Jump to content

Moto Zajednica

imam problem sa carinom,.....

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Spediter video masinu iz Amerike, pa ko veli "daj da oderem ovoga, mora da ima love cim uvozi iz Amerike". Prosta stvar! Da si samo pitao...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Honda XL1000V Varadero

Rodjo je u pravu, Carinik ima pravo da kazni speditera i da mu vrati predmet, ako je napravio neku gresku prilikom pravljenja papira. Sto je najgore, moze te iste papire staviti na dno gomile, a ti se j...i i cekaj. Drz te speditera !!!!!!!

• Zainteresovan, 845 postova

Spediter video masinu iz Amerike, pa ko veli "daj da oderem ovoga, mora da ima love cim uvozi iz Amerike". Prosta stvar! Da si samo pitao...

tako i ja mislim, kao ovaj konta, ma da cim salje motor iz amerike, uzecemo mu 20 soma, ima kesa,...a ja ovde pozajmio pare,.....joj dize mi se kosa na glavi odma!!!!!

• Zainteresovan, 623 postova
  • Motocikl: GSF 1200 S

Ljudi, pa ja radim u spediciji i bas mi je uza specijalnost smestaj robe (sazeta deklaracija). Vidim da su mu ti naplatili tu uslugu 4000 din, sto je preko 50 eura... A sad cu da vam kazem da izrada te sazete dekl. kosa 300 din (administrativna taksa) i to je sve, ako ne racunate "trud" oko kucanja na kompu koji traje cirka pola minute. A za kompletnu uslugu carinjenja u sta spada: istovar robe, smestajni dokumenti, skladistenje, priprema carinskih papira i konacno carinjenje robe, koliko cujem po firmi je neka ustaljena cifra od 4000 din. a kad neko naplati nekome 70 evra, to se kaze da ga je odrao.

Pricam o kolicini robe, priblizne tvom motoru i motokultivatoru, odnosno 2-3 paletna mesta.

p.s. cela ova prica je samo zbog ogromnog iznenadjenja na cenu usluga koje si platio toj spediciji... ali sta ces, i sitne spedicije moraju da zive od nekoga. Njihova parola je: "uvek ce biti ovakvih" i nije ih briga dali ces ikad vise doci kod njih.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Pa recimo da pitas. Ja kad sam carinio motor i sredjivao papire pitao nekoliko speditera, raspitivao se i kod svakog je bila druga cifra. Jedan mi je trazio za sve 300e, a ovaj kod koga sam uradio nesto manje od 200e, pa ti sad vidi razliku (radi se o motoru od 125cc) Dobio sam drugi primerak uplatnica za placenu carinu i porez, fiskalni racun za spediterske usluge, sve regularno, covek nista nije muvao.

Citiram" ... ali sta ces, i sitne spedicije moraju da zive od nekoga. Njihova parola je: "uvek ce biti ovakvih" i nije ih briga dali ces ikad vise doci kod njih."

To i jeste problem. Poslovnost, vaspitanje itd. Taj isti spediter kada dodje kod lekara, a ovaj ga ojadi za pregled, pljuje po njemu ko mi po ovome itd.

Za nije problem u nama svima, pomalo ?

Svaka castt, Gago, problem je u svima nama, u sitnosopstvenickom interesu najnizeg moralnog kodeksa ponasanja. Na zalost, ratovi, sankcije, beda su i od mnogih ljudskih dusa napravili djavolje igraliste liseno ikakvog morala, casti i postenja. Cela nacija bi morala na kolektivno lecenje, a mi cak i ne shvatamo da nam je potrebna pomoc i postajemo sve gori i gori. Kod nas ljudi politicarima vicu da su lopovi ne zbog moralnmih razloga, vec sto su ljubomorni na njih (mamu mu, on krade, sto ne mogu i ja)! Ova bolest je gora od kuge.

Sledeci put se dobro raspitaj da te ponovo ne pokradu.

E moj Sci, ja pizdim na to vac godinama, a zbog kritika nas samih, dobijao  sam razne epitete.  A i ti si u pravu za opste licemerje. Ali ako pocnemo u ovom pravcu, odosmo i u politiku, a to ne zelimo. Jedva cekam da kupim motor pa da dodjem u Bgd. Mada i mene ceka j... na carina !?! Ha,ha

Ne radi se ovde o politici, vec iskljucivo o moralu, ili nemoralu ovog puta carinskih organa koji pljackaju jer su u boljoj poziciji od drugih koji bi isto tako, na zalosat, pljackali da su u carini :-X :-[

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT,HONDA CB650 SC

ja ponovo moram da branim svoju profesiju.Tacno je to da su carinski organi u nekom nazovi "povlastenom"polozaju,slozio bih se i da ima mnogo korumpiranih carinika,ali isto tako se ne mogu sloziti sa tim da su carinici najkorupiraniji dio drustva.A jeste li bili u sudu,u policiji,kod doktora i sl.?Postavio bih svima pitanje koliko ste puta bili u u prilici da "prevarite" carinika i u tome uspijete?To se opravdava i to je normalno,a kada carinik radi svoj posao onda je lopov i pripisuju mi se slicni epiteti.Drugo,ko god radi i blizu carine,npr.kafe kuharica i sl.izjasnjava se da radi na carini i svi njihovi nelegalni postupci pripisuju se carinicima.Priznajem korumpiranost carinika samo u slucaju da ste direktno dali novac cariniku a ne nekim posrednicima koji zavrsavaju "posao".Moje misljenje je da nam je moral cista nula.

Rodo, niko ne proziva sve carinike, vec sistem koji omogucava pljacku. E sad, ona je najvidljivija na carini, mada je prisutna u svim sferama drustva zahvaljujuci ratovima, novom svetskom poretku, nama samima i.... ??? Potpuno si u pravu da nam je moral, generalno na nuli, ili malo ispod nule :-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja