!? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Septembar 19 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tih srafova ima koliko hoćeš u motoklinici ali neće niko da se maje oko toga....ako me razumeš. Ponesi i otidji direkt na vrata, zamoli.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 8 Napisano Septembar 20 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan ...i Sale i ja smo "zamolili" (dva puta) motokliniku- odgovor je da nemaju! Onda mi je "Gavro" iz Subotice poslao 4 kom. po 15cm dužine... Međutim, na ovom "beverly toureru 250cc" su brezoni 16,5cm dugački! Danas će biti gotovi brezoni kod strugara. Poklanjam brezone (15cm-fi8) za bev.250 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Septembar 20 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Jeste li probali u Motoroom, u NS? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 8 Napisano Septembar 20 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Da,i Motorm,ali izgleda da su na odmoru... No danas sam uzeo od tokara koji ih je napravio od valjanog brezona(šipke)...nije to baš to,igleda pristojno...videćemo kako će se pokazati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Septembar 23 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj problem se "vuče" od proletos. Pisao sam o njemu na ovom forumu, bio je motor na servisu ali tamo nije rešen problem već mi je naplaćen njihov rad i vraćen neispravan motor. Pokušaću zajedno sa vama da nađem rešenje... Važno mi je da utvrdimo koji deo treba popraviti ili zameniti. 1. Prilikom startovanja motora kada neće da upali primećuje se po zvuku da elektro pumpa za gorivo se ne uključuje! Na servisu su mi zamenili novu pumpu (kažu i telo pumpe ali nisam baš siguran). 2. Kada su posle ove intervencije nastavili isti simptomi, sam sam rastavio i vratio pumpu nazad. Delovalo je kao da nije baš najbolji kontakt u tim žicama pa sam to stegao bolje. 3. Jedno vreme je sve bilo ok. ali se sve opet nastavilo. Počeo sam da sumnjam u elektroniku da tu nešto zabaguje, drži neko vreme i samo se "resetuje". Nekada to čekanje traje od par sati do jednog ili dva dana. 4. Prvo PITANJE na koje mi treba odgovor ako neko zna je "Odakle dolazi struja na pumpu za benzin?" Kada dam kontakt da bi upalio treba da je ćopava podignuta i stisnuta desna poluga kočnice. Servisirao sam prekidač ćopave i proverio kil svič prekidač i podmazao kontakt sprejom. Promenjen je i stavljen nov uložak brave kontakt ključa. Pitam se ako ima neki relej koji je uključen u priču gde bi on bijo? Poz. Zinko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4715 Napisano Septembar 23 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Imamo i mi ovde na forumu jedan problem koji se "vuče" dugo i nikako da ga rešimo: Na već postojeće teme o modelima motora/maxiskutera, svako malo otvaraju se nove i time se nepotrebno zagušuje forum i razvodnjava problematika... Par tema ispod tvoje je tema o Beverly 250ie koja je već dugo na forumu i ne vidim ni jedan valjan razlog da se otvara nova. Spojiću ovu sa već postojećom temom a tebi želim brzo i trajno rešavanje problema sa tvojim ljubimcem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Septembar 23 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Raskačiš džek pumpe i prilikom davanja kontakta premeriš unimerom da li dobija napon, ako dobija napon a ne čuje se eto rešenja, ako nema napona onda ti je nešto drugo u problemu. Obzirom da je nakon pritezanja konektora eto gde ti je problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Septembar 24 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan To sam već radio. Kada je sve u redu, prilikom davanja kontakta pumpa se uključi na 5 sekundi pa pauza od približno 5 sekundi i onda se uključi ponovo na 5 sec. To je dovoljno da se uspostavi pritisak goriva na diznu i upali motor. Tada sam merio napon i ovo navedeno je bilo i na unimeru. Zato sam pomislio da neki kompjuter u sistemu ovo radi ili neki regler pa da se povremeno zabaguje... Ovo mi je nepoznato, da li tako treba i ko "to" radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Septembar 24 (promenjeno) Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam pumpa radi non stop, a regulator pritiska preko povratnog voda vraća višak goriva nazad u rezervoar, nema tog radi-ne radi, osim kad daš kontakt, tada kad nagura pritisak ugasi pumpu dok se ne startuje motor, a zatim se pumpa opet startuje i radi konstatntno sa regulatorom pritiska i povratnim vodom. Promenio Septembar 24 član Betta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Septembar 24 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj deo mi je interesantan da bih shvatio šta se dešava. Dam kontakt, pumpa radi 5sec. a regulator pritiska je isključi na pribl. 5sec. on isporuči višak goriva nazad u rezervoar i ponovo uključi pumpu. I dalje ostaje pitanje zašto se ponekad pri davanju kontakta pumpa uopšte ne oglasi? Sledeći put kada se to desi rastaviću sistem (prići pumpi i žicama) i meriti - pratiti... Pitao sam se šta bi bilo kada bi doveo struju na pumpu direktno sa akomulatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sistem radi ovako, ako grešim neka me neko ispravi. Daš kontakt pumpa odradi, nagura pritisak i stane, ako ne pališ tako i ostane, ako kreneš da pališ nakon paljenja i pada pritiska ipet startuje i drži zadat pritisak na magistrali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Septembar 25 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Po datom kontaktu pumpu aktivira ECU motora preko releja i osigurača na 3sec i isključi se. Čim se krene verglati, momentalno se i pumpa pokreće i radi konstantno dok i bajk radi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Septembar 25 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ovo: "pumpu aktivira ECU motora preko releja i osigurača na 3sec i isključi se." tačno bilo bi dobro da identifikujemo tačno koji je to relej i da ga zamenim? Možda je tu problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Septembar 25 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Gotovo sigurno nije rele u problemu. Ako baš hoćeš da ga zamenis, isti se nalazi iza prednje centralne plastike. Kod tebe više mi vuče da je problem na relaciji ključ -antena-ecu ili ti ecu ostane zaključan. Dzaba b. pumpa i da je 100% ispravna ako ECU ne otvara diznu i ima varnicu na svecici. Prvo se za to hvatas..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Septembar 25 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako ECU ostaje zaključan, šta je rešenje? Može li se resetovati? Ako trba zamena ECU šta to tačno podrazumeva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 8 Napisano Octobar 12 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Problem mešanja voda/ulje rešen u trećem pokušaju dok se nije ustanovilo da pušta na čepu glave... Posle toga zamenjene i karike,sve montirano ... Ali: svećica crna,ne drži u leru,pali povremeno cek endžine... Proverio osigurače,stavio nov Yasa akumul. I novu svećicu. Rezultat isti: kad palim moram dodati malo gasa, na prvih 5km pali se ček engine,posle prestane,svećica crna, no dobro ide/vuče....? Ima li ko ideju šta bi moglo biti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Octobar 13 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Rezultat isti: kad palim moram dodati malo gasa, na prvih 5km pali se ček engine,posle prestane,svećica crna, no dobro ide/vuče....? Ima li ko ideju šta bi moglo biti! Ukoliko nemaš termostat i motor se stalno podhlađuje kompjuter dodaje sve više goriva dok nešto ne strada... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 8 Napisano Octobar 14 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Zinko,listajući po forumu,nije bilo ovakvih problema sa lerom i garavom svećicom kao kod nas. Stoga, ne preostaje nam drugo nego otići negde na "dijagnostiku"!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Octobar 14 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako pali check engine bilo bi dobro da se uradi dijagnostika, obzirom da je garava, sagorevanje nije dobro, ili puno goriva ili manjak vazduha. Pre generalne sve bilo ok ? Sve sastavljeno kako treba ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...