Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Покушао сам да га ухватим клештима али оне омичу са истог: Кад неможе идемо даље! Осигурачи доле: Најзад да стигнем до шрафова: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan И ова жица је била негде? Мислим да је била баш ту где је држим и на минус клеми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Доње шрафове на аир боксу сам могао да одвијем само кад сам направио "Франкенштајнову невесту": јер оригинални шрафцигер немам. Ово ми је одузело доста времена... Кућиште филтера ослобођено као и аир бокс: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Карбураторе сам скинуо тако што сам их гурнуо ка назад и према доле (обрнуто од сказаљке на сату) јер другачије није могло. Карбуратори: Аир бокс који су намештали "стручњаци" ал' без очију , а после очекују да им мотор проради : Машина затворена крпом: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Да вас људи опет питам: Да ли вам је ово превише детаљно? Не бих да будем досадан... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Колега са посла ми помаже да припремим карбураторе за прање: При раду сам приметио да су лонци на свим карбураторима замењени иако су уредно означени бројевима!? Тако да је на карбу бр. 1 лонац бр.4 и тако редом... Карбови очеткани и спремни за прање: img upload Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Jun 22, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Што се мене тиче, не детаљишеш превише. Сваки корак у раду треба да буде приказан. Сутра ће неком да буде јако корисно. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Jun 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni nisi detaljan...uživam u svakoj slici...Samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukmarko 37 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Kojekude Motocikl: VT750RS Prijavi odgovor kao problematičan Previse detaljno je samo kad biju! Meni neznalici super dodje ovo sta i kako radis.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jun 22, 2012 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore i ne štedi na slikama :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6234 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 3034 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini se, ovo i čitaju samo oni koji vole da sve bude urađeno detaljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jun 22, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Samo tako nastavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan У реду, само да се после не жалите као кад је колега @алкос путовао из Ирске... Видим ја да ће ово бити најдужа тема на целон форуму... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Кад сам покушао да оперем карбураторе пре растављања, у комаду, испоставило се да фирмина пумпица за прање (Kärcher) одбија сарадњу и зато сам морао да одложим прање. Дођох ја кући а кад тамо наш парочистач. Добар је он али нема велики притисак... Да ли ће моћи?Сутрадан га ја понесох са собом да пробам: Средства за прање ако затребају: Уређај спреман за дејство: Ево резултата: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Карбуратори 3 и 4 су очишћени само воденом паром: има разлике Карбуратори 1 и 2 су попрскани гелом за прање да видим разлику ако је уопште буде било: Као и свака машина тако и ова тражи гориво. Док делује гел ја ћу обезбедити gorivo и то чист H²O... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan На пластици има разлике али би могло бити и боље, док је код карбуратора већ видљивија разлика - наравно на боље. Између карбуратора је баш добро испало: Аир бокс је испрскан са WD40 и обрисан јер је брже, једноставније а и приступачно... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan У међувремену, убедио сам шефа да ми да на коришћење један магацин тј. просторију коју нико неће. Пристао је за гајбу пива месечно... Пренео сам све ствари: Преправљено светло: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Овај кабал је повезан тако да сад и средња лампа светли: А да би све било по правилу (мом правилу ) додати су столови и сталажа: која већ има своју функцију: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Док се све ово дешавало (временски рок од око месец дана) ја сам ноћима тражио потребну документацију до које је невероватно тешко било доћи. Али, најзад све је ту: У овој фасцикли су подаци који се тичу само мог мотора: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan У наранџастој фасцикли су сви подаци за целу серију GS (All in one) од почетка производње па до 1983. год. Пошто мени нису били потребни, извојени су да ми не сметају и праве забуну: У зеленој фасцикли су сви подаци за карбураторе, наравно оне које ја имам: Пола је на енглеском а пола на немачком... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta, pedantan si, kulturiska, magacin je odlican (bolji od moje graze ), svaka ti se dala, samo tako nastavi, nadamo se svi da ce biti nesto na kraju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @Vacr0 Хвала! Него, морам све вас да замолим за опроштај! Управо сам мало боље погледао папире од мотора и у тој брљотини приметих да је мотор први пут регистрован у јуну '82. (06.1982.). Мало нечитко написано али довољно да ме превари а због тога и ја вас. Тако машина испаде '82. годиште... Извињавам се још једном и молим неког админа да поправи наслов у '82.-у. Хвала на разумевању! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Jun 23, 2012 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan @Vacr0 Хвала! Него, морам све вас да замолим за опроштај! Управо сам мало боље погледао папире од мотора и у тој брљотини приметих да је мотор први пут регистрован у јуну '82. (06.1982.). Мало нечитко написано али довољно да ме превари а због тога и ја вас. Тако машина испаде '82. годиште... Извињавам се још једном и молим неког админа да поправи наслов у '82.-у. Хвала на разумевању! Srečko, budi pažljiv kod registracije. Ja sam imao identičan slučaj kod mog Guzzija. Kupio sam ga kao godište prve registracije 03/1984 i verovao u to sve do registracije u stvari dok sam radio homologaciju za registraciju . Ispostavilo se da je motor ipak godište 1983 a prvi put registriran u martu 1984-te. Kod oldija je to ipak jako bitno. Evo sad imam čak godinu dana stariji motor nego što sam mislio A gledam i tvoju pedantnost. Sada se sječam kako sam i sam tražio svu moguču literaturu po netu,pa je kopirao i pravio iste mape kao i ti sada... Jeste dosta je teško nači neke sitnice al ako si uporan i to nije problem. Samo nastavi ovakvim tempom, biče to na kraju jako jako lep primerak. Samo nemoj ništa prerađivati,ostavi sve original tvorničko... Pozdrav iz dežele Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakole 13 Napisano Jun 23, 2012 U prolazu, 29 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Kawasaki 450LTD Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast,nestrpljivo cekamo nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @Vacr0 Хвала! Него, морам све вас да замолим за опроштај! Управо сам мало боље погледао папире од мотора и у тој брљотини приметих да је мотор први пут регистрован у јуну '82. (06.1982.). Мало нечитко написано али довољно да ме превари а због тога и ја вас. Тако машина испаде '82. годиште... Извињавам се још једном и молим неког админа да поправи наслов у '82.-у. Хвала на разумевању! Srečko, budi pažljiv kod registracije. Ja sam imao identičan slučaj kod mog Guzzija. Kupio sam ga kao godište prve registracije 03/1984 i verovao u to sve do registracije u stvari dok sam radio homologaciju za registraciju . Ispostavilo se da je motor ipak godište 1983 a prvi put registriran u martu 1984-te. Kod oldija je to ipak jako bitno. Evo sad imam čak godinu dana stariji motor nego što sam mislio A gledam i tvoju pedantnost. Sada se sječam kako sam i sam tražio svu moguču literaturu po netu,pa je kopirao i pravio iste mape kao i ti sada... Jeste dosta je teško nači neke sitnice al ako si uporan i to nije problem. Samo nastavi ovakvim tempom, biče to na kraju jako jako lep primerak. Samo nemoj ništa prerađivati,ostavi sve original tvorničko... Pozdrav iz dežele И код мене је слична ситуација: Erstmalige Zulassung: 01.06.1982. (datum prve registracije) Datum der Genehmigung: 04. 03. 1981. (datum odobrenja) Ово горе пише у саобраћајној дозволи. А у папирима (Typenschein): Tag der Prüfung: 23. 02. 1981. (datum ispitivanja) Сад је питање: "Које је мој мотор годиште!?" Ја мислим да је '81. али нисам већ сигуран. Иначе папири су чисти тако да не верујем да ће бити проблем за регистрацију. Што се изгледа тиче, у плану је фабрички изглед али са козметичким изменама. О чему се ради? Планирам да ми цео мотор (машина) буде мат - пескиран стакленим перлама (glasperlen) а да променим све шрафове и да ставим од нерђајућег челика (edelstahl) и да их исполирам до високог сјаја (огледало финиш). Ако неко има слике фабричког мотора било би добро да ми их пошаље. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...