brankoXM 739 Napisano Avgust 22, 2012 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan slika u oglasu je cudo jedno,svakakav krs izgleda lepo.a kilometraze....hehe cela jedna nauka,ja uvek kad prodajem napisem na satu toliko i toliko...e sad kako tako malo bog zna,ja vracao nisam al neko najverovatnije jeste motori od po 15 god a imaju kilometrazu 2 prosecne sezone,i to pritom vozeni preko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 245 Napisano Avgust 22, 2012 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li takvih? Pa to je nista, sta ljudi sve rade. Malo off, ali evo jedan primer iz licnog iskustva od pre 2 nedelje: Dodje decko kod mene u radnju da pazari nesto preko racuna firme. Donese mi potvrdu o uplati, ostavi sve podatke iz licne karte, broj mobilnog i fiksnog (fixni sam proverio vodi se na njegovu kevu i tamo zivi), dokaz da radi u toj firmi preko koje placa, da ne pricam o uverljivosti nastupa itd. Ja mu dam na poverenje i svoju odgovornost, jer pare jos nisu legle na racun. Ubo je i tajming, rekao da je upravo uplatio (oko 16:30), a banke rade takozvani clearing oko 17h, kad je moguce da pare jos nisu prebacene. Ta potvrda o uplati je prevagnula da mu robu izdam. Posle par dana vise ni traga ni glasa o tom decku. Zovem firmu gde radi, lik tu radio do pre nekih mesec dana, zloupotrebio polozaj, dobio otkaz, falsifikuje sve moguce papire. I sta da radim? Ne mogu mu nista, iako znam gde zivi. Najcrnje od svega sto je tako zavrnuo neku firmu za par laptop-ova, dali mu na testiranje pa da odluci koji model da kupi (20komada). Srecom iznos nije bio veci, pa se nisam ni cimao sa inspektorima, a i inace ako je iznos prevare manji od 15.000din, i ne izlaze na teren. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Avgust 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pokrenuo si jednu meni mnogo zanimljivu temu - zasto ljudi imaju potrebu da lazno prikazu motor koji prodaju u oglasima? Napise u odlicnom stanju, on na izdisaju, ili mala kilometraza a ono sve izlizano od upotrebe itd...pa niko nije toliko lud da kupi nesto sto nije onako kako je opisano i receno u nekom tel.razgovoru...ili mozda ima i takvih? I meni je misterija, bolje je u prodaji napisati realno stanje makar bilo i loše. Umesto da te smara 10 ljudi da ti gleda motor - koji će se razočarati i otići, bolje da ti dođu trojica koji znaju šta gledaju - lakše i za tebe i za njih. Ali izgleda da se prodavcima-muvarama više isplati takav oglas, jer će im pre ili kasnije naleteti neko naivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Sustina je spremiti pare i cekati dobru priliku, to zakljucujem! Naravno dobro proveriti sve oko makine, ali to isto zna i onaj koji prodaje pa ce zamaskirati sve sto je moguce (srpska posla). Naravno poveo bih coveka koji se razume u skutere, jer se ja ne razumem (da su auti ok, ali motor najn)! Nov kinez - da li se moze uloziti u njega odmah pre voznje neka cifra (normalna) i da se dovede u dobro stanje, da se promene problematicne stvari. Reda veicine npr 200eur uloziti i dobiti nesto sto ce trajati? Jel izvodljivo tako nesto? Strpljenje je majka Pre kupovine kineza treba da se zamisliš kako je to do tebe kao krajnjeg kupca stiglo za tako jeftine pare i može li da se za tu cifru napravi nešto iole kvalitetno. Naravno ne može. Kineza ne bih uzeo ni da mi neko pokloni a jedino u obzir dolazi Korejski Kymco. Druga stvar: obzirom na tvoje karakteristike ništa slabije od 250 cc ne dolazi u obzir. A i 250 sa tobom + još neko iza= mrtav konj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kineza, po onome sto sam procitao iskustva su bas razlicita (a procitao sam prilicno). Jedni su bas zadovoljni, drugi bi ga najradije zapalili...ali generalno se ne zale toliko na motor i prenos, vec na elektroniku i plastike, zavrsna obrada losa. Pitanje samo koliko se koji brand posvetio detaljima, koliko su zeleli da ustede na svakom delu pa dobili krsinu ili nisu stedeli pa su dobili korektnu masinu ali sa visom cenom...mislim da je kineski skuter kocka, bukvalno kako ti se zalomi. Naravno da je to daleko od Kymco ili Sym, jer to su ozbiljne fabrike koje postoje odavno i ne igraju se sa imidzom, ali i cena je povisoka i skroz blizu nekim evropskim modelima, kvalitet je slican. Max na koji bih isao je 250ccm, iz 2 razloga - potrosnja i registracija. Mislim da sa motorom jacine 10-15ks moze lepo da se krstari gradom i ponekad van grada. Nemam iskustvo, pricam po onome sto sam cuo i procitao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kineza, po onome sto sam procitao iskustva su bas razlicita (a procitao sam prilicno). Jedni su bas zadovoljni, drugi bi ga najradije zapalili...ali generalno se ne zale toliko na motor i prenos, vec na elektroniku i plastike, zavrsna obrada losa. Pitanje samo koliko se koji brand posvetio detaljima, koliko su zeleli da ustede na svakom delu pa dobili krsinu ili nisu stedeli pa su dobili korektnu masinu ali sa visom cenom...mislim da je kineski skuter kocka, bukvalno kako ti se zalomi. Naravno da je to daleko od Kymco ili Sym, jer to su ozbiljne fabrike koje postoje odavno i ne igraju se sa imidzom, ali i cena je povisoka i skroz blizu nekim evropskim modelima, kvalitet je slican. Max na koji bih isao je 250ccm, iz 2 razloga - potrosnja i registracija. Mislim da sa motorom jacine 10-15ks moze lepo da se krstari gradom i ponekad van grada. Nemam iskustvo, pricam po onome sto sam cuo i procitao? Пази, много зависи и од тога шта сад ти очекујеш од мотора. Ја сам пре три године узео новог кинеза, додуше, не скутер, али свакако знао сам у шта улазим, очекивао сам испадање шрафова, распад система и шта ти га ја већ знам, ал толико сам у том тренутку новца имао и то ти је то. Прошао сам много боље од очекиваног, никад ми ништа, али НИШТА није отказало или отпало, осим што ми се једном, после дужег стајања заглавио пловак карбуратора, куцнуо лонче 2-3 пута и вози, а и то је било ове године. Ако очекујеш да ти буде савршен по граду, неће бити. Иако има 250 ццм, није стартан као неке друге машине исте запремине. Са друге стране, ако би да ти је савршен на отвореном, неће ни то бити, мало је кинеских четврт литре, на око 80 већ почиње непријатно да се дере, ал на то се брзо навикне човек, па не примећује. Шта год да урадиш, велика ти је лутрија. Ако узмеш новог, рачунај да га сутра можеш продати за 400 јура мање, зато га возиш док ти не досади. Ако узмеш половног, опет зависи и како је одржаван. Ја овог мог сам једно време возио код сервисера, кад сам видео да знају мање него ја, сам сам га одржавао. Не захтева он превише пажње: редовне замене уља, подмазивање и евентуално дотезање ланца, подмазивање сајли и провера спојева и шрафова, очистиш карбуратор на почетку сезоне, истресеш филтер и то ти је то, један дан посла. Шта год да урадиш себи си урадио и гледај на то као на школу коју свакако мораш да платиш. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Kineza nikako, niti novog, nepouzdani (izuzcei potvrđuju pravilo), cena mnogo pada. Na kraju nećeš moći da ga prodaš jednog lepog dana. 125-200 za tvoje gabarite uz suvozača je malo malo. Bez 250 ne računaj,potrošnja ti se uklapa a mnogo se bolje vozi, održavanje skoro identično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Dodatak- nikako carb,samo ubrizgavanje, 10-15 konjića iz 250 je nedovoljno. Bez 20 ne gledaj ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je definitivno preporuka zbog gabarita da idem na 250ccm, onda definitivno moram otpisati kupovinu nove masine, jer su cene za ove koji dolaze u obzir (Piaggio, Sym, Kymco, mozda Keeway) daleko preko 2000eur koliko bih se opruzio ako idem na kredit. Znaci samo polovno jbg...nikad u zivotu nista ozbiljnije od bajsa nisam novo kupio pa sam se ponadao da cu mozda kupiti novi skuter ali sipak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11610 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 4373 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan U rangu 250ccm, meni se najvise svidja Beverly, a za te pare lep i dobar polovan mozes da kupis. Ja sam moj u savrsenom stanju prodao pre par meseci za 2000e. Odrzavan maksimalno, kao nov maltene, doduse presao je 35.000. To je moje misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 245 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali on nema 2000e za polovan, rekao je na kredit bi uzeo novo za taj novac. Pretpostavljam da za polovnjaka ima dosta manje love. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Za nov bih isao do 2000eur, od toga sto po zakonu mora 30% ucesca u kesu (600eur) a ostatak na kredu, znaci 1400eur na nekih 2 godine bi izaslo oko 60eur/mesecno sto mogu da podnesem finansijski. Za polovan bih nekako skrpio 1000eur, ali onda me ceka verovatno registracija, prenos, bar osnovni servis, mozda nesto od opreme (bar kaciga mora)...i to znaci jos 200-300eur koje necu imati u kesu, to mi je problematicno. Dalje, za 1000eur se ne moze kupiti neso polovno da nije staro 10godina, da ima bar 150ccm ili preko 10ks i normalnu kilometrazu i stane, definitivno ce to tesko ici po dosadasnjem raspitivanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Ako je definitivno preporuka zbog gabarita da idem na 250ccm, onda definitivno moram otpisati kupovinu nove masine, jer su cene za ove koji dolaze u obzir (Piaggio, Sym, Kymco, mozda Keeway) daleko preko 2000eur koliko bih se opruzio ako idem na kredit. Znaci samo polovno jbg...nikad u zivotu nista ozbiljnije od bajsa nisam novo kupio pa sam se ponadao da cu mozda kupiti novi skuter ali sipak Sa 50 si u ničemu. Sa 125 nisi nigde. Sa 250 je osrednje kada si sam a kada povezeš nekog jedva čekaš da siđe. Sa 400 si ok sam a osrednje kada povezeš nekoga. Sa 600-650 si već leteći tanjir kada si sam a ok kada povezeš nekoga. Sa 1000- 1100 i više si na letećem tanjiru sa hiper pogonom i samo te ludilo deli od toga da li ćeš da voziš 60-80-120-200 ili 300. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican opis!!! Naci cu se negde u 250, a zeni cu reci da skine neko kilo ako se misli voziti sa mnom, inace moze busom jer on nema problem sa opterecenjem putnika koje nosi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 245 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan A gde mislis da ce ti dati kredit od 1400e na 2 godine sa ratom od 60e?! Da sad imam 2500e, kupio bih Hondu PCX 125 bez razmisljanja. A jos trosi manje od 3l/100km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ta Honda pcx 125 deluje zanimljivo, od brendiranih medju boljim ponudama. Jedino ne mogu da procenim dimenzije skutera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan A gde mislis da ce ti dati kredit od 1400e na 2 godine sa ratom od 60e?! Da sad imam 2500e, kupio bih Hondu PCX 125 bez razmisljanja. A jos trosi manje od 3l/100km Da se razumemo, mala je razlika u potrošnji između 50-125-250 i 400. Dok sam vozio skuter od 50 svi su me pitali koliko troši pa se iznenade kada čuju da troši 4-5 po gradu. Burgman 400 troši 3 na otvorenom a 5, možda i 6 po gradu u zavisnosti od toga kako se vozi. Znači: kada zašrafiš gas da bi dobio ono šta ti treba svaka mašina mora da proizvede odgovarajući mehanički rad: skuter od 50 ode u maksimalne obrtaje, od 125 malo manje, 250 još manje i tako redom a količina goriva je skoro ista. Za mene je presudan faktor pri kupovini da se nađe nešto dobro polovno ili novo brendirano, nikako kinesko ako ima dovoljno para. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si rekao "da se nadje nesto dobro polovno ili novo brendirano, nikako kinesko ako ima dovoljno para"...naravno da bih ja, a i svi drugi verovatno, bili najsrecniji kad bi otisli u radnju, kazem zapakujte mi za poneti ovaj Beverly ili Exciting, dodajte ovu kacigu, kofer i jaknu ali to necemo docekati skorije (bar vecina od nas nece)! Nego moramo da se dovijamo kako da skrpimo neku kintu, pa rizikujemo sa nekim polovnim krsom, ako imamo srece super, ako ne pocupamo kosu sa glave (kome je ostalo naravno). Kod nas kad neko kupi nov auto/motor i tome slicno, svi ga pljuju i kazu da je budala jer baca pare a mogao je kupiti taj i taj polovan za duplo manje para itd. Mislim da to i nije bas tako, jer onda bi po toj analogiji svi ljudi na