Jump to content

Moto Zajednica

Мото-новитети из Кине

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Interesantno za videti: snimak iz Loncin-ove fabrike.

Kad pricamo o kineskim proizvodjacima motocikala, uvek se pominju kapaciteti, stotine hiljada proizvedenih jedinica godisnje, hiljade zaposlenih, itd, itd... Tesko je stovriti predstavu o cemu je tu rec. Ovaj snimak pomaze:

Loncin spada u vece, ali je daleko od najvecih kineskih proizvodjaca.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ваљда су то нашли у магацину - точкови су 18".

Ha, ha! Ova ti dobra. Meni se dopada kineska dovitljivost u smislu koriscenja postojecih (citaj jeftinih) sklopova u izradi novih konstrukcija, ali neki put malo preteruju...

A sto se guma tice, to me ne bi uzbudjivalo. Kinezi prave gume koje treba da budu jefrine i dugo da traju, dakle tvrde - najbolje ih je odmah zameniti, na suvom su jos boze pomozi al na vlaznom kolovozu su bas opasne.

• Drug član, 3087 postova

Поменуо сам раније у овој теми мале 4Т моторе са тридесет и кусур кубика и неке мопеде који носе те моторе. А ево данас још неколико модела лаких мопеда (и то буквално - са све мотором и педалама). Фабрика је "Bintian", a модели носе ознаку БТ-30 са различитим словима као суфиксом за сваки модел. Мотор има 1,4 киловата, две брзине које се пребацују у мировању, посебном полугицом на самом мотору и педале којима се олакшава кретање из места и савладавање успона. Потрошња мопеда је, како пишу, око 1,1 л бензина на 100 км. Маса мопеда, ако је веровати подацима са сајта је 85 килограма, мада много сумњам у то. Прва са фотке има класичне-кинеске-електро-бициклистичке точкове од 22", онај у средини вероватно неке 16-17", док је онај жути у дну са 14" точковима.

post-3975-0-05317000-1355349376_thumb.jpg

"Лонцин" на свој сајт поставио модел LX 650, приказан пре годину-две на сајмовима, што значи да ће ускоро да се појави и ценовник за њега - http://motor.loncini...tailed472/#Text

%E5%A4%A7%E5%9B%BE650%E7%99%BD%E8%89%B2.png

Дилери почели примање авансних уплата за овај модел. Траже око 43.800 јунана, што је око 5.350 евра.

• Podržavam 1

• Drug član, 3124 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

"Лонцин" на свој сајт поставио модел LX 650, приказан пре годину-две на сајмовима, што значи да ће ускоро да се појави и ценовник за њега - http://motor.loncini...tailed472/#Text

%E5%A4%A7%E5%9B%BE650%E7%99%BD%E8%89%B2.png

Дилери почели примање авансних уплата за овај модел. Траже око 43.800 јунана, што је око 5.350 евра.

Pa, porastao im je kvalitet, al porasla im je i cena....

Иначе, мотор је онај који и на "Хускварнама" ТР 650 Тера/Страда

Не би ни било ОК да све то заједно кошта мање.

Иначе, мотор је онај који и на "Хускварнама" ТР 650 Тера/Страда

Не би ни било ОК да све то заједно кошта мање.

Uh, uh! Nisam bas siguran u to. U NS je Stojanov prodavao Hondu NC700S po ceni od 5.500 eur.

Nemam zamerke za Loncin 650,a li NC700 ima sjajan agregat, a Honda je Honda.

Morace kinezi spustiti cene ako misle napraviti neki ozbiljniji prodor na trziste.

Па увек је било да нека атрактивна роба у почетку, јер је нака врста ексклузиве, кошта више него сезону касније. Ја очекујем да то буде и са овим "Лонцином".

Овакав модел мотоцикла видео сам прво код "Јамасакија" са малим хоризонталним мотором, а после видим да их неколико кинеских фабрика имају и са "нормалним" моторима са 125-150-200 кубика. Конкретно, овај са слике се продаје под именом "Stels Delta" 200, што је бренд неке, назови, руске фабрике мотоцикала.

post-3975-0-18201600-1355571474_thumb.jpg

Таблица са основним техничким карактеристикама.

post-3975-0-04192600-1355571412_thumb.jpg

По свему, ово је директан конкурент моторићима међу којима је и популарни "Кивеј Спид", али ми се овај дизајн много више допада. Уз то, овај има и "дуплекс" рам, што није лоша ствар.

Цена? У Русији је 1100-1200 евра.

"Kington".

Фабричица за коју, до јуче, нисам чуо, ал' ето их - постоје. Као што се могло очекивати, налазе се у Чунцину, центру кинеске мото индустрије.

На сајту им пише да су настали 1994. године и да су у лето 2011. постали ћерка фирма фабрике "Andes motos" (за коју опет готово нико није чуо; окачио сам један њихов "андербоун" у овој теми).

Наводно, месечно извозе 28.000 јединица (мотоцикала), а производна гама им је стандардна за кинеске фабрике: варијације на тему "Хонде Вејв/Супер Каб", мало моторина а-ла "Кивеј Спид", ретро а-ла "Хонда" ЦГ, пар модела мало модернијег дизајна, неколико ендурића (имају један до бола смешан клон "Хонде" XL 185 са "унапређеним дизајном") и супермотарда, крузере, чоперчиће, као и мопеде а-ла "Аутоматик" и "Томосова" 15-тица. Е једино "не држе" скутере.

Какогод, ево једна од тих моторића мало модернијег дизајна. Компоненте су стандардне, само је мало порађено на дизајну "фластике": "Kington Puma" 200.

post-3975-0-88178500-1355649964_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 312 postova

Mogli su i na imenu malo da porade: Patike

U cemu je razlika izmedju motora na ovom Kingtonu i onog na Stelsu?

Koliko vidim na slikama ovaj Kington ima isti motor kao i moj Qingqi a na Stelsu je vrlo slican samo mu je anlaser iza klipa dok je kod mene ispred.

Вероватно само у произвoђачу. У оба случаја ("Кингтон" и "Стелс"; за овог последњег провалио сам да је из фабрике "Јиншиан"/"Yingxiang", позната и само под иницијалима YX) се ради о клоновима OHV мотора "Хонде" ЦГ са ваздушним хлађењем и спољним балансним вратилом, док је на "Ћингћију" ОНС мотор "Сузукијеве" конструкције.

У овој теми сам помињао мотоцикле Jiajue Motrac са запреминама од 50, 125 и 250 кубика. Ево из исте фабрике један новитет са последњег CIMA сајма, али са једноцилиндричним мотором са 450 кубика. То је онај мотор кога производи "Asiawing" за своје ендуро и супермотард моделе, а који је настао "реверсним инжењерингом" од мотора "Хонде" CRF 450. И дизајн је малчице "реверсни", јер ово личи на "Хонду" CBR 250.

post-3975-0-76812600-1356684026_thumb.jpg

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

У овој теми сам помињао мотоцикле Jiajue Motrac са запреминама од 50, 125 и 250 кубика. Ево из исте фабрике један новитет са последњег CIMA сајма, али са једноцилиндричним мотором са 450 кубика. То је онај мотор кога производи "Asiawing" за своје ендуро и супермотард моделе, а који је настао "реверсним инжењерингом" од мотора "Хонде" CRF 450. И дизајн је малчице "реверсни", јер ово личи на "Хонду" CBR 250.

post-3975-0-76812600-1356684026_thumb.jpg

Boga mi, bas lici na Hondu CBR 250R! 0takoje.gif

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

Ако се некоме допада "нејкед" - "Jiajue Motrac" 250.

post-3975-0-18336500-1357021204_thumb.jpg

Ovaj je bas lep! Svidja mi se! 1ooo.gif

Podseca malcice na Horneta.... 1jee1.gif

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Ако се некоме допада "нејкед" - "Jiajue Motrac" 250.

post-3975-0-18336500-1357021204_thumb.jpg

Ovaj je bas lep! Svidja mi se! 1ooo.gif

Podseca malcice na Horneta.... 1jee1.gif

tu20111114img35014081056.jpg

Denne kinesiske Jiajue Motrac har en 250 cc motor som yter 19 kW eller 25,8 hk. Den ensylindrete motoren har fire ventiler og doble overliggende kamaksler. Selskapet oppgir ikke noe om bensintilførselen, det tyder på at det er forgasser. Foto: Joachim Seehusen

http://www.asiawing.com/english/EAGLE250.html

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja