Jump to content

Moto Zajednica

Navoj za cep iliti "bung"

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova

Pozdrav svima. Dakle par pitanja.

Pod 1, kako se kod nas zove taj navoj za cep (na engleskom "bung"). Dakle navoj koji se zavari za rezervoar i onda u njega uvrtis cep rezevoara.

Pod 2., gde to kod nas ima da se kupi?

Pravim svoj custom rezervoar i to mi je kamen spoticanja. Koliko ja vidim, imam 2 opcije. Prva je da uzmem parce cevi, narezem unutrasnji navoj, onda malo uzu cev sa spoljnim navojem, od unutrasnje napravim cep a od spoljne taj "bung" (ili obrnuto).

Druga opcija je da odem kod strugara da mi napravi i to sam vec uradio. Cep je ispao dosta masivan i sa preterano dugim navojem (citaj- vrtis ga po sata da odvrnes i onda po sata da zavrnes).

To se da ispraviti na sledecem komadu, ali ako bi postojala treca opcija, da neko to kod nas prodaje, pa jos ako mogu da biram model, ijjjaaaoooo....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drrmrr, 761 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Sve tvoje probleme resava zglavan bravar. I navoj i sve... Veci korak, ili nadji neki stari rezervoar pa odseci ceo cep. Napravi na strugu "masku cepa " i eto ti... mada, opet, sve ti resi dobar bravar....

Bung je nesto ... drugo :D , mada ga zovu i tako....

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Kada sam sa prijateljem pravio neke bunker rezervoare od 140 litara na svom Jugu (ne secam se kada i zasto), otisao sam na kapiju fabrike buradi gde sam od podesne osobe (ne secam se kako) dobio 2 komplet cepa za burad. Nova, pre ugradnje, muski i zenski deo. Zavaris pa od gore napravis ukras od plastelina preko poklopca... ili od cega hoces. :lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja