Jump to content

Moto Zajednica

Preporuka za kocione plocice

Recommended Posts

• Drug član, 3017 postova
  • Motocikl: FleXeR

Preporuka za one koje vole malo ekstremniju voznju, kocione plocice ZCOO (proizvodjac DID prave samo RACING program)

U pitanju je keramicki sinter materijal. Koci pakleno, savrseno se dozira i ne pregrejava se...

Kod mene je napred BREMBO P34, cetvero klipna klesta sa cetiri plocice, kad sam zamenio sa ZCOO iznenadio sam se lakocom doziranja i perfomansama...

Neke kolege sa sajta su vec nabavili, i zadovoljni su...

DID-ov program imate u KDM na NBGD.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Probah Krickovu Husqvarnu sa tim plocicama i umalo se ne prevrnuh preko glave :D... motor ide jednim prstom na prednji... Takodje preporuka :)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Pa sramota me i da pitam ali na MZ topic-u smo imali problem pronalaženja rešenja za bolje kočenje.

Po kiši sa ''originalima'' nema kočnica...

Možda dimenzije odgovaraju nekom novijem modelu?

Naravno, ako je cena veća od cene MZ-a onda nisu adekvatne  ;D

• Svrati ponekad, 185 postova
  • Motocikl: XL 1000 V

Vozim ih vec duze vreme odlicno koce a probao sam ih po kisi nema nikakvih problema .Cena nije velika sobzirom da se radi o kocnicama, za plocice i gume netreba zaliti !  ;D

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Vozim ih vec duze vreme odlicno koce a probao sam ih po kisi nema nikakvih problema .Cena nije velika sobzirom da se radi o kocnicama, za plocice i gume netreba zaliti !  ;D

Ma super, onda je problem rešen ukoliko ima dimenzija. Ja sam oko para pitao samo da se zna, 5, 50 ili 500, o čemu se radi?

Naravno, pošto valja, onda je to izbor pa bi neko mogao i kontakt da navede.  ;)

• Drug član, 1854 postova

Naravno, pošto valja, onda je to izbor pa bi neko mogao i kontakt da navede.  ;)

KDM system, preko puta buvljaka, u trećem bulevaru. imaš telefon u rubrici "prodavnice".  ;)

• Drug član, 3017 postova
  • Motocikl: FleXeR

Kako se upotreba ovih plocica odrazava na trajanje kocionih diskova?

ZCOO se prave samo u RACING smesi za racing motore (R1, GSXR, DUCATI...) i verovatno vise trose diskove. Pa i same SINTER smese vise trose disk od obicnih smesa. Ali kod tih motocikala uvek su prioritet perfomanse. Sigurni bi im i agregati vise trajali da nisu tako navinuti....  ;D

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650 classic

Sint plocice "jedu" diskove. Cinjenica je da je kocenje bolje ali po mom misljenju to je za one koji, kako rboban rece,vole extremniju voznju. Nedavno sam video Transalpa kome su sint plocice unistile diskove.Proizvodjaci su uradili sta treba kod odnosa plocica i diskova. Znaci. Diskovi odredjenog kvaliteta (tvrdoce) zahtevaju odgovarajuce plocice . Kod standardnih kocnica predvidjeno je da se plocice trose i menjaju. Ne sme se desiti da plocice "trose" kocione diskove.Sint plocice rade upravo to jer su previse tvrde za standardne diskove Nije tesko zakljciti. Extremnija voznja = extremniji troskovi  :-\ ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja