Зорге 695 Napisano Februar 4, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan А сад нешто јефтино, али чијих је неколико интересантно дизајнираних детаља изменило један баш обичан, нипочему ни гори, ни бољи, од десетине других кинеских "commuter" моторића, за одлазак на пос'о или тамо-амо по локалним путевима, нешто попут "Кивеј Спида". На "Ћингћијевом" сајту се појавио модел QM 150 9R (а овај на фоткама, из неког разлога, има суфикс 9D). Пошто смо некако навикли да "Ћингћи" носи моторе који су пореклом из "Сузукијеве" кухиње, овај некако одступа од тог обрасца. Он има клона CG мотора, али са балансним вратилом. Поред те нејасноће око тога да ли је ознака 9R или 9D, није јасно ни која је права запремина мотора. У ознаци стоји 150, а у некој штурој табели на сајту пише 169 кубика и то све даје 12,5 коња. Подаци о пречнику и ходу клипа нису дали, па је тешко рећи шта је истина. Какогод, сама машина, и поред постојања балансног вратила је јефтинија од већ уобичајених клонова GS мотора на "Ћингћијима" које виђамо код нас (око 180 долара за CG према готово 400 за GS клона). Остале компоненте нису ништа посебне и неуобичајене, па ни цена није висока. Колико све то кошта када се спакује у целину - не знам, али сам уверен да би се код нас то продавало у вр' главе за хиљаду-хиљаду двесто евра са ПДВ-ом. Неки моторић таквог типа из "Ћингћија" није код нас долазио од оног QM 125 10V. Неки основни технички подаци: ДхШхВ - 201х74х108 сантима, база је баш мала - 128 сантима, клиренс 18 сантима, резервоар 12 и по литара. Диск напред, добош позади, гуме 18-це, 2,75 напред и 3,00 позади. Пишу да је тежак 122, а да носивост 150 кила и да стигне до 95 на сат. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 5, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Sta li mu je onaj contraption na prednjoj vili sa desne strane tocka, izgleda kao neki nosac za tablicu ili tako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 5, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan За таблицу. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Februar 7, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Veci broj ljudi ne zna kako to ide prevoz Kina-Srbija,Kina-Poljska i tako dalje,ni mi ne znamo koje su prave cene kod njih ali mozemo da nagadjamo da su oko 500$ to da zaokruglimo kao srednju ceu,naravno varira od vrste motora i fabrike u kojoj je sklopljen,ali ipak kod nas vidimo cene koje su 2 puta ili cak 3 puta vece od tih 500$. eto ja nagadjam da ove skutere sto prodaje sprint oni plate oko 250-300$ a ovde ih prodaju za 1000e. Sprint Pulser kosta valjda 600$ a oni ga prodaju 1550e,i onda mi kazemo nije u redu,kako kinez moze da kosta 1500e,pa za 1500e imam i razna kola da kupim,ima raznih japanaca,jesu stariji ali japanac je japanac. Svu krivicu svaljujemo na kineze,a nikom ne pada na pamet da tu cenu dizu nasi prevaranti i neradnici,koji zele lako i brzo da okrenu veliku lovu nije to ok,razumem da treba svi da se ogrebu ali nije im dovojno 20%,zasto to mora da ide do 100,200% vece cene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 9, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Мени је и даље добра калкулација малопродајне цене код нас, коју је пре пар година дао СлобаНС: цену у доларима претвориш у евре тако што иза цифара замениш доларски знак за знак за евро, па то дуплираш. Ако идеш у "рикверц", узмеш малопродајну цену у еврима па преполовиш, па промениш валуту, добијеш нешто ближу представу о фабричким ценама. Него, имам два моторина за показати. Оба су из "Нингбо Чериот" фабрике, а носе марку "Донг Фанг", "Дун Фен" или како ће већ чита. Први је DF 250 RTB-B. Ово није нека велика новост, јер се овај "бобер" продаје у Америци већ неколико година уназад, а и поменуо сам га у овој теми, као и још пар моторића из исте фабрике - један ендуро и један "нејкед" . Мотор је ЦГ клон са балансним вратилом, рам "круташ", врло спартански опремљен. Све исто, осим једног детаља - предње "спрингер" виљушке. То до сада нисам виђао на "Кинезима". Онај амерички бренд који се зеза са тим "Кинезима" и продаје их у Америци, "Џони Паг", има неке моделе са таквом виљушком, али сам мислио да је она "мејд ин Ју-Ес-Еј". Изгледа да није и да је све кинеско. Цену не знам, али осим те виљушке, нешто не видим компоненте које су скупе или неоубичајене. Други је DF 250 RTR. Када сам видео његове фотке, прва помисао била је како је ово "бланко" мотор - од првог момента добијеш жељу да нешто додаш, промениш, "кастомизујеш". Одма' бих "накалемио" тај "спрингер" са претходног моторина. Машина је мало модернији од претходника - ЦБ клон. Интересантно ми је то задње ослањање, са позицијом амортизера типа на "Јамахином" систему "Монокрос". Оваква задња виљушка знатно олакшава постављање задњег блатобрана уз точак, да нема пуно "луфта". Поставиш "соло" седиште, скинеш "вишак делова" и зачас добијеш интересантног "бобера". Мени се допадају и жбицани точкови и то што је задњи, баш као и предњи, неке "нормалне" мере, 17 или 18 цола, а не 15-ца, Те дебељушкасте 15-це ми се баш не допадају. Пошто подаци декларисани на сајту имају неке више него очигледне грешке, ја ћу да их прескочим. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Februar 10, 2015 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan ovaj prvi izgleda mnogo mocnije nego sto je po performansama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Februar 10, 2015 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan prvi bi vozio za po grad i do plaže super izgleda samo da jebar 125cc. Steta sto se kod nas ne uvozi a jedan da narucis da dodje iz Kine je preskupo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 10, 2015 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Veci broj ljudi ne zna kako to ide prevoz Kina-Srbija,Kina-Poljska i tako dalje,ni mi ne znamo koje su prave cene kod njih ali mozemo da nagadjamo da su oko 500$ to da zaokruglimo kao srednju ceu,naravno varira od vrste motora i fabrike u kojoj je sklopljen,ali ipak kod nas vidimo cene koje su 2 puta ili cak 3 puta vece od tih 500$. eto ja nagadjam da ove skutere sto prodaje sprint oni plate oko 250-300$ a ovde ih prodaju za 1000e. Sprint Pulser kosta valjda 600$ a oni ga prodaju 1550e,i onda mi kazemo nije u redu,kako kinez moze da kosta 1500e,pa za 1500e imam i razna kola da kupim,ima raznih japanaca,jesu stariji ali japanac je japanac. Svu krivicu svaljujemo na kineze,a nikom ne pada na pamet da tu cenu dizu nasi prevaranti i neradnici,koji zele lako i brzo da okrenu veliku lovu nije to ok,razumem da treba svi da se ogrebu ali nije im dovojno 20%,zasto to mora da ide do 100,200% vece cene? Druze, pa sto ti ne budes neradnik i brzo okrenes veliku lovu kad to tako lako ide. Na avion lepo, prosetas se malo po Kini, mozes i na sajam da svratis, kupis motorine i lova samo kaplje. Prodas kontejner za godinu dve i pravac Havaji, Tajland, Kuba... gde god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Februar 10, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Veci broj ljudi ne zna kako to ide prevoz Kina-Srbija,Kina-Poljska i tako dalje,ni mi ne znamo koje su prave cene kod njih ali mozemo da nagadjamo da su oko 500$ to da zaokruglimo kao srednju ceu,naravno varira od vrste motora i fabrike u kojoj je sklopljen,ali ipak kod nas vidimo cene koje su 2 puta ili cak 3 puta vece od tih 500$. eto ja nagadjam da ove skutere sto prodaje sprint oni plate oko 250-300$ a ovde ih prodaju za 1000e. Sprint Pulser kosta valjda 600$ a oni ga prodaju 1550e,i onda mi kazemo nije u redu,kako kinez moze da kosta 1500e,pa za 1500e imam i razna kola da kupim,ima raznih japanaca,jesu stariji ali japanac je japanac. Svu krivicu svaljujemo na kineze,a nikom ne pada na pamet da tu cenu dizu nasi prevaranti i neradnici,koji zele lako i brzo da okrenu veliku lovu nije to ok,razumem da treba svi da se ogrebu ali nije im dovojno 20%,zasto to mora da ide do 100,200% vece cene? Druze, pa sto ti ne budes neradnik i brzo okrenes veliku lovu kad to tako lako ide. Na avion lepo, prosetas se malo po Kini, mozes i na sajam da svratis, kupis motorine i lova samo kaplje. Prodas kontejner za godinu dve i pravac Havaji, Tajland, Kuba... gde god. Тако ти је то, у србији сви мисле да је то само тако.. ја сам писао колику зараду имају по мотору али џабе, воле људи да лупетају... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Februar 10, 2015 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan To se zna da su u Srbiji marže x2 ili x3, ne samo za motore, nego za svu robu, odeća, tehnika i sve. Trgovina je čudo. Što se tiče motora, pogledaj cene u susednim zemljama i po Evropi-kod nas je još i najjeftinije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Februar 10, 2015 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine odem u odgovarajuću prodavnicu da kupim detetu rolere. Na akciji koštaju 3600. I slučajno vidim sajt sa koga prodavac naručuje, on je ovlašćen, ima šifru itd itd. Predomislim se i odem kući, te nađem taj sajt, uvoznik iz Subotice, i da ne dužim priču-naručim potpuno isti par rolera za 1700! Znači više od 100% mu je marža, pa i ta cena od 1700 je maloprodajna! Ne kukam da nemam para, kad nešto vredi nije mi žao da platim, ali brate ne volim da sam ovca koju šišaju. Danas bar informacije svuda kruže. Malo se potrudiš i nađeš stvar koju tražiš duplo jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Februar 10, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Веома добро поређење, ролери и мотори... Имаш неки доказ да се увозник кинеза у срб уграђује 300%? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 11, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Скутери нису "моја шољица чаја". што кажу Енглези, али ми понекад неки западне за око. Ево један такав. Производи га фабричица "Riya" из града Тајџоу из провинције Џеђанг и носи ознаку RY 125 T. Има ту и једна нејасноћа. У истом граду је и фабрика "Бенжу", знатно већа од "Рије", која је орјентисана искључиво на скутере. И баш на "Ријиној" страници на "Алибаби" видим фотке овог скутера са јасно видљивим натписом "Benzhou", али на њиховом сајту нема овог скутера. Ко ту кога, ја заиста не знам. На "Алибаби" пише да имају двесто и кусур радника и да су прошле године произвели нешто испод сто 'иљада мотора и чак наводе да су учествовали и на београдском "Мото пешну". Као што сам написао, скутери нису нешто што ме интересује, па не знам да ли је можда неки "Ријин" модел у понуди нашег "Спринта". На "Рији" чије сличице качим, допао ми се тај њен дизајн кога не умем да опишем: савремен, али не агресиван. Просто, интересантан ми је. Ако неко у овој "Рији" препознаје неки брендирани скутер, нека се јави. Агрегатна база је вероватно она иста коа за гро "Кинеза" - клон GY-6 мотора, што свакако олакшава одржавање и поправке. Један детаљ ми се допао - предња виљушка има два троугла (или "triple clamp", "triple tree"), баш као на мотоциклима. Ако се не варам, на скутерима са телескопским виљушкама, обично иде само један троугао. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Februar 11, 2015 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan drugari da vam kazem jednu pametnu o kinezima i njihovoj robi , jerbo sam pre nekoliko godina radio kod istih i gosn Lin mi objasni potanko odes i kinu i poneses 10 000 e sa sobom i kazes treba mi 100 kom doticne robe kinez kaze moze i izracuna koji materijali da budu ... dodjes drugi put al ti posao isao lose i imas samo 1ooo e i kazes mu meni opet treba 100 kom i on opet kaze moze i izracuna koji materijal treba da stavi da bi na oko izgledalo isto ... pa vi sami sudite sta to znaci i koji je kvalitet jer oni za svaku stvar imaju 7 klasa kvaliteta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 11, 2015 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Nije ti pametna, veruj mi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Februar 11, 2015 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Веома добро поређење, ролери и