Jump to content

Moto Zajednica

Majmuncina, presretac na gsxr-u 1000

Recommended Posts

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

lep primer ljigavštine pravničke struke, sudije, advokati..sudija zna da svedoci lažu i ne može im ništa!? jeste kako da nije, a kad treba podanika da sjebe onda može i na osnovu slobodnog sudijskog uverenja!? u stvari se štite jer su u istom poslu. protiv raje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Iskreno, ne znam šta bih radio da mi se takve stvari dešavaju. Ja smatram da ako je država institucionalizovana donekle, ili bar ima kakve takve mehanizme da se civilizovano boriš, to treba da radiš. Ukoliko procenim da država nije nimalo civlizovana, postajem odmetnik. Po mom dosadašnjem iskustvu, ko god se zainatio a imao je prave dokaze protiv policije/sudstva/tužilaštva/države, uspevao je da istera pravdu.

Par primera koje ste ovde naveli kao siledžijstvo države meni nisu baš jasni. Ratboy, kako je moguće da nisi uspeo da vidiš prepreku ispred sebe, bez obzira što nije bila osvetljena? Imaš li ti svoje farove i koliko bacaju? To što si ispričao je direktan primer neprilagođene brzine, ma koliko niska ona bila u tom trenutku u odnosu na neku tvoju prosečnu vožnju. Jer, ukoliko ti je brzina veća od tvoje reakcije da uočiš prepreku u okviru snopa farova, i da zatim ukočiš, očigledno je neprilagođena. Nemoj pogrešno da me shvatiš, jer moralno gledano, idiot koji je je ostavio prikolicu u takvom stanju treba da dobije neomašćen kolac u pozadinu. Verovatno bi se većina nas ovde zakucala na isti način. Ali po pravilima saobraćaja, tvoja greška je, rekao bih, direktnija. Ipak, ako su ti stvarno napakovali da si sleteo s puta, treba da odeš tih 200 km i da im se, makar u pravnom smislu, na....eš majke.

Pisao sam već u odvojenoj temi da se protiv mene vodi krivični postupak za udes u Novoj Pazovi za koji nisam kriv, sudario sam se sa ženom koju sam pokušao da preteknem, a ona je negledavši naglo skrenula ulevo preko trake ganjajući parking mesto. Prvo što sam uradio kada sam shvatio da mene policija goni za sudar, seo sam u kola i otišao u Pazovu da razgovaram s policajcem koji je napravio uviđaj. Nakon ubeđivanja, rekao mi je da mu je tužilac sugerisao da protiv mene piše prijavu. Nakon toga sam odbio oportunitiet od tužioca kojim bi se moj slučaj odbacio ukoliko bih ja uplatio 30000 din. Pre toga sam elaborirao ceo slučaj, fotografisao raskrsnicu, izdvojio fotografije koje je policajac napravio a koje pokazuju neke detalje koje ja argumentujem, i sad čekam poziv kod sudije. Ima da teram do Strazbura ako treba.

Protiv mene se vodi još jedan krivično postupak, bio sam u CZ-u u istrazi 7 dana zbog toga što su sudski stražari, njih desetak, lagali u vezi jednog incidenta koji sam napravio u sudnici. Ja sam se nakon izricanja presude (bio sam u publici) obratio jednom od optuženih, stražari su me izgurali napolje, a onda su u prijavi napisali kako sam psovao državu, psovao sud i sudiju, da sam pretio da ću ih sve pobiti i da će me zapamtiti. I zapamtiće me, kada se na snimku tog događaja bude videlo da su svi mahom lagali, a ja ih optužim za davanje lažnog iskaza.

Tako da imam vrlo negativna iskustva sa policijom, tužiocem i donekle sudijama, ali dok ne iscrpim sve pravne alate, nema smisla da pričam kako je ovako ili onako.

• Podržavam 2

• ○○○○○○○○○○, 213 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 Ф

@banconi uz sve uvazavanje tvog drugacijeg misljenja, nemoj da se ljutis ali mislim da si sasvim dovoljno elaborirao na temu da slobodno mozes uzeti svojih 10% za marketing... mislim da je i drugima zaista vec mucno citati "kako nisi video neosvetljena kola... ti si kriv neprilagodjena brzina" i ostale nebuloze jer covece ti vec odbacujes i sve Zakonske odredbe (sto bi uopste osvetljavali nocu vozila kad je po tvojoj odbrambenoj teoriji tamo nekog pametnog dovoljno da onaj iza ima dobre farove) i slicne teorije... i sve to zarad zastite i odbrane nekog nesavesnog marsovca ili vise njih (subjektivno vise nisam siguran koja ja vecina zastupljenija kod njih) ali da je nesto trulo u drzavi Danskoj pored dosta kolega rek'o jos i Sekspir pa ja tu ne bih vise nista dodavao a jos manje oduzimao!

• Zainteresovan, 952 postova

Po zakonu koji tada važio ako udariš u nepravilno parkirano neosvetljeno vozilo u svojoj traci on je kriv a ako preduzimaš neki manevar preko tudje trake i sl i tu udariš u neosvetljeno vozilo onda si sam kriv zato što se nisi sopstvenim farovima uverio da je sve čisto. Tako je bilo, provereno i nisam ja smislio ta pravila.

Što se tiče one popravke sistema kroz institucije istog mislim da je davno predjena tačka kad je to bilo moguće, u stvari u bližoj istoriji nije ni bilo moguće. Ja sam iz neke druge priče, ceo život radim na reč, to je svetinja i ako neko ne ispoštuje dogovor ili se plati škola ili se rešava vaninstitucionalno ali to nisu česte situacije ako se drži nekih pravila i radi sa proverenima. Ja taj svet zloupotrebe, laži, podmetanja, podilaženja, bahaćenja itd itd ne razumem i ako bi dozvolio da me uvuku na svoj teren da igram po njihovim pravilima bila bi to unapred izgubljena bitka. Ne ne igraćemo ravnopravno po bilo kojim pravilima samo da znam koja su, oni sebi daju prava da rade šta hoće, da raspolažu mojim životom jer su oni vlast, država, ok ja sebi dajem isto, sitne svinjarije ću ignorisati, krupne rešiti na neki način, ako ispadne nešto cimaću ljude koje ne bih bez preke potrebe, to je to otprilike. Neko je lepo primetio, pravna zaštita u srbiji je kao partija pokera, ko ima para da duže ostane u igri tj kupi više ljudi pobedjuje.

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

@banconi uz sve uvazavanje tvog drugacijeg misljenja, nemoj da se ljutis ali mislim da si sasvim dovoljno elaborirao na temu da slobodno mozes uzeti svojih 10% za marketing... mislim da je i drugima zaista vec mucno citati "kako nisi video neosvetljena kola... ti si kriv neprilagodjena brzina" i ostale nebuloze jer covece ti vec odbacujes i sve Zakonske odredbe (sto bi uopste osvetljavali nocu vozila kad je po tvojoj odbrambenoj teoriji tamo nekog pametnog dovoljno da onaj iza ima dobre farove) i slicne teorije... i sve to zarad zastite i odbrane nekog nesavesnog marsovca ili vise njih (subjektivno vise nisam siguran koja ja vecina zastupljenija kod njih) ali da je nesto trulo u drzavi Danskoj pored dosta kolega rek'o jos i Sekspir pa ja tu ne bih vise nista dodavao a jos manje oduzimao!

Sad se sa priče o državi prebacujem na temu o saobraćaju, tj. na ovu tačku. Uopšte nemam dilemu oko toga da je vozač dužan da predvidi sve statične prepreke ispred sebe, bilo da se radi o parkiranom automobilu u mraku, prikolici ili odvaljenoj steni koja tu bleji. Dakle, šta da je umesto prikolice na tom mestu bilo parče stene koje se tu nekako našlo? Svaki vozač mora na ovakve stvari da računa, jer te prepreke nisu nesvakidašnje, deo su realnog saobraćaja i vozači moraju da ih budu svesni.

Osvetljene prepreke su bolje, neosvetljene su nažalost, takođe postojane. Zakon je koncipiran tako da izvuče maksimum iz realne bezbednosti, naravno da je bolje i obavezno imati što više katadioptera i svetiljki, pa osnovni uslov bezbednog saobraćaja je višestruki stepen bezbednosti. Zato mislim da je tvoje pitanje, zašto je obavezno osvetljavati vozila i prepreke, tendeniozno.

IPak, ovime smo skrenuli sa teme, a ja bih se na nju vratio konstatacijom da si me pogrešno razumeo. Ne branim ja državu, štaviše, ogorčen sam načinom na koji neke stvari funkcionišu, a najpre ljudima koji rade u državnom aparatu. Umesto beskonačnog lupetanja po internet forumima kako je država sranje, ja sam najpre predložio da svako uradi makar onaj minimalni zadatak koji mu čak i ovakve institucije omogućavaju. To predlažem zato što se ne zna broj onih koji su po državi i sistemu opljuvali, kako su računali da je ta bitka unapred izgubljena, a zapravo velika većina u toj bici nikada nije ni učestvovala.

Npr. kolega Ratboy je predložio svoj način borbe, ja sam predložio deo svog, jer mi ne pada na pamet da prihvatim da sam nemoćan. Koji je tvoj predlog, iskreno sam voljan da ga pročitam?

• Podržavam 2

Probao sam ja i ovako i onako i našao optimum, samo budala radi više puta istu stvar nadajući se drugačijem rezultatu. Nego za ono da si dužan da predvidiš kamen na putu a putari nisu dužni da ga sklone to je možda sad po novom, verovatno u ovakvim slučajevima kazne i onog ko je ostavio vozilo i ko je udario ali pre petnaest godina nije bilo inače ne bi falsifikovali zapisnik.

• Integrisan, 8305 postova

Što više teraš sve te više košta...

Sa moje strane imam potpuno suprotan primer:

Izmeri me pandur u 4.30h ujutro u dolasku sa Ibarske, na Petlovom brdu. Tipa 70kmh, a ograničenje tu 50... Obično ne tupim, nikada i ne potplaćujem (luksuz koji košta, ali bigaje svako ima svoj trip...), ali ovaj je bio baš drzak i smarao me, a ja bio umoran. Odlučim da se zainatim. Ne potpišem zapisnik i čekam sud.

Na sudu po automatizmu naravno, sudinica krene da diktira zapisnik. Ja se kulturno izvinim i kažem da je izjava moja, pa bih je ja i izdiktirao, mislim ako treba ja da je kao svoju potpišem. Ona tu nešto prevrne očima, ja kažem da ja idem ako je unapred odlučila da sam kriv, no da mi se čini da bi trebalo da sam nevin dok pandur ne dokaže da je izmerio BAŠ mene (nije bio radar sa fotografijom), jer ja tvrdim da sve nije istina i imam svedoka (doduše lice čijem iskazu sud retko poklanja poverenje - ženu :lol:). Ipak, teret dokaza bi trebalo da je na panduru i da ja osporavam njegovu izjavu 100% i tražim suočenje. Sve mirno i super staloženo.

Ona kao da je kliknula, zamoli me fino da izdiktiram izjavu sa svim detaljima (nije mene izmerio, nema fotke, merio me dopler radarom u dolasku a to je na moju štetu, nije mi ni pokazao da je radar baždaren pa sumnjam i u ispravnost i sve u tom stilu).

Posle 6 meseci stigla presuda da sam OSLOBOĐEN :)...

NAravno, imam i hiljadu suprotnih iskustava (sličnih ovima ovde iznesenim), poenta ovog zaludnog kucanja je da je retko šta tako crno-belo, uključujući i inherentnu :lol: pokvarenost države (naše) i da kada nam se čini da jeste, obično je do toga što smo ogorčeni i posledično kratkog fitilja. Možda više od većine ovde imam razloga da ne volim (blago rečeno) ovu državu, ali naša je, kakva takva i kada se odlučismo da ovde taljigamo, vredi je popravljati uvek i svuda. U svojoj okolini, a ne velikim filozofojama i velikim pričama (čemu smo kao narod vrlo skloni)...

PS: sam se sebi divim kako me nije mrzelo da sve ovo kucam... verovatno što je ovoliko negativnog zamorno gledati...

