Jump to content

Moto Zajednica

motor se gasi posle 3 sekunde

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

Rasklapao sam motor i poskidao sve konektore, kad sam ponovo sklopio motor i sve povezao on upali, radi oko tri sekunde i ugasi se ... pre toga motor je radio odlicno . u cemu bi mogao da bude problem, proverio sam konektore mislim da je sve uredu.. motor je suzuki gsxr K6 ili 2006 godiste.

Molim vas za pomoc i hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

koda ključ?

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Code kljuc, imas code u kljucu, ili mozda imas...

Izgleda kao komadic metala 5x1x1mm u nalazi se u plastici kljuca, kad upalis motor, tvoja brava trci kroz sve kodove koji su u njoj ako se nijedan kod ne poklopi sa kodom koji je u tvom kljucu automatski se gasi motor, drugim recima immobiliser :)

Nadji uputstvo na netu kako da to resis, "model motora i key code/new code key + problem" na googlu...

Evo ti za pocetak, uvek ima neko dugme da se drzi ili kombinacija gas kvacilo kontakt 3x i slicno, da bi se kodirao...

http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=176173

http://www.gixxer.com/forums/showthread.php?t=273834

Poz.

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova

naravno da ima kod u njemu .... iskopirao sam dugi klju bez koda i kad nije u blizini prvog nece da upali ... jel moze jos mala pomoc na srpskom kako to da resim .molim vas , jako mi je bitno ... i da li ste sigurni da je problem u ovomo da ne zeznem kljuc ako je ispravan ...

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

naravno da ima kod u njemu .... iskopirao sam dugi klju bez koda i kad nije u blizini prvog nece da upali ... jel moze jos mala pomoc na srpskom kako to da resim .molim vas , jako mi je bitno ... i da li ste sigurni da je problem u ovomo da ne zeznem kljuc ako je ispravan ...

druže, oteraj na servis da ga priključe na kompjuter, ako si siguran,da si sklopio sve konektore......sve ostalo je nagađanje....

Po simptomima bi rekao da ti kompjuter na motoru ne prepoznaje kodu ključa, odnosno da odmah posle paljenja uklopi blokadu motora (imobilajzer).

Mislis kad prvi kljuc nije u blizi brave, a ne kopije kljuca? Taj chip je kao komadic metala i nalazi se u plastici kljuca mozes da ga izvadis i prebacic u drugi kljuc, treba ti skalpel, i neki lepak da posle to lepo zalijes sve.

Pokusaj da das kontak 10 (11 puta bez da palis motor samo off-kontakt i sve tako 10 puta min) ne znam kako je to izvedeno kod suzukija, pozovi dilera pitaj ih preko telefona, pokusaj da otkacis akumulator na par minuta pa posle zakaci ga opet sa kljucem u bravi, sa kljucem na kontaktu... Ako ne, moras da trazis na netu i to debelo ili da zoves dilera da ih pitas kako...

Ovde imas uputstvo da uradis dijagnostiku sam, neku basic dijagnostiku.

http://www.gixxer.com/forums/showthread.php?t=174828

Poz.

• U prolazu, 14 postova

naravno kad je pravi kljuc u blizini brave , lako bih to resio da postoji servis u mom gradu ali nazalost nema ga, zato moram da se snalazim... hvala puno aleksandre i tebi bmv ...

Ma nema ne cemu.

To ti je da se motor ugasi ako se prevrne, a ugasice se on i sam ako tako daleko odleti pa kad ga doceka beton dole :)

http://www.gsxr.com/showthread.php?t=37762&highlight=tip+over+sensor

Trebaju ti otponici od 150 oma dva komada da to prespojis i pola sata vremena, ako se ne snadjes javi da pogledam pa da ti prevedem,

sem u slucaju da si zaboravio da spomenes kako za ove 3 sekunde ti ga upalis, i dignes na zadnji i to 90 stepeni i onda se on ugasi, to oce takodje od TOSa :D

Poz.

E pa zato se i pokvario.. :)

C23 ti znaci da ne radi TOS - tip over sensor, a on radi tako sto kad se prevrne motor ugasi dovod goriva i ugasi motor, kod tebe ne radi i ne mozes ni da upalis motor tj mozes na sekund.. Izgleda si negde zajebao to sranje kad si budzio sta vec, prevezi ga tako kako pise tu gore ultra je jednostavno ali onda gledaj da ne padas :D, mislim nece nista biti strasno sem sto se motor nece ugasiti ako ti samo padne na stranu i slicno, tj nece ga ugasiti taj senzor a ove druge okolnosti zavisi od pada :D

zakljucak: nije do code kljuca nego do tog TOSa.

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova

samo sam okrenuo TOS - tip over sensor u ispravan polozaj, mislio sam da je obican konektor i bacio ga onako pored, sad sve radi kao i pre ... Aleksandre hvala najlepse ....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja