Obelix 140 Napisano Novembar 10, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan "Teškaši" su odmjerili snagu ( MOTORRAD ) i izgleda da niko nije previše zadovoljan ;D [/img] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 10, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Nije loše, nije loše.... uz malu napomenu da BMW svakih 6000km menja ulje, filter i kardan ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Novembar 10, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan A i dosta je skuplji od ostala dva modela i nije Japanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Novembar 10, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je BMWali vidi se da su japanci bolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_Dog 0 Napisano Novembar 10, 2007 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Wien Prijavi odgovor kao problematičan ljudi nemojte tako BMW je posebna klasa (zaboravite i ti i on kada ste prvi put nakacili tablicu) .... nista protiv japana super motor ali do neke 2000te sve preko je sra*e (moj ukus) jos nisam cuo da je neki motor presao preko 400 000km kao BMW od mog komsije i jos nije imao nijedan tako veliki kvar ova nova generacija motora nece stici da predje ni 1/8 ovoga sto je presao motor mog komsije (to jest 1/8=50 000km ) pozz Marko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Novembar 10, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan A koj je motor od komsije?????? Pa kolko Africe prelaze pa im nije nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Novembar 10, 2007 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 10, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan drzite se teme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Novembar 10, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Nije loše, nije loše.... uz malu napomenu da BMW svakih 6000km menja ulje, filter i kardan ;D ;D ;D Zamisli,Švabovi su napisali da BMW-ovi servisni intervali najmanje koštaju ;D ;D ;D Samo,ne znam ko je vozio ove motore kada tako malo troše...izgleda Crvenkapica :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Novembar 11, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pa u Svabinom dzepu ima mnogooo vise para nego u nasem, moze da radi generalku svakih 15 dana i da ne oseti.A i ima ona druga varijanta, to njihova domaca firma pa jeftini delovi, ko kod nas za Yugica... kod nas BMW motor (noviji) moze da kupi i vozi neko ko ima mlooogo love.I zato bi se pre odlucio za Japanca.A sto se tice sveukupnog kvaliteta (a ne samo i iskljucivo snage) Benki ne zaostaje ni malo, mozda cak i naprotiv... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Novembar 12, 2007 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Meni se BMW svidja tako da me njegovi obozavaoci ne shvate pogresno( mada su kolturniji od stromsektasa).Zaboravlja se jedna stvar BMW se uglavnom vozi lagano i ne divlja se sa njim jer mu je takva koncepcija uglavnom su vlasnici ozbiljniji ljudi tako da nije cudo ako prolaze velike kilometraze.A sa druge strane velika vecina japanacu je izlozena pravoj torturi od strane vlasnika (tu sam i ja povremeno) svi znamo kako to izgleda i uprkos tome jadni japanci idu i idu nikako da stanu e sad bas kad se pretera sve ima svoj kraj. E sad budimo realni sta bi se desilo sa tim nemackim savrsenstvom da ima tretman koji imaju japanci dali bi prosao 400000 km. Na forumu sam procitao da onaj italijan sa transalpom vec okrenuo 300000 bez ikakvih problema verovatno uz normalnu voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G A G A 3 Napisano Novembar 12, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Nije sto sam sektas, ali nigde nisam procitao da je Bmw, best bay. Sto bi znacilo da za svoje novce dobijes odgovarajuci kvalitet. Obino, u svim kategorijama gubi I mesto zbog