ŽeljkoTransalp 405 Napisano Avgust 22, 2012 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam primetio da mi je porastao nivo ulja u agregatu, i da ulje smrdi na benzin. Motor nije paljen nekoliko dana,a i pre toga se nisam nesto navozao. Jel zna neko o čemu se radi? Predpostavljam da je otišla neka membrana na karburatoru, pa ga puni preko jednog od cilindara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6389 Napisano Avgust 22, 2012 Svakom po zasluzi, 12473 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Slavina za gorivo ti ne valja pa ne zatvara i zato ti je napunila ulje benzinom. Od sad zatvaraj slavinu na off čim ugasiš motora vidi kod Đure - nick Vidik da ti napravi nove membrane za slavinu. Najbolje bi bilo da zameniš ulje i filter ali ako nije baš mnogo benzina u ulju izađi na autoput i malo ga daj po gasu da benzin ispari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Avgust 22, 2012 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Slavina za gorivo ti ne valja pa ne zatvara i zato ti je napunila ulje benzinom. Od sad zatvaraj slavinu na off čim ugasiš motora vidi kod Đure - nick Vidik da ti napravi nove membrane za slavinu. Najbolje bi bilo da zameniš ulje i filter ali ako nije baš mnogo benzina u ulju izađi na autoput i malo ga daj po gasu da benzin ispari. Hvala! Sigurno je to, zato što motor radi kao swiss-sat, što najverovatnije ne bi bio slučaj da je nešto sa karburatorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Septembar 19, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan STa moze biti ..izvadim filter zraka a on SMRDI na benzin i to opasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Septembar 19, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas slavinu sa vakum membranom mozda je tu.Lako se oroverava izvuci crevo i povuci ustima ako pusta iji povuces gorivo kupi drugu.Ako je obicna slavina onda moras da cistis karburatire jer je moguce da se zapusilo i prelivno crevo oa je uslo u cilindre . Ali mislim da je vakum jer sam to vidjao dosta cesto a takve slavine odmah prepravljao elektro ventilom za gorivo .Tako da kad das kontakt ousti gorivo u karburatore i nema vise sanse da ide u cilindar . A mislim da taj motor nije mogo da radi lepo bilo gde da je navlacio gorivo moralo da se odrazi na rad motora.Mozda samo nisi primetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1659 Napisano Septembar 20, 2013 Drug član, 1721 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slavina pusta, ne drzi vakum ali ne drzi ni iglica u karburatoru a to da sa takvim uljem peglas po auto putu da ispari benzin prvi put cujem, nego ja bi resio problem u karburatoru pa zamenio ulje... Dok ne sredis slavinu zatvaraj pre nego sto ugasis motor a otvaraj kada upalis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6534 Napisano Septembar 20, 2013 Enduraš, 6442 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jeste li videli datum postavljanja teme zoxbl, normalno je da se oseca na benzin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1659 Napisano Septembar 20, 2013 Drug član, 1721 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ni jedna tema ne zastareva kada je u pitanju ovako nesto, uvek nekome moze da bude od koristi. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...