polic 55 Napisano Octobar 31, 2007 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tracer9 GT '23 Prijavi odgovor kao problematičan U svojim putopisima svetski putnici kazu da kada padne noc i prispava im se oni jednostavno pored puta rasire sator uvuku se u vrecu i tako docekaju jutro. E sada mi nije jasno kako mozes tako bilo gde rasiriti sator i prenociti, zar to nije zabranjeno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buca 46 Napisano Octobar 31, 2007 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Pancevo - Bliski Istok Motocikl: Yamaha XVS 650 classic Prijavi odgovor kao problematičan ;D a znas li neku jeftiniju varijantu? _..osim da ne spavas uopste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Octobar 31, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je jako dobro pitanje.. To i mene interesuje...zdravorazumski je da ne mozzesh bash svuda ra rashirish shator,ali..da li postoji zakon,pravilo ili tako neshto? Kako je kod nas a kako je u inostranstvu? Interesantna stvar je u inostranstvu,kada ne poznajesh okolinu,ne znash gde su kampovi iliti,ogradjena mesta predvidjena za tako neshto, a pada mrak a ti isposhten..kako? Iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 31, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ovako, svaka drzava ima nekakvu, kakvu-takvu web stranicu. Treba samo malo progoogleovati. Obicno, ne uvek, ali obicno, postoji stranica koja se bavi turizmom, saobracajem,... Najcesce se na tim stranicama mogu pronaci podaci o dozvoljenim brzinama, alkoholu, ... pa i o kampovanju. Neke drzave kao sto su Norveska i Svedska imaju zakon da se moze kampovati bilo gde, jedini uslovi su da si udaljen najmanje 50 metara od puta i 150 metara od poslednje kuce/zgrade u naselju i da bezuslovno postujes prirodu. Neke drzave, kao sto je nasa ili nemaju ili imaju nedovoljno definisane zakone o tome sto znaci da se moze kampovati bilo gde. Jedan primer: jedna zena je prosle godine kampovala iz nekog protesta vise od mesec dana na sred raskrsnice (na zelenoj povrsini) kod studentskog grada u Novom Sadu. Nisu joj mogli nista zato sto nema zakona u kom pise da ne moze to da uradi. Ja sam u Rumuniji kampovao pored puta u sumi a takodje i bukvalno pored puta na Transfagarasanu. Nemam pojma kakav je zakon!!! Uglavnom, ukoliko niste u blizini grada, generalno mozete skoro bilo gde kampovati u prirodi. Ako niste sigurni u zakone onda je najbolje skloniti se malo dalje od puta, zavici se medju drvece, u sumu,... To je korisno i sa drugog aspekta: nema buke eventualnog saobracaja, nece vas uznemiravati drugi slucajni prolaznici,... Licno, smatram kampovanje najboljim, najprakticnijim i najzdravijim smestajem za vreme putovanja. Nema niceg lepseg nego da se jednostavno prikoci kada se ugleda dobro mesto za kamp, baci sator, zapali vatrica,... zamisljajte sami. Dogodine na putovanju na Nordkapp, plan je da kampujemo svih 23 dana, pa cak i ukoliko budemo stajali u gradovima (Prag, Kopenhagen) icicemo u autokampove. Nije lose malo se raspitati posto postoje drzave u kojima se divlje t.j. slobodno kampovanje kaznjava pa je ponekad jeftinije platiti za auto-kmp, motel, hostel,... nego izazivati sudbinu. Mogu se te pare i pametnije potrositi nego dati u budzet neke zemlje. Za one koji vole ipak malo konforta, t.j. kampovanje sa toplom vodom, sanitarijama, mozda nekim restorancicem,... u Louisu ima da sekupi ADAC-ov katalog kampova t.j. dva kataloga. Jedan obuhvata nemacku i zapadnu Evropu a drugi istocnu evropu. Imaju po oko 1000 strana. Negde imam linkove za neke drzave sto se tice dozvoljavanja ili nedozvoljavanja kampovanja u prirodi. Kada pronadjem okacicu linkove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2837 Napisano Octobar 31, 2007 Drug član, 2752 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Ako su Dane i Koma spavali pored puta u Japanu, a jesu, sta dalje pricati. Jbga , osamdesetih proslog veka :o smo po celoj bivsoj Yugi spavali ko je gde hteo.Bez sekunde razmisljanja - da li je pametno ,bezbedno, a kamo li sme li se. Pa i po Evropi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Novembar 1, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kampovao dosta u auto-kampovima i nekoliko puta na "divlje". Na poslednjem putovanju sam shvatio, da nema niceg lepseg od budjenja u nekoj sumici, pored potoka, okolo ptice pevaju, insekti... ;D Uvece, pored logorske vatre hladno pivo... aaaaa , kad ce godisnji ? ;D Za one kojima su interesantni auto kampovi, evo link: http://www.campingeurope.com/guide.asp Ima i deo za srbiju: http://www.camps-serbia.com/en/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=4&Itemid=26 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 1, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan U svojim putopisima svetski putnici kazu da kada padne noc i prispava im se oni jednostavno pored puta rasire sator uvuku se u vrecu i tako docekaju jutro. E sada mi nije jasno kako mozes tako bilo gde rasiriti sator i prenociti, zar to nije zabranjeno ? A sto ga cepidlacis ;D Zabranjeno je zakonom i da se u nasljenom mestu vozi 61km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 1, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mozes kampovati svuda, ali uvek postujuci jedno pravilo, i neces imati nikakvih problema. NE SMETAJ NIKOME. Skoro uvek mozes naci mesto gde neces smetati nikome i gde niko nece smetati tebi. Obozavam da kampujem na moto turama, sto kazu Joseph i quassar, vatra, rostilj, pivo, muzikica ide lagano, vrca sala... Ali koliko volim da kampujem, toliko i mrzim kada pada kisa. Nije problem kisa i to, nego posle mokar sator, pa to treba da se susi. Ne daj boze da se ne osusi pa spavas sledecu noc u mokrom satoru, AGONIJA. Samo sa vremena na vreme treba naci neki potok da se okupas i operes stvari ;D A volim da spavam, s' vremna na vreme, i po dobrim hotelima, ono TV, topla voda, minibar... Jedini problem kod kampa je sto ne mozes da izadjes uvece u diskoteku i da se provedes ko covek ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 1, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan A zaboravih jos nesto, sator se razvlaci samo po potrebi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 1, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan A zaboravih jos nesto, sator se razvlaci samo po potrebi ;D Slazem se, pogotovo ako je plaza u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 1, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Alo vas dvojca, nemojte zazubice da pravite... nemoj da vas nateram da sad kampujete po ovoj kisi bez razvlacenja satora ;D. Meni je kampovanje oduvek bilo fantasticno resenje, i to ne zbog spavanja na grbavoj zemlji dok ti mravi gmizu po stopalima, nego mi je cela ideja pravljenja kampa, druzenja u prirodi, slobodnog prostora (gde rece da je WC ), logorske vatre i snalazenja u prirodi oduvek bila fantasticna. Sledece godine, definitivno idemo da kampujemo na neku vecu planinu od fruske gore (zlim jezicima: da, fruska gora jeste planina...). p.s.- a sta sa zivotinjama, ti dane si imao komu da tera medvede, a sta ako ga nema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 1, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan p.s.- a sta sa zivotinjama, ti dane si imao komu da tera medvede, a sta ako ga nema? Ma pusti, sad Koma mora da placa jednoj sibirskoj medvedici alimentaciju, nije korsitio durex dok su bili u grmlju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Novembar 1, 2007 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Jedini problem kod kampa je sto ne mozes da izadjes uvece u diskoteku i da se provedes ko covek ;D Aj dont adrstend? Obozavam kamp, sator sa hiljadu zvezdica, ali se, barem na moru, skoro svako vece olesim u gradu/diskoteci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 1, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan p.s.- a sta sa zivotinjama, ti dane si imao komu da tera medvede, a sta ako ga nema? Ma pusti, sad Koma mora da placa jednoj sibirskoj medvedici alimentaciju, nije korsitio durex dok su bili u grmlju ;D A jel ga mecici zovu babo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daco 11 Napisano Novembar 1, 2007 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi Prijavi odgovor kao problematičan imam komplet kam opremu ali nikad nisam sapavao u satoru a imam volju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...