zapadu, u Japanu, USA i u svim zemljama gde je razvijena prodaja novih vozila isto tako bili budale. Pa nece biti da je bas tako, mozda i u kupovini novog vozila ima neke pameti i mudrosti! Naravno, tamo su mnogo bolji uslovi kreditiranja i kupovine, garancije i ostalo, pa opet dolazimo do pitanja ove nase drzave i trzista i uslova na njemu - a to nije tema ove teme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Avgust 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Novo je uvek najbolje, ali cene novih vozila, kao i načini kupovine (keš, kredit, lizing) su prilagođeni jednom standardu koji retko ko kod nas ima. Ako se uklapaš u taj standard - samo napred. Ako ne, čemu opterećivati se kreditom koji uzima pola plate? Ispružiš se koliko si dugačak i kao i 90% vozača u Srbiji - provodiš dane kod majstora sa svojim polovnjakom, krpiš, budžiš i snalaziš se Da se razumemo, mala je razlika u potrošnji između 50-125-250 i 400. Dok sam vozio skuter od 50 svi su me pitali koliko troši pa se iznenade kada čuju da troši 4-5 po gradu. Burgman 400 troši 3 na otvorenom a 5, možda i 6 po gradu u zavisnosti od toga kako se vozi. Znači: kada zašrafiš gas da bi dobio ono šta ti treba svaka mašina mora da proizvede odgovarajući mehanički rad: skuter od 50 ode u maksimalne obrtaje, od 125 malo manje, 250 još manje i tako redom a količina goriva je skoro ista. Za mene je presudan faktor pri kupovini da se nađe nešto dobro polovno ili novo brendirano, nikako kinesko ako ima dovoljno para. Nisam imao 400cc skuter, ali znam zasigurno da ovo važi za klase 50-125-250cc. Sa sva tri skutera sam imao potrošnju 3,5 do 4L, s tim da je (razlika u nijansama) najviše trošio budženi 50cc, a najmanje rasterećeni 250cc. Čak su i cene održavanja veoma slične, razlike se pojave tek kada dođe do nekog kvara. Tada najviše plati uvek onaj koji vozi maxi-skuter :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno mislim da je za potrebe 80% grad / 20% vangradske ture do max 200km, najbolji izbor 250ccm ili eventualno neki jaci po KS/obrtni moment od 150ccm. Evo npr. Keeway Outlook Sport od 125ccm ima 13KS/13.3NM sto je prilicno dobar rezultat za tu zapreminu motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Avgust 24, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan novo je novo ali ovi na zapadu uzimaju na kredit koji i ne osete od svoje plate,rata im je kao kad mi platimo račun za internet pa ih boli uvo da kupuju polovno. E kod nas je već druga priča uporedite samo koliko košta nov auto koji se kupuje na kredit,lizing dobijemo jednu magičnu cifru kad je razbiju na rate zaboli nas glava.Tako da neko ko ima neku prosečnu platicu ,a još je i podstanar,može samo i da sanja o kupovini novih kola pa čak neki ne mogu ni za skuter da se uklope. Ja bežim od kredita koliko god mogu pogotovu za kupovinu kola ,motora. Ja imam jednu teoriju,možda i pogrešnu,pre bih kupio auto star 1-3 god,najpre 2-3god starosti,nego nov.Mislim da još uvek nisam toliko bogat da kupim nov auto koji odmah po izlaska iz salona kalira recimo soma eura.Auto star par godina ako je održavan,a trebalo bi da jeste jer je pod garancijom,ako nije lupan za mene je to skoro kao i nov auto + ušteda svih onih redovnih servisa koji se rade u ovlašćenim servisima po paprenim cenama. Što se tiče skutera ja sam išao logikom da mi je bolji ,možda - sve je to lutrija kod kineza,kinez nov koji sam platio 900E nego za 900E da kupim neki polovan ,mator,izakan,skuter od 125/250cc.Znam da čačkam oko skutera tako da ne bih viđao nešto puno majstora ali najviše što mrzim je da umesto da se vozim leti ja provodim na vrućini ispod mog skutera ispravljajući krive Drine prethodnih vlasnika. Ja sam tražio prvo neki polovan skut od nekog poznatog vlasnika pa da mi iskreno kaže u kakvom stanju je skut ali to je bila nemoguća misija i ja prelomim i kupim kineza. I evo već druga sezona mi se lepo družimo ni jedan kvar za sve ovo vreme samo sipaj gorivo,pali i vozi.Išao sa njim do NS u komadu,do Obedske bare i sve lepo odradio. Tačno je da kinez nije ni približnog kvaliteta kao i firmirani skuteri ali i zato i košta koliko košta - koliko para toliko i muzike.Jedini nedostatak je bio na remenici koja je fabrički imala nedostatak,korodirala i malo ostrugala kaiš,to je primećeno na redovnom servisu i zamenjeno novom + kaiš u garantnom roku. Po meni najgora varijanta je kad kupac da poslednji evrić za skut koji je star 10tak godina,ne razume se u popravke i nema nekog ko bi mu te popravke odradio drugarski za DŽ pa krenu kvar za kvarom,jer mu je kupac uvalio napakovano đubre za prodaju a para se nema za majstora i ne bašjeftine delove.Onda sledi muka leto ide motor parkiran jer se nema para za popravku pa onda krene još gora varijanta kad u nedostatku novca vlasnik budži polovne delove i ko zna šta još radi samo da bi se vozio a to dovodi posle do katastrofe. Ovo govorim iz iskustva gde sam se dosta sretao sa ovakvim pričama.Vozi se skut grebe,lupka nešto ma nema veze vozi dok ne stane pa kad stane videćemo šta dalje. Po meni najbolja varijanta je čekati,kad je polovni skut u pitanju,da se pojavi neki skut koji je proveren po pitanju održavanja i načinu vožnje a ne zaletati se na prvu loptu samo što pre da se kupi skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan @ Wolf.. koliko imaš u kešu? Novi Bev u PGS je koštao oko 4400 na zimskom popustu. 30% je oko 1350, na 4 godine krede rata izađe oko 82 "poJena" fixno. Suma sumarum, na 4 godine kredit te košta (kamata) 1K evreja ravno, iliti 250 po godini, iliti 14 mesečno. Sve zavisi kolika su ti mesečna primanja, ali 2-3 izlaska manje mesečno, vredi. 2 godine garancije, ne moram ama ič da mislim, razmišljam, zaležem. osluškujem. Jesam, gotovan sam priznajem, prihvatam drvlje&kamenje, ali volim da sam bezbrižan. Mogu sebi to da prouštim i to i plaćam. Onda prodaš motor posle otplate za polovinu početne sume i sve ispočetka. Kymco jeste znatno povećao kvalitet izrade,ali su i cenu za toliko povećali,a što se tiče izgleda i ukusa, o tome ne vredi raspravljati. Na kraju, sve se svodi na to da li želiš da se odrekneš nekih stvari zarad novog, ili da se upuštaš u avanturu zvanu polovno. Srećno PS. Scarabeo sa istim agregatom je još povoljniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan U kesu mogu da se opruzim do 1000eur i to uz zesce akrobacije! Sta cu kad me zena naterala (ko fol zbog deteta, zdravo je za njega) da idemo u Grcku na more, tu ce da strada 1000eur sigurno iako idem u septembru kad je sve jeftinije. Ja sam nekako imao nadu da cu kupiti novi skuter! Radimo i ja i zena, oboje imamo solidne plate, ali i otezavajucu oklonost sto smo podstanari, zivimo u Beogradu sto automatski povlaci vece troskove zivota, vrtic za dete 9000din itd...i od solidnih plata ne ostane bas puno kad sve sredis sto moras na nesecnom nivou. Mogao bih da proguram neku ratu kredita do 60-70eur, preko toga bi bilo napeto smatram. Ali kad sam skontao da za 2000eur ne mozes kupiti neki veci skuter od bar 125 ili 150ccm smorio sam se! Mozes ili kineza za cca 1000eur ili Kymco/Sym neke srednje velicine za 2000eur ili one vece za preko 3000eur. Piaggio Beverly je stvarno previse za mene, em mi je mnogo za skuter 4000 i jace, em bi to bilo 1000eur vise od auta koji vozim pa bi se osecao malo blesavo. Gubitak vrednosti za 3 god je pola, jel tako...mnogo je to, plus kamata na kredit. Mislim da bih pre uzeo u tom cenovnom rangu Kymco GTi 300 za 3300eur i dobio sigurno dobar ako ne i odlican skuter od 29KS. Tesko je biti pametan! Bojim se da cu kad se budem iznervirao kupiti onaj zardjali Explorer iz 2009 za smesne pare...prekrstim se i sednem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan ili Scarabeo 300 za 3900 A što se tiče gubitka vrednosti, to je vrlo relativno. U svakom slučaju više gubi Kymco. Gledaj da uzmeš nešto što možeš relativno lako da prodaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Avgust 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako razmatraš Beverly i Scarabeo, nije loše da pročitaš ovaj tekst. Bio sam ubeđen da su ista klasa i sličan kvalitet, ali eto iznenađenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...