predrkane cene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Novembar 12, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nije sto sam sektas, ali nigde nisam procitao da je Bmw, best bay. Sto bi znacilo da za svoje novce dobijes odgovarajuci kvalitet. Obino, u svim kategorijama gubi I mesto zbog predrkane cene BMW jeste skup ali im cena nikako nije predrkana.Vecina novih BMW motocikala ima ABS u serijskoj opremi (mrzim ABS na motoru ali navodim kao primer) pa onda Tetralever, Paralever, i jos gomilu razlika u odnosu na Japance, a sve to neko mora da plati.A ko placa? ozbiljniji ljudi kojima nije najvaznija stvar da motor id 1000 ccm izvuce preko 180 ks i bude laksi od 180 kg, dakle ljudi kojima je divljanje na zadnjem mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G A G A 3 Napisano Novembar 12, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da sve sto su nabacali mora da se plati, ali ima to sve upotrebnu svrhu. Obicno ono sto je dobro i upotrebljivo, vec je oprobano na pisti ( kruznoj ili vec..). Nisam video na moto GP ni jedan od pomenutih sistema. Ne zbog 180 ks jer mi divljanje nije najvaznije, ali testovi na 50.000km, koje su pravili ozbiljnji momci, govore da npr. jelte V-Strom ne da ne zaostaje za GS-om, nego ima i manje ozbiljna ostecenja, a cena mu je skoro duplo manja. V-Strom u krivini lezi skoro kao R motor, cime BMW GS ne moze da se pohvali ni televerrrom i paralevrrrom. Slozicemo se, da bez obzira na brzinu, lezanje na drumu je vrlo bitna stvar. Ajd sad ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Novembar 12, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da sve sto su nabacali mora da se plati, ali ima to sve upotrebnu svrhu. Obicno ono sto je dobro i upotrebljivo, vec je oprobano na pisti ( kruznoj ili vec..). Nisam video na moto GP ni jedan od pomenutih sistema. Ne zbog 180 ks jer mi divljanje nije najvaznije, ali testovi na 50.000km, koje su pravili ozbiljnji momci, govore da npr. jelte V-Strom ne da ne zaostaje za GS-om, nego ima i manje ozbiljna ostecenja, a cena mu je skoro duplo manja. V-Strom u krivini lezi skoro kao R motor, cime BMW GS ne moze da se pohvali ni televerrrom i paralevrrrom. Slozicemo se, da bez obzira na brzinu, lezanje na drumu je vrlo bitna stvar. Ajd sad ! A gde si video BMW koji moze u GP?Njihovi sportski modeli nose boxer motor koji iz 1200 ccm razvija cca130 konja, to je smesno u poredjenju sa Japancima.Ocigledno se mi ne razumemo, nisam ni ja ljubitelj BMW-a, ali nisu im cene preduvane, ne mozes tako da kazes.Jeste lezanje bitno, al je isto tako i kocenje.Storm ce sa obicnim vilama dosta da potone ali BMW sa tetraleverom nece.Ja ga ne bi kupio nikad ali ima ljudi koji se kunu u njih, a oni moraju da plate sve to sto je ugradjeno.E reci ti njima da to ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Novembar 12, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A gde si video BMW koji moze u GP?Njihovi sportski modeli nose boxer motor koji iz 1200 ccm razvija cca130 konja, to je smesno u poredjenju sa Japancima.Ocigledno se mi ne razumemo, nisam ni ja ljubitelj BMW-a, ali nisu im cene preduvane, ne mozes tako da kazes.Jeste lezanje bitno, al je isto tako i kocenje.Storm ce sa obicnim vilama dosta da potone ali BMW sa tetraleverom nece.Ja ga ne bi kupio nikad ali ima ljudi koji se kunu u njih, a oni moraju da plate sve to sto je ugradjeno.E reci ti njima da to ne valja. Kiro, K1200S nema bokser motor sa 130KS vec "Wassergekühlter Viertakt-Reihenvierzylinder-Motor, zwei Nockenwellen, vier Ventile pro Zylinder" sa 167KS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 12, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom u krivini lezi skoro kao R motor, cime BMW GS ne moze da se pohvali ni televerrrom i paralevrrrom. Slozicemo se, da bez obzira na brzinu, lezanje na drumu je vrlo bitna stvar. Ajd sad ! Hajde da se i ja umesam, GS bas zbog Paralever i Telelever ogibljenja mnogo bolje ulazi i izlazi iz krivine i dopusta jako kocenje bez izbacivanja iz krivine ! E sad, da ne bude da smo pristasni da li BMW-u ili japancima, bilo bi dobro da ljudi koji imaju japanca i bmw-a daju svoje vidjenje stvari ! Ja pored GS-a imam Yamahu TTR 600, mada nisu ista klasa niti imaju istu namenu, po meni GS je upravljiviji, sigurniji u krivini, GS-a obaram do ivice gume i struzem fudastere, a TTR-a ne smem toliko da oborim (verovatno da Farbac i ljudi koji voze slican tip bajka mogu)! Bilo bi dobro da neko ko' na primer, ima stroma i GS-a kaze svoje vidjenje a ne neko ko' je samo probao Stroma ili GS-a ! Ja sam probao relativno dosta tipova motora i meni najvise lezi GS, vozio sam Hitmanovu cbr 1000f i nisam ga tako dobro vozio kao svoj, mada je to odlican bajk ! Nadam se da razumete na sta mislim !!! Ajmo sad ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2821 Napisano Novembar 12, 2007 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom u krivini lezi skoro kao R motor, cime BMW GS ne moze da se pohvali ni televerrrom i paralevrrrom. Slozicemo se, da bez obzira na brzinu, lezanje na drumu je vrlo bitna stvar. Ajd sad ! Hajde da se i ja umesam, GS bas zbog Paralever i Telelever ogibljenja mnogo bolje ulazi i izlazi iz krivine i dopusta jako kocenje bez izbacivanja iz krivine ! E sad, da ne bude da smo pristasni da li BMW-u ili japancima, bilo bi dobro da ljudi koji imaju japanca i bmw-a daju svoje vidjenje stvari ! Ja pored GS-a imam Yamahu TTR 600, mada nisu ista klasa niti imaju istu namenu, po meni GS je upravljiviji, sigurniji u krivini, GS-a obaram do ivice gume i struzem fudastere, a TTR-a ne smem toliko da oborim (verovatno da Farbac i ljudi koji voze slican tip bajka mogu)! Bilo bi dobro da neko ko' na primer, ima stroma i GS-a kaze svoje vidjenje a ne neko ko' je samo probao Stroma ili GS-a ! Ja sam probao relativno dosta tipova motora i meni najvise lezi GS, vozio sam Hitmanovu cbr 1000f i nisam ga tako dobro vozio kao svoj, mada je to odlican bajk ! Nadam se da razumete na sta mislim !!! Ajmo sad ! Da je Paralever i Telelever tako savrsen odavno bi ga Japanci i Zabari kopirali. I sam BMW ga ne koristi na svojim "sportskim" modelima , tipa HP 2 i slicno. Da ne kazem da bi ga svi na trkama koristili. To je solidan sistem ali vise njihov nacin da budu unikatnih resenja, a i da se ima sta naplatiti. Vozio sam od teskasa malo Stroma , malo vise GS a jos vise Varadero.Od svih je GS najkulturniji. Za sve njih TDM je jurilica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 12, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da je Paralever i Telelever tako savrsen odavno bi ga Japanci i Zabari kopirali. I sam BMW ga ne koristi na svojim "sportskim" modelima , tipa HP 2 i slicno. Ne koriste ga zato sto nece da plate za patent ! ;D koriste ga na "sportskim" modelima ! a HP2 je hard enduro ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Novembar 12, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom u krivini lezi skoro kao R motor, cime BMW GS ne moze da se pohvali ni televerrrom i paralevrrrom. Slozicemo se, da bez obzira na brzinu, lezanje na drumu je vrlo bitna stvar. Ajd sad ! Hajde da se i ja umesam, GS bas zbog Paralever i Telelever ogibljenja mnogo bolje ulazi i izlazi iz krivine i dopusta jako kocenje bez izbacivanja iz krivine ! E sad, da ne bude da smo pristasni da li BMW-u ili japancima, bilo bi dobro da ljudi koji imaju japanca i bmw-a daju svoje vidjenje stvari ! Ja pored GS-a imam Yamahu TTR 600, mada nisu ista klasa niti imaju istu namenu, po meni GS je upravljiviji, sigurniji u krivini, GS-a obaram do ivice gume i struzem fudastere, a TTR-a ne smem toliko da oborim (verovatno da Farbac i ljudi koji voze slican tip bajka mogu)! Bilo bi