Arpad 66 Napisano Septembar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Bicske Hungary Motocikl: BMW K1200 LT Prijavi odgovor kao problematičan Po mom nekom mišljenju onaj ko voli rock and roll i da se nađe sa nekoliko rock fanova skim može da ispija hladno pivo posle lepe vožnje u sadašnjem vremenu su jedino moto skupovi dal bili dobri ili loši ali ako neko zna da ima neko tako mesto osim skupova nek podeli i sa nama adresu. Možda grešim ali takvo je moje mišljenje sada . A što se tiče druženja na skupovima nigde nema tako šarenoliki i dobroćudnih ljudi nigde na svetu nego između braće bajkera. Dosta idemo i u inostransvo i svugde smo samo neki stranci samo smo na moto skupovima braća po motoru! Pozdrav svima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Septembar 3, 2008 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Dodo,sta ako Maja ovo procita? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Septembar 3, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Stvari ne treba generalizovati, neko voli skupove, neko ne. Svi su u pravu, i jedni i drugi. Tvoje je da se odlucis. Licno, nisam impresioniran skupovima, prave se po jednom obrascu, iste grupe i ljudi sviraju - pevaju. Mesta za odrzavanje su obicno zabacena, prasnjava. Trebalo bi nesto vise inventivnosti. Nekoliko dobrih skupova godisnje je u redu, po meni. Konkurencija ce urediti tu oblast, kao i svugde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Septembar 3, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nov u ovoj prici, tako da mi je to interesantno, licno mi se ovaj na Avali nije dopao, ali to je opet moje misljenje + otisao sam sam i nikog nisam znao. Icicu u Rumu, mozda cu posle toga imati opsirnije objasnjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Septembar 3, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Idem na 4-5 skupova godisnje, ali cu iduce prorediti (tako pricam svake godine ;D)! Sve je isto, zbog par divljaka niko ne moze da prica normalno, promuknem na svakom skupu...Ove nase voznje su neuporedivo lepse i civilizovanije. Ako neko nije u stanju da obuzda par kretena, ne treba ni da organizuje skup, stalno se nesto trudimo da pokazemo i dokazemo da smo normalni ljudi, sto se po skupovima ne bi moglo reci. Znam...ko ne voli ne mora ni da ide, ali ipak ostaje gorak ukus nesposobnosti ljudi da naprave civilizovan skup, zbog pucaca svaki lici na skup divlje horde! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Septembar 3, 2008 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Na moto skupove volim da idem ali cesto ne odem na sve koje bih htela zbog novca. Privatno ne volim muziku koja je na skupovima ali idem zbog drugih stvari. Najlepsi mi je put do tamo i nazad,uvek idem u drustvu jer mi je zanimljivije,mogu po ceo dan da razgledam motore i nije mi dosadno,obozavam defile i svu tu grmljavinu i vratolomoje oko mene,upoznam neke nove ljude... Ne ocekujem da me neko zabavlja vec sama sebi nadjem zabavu,ne idem da bih jela vec da bih se vozila i druzila. Volim "bajkerske igre" ali u zadnje vreme ih je sve manje,niko nece da ucestvuje,traju samo po pola sata najvise i sto me najvise nervira je to da je nagrada skoro uvek gajba piva! Mene to ne zanima jer ne pijem ali ne bi bilo lose da nekad bude neka moto oprema ili nesto slicno. Sto je lepse mesto(priroda) gde se skup odrzava to me vise vuce da dodjem. Ipak sam resila da sledece sezone manje idem na skupove a vise na neke dalje voznje u sopstvenoj ali i BJB reziji jer mi je to mnoogo lepse! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Septembar 3, 2008 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Zamislite one sto idu na utakmice ista lopta ista igra,svi trce za loptom kao i svuda pa opet pun stadion.Nemoze da bude isto i nikad nije isto.Ako dodjete na skup pa provedete ceo dan u kampu cekajuci da vas neko drugi zabavi i pri tom ste sami naravno da ce vam biti smor.Mora malo,levo malo desno malo ovamo malo tamo,svaki grad ima nesto lepo sto niste nigde videli.Malo price neka nova poznanstva,pa jos ako se i noci,jutarnja kafa u novom gradu sa nekim novim ljudima.Najlepse u celoj prici je dovesti se do skupa,onda neraditi nista ceo dan i povratak nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je na moto skupovima. Divni ljudi tu dolaze. Sednem sa zenom na Kawu, lepo se provozamo, jos ako je u grupi eto srece. Gledamo motore, budemo na defileu, zapitkujem iskusnije bikere Glasna rok muzika, stalno se cuje rika mocnih masina... Moze li bolje. To je veliko odstupanje od svakodnevne stereotipije, a to je ono sto je bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Septembar 4, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Bikers + Beers + Rock'n'Roll = Uzivancija!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veterans 15 Napisano Septembar 4, 2008 U prolazu, 31 postova Lokacija: Srbija / Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan kao što je več pomenuto ,dobro društvo ,uvek nove face, novi grad , a pre svega uživancija u vožnji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8591 Napisano Septembar 4, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3199 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Voznja do tamo, onda naletim na debelog Yomana, napijemo se , jedemo i idemo kuci. Uvek sretnem zanimljive ljude, jer to je skup ludih specificnih ljudi na jednom mestu. A volem pivo, rostilj, rnr... Jednostavno volim sve sto pkuplja vise motora na jednom mestu, pa cak i kafice koji su u sustini bezveze, a znam da cu sresti neke takve ljude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Septembar 4, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Voznja do tamo, onda naletim na debelog Yomana, napijemo se , jedemo i idemo kuci. Uvek sretnem zanimljive ljude, jer to je skup ludih specificnih ljudi na jednom mestu. A volem pivo, rostilj, rnr... Jednostavno volim sve sto pkuplja vise motora na jednom mestu, pa cak i kafice koji su u sustini bezveze, a znam da cu sresti neke takve ljude. Auuu...sine Marko...nisi se treznio od Shapca! Ja sam sad smrshao i vishe nismo ista kategorija! Aj u NS za vikend? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Septembar 9, 2008 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Za sad volimo da idemo na moto skupove dečko i ja,zanimljivo je provozati se i videti puno motora na jednom mestu.Druženje,zezanje a i možeš da razmeniš malo iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 9, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ajd od pocetka : Na prvi moto skup u zivotu sam otisao davne 1981 godine. Bio je to FIM reli u Vrnjackoj Banji. Tamo sam otisao ( iako mi nismo imali pravo ucesca - kao zemlja organizator ) da bih gledao motore uzivo na jednom mestu i u velikoj kolicini, da vidim sta se sve vozi, kako se motori prepravljaju, nadogradjuju . . . Sledeci skup mi je bila FIM - motokoncentracija u Sarajevu 1985 godine. Tamo sam isao otprilike iz istih razloga + i da vidim sta sve voze i nasi ljudi ( ovde smo vec imali i pravo ucestvovanja ) . Posle toga sam krenuo po nasim skupovima - u to vreme su bila dva najveca - Majski skup motorista u Osijeku, i Skup u Varazdinu, kao i tri manja, ali nista manje kvalitetna skupa u Brckom, Bijeljini i Tuzli . E pa ljudi to je bilo vreme " PRAVIH " skupova, bilo ih je samo pet, al su vredeli vise od dvadeset pet danasnjih. Dolazili su motorciklisti iz cele zemlje ( bivse SFRJ ), sretali smo se po putu, nastavljali zajedno i u kolonama stizali na odrediste, druzili se, zabavljali, takmicili se u voznjama spretnosti i slicno ! Ovo danas sve je bleda kopija nekadasnjih skupova. U istom danu imamo po tri ili vise skupova , tako da su se skupovi uglavnom sveli na neka lokalna okupljanja i pravljenje koncerta za lokalno stanovnistvo zarad zarade od prodatih ulaznica. Dovode se poznate grupe, a nekad nam nije bilo bitno ko svira, vazno je bilo da " dobro svira " iako je za vecinu bio anonimus. Nekad se skup nije mogao zamisliti bez svadbarske satre sa stolovima i klupama - da kad ljudi predju nekoliko stotina kilometara mogu da sednu i druze se sa ostalima, a danas se postavljaju burici oko kojih treba da se guramo i pijemo pice sa nogu ( kafanska logika - popijes i ides da napravis mesta drugima ), a kad vise ne mozes da stojis od umora - nemas gde nego da odes u sator il da zalegnes na travu ! Da ne pominjem gomilu ludaka koji na svakom skupu pucaju motorima ( ako neko zna nek mi objasni koja je svrha toga ) - u nasem narodu to se zove " kurcenje ", pa nisu bas morali da kupuju motore od desetak hiljada evra zbog tog, mogli su za stotinak dinara da kupe kutiju petardi pa nek pucaju . Sto se mene tice idem na nekoliko susreta - koji po meni imaju neku tradiciju ( Sremska Mitrovica, Sabac, Cacak ) , zadnji skup na kome sam bio je bio skup ljubitelja MZ motora u Milivskoj klisuri ( trenutno vozim MZ-a, al bilo je ranije i Hondi i Kawasakija ), i super smo se proveli. Bilo nas je samo 17 - toro, muziku smo pustali sa radio kasetofona, druzili se, provozali i proveli verovatno najbolje u ovoj sezoni ! Mozda sam bio malo opsiran, al sam osecao potrebu da napravim neku paralelu izmedju skupova nekad i sad. Mislim da su skupovi nekad zaista bili mnogo bolji i kvalitetniji jer ih je bilo manje pa je vise ljudi dolazilo na njih, druzenje i zezanje je bilo bolje, a ovo sada bi se moglo dobrim delom smestiti u termin " lokalnih zabava " Toliko od mene ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hpg 8 Napisano Septembar 10, 2008 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Toliko od mene ! Vrlo je lepo procitati ovakav post, koji govori mnogo. Moto skupovi mogu imati stari sjaj samo uz jaci statut o moto skupovima ili zakon ili sta-vec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 10, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ajd od pocetka : Na prvi moto skup u zivotu sam otisao davne 1981 godine. Bio je to FIM reli u Vrnjackoj Banji. Tamo sam otisao ( iako mi nismo imali pravo ucesca - kao zemlja o ha! na ovom skupu sam i ja bio! Imam negde slike sa tog skupa, a tu sam se prvi put slika na CB750F Sorry za off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OLJA 75 Napisano Septembar 10, 2008 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Na malo skupova sam bila a oni koje ne bih nikako propustila su: Indjija, Futog, Apatin, Sr. Mitrovica, Šabac... Na moto skupove idem najviše zbog toga što mi je to prilika da vidim na jednom mestu ljude koje nisam videla dugo. Nema ništa lepše kad negde odem i nisam se ni raspakovala ko svet, a ono Oljaaaaa, Oljaaaa, e onda mi treba sat vremena da se ispozdravljam sa svima (uvek isti problem: kome prvo da se javim, da ne promašim nekoga pa sam onda kao uobražena:). E to mi je baš gušt. I naravno desi se često da mi neki BJB-ovac pridje i pita: ''jesi ti Olja''? Ha, ha, a na prsluku piše ime, i onda uz sve stare poznanike sa kojima se ne stignem ispričati, nova poznanstva, bla, bla...to mi je na moto skupu najdraže i zbog toga idem. Ostalo...hmmm...kampovanje u tim uslovima ne volim. Buka, dernjava, hvala NE! Ako se mora,mora, ali spavanje u šatoru baš ne gotivim. Bube, komarci itd. Zašto bi ljubitelji motora morali svi da vole spavanje u šatoru? Kao kakav sam ja bajker ne volim spavanje u šatoru?! Pa ima nas puno koji to ne volimo...volim da spavam ko svet i neću da mi se dere neko ispred šatora Veljooooo (uz dužno poštovanje prema dotičnom, a i prema Velji:). Jedino bi organizatori mogli da se potrude da ne bude uvek pasulj na skupovima, i da ne budu uvek isti bendovi. Neka skuvaju svadbarski kupus ili pileći ili juneći paprikaš (kao u Apatinu i Futogu), čisto za promenu:). Najlepše je kad je neki moto skup uz VODU (kao B. Crkva na primer), e to je prava stvar, kupanje, sunčanje ceo dan. Eto, koliko ljudi toliko ćudi, ali bitno je da svako od nas nadje ono što voli na moto skupovima. Odem na poneki ali umereno, ali druženja tipa rodj.žurki klubova, to stvarno ne propuštam to je nekada i bolje od moto skupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...