Tail of the Dragon 82 Napisano Maj 23, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Chicago, IL Motocikl: Yamaha Stratoliner 1900cc Prijavi odgovor kao problematičan Hey " Spontana Diskrecijo" Brakeaway nije univerzalan za sve motore. Prema tvojim informacijama vidim da imash Kawasaki Vulkan 900cc ( Nice ) prema njihovom web-u za vulkan je ovaj model Brakeaway for Vulkan Slike su me sa iPhona, pa su originalna rezolucija. Da se bole vidi . Pravo da ti kazem ja i neznam kako da smanjim . Pitanje za zemljake ili moderatore : Koji je najbolji nacin da ubacim video u post ? Dragan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6068 Napisano Maj 23, 2012 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Upload preko www.vimeo.com pa kad se završi postavi link na forum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tail of the Dragon 82 Napisano Maj 23, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Chicago, IL Motocikl: Yamaha Stratoliner 1900cc Prijavi odgovor kao problematičan Upload preko www.vimeo.com pa kad se završi postavi link na forum. Cool Man, moracu to da uradim. Ja sam jos uvek "nov" na sajtu, pa se ucim kako da ukapiram sve zezalice. Hvala Dragan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgboki 195 Napisano Maj 23, 2012 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SF V4s Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj "tempomat" za motor sam stavio na kraju prosle sezone pa jos nije isproban...ne sumnjam da je dobra stvar, Sta je to tempomat ?? Cruise control Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6068 Napisano Maj 23, 2012 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ima ga u Louisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18029 Napisano Maj 23, 2012 Integrisan, 8414 postova Prijavi odgovor kao problematičan Komšo, nije isto. Ono prvo može skroz bez ruku. Mada, po meni je najbolji kaoko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Maj 23, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan po meni je to ništa spektakularno. mislim tih 1600 km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 23, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nije baš da nije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Maj 23, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan imao sam nekoliko onih od 1200 u danu od jutra do veceri. još 400 znaci + tri sata. 2007 Pula - Bosilegrad od podne do 23:00 a još sam u Nišu svratio na moto susret i sa kišom veci dio puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 23, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan imao sam i ja preko 1000 ... ali kao što je rečeno, nisam nikad napravio tih 1600 .... e sad... da je babi qurac (jelte) ... nebi bila baba.. :lol: Jedno vrijeme me zaista držala ideja da dobijem tu naljepnicu na guzicu i redovno sam pratio Tončija iz Splita (on ima nekoliko tih titula IB) .... ali trenutno mi to jednostavno financije ne dozvoljavaju ... a znaš kako kažu ... netko voli mršave, netko debele.. netko plavuše, a netko crnke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Maj 23, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan ma da, ali stvarno i onda nakon tih tisucu i... imao sam snage za barem tih 400 pa me to malo buni. nije valjda zadnjih 400 kao još toliko. nije ni bitno uostalom, samo sam konstatirao ili razmišljao na glas. pozdrav tebi. da imam 2000 e viška išao bi na rušenje Ginisova rekorda u vožnji 24 sata na zatvorenoj stazi ( Grobnik ) trenutni rekord je oko 1700 km. http://www.riautosport.hr/retrovizor-autosporta/ri-as-objektiv/item/196-guinessov-rekord-motociklom-na-zatvorenoj-pisti-u-24-sata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 23, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan e da.. i to je vrlo zanimljiva stvar ... :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tail of the Dragon 82 Napisano Maj 23, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Chicago, IL Motocikl: Yamaha Stratoliner 1900cc Prijavi odgovor kao problematičan Ha Ha naravno da nije tesko da se uradi 1000 milja Ti si uradio 3/4 puta naravno da je tih zadnjih 400 km nainteresantnije. Nemojte da zaboravite da je 1600 Km pocetna cifra, sledeca je 2400 Km za 24 casa Bunn Burner to je chalange. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Maj 23, 2012 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde dok si još u fazi priprema da zajedno utvrdimo gradivo, tjst pravila. Razumem ja engleski ali mi neke stvari nisu baš jasne pa sam odma u startu odustao od daljeg čitanja. Ako možeš lagano redom da nam prevedeš pravila bilo bi odlično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tail of the Dragon 82 Napisano Maj 24, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Chicago, IL Motocikl: Yamaha Stratoliner 1900cc Prijavi odgovor kao problematičan Hajde dok si još u fazi priprema da zajedno utvrdimo gradivo, tjst pravila. Razumem ja engleski ali mi neke stvari nisu baš jasne pa sam odma u startu odustao od daljeg čitanja. Ako možeš lagano redom da nam prevedeš pravila bilo bi odlično. Ma pravila su rigorozna. U sustini mora se sve dokumentovati i dokazati. To i nebi bio Iron Butt da to ne rade. Kada se sve podnese ekipa radi na proveri podataka. Znaci da je bitan prvi postupak je da se ima pocetni svedok, sa upisanom kilometrazom na odomeru i slikom iste. Svedok mora da ostavi svoje licne podatke, tako da ce oni da ga pozovu kada pocnu da odradjuju podatke. Odma na pocetku moracete da napunite gorivo sa bankovnom karticom i uzmete isprintani racun sa pumpe. Znaci ako je tvoj motor 650 kubika i rezervoar je 15L motor otprilike prelazi oko 250-300 km izmedju benzinskih pumpa. ( ovo su samo primeri) Usput moraju da se vodi zapisnik o svim duzim pauzama. Na primer odmor, ili pauza za rucak ili kvarovi na motoru koji su oduzeli sat ili dva. Osim racuna, bitno je da se na kraju puta potpishe end svedok. Ako se ima GPS ili neki od tracking devices sa mapom i software, to pomaze mnogo. Odomer i karte nekada se ne slazu potpuno, zato je GPS dosta precizan. odomer uvek laze izmedju 5-10% Osim dokaza velika paznja se posvecuje sigurnosti. Recimo nenormalno brza voznj takodje moze da diskvalifikuje. ako se prdje 300 KM za dva sata ???a ogranicenje brzine je 80, to nece da prodje. Takodje daju safety instrucije sta treba raditi a sta ne. Spisak je podugacak, pa ako imate odrdjena pitanja, bio bih srecan da vam odgovorim. od priprema danas sam zamenio akumulator. prosle nedelje sam ga stavio na test i vec je bio pri kraju. 6 godina i nije tako loshe za zivot akumulatora. Takodje radim na drugom delu comfort, at je da se ubije dosada. Toliko za veceras, pozdrav svima i laku noc. do sutra DB 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tail of the Dragon 82 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Chicago, IL Motocikl: Yamaha Stratoliner 1900cc Prijavi odgovor kao problematičan Hey zemljaci, dobro jutro Jazz-eri, evo da nastavimo sa opremom. Dosada jos nije gotova, tako da cu poceti sa opremom. Ova oprema mi je stalno u sadlebagas. leto ili zima uvek ... uvek. Sto bi moj pokojni deda rekao " Preko leta ponesi da se obuces, a zimi kako god ti odgovara" Naravno kada je hladno oblacis se po odgovarajucoj trmperaturi, ali preko leta nekada moze da padne tempratura cim sunce zadje, i da nas lepo inenad dovoljno da pokvari ceo dan voznje. Ma vi znate o cemu ja pricam. Prva i osnovna stvar je Frogg Toggs Rain suit. Ovo je najbolji kishni suit ...ever. Pakuje se kao st mozete da vidite u malu vrecicu, u kojoj su pantalone i jaka za kishu, a sluzi i kao dobar wind blocker. Materijal je kao od papira, ali veoma izdrzljiv. ovaj suit na slici je 6 godina star i jos uvek sluzi. Pakuje se dobro i zauzima malo mesta. Kao sto vidite na slikama duzina je oko 20-25 cm a obim je oko 10 cm. Otprilike duzina shake aobim je sirina sake.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Maj 25, 2012 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko košta ovo kišno odelo ? Odlično je jer zauzima jako malo mesta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Maj 25, 2012 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Buraz na pokrenutoj temi, kao i na savetima a i na odlucnosti da pokupis jos koju titulu IB. Moram svima samo skrenuti paznju na ono, sto mi sve vreme bode oci, a sto su mnogi u ovoj prici prevideli: Naime, jedna stvar je prevesti tih 1000 milja po putevima Amerike, gde se svecom, lupom i skenerom traze "udarne rupe", bez ikakve garancije da ce iste ikada biti pronadjene, gde su autoputevi stvoreni da se na njima aktiviraju Cruise control sistemi, gde se voznja kroz krivine upraznjava iskljucivo radi zabave... A sasvim je druga stvar prevesti 1600km nasim putevima, koje, na zalost, jos uvek nazivamo putevima, gde je svaki predjeni kilometar kao dobitak Dzek pota na lutriji, gde te divljac i stoka vrebaju iza svakog zbuna, i gde na svakom koraku mozes naleteti na neku "STOKU", koja te "NIJE VIDELA". O prostranstvima, da i ne govorimo, jer bi bilo potrebno ovu nasu Srbiju pretrcati CELU barem dva puta, da bi se nakupilo tih 1.600km. A o nekim drugim, vecim izazovima tipa IB next level, da i ne govorimo... Bez pogovora, sve cestitke kolegi i bratu "Tail Of The Dragon" na svakoj osvojenoj, a i onim buducim titulama, uz konstataciju da su arsini ovde i tamo, ne malo drugaciji. Pratim temu i dalje, balavim zbog zelje da i ja tako nesto dozivim, i jedva cekam da iscitam celu pricu... PS. Pre uploadovanja fotografija, pokusaj da ih u nekom foto programu Resizujes, da bi bile lakse za gledanje i preuzimanje... Veliki, veliki pozdrav, i SRECNO!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 26, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Šokla, upravo to isto sam i ja rekao par postova prije ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Maj 26, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan koju titulu bi morali dobiti za 1600km po našim putevima a i dalje tvdim da nije nemoguce u 24 sati i manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Maj 26, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po vašim ali ne i po našim. Ako bi se i savladao rupe, zastoje, blokade i započete pa ostavljene restauracije puta ono bi makar policijske patrole u rutinskim proverama pojele nekoliko ključnih sati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 26, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nije to tako veliki problem (za onoga tko to voli i želi) napraviti ni kod nas ... Kreneš jednostavno od Vukovara na autoput i do Dubrovnika, okreneš i pičiš nazad ... i to ti je taman takva kilometraža... Govorim to što se tiče mogućnosti puta.... mogućnosti vozača su nešto drugo .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Maj 26, 2012 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Teoretski, ako zelite preci 1600km za 24h, potrebno je neprekidno voziti (svih 24h) prosecnom brzinom od 66,6667km/h. U praksi, zbog pauza, tocenja goriva i ostalih "rashoda" u toku voznje, realno bi bilo racunati da ce efektivne voznje biti 22h max. Tada racunicom dolazimo da je za prelazenje distance od 1600km u 22h potrebno voziti prosecnom brzinom od 72,727272...km/h. Ako imamo na umu da je na nasim regionalnim, magistralnim, lokalnim i svim ostalim putevima (osim auto-puta) ogranicenje brzine maximalno 80km/h, a da je na "milion" mesta to ogranicenje prepravljeno na neko mnogo manje, veoma bi tesko bilo izvuci prosek od min 73km/h, a da se prilikom te voznje ozbiljno ne ugrozi svoja, a i tudja bezbednost, a o gubitku dozvole da i ne govorimo... U tom slucaju, preostaje kao resenje auto-put, koji je takav kakav je (a svi znamo kakav je), a i cija je duzina prilicno ispod 1600km. Dakle, vozikanje auto-putem tamo-amo, nekoliko puta, i onda sledi lovacka prica kako si se SUPER PROVEO, jel??? Poenta price je: Neka voznje tipa IB voze oni kojima se moze, tamo gde se moze, gde je to tehnicki, realno, veoma izvodljivo. Ne znam da li ste zapazili, da tamo negde, preko bare, kolege bajkeri imaje problem oko odlucivanja kojom rutom od gomile mogucih da odvezu taj IB Chalenge, a kod nas bi pravljenje same, realne i rezonske rute bio, verovatno, veci problem od same voznje... Ali, ko to jos mene pita za misljenje, pa ja sada ovde da propagiram "veliku medicinu bledolikih"...??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 27, 2012 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto se pominju rute tipa tamo-vamo (nije obavezno da ruta bude u okviru jedne zemlje)...u principu mozes krenuti iz npr. Beograda i zavrsiti u npr. Parizu, nije nikakav problem. Ko je pratio Toncija na motori.hr, on je posao iz Splita do Lisabona i nazad, ako se ne varam u nekih 72 sata. Gotovo po pravilu se ove titule ne sticu na vozikanjima po putevima slabije kategorije i opterecenim saobracajem. Cak i ako je neophodno koristiti neki deo takvog puta, to se planira tokom noci kada je najmanja frekvencija saobracaja. Licno nemam afinitete prema sticanju neke od Iron Butt titula, ali potpuno razumem i podrzavam ljude koji ovako testiraju sopstvenu izdrzljivost i na neki nacin pomeraju sopstvene granice. Kao sto je za alpiniste osvajanje nekog vrha tezak i mukotrpan posao (daleko od provoda), a ipak posle svega osete neverovatno zadovoljstvo, verovatno se tako osecaju i oni koji osvoje neku IB titulu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tail of the Dragon 82 Napisano Maj 27, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Chicago, IL Motocikl: Yamaha Stratoliner 1900cc Prijavi odgovor kao problematičan Ma u pravu ste zemljaci, meni licno ne treba titula vec imam 3, ali je interesantan koncept, i isto je vazan kao kada VI bikere idete po hladnoci da dostavite poklone deci u domu. To je izazov, i planira se mesecima unapred, niko od onih koji su vozili bike, nisu trazili nikakvu titulu, ili ako je bilo bilo kakve rekognacije to je drugom planu. Ja ovo radim samo zato da bih dao koncept, i mozda zagolicao vashu mashtu da uradite nesto slicno. U sushtini Iron Butt je titula koja mnogi od vas nikada nece pozeleti iz razliga vama poznatih, sto u potpunosti poshtujem, nije neizvodljiva. Ima se vremena na pretek, i ako ste procitali pravila mnogo vishe vremena se posvecuje sigurnosti i obrazovanju nego situacijam koje mogu da vas dovedu u nevolju. Neznam dali ste procitali u jednom od mojih prvih postova, da pozivam motoriste, prko bare da urade nesto slicno, pa ko voli neka izvoli. Iron Butt ima satelitske office u UK and Iceland. tako da moze da se podnese dokumentaciju i u Evropi. Evo malo da nastavim sa opremom koju nosim sa sobom. ovoga puta cu da vam predstavim Heated Clothing, koji nosim uvek u mojim bisagame ( Sadle Bags). to su elektricni grejalice u odelu koje mogu da produze sezonu 2-3 meseca. Takodje je veoma prakticno preko leta da se doda malo toplija odeca kada zahladni.Moja oprema je mali Frankestein, sastavljena od razlicitih proizvodjaca. Pantalone su mi Gerbings koje imaju trostruku ulogu mogu da budu regularne zastitne pantalone, dodatni layer za hladnije dane, ili full heted garment. cena je malo jaca, ali se isplati ako kupujete tri pantalona, vishe ce da koshta. Kvalitet je Americki ( za americko trziste ) Made in USA i podrzano sa dozivotnom garancijom za heated elemets. Ja ih imam vec 8 godina i osim male promene u boji ( Izbledele ) sve funcionishe. Nisu za voznje preko 32 C postaju malo vruce, ali na toj temperaturi i u shorcu je vruce. Rukavice i Heated jacket liner su marke Tour Master Synergy Line Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...