Kudi 70 Napisano Maj 19, 2012 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Pojavio mi se problem u vidu malo rdje u rezervoaru. Video sam ovde na forumu na nekliko mesta detaljan opis uklanjanja rdje elektrolizom i zastite rezervoara pa planiram sve to da sprovedem... Ali imam problem sto se tice pristupa unutranjosti rezervoara. Posto treba da ubacim parce metala u unutrasnjost rezervoara ,a kada se otvori cep odmah vec pri ulasku postoji nesto kao slivnik u rezervoaru (i sam je deo unutrasnjosti rezervoara) koji me onemogucava da ubacim unutra bilo sta osim tecnosti. E sad razmisljam da rezervoar okrenem naopacke izvadim pumpu i uronim metal kroz tu rupu mada nije ni to najbolje resenje jer se rupa za pumpu nalazi tamo gde je rezervoar najplici, ali to mi je jedina varijanta. Posto cu kroz tu rupu ubaciti metal onda onu gde je cep moram zatvoriti... Pitanje je cime? Da li cep ostaviti zatvoren i naliti razstvor i odraditi ceo proces ili izvaditi i zacepiti rupu necim drugim? Plasim se da i sam cep ne strada u procesu elektrolize ili bar onaj gumeni dihtung... Ili da uklanjanje rdje koje inace nema previse uradim nekom drugom ali i pouzdanom metodom nekim sredstvom ili kako vec...? Ko ima neki pametan predlog ili iskustvo sa ovakvim rezervoarom molio bih da me uputi... Ubacicu i slike rezervoara, ne konkretno mog ali malo da docaram situaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...