dobro da neko ko' na primer, ima stroma i GS-a kaze svoje vidjenje a ne neko ko' je samo probao Stroma ili GS-a ! Ja sam probao relativno dosta tipova motora i meni najvise lezi GS, vozio sam Hitmanovu cbr 1000f i nisam ga tako dobro vozio kao svoj, mada je to odlican bajk ! Nadam se da razumete na sta mislim !!! Ajmo sad ! evo da se potpisem ispod Mikke ovde. Ovo mi je drugi strom po redu a GS (u stvari, ja i imam GS, ali mi je u USA ;D) sam se navozao dovoljno da mogu da ih uporedim. GS ide bolje kroz krivine, lakse se obara (nize teziste ima tu dosta udela) i ima bolje ogibljenje - i prednje i zadnje. Motor (agregat) mi se vise dopada kod stroma. Sto se dizajna tice, GS je najlepsi motocikl koji sam u zivotu video i tu kod mene nema nikakve dileme. Mada, trenutno, da su mi oba u Beogradu, mislim da bih se vise vozio na stromu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Novembar 12, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Da je Paralever i Telelever tako savrsen odavno bi ga Japanci i Zabari kopirali. I sam BMW ga ne koristi na svojim "sportskim" modelima , tipa HP 2 i slicno. Ne koriste ga zato sto nece da plate za patent ! ;D koriste ga na "sportskim" modelima ! a HP2 je hard enduro ! Ima i HP2 sport ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Novembar 12, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Nije sto sam sektas, ali nigde nisam procitao da je Bmw, best bay. Sto bi znacilo da za svoje novce dobijes odgovarajuci kvalitet. Obicno, u svim kategorijama gubi I mesto zbog predrkane cene U pravu si ...u dnu tabele je odnos para i muzike. [/img] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 12, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan HP 2 sport Suspension, front BMW Telelever Suspension, rear BMW Paralever Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Novembar 12, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom u krivini lezi skoro kao R motor, cime BMW GS ne moze da se pohvali ni televerrrom i paralevrrrom. Slozicemo se, da bez obzira na brzinu, lezanje na drumu je vrlo bitna stvar. Ajd sad ! Hajde da se i ja umesam, GS bas zbog Paralever i Telelever ogibljenja mnogo bolje ulazi i izlazi iz krivine i dopusta jako kocenje bez izbacivanja iz krivine ! E sad, da ne bude da smo pristasni da li BMW-u ili japancima, bilo bi dobro da ljudi koji imaju japanca i bmw-a daju svoje vidjenje stvari ! Ja pored GS-a imam Yamahu TTR 600, mada nisu ista klasa niti imaju istu namenu, po meni GS je upravljiviji, sigurniji u krivini, GS-a obaram do ivice gume i struzem fudastere, a TTR-a ne smem toliko da oborim (verovatno da Farbac i ljudi koji voze slican tip bajka mogu)! Bilo bi dobro da neko ko' na primer, ima stroma i GS-a kaze svoje vidjenje a ne neko ko' je samo probao Stroma ili GS-a ! Ja sam probao relativno dosta tipova motora i meni najvise lezi GS, vozio sam Hitmanovu cbr 1000f i nisam ga tako dobro vozio kao svoj, mada je to odlican bajk ! Nadam se da razumete na sta mislim !!! Ajmo sad ! Da ne ostanem nedorečen,kunem se u BMW R serije ( bokser motori ). To su ubjedljivo najupravljiviji motocikli u svim kategorijama. Sa RT modelom sam nagrabio sijaset pehara na ispitima spretnosti,tukao sam godinama DR,XT,TTR,Xl , i mnoge druge "X" modele,lakše i do 70 kg , sa vozačima isto toliko lakšim od mene Za opkaldu sam nekada "pisao krugove " cilindrima ( ventildeklovima). ;D Ove godine sam probao R 1150 R...šta reći...IGRAČKA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Novembar 13, 2007 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, Obelix. To sam i ja hteo reci, kao repliku nekom od prethodnih postova gde neko kudi boxere. Nisam nesto dugo vozio mog bivseg 1100GS-a, ali je to jedan od retkih motora koji mi je u krivini ulivao vise poverenja od R motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...