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie

Ok, a kako može "normalan" čovek, čovek koji radi i jedva krpi kraj sa krajem od te bedne plate, da se odaziva pozivima sudija, da odlazi na pretrese, razgovore, žalbe, odlaganja, ročišta? Neko mora biti jako dokon da bi istrajao u ovakvom sistemu, tako da je ljudim lakše da "pljunu" 5-6 crvendaća nego da se maltretiraju mesecima po sudovima, da bi na kraju još i izgubili spor, ili zaglavili u prdekanu.

Šta se dešava npr. ako ja koristim kameru na kacigi/autu, onu tipa "silent witness" ? Da li i za to može da me tuži? da li ja to mogu da pustim recimo na youtube? Sloboda govora i izražavanja...bla bla? Nisam pravnik, samo mi pada na pamet. Zbog ovakvih dvostrukih aršina najozbiljnije nameravam da pazarim neku takvu kameru. I ne samo zbog njih, već i zbog dragih nam "kolega" kojima je maršruta Terazije-Slavija-Terazije zbog kojih smo mi i došli na na glas na kakvom smo već!!!!!

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: suzuki GSX 1100f

Posle 6 meseci stigla presuda da sam OSLOBOĐEN :)...

NAravno, imam i hiljadu suprotnih iskustava (sličnih ovima ovde iznesenim), poenta

Jeste da nije vezano za bahate saobracajce ali je vezano za nase glupe pandure i zakon.Elem mene pre 3_4 godine pokrali vise puta domaci crnci(skupljaci sekundarni sirovina).I ja jednog navatam na delu, posle par noci neprespavani je dolijo.Oplavio ga al redovno :zvizduk: al on kad je uspeo da izadje iz mog dvorista pozove pandure,oni dodju i lepo podnesu prijavu >:(:lud: al protiv mene :gaa: I epilog toga jos ja platio 11000 kaznu sto sam ga diro,a sto su me opljackali to nikom nista.Gluposti su bezgranicne.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: kawasaki

Jeste da nije vezano za bahate saobracajce ali je vezano za nase glupe pandure i zakon.Elem mene pre 3_4 godine pokrali vise puta domaci crnci(skupljaci sekundarni sirovina).I ja jednog navatam na delu, posle par noci neprespavani je dolijo.Oplavio ga al redovno :zvizduk: al on kad je uspeo da izadje iz mog dvorista pozove pandure,oni dodju i lepo podnesu prijavu :(:lud: al protiv mene :gaa: I epilog toga jos ja platio 11000 kaznu sto sam ga diro,a sto su me opljackali to nikom nista.Gluposti su bezgranicne.

A kako je objasnio sta je radio u tvom dvoristu u pola noci ako te ne poznaje i jos da mu poveruju? :zbunjen:

• Podržavam 1

Jeste da nije vezano za bahate saobracajce ali je vezano za nase glupe pandure i zakon.Elem mene pre 3_4 godine pokrali vise puta domaci crnci(skupljaci sekundarni sirovina).I ja jednog navatam na delu, posle par noci neprespavani je dolijo.Oplavio ga al redovno :zvizduk: al on kad je uspeo da izadje iz mog dvorista pozove pandure,oni dodju i lepo podnesu prijavu :(:lud: al protiv mene :gaa: I epilog toga jos ja platio 11000 kaznu sto sam ga diro,a sto su me opljackali to nikom nista.Gluposti su bezgranicne.

A kako je objasnio sta je radio u tvom dvoristu u pola noci ako te ne poznaje i jos da mu poveruju? :zbunjen:

šta ima da objašnjava ako ima "licencu" za rad :lol:

• Podržavam 1

• U prolazu, 68 postova

Ali je jos gore od toga da je pre mesec dana jos jedan uhvacen u mom dvoristu i na tavanu da kupi covek gvozdje koje eto boze moj njemu treba :ljut: ,posto toga hvala bogu kod mene ima svakojakog jer sam automehanicar.Naravno uso je i ,,radio"bey mog odobrenja >:( I naravno bilo, saka nos patos :fajt2: .A on otiso kod lekara jos i uzo potvrdu o povredama i naravno ja opet popio prijavu jer oni su ugrozena vrsta :gaa: I sad cekam sta ce da bude :stabre:

Nisi ti njega dobro tukao inače se ne bi ni setio gde je bio i šta mu se desilo. Na kraju kaži da ga nikad u životu nisi video a i njemu nasamo kaži par reči pa ovde na sred ulice u podne ubijaju bez i jednog svedoka a ti pustiš da te neki odrpanci zajebavaju. I meni pokrali neke hladnjake još bili ispravni nisu za rashod, ne znam ko je nikako da stavim kameru ali sam im za svaki slučaj zabranio da prolaze kroz moju ulicu.

da bi sistem opstao, ovakav naopak, neophodno je podaniku legalno, preko zakona, izbiti iz ruke svaku mogućnost samostalnog rešavanja problema npr. lične zaštite. iz slučaja kolege @zlatko1, jasno je da policija zajedno sa sudijom podstiče, čak instruira lopova, na bavljenje "zanatom". inače, odakle mu ideja da nakon propale "akcije" vadi lekarsko uverenje i tereti oštećenog? pokradenog. povreda na radu :lol:. ipak i krađa je legalno zanimanje. naročito ako se samo od toga živi. zamisli samo kada bi smo sami rešavali takve probleme na lokalu!? da lopov nije unapred znao da je zaštićen, od strane sistema, misliš da bi imao muda da "operiše" i prihvati rizik "posla"? a ipak i to se može opravdati, jer potreba za punim stomakom često prevazilazi strah od moguće renadoknade štete od oštećenog,(opljačkanog) u vidu vaspitne satisfakcije, packi po kičmi. na taj način država dopušta sitan kriminal, a onda statistiku o navodnom porastu zloupotrebljava radi uvođenja raznoraznih represalija i kaznenih odredbi. harač rajo, harač!

kazneni zakon sa svojim odredbama=prilivna stavka budžeta :lol: posebna grana privrede, sa neograničenim mogućnostima za razvoj :lol:

Sve ti je ovde podredjeno prilivu u budžet i onda odlivu iz njega u nepoznatom pravcu. Da nije tako ne bi rastao broj nesreća posle novog zakona, saobraćajci bi bili stimulisani da smanje broj nezgoda a ne da napišu više kazni, kriminalistička policija takodje da smanji broj prestupa i poveća bezbednost aa ne da podigne što više prijava oa da dodjemo u situaciju da hvataju klince sa pola buksne i lupaju 50-100 hiljada kazne a sa dilerima saradjuju. Trulež kompletna, ja se odavno ne potresam nego se uklapam ali eto bar anonimno na forumu mogu da kažem šta mislim, mnogi nisu ni prema sebi iskreni pa za ono što im ide u korist tvrde da je idealno.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

Jeste da nije vezano za bahate saobracajce ali je vezano za nase glupe pandure i zakon.Elem mene pre 3_4 godine pokrali vise puta domaci crnci(skupljaci sekundarni sirovina).I ja jednog navatam na delu, posle par noci neprespavani je dolijo.Oplavio ga al redovno :zvizduk: al on kad je uspeo da izadje iz mog dvorista pozove pandure,oni dodju i lepo podnesu prijavu >:(:lud: al protiv mene :gaa: I epilog toga jos ja platio 11000 kaznu sto sam ga diro,a sto su me opljackali to nikom nista.Gluposti su bezgranicne.

ako si ga tako dobro oplavio kako je uspeo da izadje iz dvorista,zasto ga nisi zadrzao u dvoristu i zvao policiju ha ha nije tebi policija kriva tu, nego ti sto si dozvolio da te izradi garagan :lol:

Isto ti je i da ih sam pozoveš ne smeš da ga hapsiš i primenjuješ silu, nego si to trebao da ga vežeš na povodac i spustiš u kanal da bude nekoliko dana na lebu i vodi i da ga vadiš samo da rasprema te delove da odradi štetu. Ako si malo maštovitiji mogao bi upriličiti nešto kao u pulp fiction i posle toga sigurno ne bi stisno muda da te prijavi. Ma i ovako bi mu ja kartonjaru zapalio, mislim stvarno bezobrazluk da on tebe druka.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
]

ako si ga tako dobro oplavio kako je uspeo da izadje iz dvorista,zasto ga nisi zadrzao u dvoristu i zvao policiju ha ha nije tebi policija kriva tu, nego ti sto si dozvolio da te izradi garagan :lol:

Čekaj, pa zar to nije onda, na fizičke povrede (lake, teške), još i protiv pravno zadržavanje (srpski kidnapovanje ;)) ?

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt
]

Čekaj, pa zar to nije onda, na fizičke povrede (lake, teške), još i protiv pravno zadržavanje (srpski kidnapovanje ;)) ?

naravno da nije,ako je neko bar malo namazan kao sto je ovaj cigan bio ne mora sve biti kd,policija blagonaklono gleda kroz prste za takve stvari tj hvatanje lopova na delu,a ti ga nisi silom zadrzao nego kad si ga zatekao u dvoristu rekao si mu da saceka policiju sto je on i uradio bez ikakve sile,znaci dobrovoljno je ostao bez prisile pa nek ti dokazu drugacije,a kao drugo povrede koje lopov ima nemas pojma odakle mu,to je imao kad si ga zatekao u dvoristu itd itd

• U prolazu, 68 postova

Isto ti je i da ih sam pozoveš ne smeš da ga hapsiš i primenjuješ silu, nego si to trebao da ga vežeš na povodac i spustiš u kanal da bude nekoliko dana na lebu i vodi i da ga vadiš samo da rasprema te delove da odradi štetu. Ako si malo maštovitiji mogao bi upriličiti nešto kao u pulp fiction i posle toga sigurno ne bi stisno muda da te prijavi. Ma i ovako bi mu ja kartonjaru zapalio, mislim stvarno bezobrazluk da on tebe druka.

A to znaci da ja ili bilo ko mora u jednom momentu po nasem zakonu da bude opljackan :neznam: ,kao u mom slucaju ako ne od strane garavi onda od strane drzave :lud: .Sto bi rekli kome je sudjeno da bude je.en i gace same spadaju :stabre2: Izvinite za OFF

Kad zoveš državu to košta, oni dodju i naplate onome kome mogu. Taj bednik krade za hleb i šta njemu da rade, da ga stave u zatvor moraju da ga hrane ovako ti si se sam poturio, ima šta da ti se uzme... kad me čovek sturi s puta i pobegne oni dodju i naplate mi jer su mene jedino zatekli, tako to funkcioniše u praksi.

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2

Imao sam slican primer sa lopovom, uhvatimo brat i ja jednog pametnog koji je izvlacio benzin iz auta. Malo smo ga prevaspitavali, onda pozvali policiju. Oni njega u kola u bolnicu, a hoce nas u stanicu istim kolima! Naravno kazemo da cemo sami doci, svojim prevozom. Elem, sedimo u stanici, ispred vrata i u jednom trenutku cujem kako komandir diktira, okrivljeni za nanosenje telesnih povreda tupim predmetom, ulecem unutra i krecem u raspravu, koji je to tup predmet kada ga oni nisu nasli ni videli i kako znaju da smo mi njemu bilo sta uradili?!

Uglavnom epilog te veceri je bio ovakav, lopov kuci neokrivljen za bilo sta, delo u pokusaju, brat i ja smo bili suvise brzi, nije stigao da otvori rezervoar, doduse poneo je calmu na glavi kuci za uspomenu, a brat i ja sa prekrsajnim prijavama za nanosenje telesnih povreda. Posle par meseci odlazimo kod sudije, kazemo lepo kako je i bilo, da smo lopova pojurili, on se uplasio, poceo da bezi, ali se sapleo i glavom udario u banderu, pa smo ga cuvali dok nije dosla policija. Mi ga nismo ni dirnuli! Sreca valjda pa je sudija shvatio koliko je sati... Oslobodjeni smo optuzbi!

P.S. U veceri ovog dogadjaja nam panduri rekli kako treba, bijes po telu, a rezervoar otvoris sam i stavis crevo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja