Jump to content

Moto Zajednica

А шта ми је ово требало!?

Recommended Posts

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

Ја не сјашавам са странице и само стискам F5. Tek да знаш...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Au brate...kriminal.

Da si ovo sve video odmah sigurno se ne bi dao u onako pedantno sredjivanje karburatora, barem ne u startu. Izvini...ali ovo ima, kao sto su neki vec rekli, sve vecu tendenciju da opravda (pod) naslov teme. Ovo nece biti restauracija, vec reinkarnacija

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g.

Мени се ипак чини да ће ова машина завршити на отпаду и да је најбоље да ти видиш са оним швабом да купиш ону другу машину, мада опет гледајући шта су ови урадили ко зна шта је тек шваба смућкао.

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Као што сам већ рекао, вентиле су подешавали барозом:

IMG_4785.jpg

IMG_4787.jpg

Рекао бих да је и ова глава одвезла своје (и то гледајући само са горње стране. Шта је тек са доње?):

IMG_4788.jpg

IMG_4790.jpg

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: v-strom 1000

Srecko prijatelju samo napred,nemoj da odustanes.hteo sam drugarima motorasima sa bjbikersa kazem kakav si covek i sta si sve uradio za mene.u junu ove godine sam isao motorom na posao u Bec.pred Becom me je uhvatila kisa ali sam uspeo da stignem do stana.kad sam sutradan pokusao da upalim motor,om mrtav,ja nemam vremena,brod treba da plovi.pozvao sam Arakisa i on mi dao broj od naseg forumasa Srecka.posle par dana nasao sam se sa sreckom,prvi put smo se videli a izgledalo je kao da se znamo ceo zivot.Srecku sam dao kluceve,saobracajnu i objasnio u kojoj je ulici motor.ja sam morao da se vratim na posao i da plovim.Srecko mi je otklonio kvar :care: i cuvao motor dok sam ja na brodu.ovo je pravi primer drugarstva izmedju motorasa.Srecko druze hvala ti na svemu.a o ekipi iz laboratorije netreba trositi reci. :zdravo:

• Podržavam 10

Шољица 1. вентила неће драговољно ван али је зато 2. искочила сама:

IMG_4791.jpg

Прва шољица се не окреће... Биће ту проблема... Мада, извадих је некако...

Ако 3. шољице ОПЕТ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ИЗ ЗАСЕДЕ, овог пута заиста НЕВЕРОВАТНО!!!

IMG_4792.jpg

IMG_4793.jpg

IMG_4794.jpg

Испод још једна плочица од 2,45мм!?

Треба ли неки коментар!?

Јасно се види у поређењу са прва два да је трећи вентил утонуо, тј. није раван као остали:

3.

IMG_4795.jpg

2.

IMG_4796.jpg

1.

IMG_4797.jpg

и сва три у реду:

IMG_4798.jpg

Мислим да нема сврхе даље растављати, зар не?

Тужна истина прихваћена у 14:30. Мислим да је то време смрти пацијента... 0plac.gif

• Podržavam 1

Мислим да не треба да одустајеш.

Разочаран јеси, али купио си мотор "за делове и хоби", како се иначе на немачком говорном подручју назива лом.

Упркос томе, сматрам, иако нисам мото механичар, да пацијенткиња није изгубљена и да после (нешто замашнијег) оперативног захвата и рехабилитације може да се врати нормалном животу и активностима.

С обзиром на, у нас, опште прхваћени надимак овог јапанског произвођача, нећу ни да слутим колико ће после свега дотична пружати задовољства свом власнику.

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: jawa 250 model 559 i jawa 350 638

Sad ga rasturi do kraja,kad je bal ,nek je maskembal...Pregledaj šta je iole ostalo ispravno,stavi na e bay ili šta već i rasprodaj to....Za te pare kupi nešto drugo,pa se igraj...

Ja volim restauracije i radio samih dosta ,ali je ovo previše,bar za mene...jebote ali baš baš sve je uništeno.....tuga božja ...1mda.gif0tuzan.gif1jok.gif.

Restauracija uvek puno košta,ali ovo će te koštati jaaako puno,a o živcima i da ne pričamo...

Promenio član nebojša

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g.

Занемели сте, а?

