pronto 6795 Napisano Maj 27, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ovako drugari... Hteo bih da vam se zahvalim na druzenju...iako je bilo kratko, bilo je prilicno slatko. Balkan i ja smo se lepo provozali, a moj je produzeni vikend dodao jos nesto vise od 1000km na kilometar sat. Od samog pocetka,kada je kreirana ona prva tema sa dogovorom, mozgao sam kako da izvedem ovaj puduhvat. Znajuci da od kompletnog boravka nema nista, ovo je bio jedini moguci nacin da se vidimo. Jos jednom hvala "balkancu". Izuzetno mi je zao sto nismo uspeli da vidimo citavu grupu na okupu. Prilicno sam forsirao jutro, ali smo se promasili, kazu mi za pola sata . Lepo je bilo osetiti se bar za kratko delom ove fantasticne ekipe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 27, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sve u svemu, saberi - oduzmi...prepuni utisaka. Ali, treba se vratiti u realnost. Povratak iz Trenta u hotel znacio je pripreme za put nazad, prema kuci. Neki su zbog obaveza morali nazad jos u subotu ujutro (Vasa, Boki, Mile, Chicha), domaci stranci - svako na svoju stranu. Sale i Unas u nedelju ujutro pravac autoputem za Beograd (zure na glasanje ), Avijaticar se separatisao i otisao u nepoznatom pravcu, Anita, Uros i Violeta nekim svojim putem, a Severian, Danijela i ja...naravno, sto daljim i komplikovanijim putem kako bismo bar malo produzili ovo uzivanje jer naravno, glupo je ne provesti u "sedlu" bar 15 sati dnevno). Posle koje case italijanskog vina, dogovori se vrlo lako sklapaju. Steta je ne odvozati preostale delove Dolomita i staviti tacku na "I". Taman se uklapamo da ceo dan "potrosimo" u Italiji, kako bismo se u ponedeljak nasli u Sloveniji i potrosili ostatak novca (jer naravno glupo je ostatak vracati u Srbiju). Izbor pada na TC Motoshop i BTC u Ljubljani. Ponedeljak, dan VII (Severianu i meni dan 10. - tri smo potrosili u dolasku ) Krenuti prema Bolzzanu, pa preko Cortine di Ampezzo, dalje preko Tolmezza, Tarvisia, Kranjske Gore do Bleda, gde smo i prenocili. Vec sam ranije pomenuo, zbog problema sa motorom, istrosenosti gume i rastegnutosti lanca kao zvaka, deo prtljaga prebacio sam kod Anite u auto, a suvozaca (Danijelu) prebacio kod Severiana na motor. -nastavice se - 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 27, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...Prilicno sam forsirao jutro, ali smo se promasili, kazu mi za pola sata . Lepo je bilo osetiti se bar za kratko delom ove fantasticne ekipe. To je zato sto smo mi kasnili pola sata u polasku. Znaci, REALNO gledano, zakasnio si citav sat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6795 Napisano Maj 27, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...Prilicno sam forsirao jutro, ali smo se promasili, kazu mi za pola sata . Lepo je bilo osetiti se bar za kratko delom ove fantasticne ekipe. To je zato sto smo mi kasnili pola sata u polasku. Znaci, REALNO gledano, zakasnio si citav sat. Barabo Meni je receno da je polazak na turu u 10, a mi se lepo zaleteli pa stigli u 9:15...sto znaci da smo REALNO poranili 45 minuta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Maj 27, 2012 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna šta je ovo? Tj.koje mesto? Mimi,Severian....gde su nam još fotki sa ovog mesta????? Sećate se da smo čekali brzi prolazak...za pravi momenat slikanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6795 Napisano Maj 27, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako je kviz pitanje...ja bih da probam da pogodim Trebalo bi da je Grobnik 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 27, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Na putu prema Cortini di Ampezzo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 27, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan U jednom momentu nailazimo na saobracajne znakove koji nas obavestavaju da je deonica zatvorena zbog odrona kamena. Naravno, na postupamo po istom znaku, nego nastavljamo u tom pravcu jer...zasto jednostavno kad moze i komplikovano? Zasto i mi da vozimo onuda kuda svi voze . Mora da postoji neki putic kojim bismo mogli da prodjemo . Krivine se nizu jedna za drugom, kad.... U blizini pronalazimo "neki" putic koji sigurno vodi "negde". Nailazimo na neke Italijane gde se na "mom italijanskom" jeziku sporazumevamo nekako. Putic se neizmenicno propusta iz oba smera, svakog sata u trajanju od 15 minuta. Malo je losije, ali moze da se prodje. Cekamo nase zeleno svetlo i krecemo. Tek tada sam se setio da vozim na "platnenim" gumama i ne bese mi sve jedno. Bojao sam se nekog kamencica koji moze da probusi ranjenu gumu...a opremu za kampovanje nemamo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 27, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Prolazimo kroz fantasticne predele skijalista San Pellegrino, gde pravimo pauzu uz kaficu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 27, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Neposredno pre Cortine, skrecemo sa glavnog puta kako bismo jos malo iskomplikovali dan. Plan je da u Cortinu udjemo iz pravca planinskog prevoja na visini 2236 mnv...Passo Giau (veca nadmorska visina = manja temperatura asvalta...dobitna kombinacija za moje nikakve gume ). Tom odlukom, shvatio sam da smo usli u bajku . Uzivajte... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17669 Napisano Maj 27, 2012 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna šta je ovo? Tj.koje mesto? Mimi,Severian....gde su nam još fotki sa ovog mesta????? Evo, za druga Saleta da malo narušimo vremensku osu pripovedanja (to je i onako moderno u književnosti danas ), pa da se vratimo za trenutak na Grobnik: Jedva, ali jedva sam se suzdržao da onako maxi-enduraški patetičan ne razbacam kofere okolo i izađem na stazu. Jedino što je bilo malo skupo , a i jako vruće (nakon smrzavanja ujutro). No, brzo je došla Plominka... A sad nazad na Mimijevi priču i naš povratak kući, nije još mnogo ostalo... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 27, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan PUTOPIS PREKIDAMO ZBOG VAZNOG SAOPSTENJA 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 27, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo je krenuti dalje. Mogu priznati da smo odabrali odlicnu rutu za povratak. Za nama su ostajali prelepi predeli italijanskih planina kroz koje su protkani odlicni putevi, predivne krivine kroz cetinare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 28, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan U popodnevnim casovima ulazimo u Sloveniju. Pravimo kratku pauzu uz setnju i kaficu u Kranjskoj Gori. Dogovaramo se da svratimo do skakaonice za skijaske skokove na Planici, poznatoj po tome da se nalazi medju prve tri po velicini u svetu. Na njoj se i dalje odrzava Svetski kup. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 28, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sa Planice, krenusmo ka Bledu gde smo bukirali prenociste za tu noc. S' obzirom da do sumraka imamo jos oko 2 sata vremena, dogovorismo se da se smestimo, ja rasteretim svoj motor i da prvo odemo do Bledskog jezera iz koga istice Sava Bohinjka. Inace, Sava zapocinje svoj dugi tok sa vodopada Savica (koji nismo stigli da obidjemo zbog mraka - ostavljeno za pocetak Avgusta), koji se uliva u Bohinsko jezero, a iz jezera istice Sava Bohinjka, koja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Maj 28, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Prelepi predeli,putopis,slike,sve za 10-ku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Maj 28, 2012 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mile, brate, provalili nas!!! :lol: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17669 Napisano Maj 28, 2012 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poslednji skok u nazad po vremenskoj osi, nazad na Passo Gia, ispred Cortine: Jedna panorama, ne baš sasvim uspela, ali dovoljno da se vidi raskošna i upečatljiva lepota ovog prevoja (nemojte ga propustiti, ako budete u ovim krajevima!): I na kraju, kratak komentar , snimljeno (lošim) foto aparatom (ipak odeja atmosferu i naše ushićenje): 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17669 Napisano Maj 28, 2012 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nazad na priču - Bohinj: Motori parkirani, šetnja pred večeru i opuštanje pored bledskog jezera: Tzv. 1-2-3 fotografija : Ostalo je još malo šopinga i putovanje kući... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17669 Napisano Maj 28, 2012 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Povratak dan 2 - 11. dan putovanja: Ukupno 650+km vožnje i puno, puno šopinga . Dan počinje velikim, ozbiljnim pljuskom koji nas je dobro isprao od Bleda do Ljubljane. Ipak u sjajnom raspoloženju dolazimo u TC-Motoshop! Poseta je bila više nego produktivna: Mimi (najzad!I) dobija dugo planirano Revit odelo (model Send, ukupna cena posle svih popusta i povraćaja poreza oko 410Eur!), Sale letnje rukavice, moja žena razne moto sitnice, a ja, budući da su mi na rečenom pljusku najzad propustile čizme (posle 3 godine i mnogo, mnogo kilometara) po fenomenalnoj ceni uzimam Goretex čizme (TCX X-Five plus GTX, za 125Eur!). Nakon toga i ženski deo naše male ekipe dolazi na svoje - ostatak vremena i para posvećujemo obližnjem BTC-u (po mom skromnom mišljenju, jedan od boljih šoping centara u okruženju). Nazad na motore (ipak posle dobre klope ) i sada po ipak suvom vremenu hitamo u Brežice, u vulkanizerstvo Furlan. Mimijeva guma NAJZAD odlazi u penziju - set Metzeler tourance EXP guma, sa montažom (posle vraćenog poreza i uz popust za gotovinu) izlazi tek oko 200Eur! Ujedno i MIlan junior dobija novu zadnju gumu (Conti trial attack za 65Eur!). Već je skoro 20h i vreme je da se polako krene kući. Ispred Zagreba još jedan legendaran pljusak, no baš ništa nam ne može pokvariti raspoloženje. Pred ponoć stižemo u Beograd. Ne pre nego sam još dva puta pokisao, jer me je mrzelo da (za razliku od mojih saputnika) opet oblačim kišno odelo . Posle 11 dana i 4200km spuštamo zavesu na ovo fenomenalno putovanje... :moto3: Na kraju, umesto pozdrava - čitaocu još jedan naklon od nas: Vidimo se u, nadam se što sličnijem sastavu, na nekim drugim putevima 2013. godine! - KRAJ - 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1089 Napisano Maj 28, 2012 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Uh...od ovoga može da se rikne! Što bi rekao Mimi...sada ti svi dođemo po 20 eura! Tek sada sam stigao da pogledam i posle ovoga ostao sam bez teksta. Iskreno se nadam da ću moći i malo preko ovih 20 eur da se isprsim. Spremam ja vas za novu akciju, to će biti moja pomoć. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1089 Napisano Maj 28, 2012 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Seve, hvala na lepim rečima. I ja se nadam da sledeći put "jašemo" zajedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17669 Napisano Maj 28, 2012 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Spremam ja vas za novu akciju, to će biti moja pomoć. Znaš da za tebe stoji večna otvorena wild-karta (za septembarsku, ali i druge akcije u planu ). Kao logistika ili učesnik, tvoj izbor, ali deo si ekipe ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1089 Napisano Maj 28, 2012 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan ... Spremam ja vas za novu akciju, to će biti moja pomoć. Znaš da za tebe stoji večna otvorena wild-karta (za septembarsku, ali i druge akcije u planu ). Kao logistika ili učesnik, tvoj izbor, ali deo si ekipe ... Razmišljaj da se ovi putopise pretoče u papirno izdanje. Vredelo bi. Mogu da pomognem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Maj 28, 2012 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci,fenomenalno i stvarno mi je zao sto ovaj put nisam bio deo ekipe,da sam bar imao razlog.Ostaje mi samo kajanje i da uzivam citajuci i gledajuci putopis. A TC Moto shop i BTC su pod obavezno kada sam u Ljubljani,a........ kupili ste istu marku cizama kao cika Pera! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...