free-spirited biker 0 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 5 postova Motocikl: K100RT BMW Prijavi odgovor kao problematičan Pozz Otvorio sam ovu temu jer me zanima koliko kostaju carine motora kad se kupe napolju preko grane tacnije iz Nemacke , posto imam u planu da kupim Honda Rebel 125 pa me zanima ako neko ima iskustva oko toga , posto je tamo u Nemackoj dosta jeftini nego ovde pa me zanima dali da uzmem tamo ako nije puno skuplje nego da se ovde u Srbiji kupi koliko bi me para izaslo . Pa ko zna mozda mi moze reci gde da potrazim informacije , Hvala vam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jul 21, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Carina skutera do 50cc je 8%, od 50 do 800cc 5%, preko 800cc ti je 8% na katalosku vrednost motora odnosno na onoliku vrednost koliko ti je spediter dobar i na koju cenu moze da ga provuce. Na to sve dodas PDV koji je 18% (za sada). Ne znam gde si to video puno jeftinijร motor ali kada se sve preracuna skoro pa dodje na isto. Ne zaboravi i transport koji nije mala stavka. Jedino ako jos zivis u zabludi da su preko motori mnogo bolji, da se tamo ne muva i da ima par hiljada bakica koje trenutno prodaju motor za pijac jer su se mucenice preselile pa mogu da prosetaju u kupovinu. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jul 21, 2012 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Dodaj tu još i cenu propratnice od ulazne carinarnice do carinjenja u mestu stanovanja... Sve u svemu za tako "mali" motor može da bude skuplja dara nego mera ako ga sam uvoziš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
free-spirited biker 0 Napisano Jul 21, 2012 U prolazu, 5 postova Motocikl: K100RT BMW Prijavi odgovor kao problematičan Carina skutera do 50cc je 8%, od 50 do 800cc 5%, preko 800cc ti je 8% na katalosku vrednost motora odnosno na onoliku vrednost koliko ti je spediter dobar i na koju cenu moze da ga provuce. Na to sve dodas PDV koji je 18% (za sada). Ne znam gde si to video puno jeftinijร motor ali kada se sve preracuna skoro pa dodje na isto. Ne zaboravi i transport koji nije mala stavka. Jedino ako jos zivis u zabludi da su preko motori mnogo bolji, da se tamo ne muva i da ima par hiljada bakica koje trenutno prodaju motor za pijac jer su se mucenice preselile pa mogu da prosetaju u kupovinu. To si u pravu vidis o tome nisam razmisljao , pa ne mislio sam da za manje para nego ovde moze da se uzme ali kad kao sto kazes to sve saberes istomu se hvata kao i ovde da ga kupis ko zna mozda ima jos neki bakica koje prodaju XD hehehe salim se to se ne isplati onda za ovako mali motor , vise se isplati ako vec se uzima onda da se uzme jaca masina preko!!! Hvala na odgovorima i informacijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
free-spirited biker 0 Napisano Jul 21, 2012 U prolazu, 5 postova Motocikl: K100RT BMW Prijavi odgovor kao problematičan Dodaj tu još i cenu propratnice od ulazne carinarnice do carinjenja u mestu stanovanja... Sve u svemu za tako "mali" motor može da bude skuplja dara nego mera ako ga sam uvoziš O tome nesmem ni da razmisljam sad kada ste mi ovo sve rekli ipak cu ja potraziti ovde u Srbiji imali koji , to mu se sve svodi na isto kad se sve sabere izracuna i ostalo. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Avgust 5, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan ako uvozis motor postoji jedno malo pravilo - nikako iz italije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Avgust 5, 2012 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan pola motora u Srbiji su baš čini mi se iz Italije. niko ne uvozi motor zato što je ko nov, već kupi preko grobinu, il već crknutog konja...eventualno bez prednjice, opere zafarba okrpi, vrati sat i prodaje ga ovde "realno". Pre 3 godine sam imao iskustvo sa NN likom(brat od tetke je jurio dotični model pa smo sve živo išli da gledamo), doterao beverly-ja 500 iz IT, sa 230.000km predjenih, motor na qr.c ne liči,izgreban haos, izgoreo od sunca i soli, pola plastika polomljeno...haos, posle 5 dana ga sretnem na pijaci na navedenom motoru, naravno sredjenom i ofarbanom, počinje da me ubedjuje da je prešao 30.000, kad je lik izdeklamovao sve o motoru (ciga svoga konja fali)ja ga podsetim da smo pričali i prošle nedelje, dok je motor bio bez novog odela...bez pardona kaže spustiću ti cenu 100eur. srećno sa kupovinom, i otvori četvoreeee oči, sve što ti je i malo sumljivo, veruj da je izgledalo 10x gore Posle svega toga ti treba da platiš carinu i dadžbine, motor 10+ godina star....sve mu fali, a para više nemaaa PS: Sorry za OFF 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefaneli 2 Napisano Avgust 10, 2012 U prolazu, 14 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Trenutno nemam Prijavi odgovor kao problematičan Ma nemoj nista da uvozis, kupi motor kod nas i miran si, a i neces