Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Više od dve godine se kanim da namontiram ovaj podmazivač. Toliko dugo imam i kompletan materijal za sistem mnogo puta opisan na forumu. Evo moje varijacije na temu, možda nekome pomogne… Prikupljeni materijal: Ventil protoka benzina u automobilskoj gasnoj instalaciji, Landirenzo.(700,00 din) Posuda fluida kvačila, Lada.(300,00 din) Praktična za ovu namenu, zbog oblika, veličine i dodatne gumene zaptivke u poklopcu. Akvarijumsko silikonsko crevo (koristio) i crevo medicinske infuzije (nisam koristio). Bakarni reducir, koriste ga instalateri rashladnih uređaja. Akvaristički ventil vazduha (skinuto sa mog aquariuma,nisam ga viđao u prodaji kod nas) ... nemam pojma odakle mi, imam ga poslednjih 10-ak godina. Plastične vezice Na sve ovo dodati još metalne šelne i aluminijumsku cev koju sam koristio za vođenje kapalice do lančanika i zaštitu silikonskog creva ispod zadnje viljuške . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aluminijumska cev (moguće je iskoristiti i cevi od starih tv antena) Kapaljka od ispranog uloška hemijske olovke. Kle definitivno ima problem sa prostorom ispod bočnih plastika. Zbog prostora, moj izbor je bila desna strana, iako je lanac sa leve strane. Probe, odmeravanja i obilaženja oko motora… Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa, tako nekako će stajati kapaljka koja će izlaziti iz aluminijumske cevi... Elektro ventil zakačen vezicama na ram. Bakarni reducir stegnut šelnom. Silazim polako nizbrdo, prema zadnjem točku... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Crevo sam navukao skoro do polovine kapaljke i kompletno uvukao u aluminijumsku cev. Kapaljka je čvrsto uglavljena u krivinu aluminijumske cevi, a i unutrašnji prečnik cevi sada odgovara novom, spoljašnjem prečniku navučenog creva. Proba pozicije Proba pozicije Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proba pozicije Proba pozicije Proba pozicije Namontirana cev sa kapaljkom i pozicija ventila za regulaciju protoka na ramu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Namontirana cev sa kapaljkom i pozicija ventila za regulaciju protoka na ramu. Ovo ulje koristim od prošle godine i neću ga menjati. Jako je postojano na lancu, razvlači se u nitima i nije previše gusto za automatski sistem podmazivanja. Može se kupiti na benzinskim pumpama proizvođača (piše na vrhu etikete). Ne tražim dalje... Konačna pozicija kapaljke na lančaniku. Pridržavanje creva na početku viljuške. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je za ulje... Sip'o, čekam... Čekam... I, evo ga... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Polovina ventila je prespojena u krug, da ne bih razmišljao o eventualnom curenju. Mada, sad na glas razmišljam... Možda jednom uradim paralelni vod za drugu stranu lančanika. Curi, curi... Očekivao sam da će to ići mnogo sporije... Evo ulja i na lancu... Podmazivač trenutno nije naštelovan na neki određeni režim (x kapi/ x minuta) Isprobao sam mu funkciju u vožnji, da se uverim da sve funkcioniše u osnovi. Fine tuning ću uraditi kada povežem elektroventil na struju. Do tada... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 7, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Фино урађено, одлично! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Jul 7, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Stručno i pedantno. (I nadasve - slikovito!) Najviše me interesuje kako/čime ćeš rešiti protok. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jul 7, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost mi se ne svidja kako je ovo odradjeno 1. ima od trenja da ti se ta hemijska olovka zapusi (mislim na njen vrh, jer ce se od trenja lancanika stvariti cep na njoj); 2. nemas kako da podesavas jacinu kapljanja u voznji (mogao si recimo nekome (meni) da das da ti namesti elektronski podmazivac sa podesavanjem kapljanja i prekidacem kada zelis da ti bude ukljucen, a kada ne); 3. posto neces moci da na vreme zavrnes slavinu, samo tek onda kada stanes, uvek ces imati lokvu ulja ispod motora; 4. silikonsko crevo bih zamenio panciranim (mnogo je jace i izdrzljivije); 5. bocica ti se nalazi odmah iznad auspuha i bojim se da se moze istopiti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
indjinma 89 Napisano Avgust 10, 2012 U prolazu, 93 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000xr Prijavi odgovor kao problematičan Posto je proslo neko vreme od ugradnje sistema, interesuje kako ti se pokazala Ladina bocica na tom mestu...jel jos u prvobitnom obliku? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 12, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan ajde i ja da pitam kako ti se to sve do sada pokazalo jel bilo kakvih promena,prepravki,raspadanja Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...