мотори... Имаш неки доказ да се увозник кинеза у срб уграђује 300%? Ko je upoređivao rolere i motore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 11, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan А сад нешто јефтино, али чијих је неколико интересантно дизајнираних детаља изменило један баш обичан, нипочему ни гори, ни бољи, од десетине других кинеских "commuter" моторића, за одлазак на пос'о или тамо-амо по локалним путевима, нешто попут "Кивеј Спида". На "Ћингћијевом" сајту се појавио модел QM 150 9R (а овај на фоткама, из неког разлога, има суфикс 9D). У Пољској се продаје као "Јунак" 126 и кошта 1130 и још који евро приде - http://www.junak.com.pl/kolekcja/motocykle125/39/Junak-126-125-CM--.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Februar 11, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Веома добро поређење, ролери и мотори... Имаш неки доказ да се увозник кинеза у срб уграђује 300%? Ko je upoređivao rolere i motore? Зашто онда спомињеш ролере? To se zna da su u Srbiji marže x2 ili x3, ne samo za motore, nego za svu robu, odeća, tehnika i sve. Trgovina je čudo. Što se tiče motora, pogledaj cene u susednim zemljama i po Evropi-kod nas je još i najjeftinije Одакле ти ова информација за моторе у србији? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 12, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Моторић за данас. Ових дана је одржан неки сајам мотора у Пољској и поред великог броја различитих "Кинеза" који се продају под локалним брендовима, на штанду фирме која се бави продајом електричних бицикала и скутера, стојао је и овај мопед са ознаком ЗТ-70. Његова база је стандардни кинески мопед са цевастим рамом (мање-више к'о "Пони Експрес") и мотором хоризонталцем, али су га овог пута мало "зачинили". Има неколико детаља који су помало ретро, таква је и шема бојења, али оно што мени боде очи, јесу жбице на точковима. Них баш нису жалили. Баш интересантно да се види. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 15, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Један мало необичан, или боље да кажем, неуобичајени скутер из "Нингбо Чериот" фабрике, која производи за марку "Дун Фен", коју сам помињао до сада већ неколико пута. Овај, са ознаком ТКЦ и кубикажама 50, 125 и 150 је на три котача и то тако да су напред точкови удовојени. Ово позади је клон "Хондиног" скутера "Рукус", али иста фабрика у свом производном програму има и троточкаше чији је задњи део сличне стилистике као овај на сличици, клон модела "Хонда Биг Рукус", као и неко свињче од 300 кубика које на паркингу заузима места барем к'о "Југо". Али да напишем неке основне податке о ТКЦ-у, најкомпактнијем од њих: мотори су клон GY-6 фамилије, а овај са 150 кубика даје 8-8,5 коња, што овај троточкаш дотера до 70 на сат. Сви котачи су димензија 120/70-12 и сваки има по диск кочницу. Нето маса је декларисана на 132 киле, а ДхШхВ - 188х96х106 сантима. Е сад, на левој страни гувернала, испод полуге ква.... Е јес' морген! Ово је скутер са CVT-ом, па је то десно задња кочница. Дакле, испод полуге кочнице постоји још једна полуга, чијим померањем у одређени положај.... почиње дискотека! Ово је нешто к'о сиротињски "Пјађо" МП3. Ја би то радо проб'о. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 19, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Прошле недеље поменуо сам фабрику "Рија" и скутер чији ми је дизајн привукао пажњу. Ево још једно прометало из исте фабрике, али у категорији "комјутер бајk"/"стрит фајтер", ако нешто такво може да постоји. Модел са сличице има ознаку DSR 250 и вероватно ми је због свеже зелене боје и привукао пажњу. Све остало је већ виђено на којекаквим сличним "Кинезима", које просто чек више и не могу да разликујем једна од другог. Као по правилу, и овај моторин сам видео (и распознао због тих сребрних изломљених линија испод резервоара и седишта) и код других ситних произвођача. Овај "Ријин" има ваздушно хлађени ЦГ клон са балансним вратилом, по диск на оба точка, сингл амортизер позади, класични телескопи напред, ДхШхВ... Ма да не пишем све то - ни по чему се не разликује од батаљона сличних "Кинеза", али ето, да се види како изгледа обично моторче са само малчице агресивнијим дизајном. Има "Рија" и нешто озбиљнији модел друмског мотоцикла, али о њему неком другом приликом... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 22, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan "Ћијенћиан", "Кивеј", "Бенели", "Џенерик" - све су то брендови "Ђијенћиан групе", па неретко један те исти мотоцикл носи неки од тих брендова, али и неки други локални бренд, пошто ови Кинези нису гадљиви да буду ОЕМ испоручилац. Један од тих мотоцикала са више "имена" је нови модел са 300 кубика. Пошто је то напреднији модел, најчешће се појављује име "Бенели" и ознаком БН 302, или чак се то "Бенели" додаје уз име локалног бренда, као што је нпр. руски "Стелс". Негде се зове и "Кивеј" RKX 300. Да одмах поменем цену: код Руса је декларисана цена од 280 хиљада рубаља. Ако онлајн курсна листа не лаже, то изађе око 4000 евра. У Аустралији најављују цену која је такође испод 4000 евра, док у Индији најављују цену од око 3500 евра. А шта се добија за те паре? Мотор је водено 'лађена редна двоцевка са две брегасте у глави и четири вентила по цилиндру. Пречник и ход клипа се 65х42,5 мм, што даје 141 кубика пута два цилиндра - 282 кубика, мада на цилиндру стоје одливене цифре 300. Какогод, ти кубици, заједно са компресионом односом 12:1 и ајншприцом, дају 36-38 коња при чак 11500 о/мин и 27 Њутнметара при 9000 о/мин. Има ту и катализатор са све ламбда сондом, па мотор испуњава и Евро-3 стандарде. Квачило је мокро вишеламелно, шест је брзина, а секундарни пренос је ланцем. Рам је варени цевасти, као и задња виљушка. Напред је "апсајд даун" виљушка са пречником шптапова од 41 мм, која нема могућност подешавања. Позади је моноамортизер постављен а-ла "Кава" ЕР-6, коме може да се преднапреже опруга. Напред су два диска пречника 26 сантима, сваки са двоклипним клештима, док је позади диск пречника 24 сантима са једноклипним клештима. Оба точка су 17-це: 120/70 напред и 160/60 позади. ДхШхВ - 211,5х800х113 сантима, база је 140,5, висина седишта 79,5 сантима, резервоар прима 16 литара, а када се он натанкује, моторин, без четири, има двесто кила. Тешка кангрба! Ево и клип "Стелс Бенелија": 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1421 Napisano Februar 22, 2015 Zainteresovan, 460 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan meni se ovo cudo svidja ne znam da li ce ova ili neka njoj slicna masina da se nadje i na nasem trzistu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Februar 24, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan meni se ovo cudo svidja ne znam da li ce ova ili neka njoj slicna masina da se nadje i na nasem trzistu... Prelep motor, a koliko vidim po izgledu je identican kawasakiju er6-n... @Zorge Jel to namerno tako ili je ipak slucajnost??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 24, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ако је "Пежо" 308 идентичан са "Голфом" 7, онда можеш да кажеш да је и овај "Кивеј" идентичан са "Кавом". Мотоцикли међусобно деле нека техничка и дизајнерска решења од свог настанка. Још ако је неки дизајн у тренду, онда нема шта више да се прича - сви ће то користити. Ето, постоје они мали КТМ-ови, "Дјук" 125, 300 и 390. Људи из кинеске фабрике "Ђиађу Мотрак" решили да направе нешто "у том фазону" и добили мотоцикл који није клонирани "Дјук", али се у њему препознаје тај дизајн. Ево модел Ц8, са неким мотором од 300 кубика кога не могу да препознам, али да кажемо да је он у врху њихове понуде. Ко би хтео нешто мало више спортски, постоји и верзија са оклопом - Р7. Постоји и верзија за оне са "јефтинијим улазницама" - Ц6, на њему стоји обичан ваздухом хлађени ЦБ клон, предња вишушка је обичан телескоп, позади нема оне фенси алуминијумске виљушке, а и ауспух је неки безвезе. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...