Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Нешто сам на брзину прелистао ПДФ и нисам видео то што си рекао. Погледаћу сутра на папирном издању. Ако имаш податке за мој мотор био бих ти захвалан да копираш ту страну... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan То је за сад било задње што сам скинуо са овог мотора, тако да вас убудуће нећу више давити. Zadnje će biti da otvoriš mašinu i povadiš sve napolje ... Што си ти неки гадан човек, а лепо сам ти објаснио у цитату... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 22, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ko što Bokilić kaže - ovo za ležajeve sam se lično uverio - kad je honda u pitanju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Klipovi i cilindri nisu tragicni. S obzirom na godine i verovatnu kilometrazu za te godine, to nije nista ispod ocekivanja. S obzirom na cinjenicu da smo se svi slozili oko toga da je motor vise puta ozvibiljno pregrevan, ja sam ocekivao gore stanje klipova i cilindara. Ovo je upotrebljivo. Onaj uvrnuti brezon je biser, tako nesto nisam video. U svakom slucaju Srecko, uzivali smo u ovoj tvojoj avanturi. Zao mi je sto epilog nije bio srecniji, ali ti si bogatiji za jedno vredno iskustvo, a mi za lepo druzenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 22, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam potražio po netu, i evo šta sam našao - sve radilice i klipnjače su od Suzukija - raznih modela : Negde je obeležena bojom samo jedna klipnjača, negde dve - verovatno ima neko značenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Boja ne treba da te brine, sami je znak da niko nije dirao mnogo po klipnjacama! A sklopovi uopste nisu jako losi... na donjem delu hilzni ima tragova honovanja i na mestima gde normalna sila pritiska klip na cilindar! Klipovi jesu garavi kod vatrenog dela, ali to je znak da su karike potrosene sto ne znaci da je i klip los... Ono sto si merio zicom je normalno i nije veliki problem. Tu je klip najuzi, pa posle stepenasto ide na vece mere ispod svake karike po malo. Tu mora imati prostora da pritisak ima kuda da prodje iza karike i pritisne je na cilindar. Ko se malo dublje zavlacio u tematiku motora SUS zna o cemu pricam.. Ona zuta boja na klipovima je od lakova koja ulja stvaraju prilikom isparenja i to je skroz normalno. Premeriti radne delove hilzni, ako su potroseni jednako svi a ako je trosenje bilo ravnomerno ( da nisu ovalni cilindri) to onda nije strasno. Mozda nove karike samo i to je to. Brezon tako izgleda od pretezanja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Cek bre, jel to 4. klip nagoreo jer nije ima prvu kompresionu kariku uopste???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Cek bre, jel to 4. klip nagoreo jer nije ima prvu kompresionu kariku uopste???? Није друже, него сам је ја скинуо и ставио у цилиндар да видим како изгледа... Извињавам се Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Само да вам скренем пажњу да смо претурили 1000 слика 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Novembar 22, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad preteruješ: skinuo 1. šraf - škljoc skinuo 2. šraf - škljoc ... skinuo 12. šraf - škljoc A svi isti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si me zabunio sa karikom! A uzeo si definitivno najpotroseniju za proveru! Ove slike su za 18+ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Novembar 22, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan ... и к'о што рекоше (мада не директно) мудри Лисац, вук Штампар, а и још по неки квалификовани да кажу: Кад све лепо отвориш и кад те прођу први стрес и разочарање због неостварења замишљеног, моћи ћеш хладне главе, у складу са рачуницом предвиђених трошкова вероватно да закључиш да би пацијенткиња могла и да преживи. Како сам ја разумео, ови људи још нису отписали тај агрегат. А Србија је чудна земља, то знаш - у њој можеш да нађеш што нигде друго не можеш, ту се успешно и квалитетно оправља и репарира што се нигде друго не може и не ради. Закључујем из твојих ранијих постова да повремено долазиш овамо. Након консултације везано за потребне репарације и квалитетне мајсторе, сигуран сам да то можеш да потрпаш у торбу и овде репарираш - цилиндри (ако буде требало, пу, пу, пу, далеко било), глава, лежишта брегасте... А сигурно ће да те кошта мање него да то даш да ти раде они тамо дилбери. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6737 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Čekajte, bre, jesam li ja točiko ćorav ili ste vi? Treći klip, sa strane gde je španer bregaste... Fale parčići iznad prve karike. On je pokojni. Znači, bar jedan klip mora da se menja. Jesi li merio da nisu cilindri otišli u oval? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6737 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ama, kako? Evo slike, gledaj iznad prve karike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 22, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo, gledam i ja, uvećao sam sliku, al mislim da je klip ceo. Nego je tu karika izašla malo više, pa se u njoj ogleda klip i deluje kao da fali malo mesa . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6737 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Klipovi jesu u redu, samo me ovaj treći baš buni. Meni tako izgleda kao oglodan sa strane do prve karike. Moraće Srećko da kaže kakav je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Novembar 23, 2012 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikad dijagnosticirao klipove i cilindre sa fotografija, al meni se cini da su to samo trakovi habanja i garez u njima. Ne vidim znacajno ostecenje. Oval cilindara se moze izmeriti samo subitorom, merenje sublerom move da da vecu gresku nego ispravan rezultat. Pohabanost sklopa cilindar-karika moze da se proveri (naglasavam proveri - ne izmeri) tako sto se karika postavi u cilindar i spijunom izmeri zazor izmedju krajeva karika. Karika mora da se postavi u cilindar NIZE, ne na vrh, i pre merenja mora da se poravna klipom da ne stoji ukoso. Ali i to je improvizovano merenje, jedino subitor daje prave rezultate. Kako god, na cilindrima i klipovima nema vidljivih HAVARIJE, sve sto se vidi je habanje, sto znaci nista tragicno. Na povrsinama cilindra se jos vide unaktrsni tragovi honovanja, sto znaci da su cilindri upotrebljivi. U svakom slucaju, bolje bi bilo napraviti slike sa okruglim kartoncicem. Srecko, ako ti nije tesko, probaj tako, videces i sam da se sa belim kartonciciem na vrhu zice cilindar moze mnogo lepse pregledati nego samo ovako, gledanjem kroz njega. Beli kartoncic otklanja refleksije, pa vidis tacno sta se dogadja na preseku koji posmatras. Po meni, agregat nije za bacanje. Ozivljavao sam i gore. Slozice se to i oni koji se profesionalno bave time. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Klipovi jesu u redu, samo me ovaj treći baš buni. Meni tako izgleda kao oglodan sa strane do prve karike. Moraće Srećko da kaže kakav je. Погледаћу данас и направићу боље слике тог клипа. Људи, не знам како ви видите ову ствар, мени лично је ово фантастично: Сви курјаци мотоциклизма у једној теми!!! Фантастично!!! Предивно!!! Пример: Ја сам на форуму мало више од једне године. За то време сам досте научио и прочитао, али ни у једној темо нисам нишао на: @stampar је овде написао пет постова за редом!!! Мислим да се то ни у једној другој теми није десило (осим у његовим темама)! Чак су ретке теме где је уопште написао више од пет постова укупно! :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad preteruješ: skinuo 1. šraf - škljoc skinuo 2. šraf - škljoc ... skinuo 12. šraf - škljoc A svi isti. Нема проблема, поставићу онда пет слика кад мотор буде готов... Знате оно, мотор пре и мотор после... Далеко од тога да желим да оптерећујем своје пријатеље! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Oval cilindara se moze izmeriti samo subitorom, merenje sublerom move da da vecu gresku nego ispravan rezultat. Pohabanost sklopa cilindar-karika moze da se proveri (naglasavam proveri - ne izmeri) tako sto se karika postavi u cilindar i spijunom izmeri zazor izmedju krajeva karika. Karika mora da se postavi u cilindar NIZE, ne na vrh, i pre merenja mora da se poravna klipom da ne stoji ukoso. Ali i to je improvizovano merenje, jedino subitor daje prave rezultate. U svakom slucaju, bolje bi bilo napraviti slike sa okruglim kartoncicem. Po meni, agregat nije za bacanje. Ozivljavao sam i gore. Slozice se to i oni koji se profesionalno bave time. Субитор немам на располагању. Морам га некако набавити или купити. То је ваљда онај унутрашњи микрометар са сатом... Зато сам и скинуо 1. карику. Пише у књизи колико сме да буде зазор. Мерење картоном ће бити одрађено. Горе од овога!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan ... и к'о што рекоше (мада не директно) мудри Лисац, вук Штампар, а и још по неки квалификовани да кажу: Како сам ја разумео, ови људи још нису отписали тај агрегат. А Србија је чудна земља, то знаш - у њој можеш да нађеш што нигде друго не можеш, ту се успешно и квалитетно оправља и репарира што се нигде друго не може и не ради. ... квалитетне мајсторе, ... и овде репарираш - цилиндри (ако буде требало, пу, пу, пу, далеко било), глава, лежишта брегасте... А сигурно ће да те кошта мање него да то даш да ти раде они тамо дилбери. Тако Чика-Дуле! А Србија је земља великих могућност и добрих мајстора! Аустијанци ово не би радили ни да им платиш... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1366 Napisano Novembar 23, 2012 Vinyl rider, 829 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Тако Чика-Дуле! А Србија је земља великих могућност и добрих мајстора! Аустијанци ово не би радили ни да им платиш... Sam si sebi odgovorio, ovo je radjeno sa veoma ogranicenim budzetom ili su ga vozili i opravljali ovi nasi "naviksani". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Људи, не знам како ви видите ову ствар, мени лично је ово фантастично: Сви курјаци мотоциклизма у једној теми!!! Фантастично!!! Предивно!!! Па увек мука лакше прође када има неко да те утеши. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Људи, не знам како ви видите ову ствар, мени лично је ово фантастично: Сви курјаци мотоциклизма у једној теми!!! Фантастично!!! Предивно!!! Па увек мука лакше прође када има неко да те утеши. А и прави савет да пружи у право време! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6737 Napisano Novembar 23, 2012 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Srećko, kakav je onaj treći klip? Je l' "izgrickan" kao što se meni čini ili nije? Izgoreh da saznam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...