DaliborBP 1259 Napisano Maj 29, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Drugari treba mi pomoc! Malopre upalim motor i odem do poste, nisam ga vozio ni 500 metara i ugasim ga dok sam usao u postu. Nakon 3 minuta sednem da ga upalim, upalio se normalno i dam gas da krenem ono slabo jako vuce,... Vozim malaguti madison 150 kubika. Da li znate mozda sta je ? Nema snage, ide do 60km ali treba vecnost da dodje... Cini mi se da normalno radi, samo snage nema nimalo ... Ako je neko imao slican problem nek napise resenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Maj 29, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Moze da bude filter vazduha mozda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jel mu se promjenio zvuk? Provjeri crjevo od vazdušnog filtera do karburatora, na nekim skuterima oće da se desi da spadne ili zbog loše montaže ili su jednostavno sklona tome. Ako nije do njega gledaj dalje od kaburatora prema cilindru kakva je guma, da nije negdje pukla, pošto se to naglo promjenilo znači tražiš neko veće oštećenje. Najprije će ti biti do vazduha, pošto kod goriva teško šta može "odjednom" da bude gore, uobičajeno se postepeno pogoršava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1259 Napisano Maj 29, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Promenio se zvuk... kad ga stavim na nogare i dam gas do kraja vrti tocak ali kad ga spustim nema snage ni malo... provericu filter i crevo vazduha. Trenutno radim,od 9 sam slobodan pa cu se malo pozabaviti sa njim .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Maj 29, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ako, kad nabijes gas do kraja, i dajle ima slab odziv, proveri sajlu od gasa, da nije spala, ili se otkacila. Hoce matice koje ju drze, da zezaju ako nisu dobro zategnute, pa se to desi, ili od vibracija npr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1259 Napisano Maj 29, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ok ! Hvala ... a jel moguce da nije gorivo?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa da bi bilo do goriva treba mu neki uzrok, ne može odjednom da ide lošije, jer ni smješa ne može da se rašteluje niti da se zaprlja neka dizna odjednom, osim ako uopšte nemaš filter goriva na njemu. Tako da ti "odjednom ide lošije" kvarovi mogu biti vezani za gorivo samo ako su ti na nekoj pumpi usuli neku vodu uz malo goriva ili naftu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1259 Napisano Maj 29, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Sad sad vozio, dodje do 80 i ne moze dalje. Da li mozda znas kad uzmem gas da dam, da li mora da podigne onu membranu ? tj onaj siber sa igrlicom ili treba da se sam vraca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da imaš ovakav karb na svom Madison-u Ovo je sa usisne strane, tamo gdje dođe filter. Šiber pokreće vakum koji se oformi na ovom ovalnom otvoru, na ručku pokrećeš samo leptir koji je s druge strane karba. Ako duneš u ovalni otvor šiber bi trebao da krene gore, tačnije da ode gore do kraja ako duneš dovoljno jako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1259 Napisano Maj 29, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan da, takakv je ... reci ti meni jel treba da se pomera taj plasticni siber kad se pokrece leptir? kao kad dajem gas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan da, takakv je ... reci ti meni jel treba da se pomera taj plasticni siber kad se pokrece leptir? kao kad dajem gas? Ne. Njega pokreće samo vakum, znači kad daješ gas pokreće se samo leptir, šiber stoji u krajnjoj donjoj poziciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1259 Napisano Maj 30, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan a iglica od sibera sto ide u onu dole kao "diznu"... ona se ubada u to... e taj vrh mi je sa jedne strane otpao? da li je takav mora biti, da fali jedan kraj ili je meni to puklo?sad ne znam koliko si me razumeo .... nezgodno mi je jako da ti napisem ali vidim ti se dosta dobro razumes i jos bolje mene kontas . Znaci da dizna sto je dole i njen kraj viri u tom delu odakle dolazi vazduh i gde je leptir, na nju se ubada iglica od sibera(membrane). E meni je taj mali vrh sto viri sa jedne strane ostecen, pukao je jedan mali deo ... da li je to normalno ili moram to da menjam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1259 Napisano Maj 30, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam problem.... Membrana od karburatora dok je bila nova lepo je " hucala!"A sad kad se malo razglavila i olabavila onda ona radi ali ne vuce kao nova ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 30, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Misliš vrh dizne u koju ide igla iz šibera, je oštećen? Možeš li da slikaš pa da postaviš, pošto me baš interesuje kako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1259 Napisano Maj 30, 2012 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Da, vrh dizne ... onako jedna -osmina je otkinuta ... Ne mogu sad uslikati, sve sam sklopio i sad sisao sa motora... vuce on ali mislim da to nije to ! Drugi put ti uslikam ! Sorry Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...