mohikanac 1209 Napisano Avgust 23, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Da u pravu ste,ali niko ne kaze da je u celoj prici mozda cak i najvise kriv vozac punta,koji se ukljucivao na glavi put....da nije izleteo na put,do ovoga ne bi ni doslo... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Avgust 23, 2012 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan nije bitna dozvola, pa lorenzo je polagao za dozvolu proslo leto a vec je bio sampion u motogp-u. problem je to sa kakvim se predznanjem ulazi u svet motociklizma. ovog momka ocigledno nije imao ko da uputi kako se sta radi i prirodna selekcija uradila svoje. jako mi je zao, mlad momak... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 753 Napisano Avgust 23, 2012 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da u pravu ste,ali niko ne kaze da je u celoj prici mozda cak i najvise kriv vozac punta,koji se ukljucivao na glavi put....da nije izleteo na put,do ovoga ne bi ni doslo... Da decko nije isao koliko je isao i da nije obilazio kolonu mozda do ovoga ne ni doslo 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghostrider95 20 Napisano Avgust 23, 2012 Djordje Sekulić, 71 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda cbr 900rr 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi bilo kad bi bilo??? Sad je za to kasno,2 zivota su ugasena. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinisa-Sabac 66 Napisano Avgust 23, 2012 U prolazu, 63 postova Lokacija: Šabac Motocikl: KTM SMC 690 R Prijavi odgovor kao problematičan Nikola pocivaj u miru...znao sam decka radio je sa nama na bazenu u Koceljevi a njegova honda je stajala uvek ispred Kako mozete da komentarisete da li je imao vozacku ili nije,da li je vozio bez kacige ili u papucama,evo ja sam vozio i bez vozacke,i u papucama i bez majice i bez kacige i to bas odprilike kad sam bio njegovih godina i mnogi drugi su to radili i radice...Najlakse je sedeti ispred racunara sada i biti pametan i pametovati! 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 23, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Jeste treba nas sve ucutkati na forumu. 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Avgust 24, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan To sto je on stradao,tako je izabrao.Mnogo momaka vozi ,veoma mladi,pa svi zivi i zdravi,i ne ubijaju neduzne ljude.Nemoj neko opet da prica,da je punto kriv.Covek se ukljucivao,pravilno ili nepravilno.Ali kad neko naleti sa 150,to vise uopste nije bitno.Ali ovaj momak sa zadnjeg sedista nije nista birao.To je ono sto mene muci.Evo ja i supruga sinoc setamo po kraju,i svedoci smo klinaca koji divljaju majku im .....kao da su sumanuti,naravno o opremi da ne pricam.A za njima decko na hondi,sa devojkom,oboje kacige,rukavice,duge pantalone,pojasevi.Vrucina pa nemaju jaknu.Ali milina da ih gledas.A one budaletine u sortcevima na r icima,pa vidi se sa kilometra da im nije dobro u glavi.I onda da ih zali covek.A stradace 100%,sa takvim pristupom zivotu.Nema tu pomoci.Njima je bajk produzeni djoka,i nema tu spasa.Nisu imali ko da ih uputi u bilo sta,a kamoli o pristupu motoru.Zalosno,ali nadam se kad budu stradali,da nece povesti nekog neduznog. 20 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Avgust 24, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si postovati u još nekoliko primeraka da nekom ne promaknu gluposti koje pišeš. Nije važno da li se uključuje u saobraćaj pravilno ili nepravilno već kako se ko obukao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Avgust 24, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si postovati u još nekoliko primeraka da nekom ne promaknu gluposti koje pišeš. Nije važno da li se uključuje u saobraćaj pravilno ili nepravilno već kako se ko obukao. Nije namerno,ne znam ni kako je to uspelo,pa gde je admin.da sredi...evo sklonio sam ja.Prijatelju da je tvoje dete bilo na zadnjem sedistu punta,daleko bilo,drugacije bi govorio.Na tom delu dozvoljeno je 40.Da je bio nestrpiljiv,pa i krenuo upreticanje sa 60,70,pa iako je mozda punto napravio prekrsaj,ne bi ga skoro prepolovio i prevrnuo,i ubio sebe i drugoga.Ti kao i pokojni momak,ne shvatas sustinu funkcionisanja saobracaja.To je problem.Ali to je i borba sa vetrenjacama takodje. 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 24, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan To sto je on stradao,tako je izabrao.Mnogo momaka vozi ,veoma mladi,pa svi zivi i zdravi,i ne ubijaju neduzne ljude.Nemoj neko opet da prica,da je punto kriv.Covek se ukljucivao,pravilno ili nepravilno.Ali kad neko naleti sa 150,to vise uopste nije bitno.Ali ovaj momak sa zadnjeg sedista nije nista birao.To je ono sto mene muci.Evo ja i supruga sinoc setamo po kraju,i svedoci smo klinaca koji divljaju majku im .....kao da su sumanuti,naravno o opremi da ne pricam.A za njima decko na hondi,sa devojkom,oboje kacige,rukavice,duge pantalone,pojasevi.Vrucina pa nemaju jaknu.Ali milina da ih gledas.A one budaletine u sortcevima na r icima,pa vidi se sa kilometra da im nije dobro u glavi.I onda da ih zali covek.A stradace 100%,sa takvim pristupom zivotu.Nema tu pomoci.Njima je bajk produzeni djoka,i nema tu spasa.Nisu imali ko da ih uputi u bilo sta,a kamoli o pristupu motoru.Zalosno,ali nadam se kad budu stradali,da nece povesti nekog neduznog. Alooo da li si ti normalan... neko kao bez glave se ukljuci na glavi put ne gledajuci nista i nije kriv,takav ce neko sutra tebe udariti i kad budes isao 60 na sat...i sta onda.... Nikola je vozio prebrzo,ali to nikome ne daje pravo da ga ubije...to toj logici ako nekog vidimo da vozi brzo imamo pravo da ga gadjamo kamenom,bacamo grane u tockove i sl. ne bi li ga nekako ubili i da ne odgovaramo.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 24, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si postovati u još nekoliko primeraka da nekom ne promaknu gluposti koje pišeš. Nije važno da li se uključuje u saobraćaj pravilno ili nepravilno već kako se ko obukao. Da je bio nestrpiljiv,pa i krenuo upreticanje sa 60,70,pa iako je mozda punto napravio prekrsaj,ne bi ga skoro prepolovio i prevrnuo,i ubio sebe i drugoga...... Ti da nesto znas ne bi ovakve gluposti pisao.....sa 60,70 u kolima bi verovatno preziveli,ali motociklista i sa svom opremom vrlo lako gine...pogotovo ako udara auto koji izlazi iz bocne ulice.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Avgust 24, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si postovati u još nekoliko primeraka da nekom ne promaknu gluposti koje pišeš. Nije važno da li se uključuje u saobraćaj pravilno ili nepravilno već kako se ko obukao. Da je bio nestrpiljiv,pa i krenuo upreticanje sa 60,70,pa iako je mozda punto napravio prekrsaj,ne bi ga skoro prepolovio i prevrnuo,i ubio sebe i drugoga...... Ti da nesto znas ne bi ovakve gluposti pisao.....sa 60,70 u kolima bi verovatno preziveli,ali motociklista i sa svom opremom vrlo lako gine...pogotovo ako udara auto koji izlazi iz bocne ulice.. Evo ga jos jedan.Ali dobro,imam ja strpljenja.Ovo je moto forum.I ovde govorimo iz ugla motorista.Znaci pricamo kako da sprecimo nesrece,sa stanovista vozaca motocikala.Svi drugi ucesnici mada smo mi sami i vozaci automobila,sad su irelevantni.Znaci nece nam biti opravdanje necija druga greska,vec sta mi kao vozaci dvotockasa treba da uradimo da bi te situacije bile sto bezbolnije po nas i po druge.Ulaskom u saobracaj,mi cemo kao pametni vozaci uvek predpostaviti da ce neko drugi napraviti neku namernu,ili nenamernu gresku.Necemo cekati da se izlomimo,pa da vicemo OOON JEE KRIIIV.Da li je bitno ko je kriv u pomenutom slucaju?Nije,oba momka su mrtva.Ali,cemo kao pametni vozaci,sesti na motor,sa propisanom opremom,i postovati saobracajne propise.Da li ti krenes u preticanje kolone sa 100km+?Uvek ces racunati da postoje sporedni putevi,sa mogucim isletanjem pesaka,zivotinja,vozila,meteora ili sta ti ja vec znam cega.Uvek mozes racunati,na nestrpljive vozace koji naglo izadju iz kolone,ili jos ko zna sta.Sad ti meni pricas da bi on svakako poginuo.Ali ne pricamo mi sad o tome,a i ne znamo.Mozda bi,a mozda i ne bi.Ali sa brzinom,kojom se on kretao,i bez opreme,sanse su ravne nuli.Momak nije bio vozac u puntu,vec nemi posmatrac,a pogibe.Sa primerenom brzinom,i u full opremi njegove sanse bile bi visestruko bolje,a i siigurno ne bi ubio momka u kolima.E to bi trebalo da ti je jasno moj kolega ...predpostavljam mladi kolega. 18 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Avgust 24, 2012 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako je tačno to da je išao tom brzinom, onda ga nije niko ubio već se sam ubio a i povukao je sa sobom druge 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3823 Napisano Avgust 24, 2012 Drug član, 460 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Vozim motore od 13 god. Niko mi nije govorio kako se vozi i ponasa cak sam i u drvo udario prvi put kada sam seo, medjutim ljubav je bila jaca od boli. Krenuo sam sa 6-ticom pa burazerov bt 50 pa opet od buraza mz 150 pa nakon 10god prvi motor gs 550 e krs ali moj. za narednih 10 godina promenio jos dva i to je iskustvo koje se ne kupuje. E sad vozim i auto i kamion i par puta sam isecao ljude tako sto sam se ukljucivao u saobracaj a budala pici 100 u naseljenom mestu i jos i krivina, i normalno kada me je strmopizdeo ja bio kriv za sve a on za brzu voznju. Cak sam jednom u koloni isekao kolegu na nekom crnom enduru Bg tabli ali na moju i njegovu srecu nije mnogo brzo vozio i sve je proslo ok. Ajde sad svi vi pametni kazite da se vama to nikad nije desilo- tipa skrecete bez zmigavca, naglo kocite jer ste promasili trafiku ili slicno. Ludilo je na putevima total a vi sada kazete nije bitno koliko ko vozi bitno je ko je vise pogresio. Jedan u zatvor dvoje na groblje, i nazalost sledeci put opet isto. PRVO pravilo i najvaznije kada vozis motor je KOLONA ispred minimum -30 posto brzine, ULAZAK U RASKRSNICU isto. Takodje i znakovi imaju svoje svrhu a ne samo za vezbanje lovaca. Obema porodicama iskreno saucesce, dabogda vise ovakvih tema ne bilo na forumu 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Avgust 24, 2012 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj decko sa svojih 16 godina se nije posteno ni obrijao. Da nam je drustvo normalnije, bar 16-godisnjaka ne bi bilo u crnoj hronici. Ne moze se osudjivati neko ko jos ne zna da misli. A da postoji neka odgovornost naseg drustva i da radimo stvari kako treba nesto bi se vec promenilo. Sta reci nego samo tragicno i zalosno. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan sashac, vex, dzabe pricati gluvim... Njima je normalno voziti k'o manjak, voziti bez dozvole, u papucama, obilaziti kolonu, buditi komsiluk budzenim auspusima... 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 25, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Vozim motore od 13 god. Niko mi nije govorio kako se vozi i ponasa cak sam i u drvo udario prvi put kada sam seo, medjutim ljubav je bila jaca od boli. Krenuo sam sa 6-ticom pa burazerov bt 50 pa opet od buraza mz 150 pa nakon 10god prvi motor gs 550 e krs ali moj. za narednih 10 godina promenio jos dva i to je iskustvo koje se ne kupuje. E sad vozim i auto i kamion i par puta sam isecao ljude tako sto sam se ukljucivao u saobracaj a budala pici 100 u naseljenom mestu i jos i krivina, i normalno kada me je strmopizdeo ja bio kriv za sve a on za brzu voznju. Cak sam jednom u koloni isekao kolegu na nekom crnom enduru Bg tabli ali na moju i njegovu srecu nije mnogo brzo vozio i sve je proslo ok. Ajde sad svi vi pametni kazite da se vama to nikad nije desilo- tipa skrecete bez zmigavca, naglo kocite jer ste promasili trafiku ili slicno. Ludilo je na putevima total a vi sada kazete nije bitno koliko ko vozi bitno je ko je vise pogresio. Jedan u zatvor dvoje na groblje, i nazalost sledeci put opet isto. PRVO pravilo i najvaznije kada vozis motor je KOLONA ispred minimum -30 posto brzine, ULAZAK U RASKRSNICU isto. Takodje i znakovi imaju svoje svrhu a ne samo za vezbanje lovaca. Obema porodicama iskreno saucesce, dabogda vise ovakvih tema ne bilo na forumu Druze ako si toliko puta pogresio i doveo neciji zivot u opasnost,ostavi se volana i vrati vozacku u sup,da ne bi ubrzo zavrsio u zatvoru i nosio nekoga na dusi... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Avgust 25, 2012 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan To sto je on stradao,tako je izabrao.Mnogo momaka vozi ,veoma mladi,pa svi zivi i zdravi,i ne ubijaju neduzne ljude.Nemoj neko opet da prica,da je punto kriv.Covek se ukljucivao,pravilno ili nepravilno.Ali kad neko naleti sa 150,to vise uopste nije bitno.Ali ovaj momak sa zadnjeg sedista nije nista birao.To je ono sto mene muci.Evo ja i supruga sinoc setamo po kraju,i svedoci smo klinaca koji divljaju majku im .....kao da su sumanuti,naravno o opremi da ne pricam.A za njima decko na hondi,sa devojkom,oboje kacige,rukavice,duge pantalone,pojasevi.Vrucina pa nemaju jaknu.Ali milina da ih gledas.A one budaletine u sortcevima na r icima,pa vidi se sa kilometra da im nije dobro u glavi.I onda da ih zali covek.A stradace 100%,sa takvim pristupom zivotu.Nema tu pomoci.Njima je bajk produzeni djoka,i nema tu spasa.Nisu imali ko da ih uputi u bilo sta,a kamoli o pristupu motoru.Zalosno,ali nadam se kad budu stradali,da nece povesti nekog neduznog. +10 podpisujem, čovek je sve lepo napisao 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 25, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Izbegavam da komentarišem u ovakvim temama iz razloga što se rasprave uglavnom vode "navijački", a da pri tome niko ne zna tačne podatke oko događaja. Ovog puta ću ipak da navedem jednu pretpostavku (zasnovanu na prostoj matematici) i jedan opis udesa (gde sam bio očevidac), a koji bi mogli da nas malo nateraju da razmislimo o nekim postupcima u saobraćaju. Uzmimo za primer da sa sporednog puta želimo automobilom da "presečemo" put sa prvenstvom prolaza, a na kome je brzina kretanja ograničena na 40km/h (koliko je bilo i u konkretnom slučaju). Da bi prešli obe trake puta (ukoliko smo prethodno zaustavili auto da bi se uverili da možemo radnju da izvedemo bzbedno) trebalo bi nam max. 3 sekunde. To znači da bi smo radnju smeli slobodno da započnemo ukoliko nema vozila koje nam je bliže od 50 metara, a koja se kreću brzinom koja je čak i malo veća od dozvoljenih 40km/h, (odnosno 11m/s). To bi vozilo do tačke gde se nalazimo stiglo tek za pet sekundi (dve sekunde nakon što smo se uklonili s puta). Međutim u isto vreme tom radnjom mi smrtno ugrožavamo motociklistu koji je u tom momentu udaljen 120m, a kreće se brzinom od 150km/h (42m/s) i koji će do nas da stigne za manje od tri sekunde. Uz to on u tom momentu pretiče kolonu pri čemu je još i sakriven iza vozila iz kolone koju pretiče, te jednostavno ne postoji način da to vozilo primetimo pre nego što započnemo naše kretanje. Pitanje za razmiljanje: Ne ugrožavamo vozilo koje je na čelu kolone i koje je udaljeno samo 50m, a istovremeno ugrožavamo vozilo na kraju kolone koje je udaljeno 120m i koje pri tom ne možemo da vidimo.!? Da li je to normalno? I jedan konkretan događaj: Pre par godina sa prijateljem vozimo lokalnim putem iz pravca Kruševca prema Aleksincu. Brzina kroz naselja uglavnom 80-90 (ograničenje 40), a van naselja 100-120km/h. U jednom selu sustižemo Yugo koji usporava (sa očiglednom namerom da skrene na levi bočni put). Usporavamo i mi, čovek daje migavac za skretanje, a u tom momentu pored nas "prozuji" motocikl sa nekih 150-160km/h!? Kasno uočava Yugo, oštro koči, a zatim pokušava da se "provuče" sa njegove desne strane, ali bezuspešno. Zakačinje desni zadnji bok auta, pada i zaustavlja se nakon tridesetak metara klizanja po asfaltu. Srećom sa samo nekoliko ogrebotina po rukama,a zbog bola u grudima proveo je jednu noć u bolnici. Na motoru polupane plastike. Izlazila je policija na uviđaj i on je okrivljen za udes, ali on i sad tvrdi da ga je automobil "isekao". Samo da napomenem da ga nismo primetili sve do momenta kada nas je "prešišao"! Taj motociklista nije bio sa nama u grupi veća nas je sustigao, a inače se dobro poznajemo i srećemo svakodnevno. 18 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3823 Napisano Avgust 25, 2012 Drug član, 460 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Vozim motore od 13 god. Niko mi nije govorio kako se vozi i ponasa cak sam i u drvo udario prvi put kada sam seo, medjutim ljubav je bila jaca od boli. Krenuo sam sa 6-ticom pa burazerov bt 50 pa opet od buraza mz 150 pa nakon 10god prvi motor gs 550 e krs ali moj. za narednih 10 godina promenio jos dva i to je iskustvo koje se ne kupuje. E sad vozim i auto i kamion i par puta sam isecao ljude tako sto sam se ukljucivao u saobracaj a budala pici 100 u naseljenom mestu i jos i krivina, i normalno kada me je strmopizdeo ja bio kriv za sve a on za brzu voznju. Cak sam jednom u koloni isekao kolegu na nekom crnom enduru Bg tabli ali na moju i njegovu srecu nije mnogo brzo vozio i sve je proslo ok. Ajde sad svi vi pametni kazite da se vama to nikad nije desilo- tipa skrecete bez zmigavca, naglo kocite jer ste promasili trafiku ili slicno. Ludilo je na putevima total a vi sada kazete nije bitno koliko ko vozi bitno je ko je vise pogresio. Jedan u zatvor dvoje na groblje, i nazalost sledeci put opet isto. PRVO pravilo i najvaznije kada vozis motor je KOLONA ispred minimum -30 posto brzine, ULAZAK U RASKRSNICU isto. Takodje i znakovi imaju svoje svrhu a ne samo za vezbanje lovaca. Obema porodicama iskreno saucesce, dabogda vise ovakvih tema ne bilo na forumu Druze ako si toliko puta pogresio i doveo neciji zivot u opasnost,ostavi se volana i vrati vozacku u sup,da ne bi ubrzo zavrsio u zatvoru i nosio nekoga na dusi... Ova tema nije da li je neko dobar vozac ili ne samo sam hteo da ukazem da se greske dogadjaju stalno i da u vecini slucajeva odgovornost za udes nije samo na jednoj strani i da se mi kao najranjiviji u saobracaju moramo paziti i sebe a ne samo drugih. A ti verovatno nikad nisi napravio gresku jer si dobar vozac za razliku od mene. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Avgust 25, 2012 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan to sve treba da znaju oni koji optužuju za smrt atomobil a ne momka koji prepbrzo vozi i ne poštuje propise. kad je već pravio prekršaj i obilazio kolonu, mogao je to da uradi lagano, 40-50 kmh, i da mu izleti Punto eksivirao bi ga i nikom ne bi falila dlaka sa glave mada sam ubeđen da se nastradali nekim čudom ponovo reinkarnira da bi isto vozio kao i pre smrti 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Avgust 25, 2012 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Vozim i auto i motor i recicu samo sledece: 1.) Bez dozvole nema pravo da sedne na taj motor. 2.) Bez opreme nije trebao da seda na taj motor. Da je imao vozacku i opremu krivio bih vozaca punta koji je izasao iz sporednog puta. Ovako mogu samo reci sledece: Nije SMEO u tom trenutku da bude na tom mestu i tu je za mene kraj price. Po meni je automatski kriv onaj ko nema vozacku dozvolu za vozilo sa kojim je upravljao. Bez obzira ko je izazvao udes, smatram da vozilo bez dozvole, registracije, alkohol, itd... u tom trenutku nije smelo da bude na tom mestu. Pre nekoliko godina komsinici (bez dozvole) izleti autobus i ona ga pokupi. Autobus kriv, a ona platila samo kaznu sto je vozila bez dozvole. Pa gde tu ima logike ??? Ako nema dozvolu sta trazi u tom trenutku na putu ??? Zalosno jeste, ali da je postovao pravila sada bi dve osobe bile zive, majka bi imala sina, baba unuka, devojka momka i brat brata. Stradalo je dve osobe, ali je mnogo neduznih ljudi tesko ranjeno ovom nesrecom. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 25, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Uzmimo za primer da sa sporednog puta želimo automobilom da "presečemo" put sa prvenstvom prolaza, a na kome je brzina kretanja ograničena na 40km/h (koliko je bilo i u konkretnom slučaju). Da bi prešli obe trake puta (ukoliko smo prethodno zaustavili auto da bi se uverili da možemo radnju da izvedemo bzbedno) trebalo bi nam max. 3 sekunde. To znači da bi smo radnju smeli slobodno da započnemo ukoliko nema vozila koje nam je bliže od 50 metara, a koja se kreću brzinom koja je čak i malo veća od dozvoljenih 40km/h, (odnosno 11m/s). To bi vozilo do tačke gde se nalazimo stiglo tek za pet sekundi (dve sekunde nakon što smo se uklonili s puta). ... Pitanje za razmiljanje: Ne ugrožavamo vozilo koje je na čelu kolone i koje je udaljeno samo 50m, a istovremeno ugrožavamo vozilo na kraju kolone koje je udaljeno 120m i koje pri tom ne možemo da vidimo.!? Da li je to normalno? ... Prvo da napomenem da ne znam konkretno sta i kako u vezi ovog udesa, ali da godine, slike i prica oko decka tjeraju u smjeru njegove krivice (u svakom slucaju zdravorazumske krivice). Ali, ovo sam citirao iz nekog generalnog ugla, a to je da se na vozackom ne polaze fizika. Znanje iz fizike moze da koristi, ALI moze i da steti, ako pretpostavimo da se vozilo X krece dozvoljenih 11 m/s. Na vozackom se uci ovako "Kada se uvjeris da mozes...", a ako si bio nestrpljiv, imas slabu procjenu, vid, sluh, motoricke smetnje itd...onda si jednostavno kriv. Kako ce hitna pomoc da pozuri ako svi polaze od toga da ne pretice kolonu i ide 11 m/s? 120 metara je jako blizu. Ako nesto ide 150 i uocis ga na 120 metara, dok ti procijenis kojom brzinom to ide, vec je proslo. Problem je dakle sto ljudi uoce nesto na 120 metara, ali izadju na put bez "uvjeravanja da mogu" ili izadju na put bez okretanja glave.... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 25, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Generalno vozaci kola slabo sta gledaju,stecu kako im se cefne,polukruzno gde stignu.... Evo sad neki dan http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/337531/Tri-osobe-povredjene-u-sudaru-vatrogasnih-kola-i-automobila Ja bi uveo zakon za ovakve dileje u kolima,da kad dodje do ovakvog udesa u ovom slucaju retardiranoj zenturaci presuditi na licu mesta,3-4 metka bi bila odgovarjuca kazna... Inace ja se u martu za malo ne rastavi sa zivotom na slican nacin,samo sam ja isao 50 i nisama preticao kolonu,zena za volanom poce da skrece u levu sporednu ulicu bez zmigavca a ja vec poceo preticanje, izlomi se ko ker,razbi motor,i prodje mi skoro cela sezona zbog budale.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Avgust 25, 2012 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan ni imanje dozvole nije merodavno... znam pojedine ljude koji imaju vozačku dozvolu a opasniji su u saobraćaju od onih koji voze bez dozvole drugo ovo što mohikanac kaže da bi odmah presudio s` metkom..pa ne možeš tako druže, svakom se desi da pogreši u saobraćaju, zbog raznih okolnosti koje nas okružuju, zato u tom slučaju kad se desi ovako nešto postoji ono ograničenje brzine na mestima gde je moguće izletanje, uglavnom kod raskrsnica. Znači problem je brza vožnja na prvom mestu ! Zamisli recimo, tvoja ćerka/žena, nebitno, tek dobila dozvolu i na početku svoje vozačke karijere u saobraćaju izađe sa sporednog puta a motor se zabije sa 200 km na čas u nju. Da li je ona automatski zaslužila da na licu mesta bude ubijena iz pištolja ili tip koji se kreće velikom brzinom i koji za par sekundi pojavi iz nedogleda prebrzu i nasilničku vožnju treba tretirati isto kao i šenlučenje vatrenim oružjem 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...