pogresiti. Sacekaj jos mesec dana , bice jeftiniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreas Gustafsson 0 Napisano April 24, 2013 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je para od prilike carina za Yamahu Aerox od 50cc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano April 24, 2013 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mogao da uvezem motor iz austrije bez problema, imam sestru i zeta tamo. Ali kada sam stavio na papir cenu motora i sve ostale zajebancije brzo sam odustao. Po meni je bolje da das ovde 200-300€ vise za malo bolji motor, nego da se zezas sa uvozom. O izgubljenom vremenu i zivcima necemo ni da pricamo. Na kraju sam ovde kod nas kupio motor, od prvog vlasnika, kupljen nov u srbiji. Motor je kao iz salona i ja ja sam prezadovoljan. Znaci platis sednes i vozis, a to sto je bio malo skuplji brzo zaboravis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano April 24, 2013 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi zar nije ukinuto nesto od tih haraca za uvoz motora? Ili se to samo pricalo? Posto sam i ja razmisljao da kada skupim pare uvezem motor iz nemacke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cicko_ru 237 Napisano April 24, 2013 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan Evo upravo se vratio sa carine. Honda XL 600 89god. 12 500din. carina+pdv. Spedicija 60e. Ulaz 30e. Sutra registracija 15 500din. I zabava pocinje. Ljubav nema cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4274 Napisano April 24, 2013 motoras, 2469 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo upravo se vratio sa carine. Honda XL 600 89god. 12 500din. carina+pdv. Spedicija 60e. Ulaz 30e. Sutra registracija 15 500din. I zabava pocinje. Ljubav nema cenu Cestitamo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano April 24, 2013 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Evo upravo se vratio sa carine. Honda XL 600 89god. 12 500din. carina+pdv. Spedicija 60e. Ulaz 30e. Sutra registracija 15 500din. I zabava pocinje. Ljubav nema cenu Cestitam kolega. Mogu ti reci da i ne deluje toliko skupo. Ako nije tajna, mozes li nam samo reci cenu motora cisto da se znamo orijentisati. Srecno voznja i zelim ti puno kilometara na novom motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cicko_ru 237 Napisano April 24, 2013 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan 900e. do srbije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano April 25, 2013 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Prevoz do srbije ili sama cena motocikla? Uf, ako je 900 prevoz do srbije onda nista od mog uvoza... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano April 25, 2013 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakva cena prevoza 900e, za auto izadje 200-250e. To je cena motora koliko sam ja razumeo do carine u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano April 25, 2013 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na objasnjenju. Znaci ipak nije toliko skupo uvesti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoVan 123 0 Napisano Februar 13, 2015 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi zanima me koliko bi kostala carina za skuter malaguti f10 1997 iz crne gore. Ijos me zanima da li ima problema sa carinom ako je motor vec kod nas a od papira imam samo esaobracajnu i tablicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk1238 0 Napisano Octobar 20, 2021 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je carina za quad 125 ccm iz nemačke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 690 Napisano Januar 23, 2022 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu da dodam svezu info ako nekome znači, imao sam u planu uvesti ninju 250ccm 2008 god. iz Austrije pre nekih 3 meseca, ukupni troškovi su 500€ ( uvoz, carina, ulaz, amss, pdv, spediterske usluge). Mozda ce nekome da znaci radi poredjenja, kako im konkretno funkcioniše obračunavanje nemam pojma, iskreno kad me je spucao sa ovom informacijom od 500€, tako sam odustao od kupovine. Ovih 500€ je kod nekih u Subotici sa kojima sam sarađivao kad sam uvozio svoj auto i znam da su ubedljivo jedni od najjeftinijih. Proverio sam naravno još kod par špeditera cene su u rasponu od 550 do 600€ bile za komplet uslugu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Jun 23, 2022 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan Poz,zna li neko kolika bi bila carina i porez u RS za Hondu pcx 125, 2013 god? Barem odokativno?!znaci koliko mi treba do reg. dazbina? Sent from my M2101K7AG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cirkezx 38 Napisano Avgust 14, 2022 U prolazu, 92 postova Lokacija: Zemun Motocikl: S-M3 Prijavi odgovor kao problematičan Do 800kuba 5%+ 20%pdv plus špedicija, + dovoz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...