Ја ти већ написа шта да урадиш, па ти најбоље знаш шта ти је чинити.:neznam:

Srecko prijatelju samo napred,nemoj da odustanes.hteo sam drugarima motorasima sa bjbikersa kazem kakav si covek i sta si sve uradio za mene.u junu ove godine sam isao motorom na posao u Bec.pred Becom me je uhvatila kisa ali sam uspeo da stignem do stana.kad sam sutradan pokusao da upalim motor,om mrtav,ja nemam vremena,brod treba da plovi.pozvao sam Arakisa i on mi dao broj od naseg forumasa Srecka.posle par dana nasao sam se sa sreckom,prvi put smo se videli a izgledalo je kao da se znamo ceo zivot.Srecku sam dao kluceve,saobracajnu i objasnio u kojoj je ulici motor.ja sam morao da se vratim na posao i da plovim.Srecko mi je otklonio kvar :care: i cuvao motor dok sam ja na brodu.ovo je pravi primer drugarstva izmedju motorasa.Srecko druze hvala ti na svemu.a o ekipi iz laboratorije netreba trositi reci. :zdravo:

@cula

Хвала друже на лепим речима! :takoje::zdravo:

Sad ga rasturi do kraja,kad je bal ,nek je maskembal...Pregledaj šta je iole ostalo ispravno,stavi na e bay ili šta već i rasprodaj to....Za te pare kupi nešto drugo,pa se igraj...

Ja volim restauracije i radio samih dosta ,ali je ovo previše,bar za mene...jebote ali baš baš sve je uništeno.....tuga božja ...1mda.gif0tuzan.gif1jok.gif.

Restauracija uvek puno košta,ali ovo će te koštati jaaako puno,a o živcima i da ne pričamo...

Јесте уништена већина, бар онога што сам до сад видео...

Јер, ако морам да променим:

а) обе брегасте осовине

б) главу

ц) вероватно и већину вентила

д) клипове

е) карике

ф) врло је могуће и цилиндре (после свега виђеног питање је да ли су у среду? Баш би се зачудио да је тако)

г) комплет дихтунга (које још увек не могу наћи. Покушао сам у Америци али још нема одговора)

х) ланац и његове шпанере

и) осовину у мењачу

шта ми онда преостаје!? Схватите да је ове делове јако тешко наћи у исправном стању!

А о "ситницама" да не причам...

Знам да су сапунице лепе да се гледају али продукција кошта ђаво и по...

Уз то, један већ стпљиво чека на својих пет минута!

• Sviđa mi se 1

rasklapaj to do kraja!!

Што, да имам више лома? Дај ми један добар разлог?

Могу га једино расклопити у едукативне сврхе...

После свега виђеног, будите искрени према себи па реците, да ли би ви наставили Сизифов посао!?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Vidi, tačno je da si našao dosta loših stvari, al nije sve baš tako loše. Može se to srediti, samo treba vremena. Imaš dve varijante : jednu da sve radiš i menjaš sa novim delovima, a drugu da nadješ neku mašinu - ko onu što sam ti ja našao, pa da od dva motora napraviš jedan. Komplet dihtunga imaš na nemačkom e-bau.de . Što se onog ventila tiče, možda je neko menjao ventil pa stavio kraći, ili je neko menjao sic ventila , pa iz nekog razloga stavio deblji sic il ko zna. Kad si već dovde stigao, bar mu skini i glavu i cilindre da vidiš kakvo je stanje, pa onda odluči šta ćeš raditi ( ako nizbog čega drugog - ono bar zbog nas koji pratimo ovu temu ).

• Podržavam 1

....i to Suzukija,ništa drugo :zdravo: ...

Ти једини знаш да један већ чека свој ред.

Да, још један GS...

Само што овај ради...

Види, можемо да филозофирамо - љубав нема граница. У мото свету то чак излази из домена филозофирања.

Да се сад не враћам на почетак целе теме - колико си беше дао пара за мотор? Свакако, не много. Такав примерак у фабричком стању вреди сумануто много. Ти га ниси узео да га рестаурираш и да на њему зарадиш препродајом, већ да имаш нешто што ретко ко има. Ово последње си и сам овде изјавио.

Добре делове је тешко набавити, а трошак за сређивање је повећан због стања мотора. Тешко, али не и немогуће. трошак повећан али ваљда не до неиздржљивости.

На твом месту и у твојим условима, ја бих ишао до краја. Можда ја спадам у упорније, али ја бих дотерао кера до краја.

Ти најбоље знаш, а много нас не навија, у суштини, за занимљиву сапуницу, већ за тебе и твој успех.

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: jawa 250 model 559 i jawa 350 638

Samo da ti kažem ,pre svega nemoj se nervirati.Ovakve stvari niko nije mogao da pretpostavi ,pa da si vodio doktora moto mehaničara sa sobom kad si kupovao moped....

Znam otprilike kako ti je ,ali shvati ,to je ipak samo gomila gvožđa kao i svaki drugi i ima toga koliko hoćeš svuda

Raskrčmi ovo i lepo ovde nađeš nešto jako staro npr. nekog zundapa prikoličara ubaciš ga u neki kamion i lagano ga prebaciš u jevropsku uniju1lol.gif i onda lagano..

Garantujem ti da će biti u boljem stanju nakon 60 i kusur godina i da ćeš moći naći delove lakše nego za ovu kosooku spravu..

To je bar moje mišljenje...1zdravo.gif.

I strogo bez nervoze, utiče na sex1oda.gif1oda.gif.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja