Jump to content

Moto Zajednica

Metalni dihtug glave

Recommended Posts

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Imam jedan problem,posto prvi put radim sa metalnim dihtungom glave,a rasturao sam agregat na motoru,i ponovo sam vratio stari metalni dihtung glave,koji je bio podosta rdjav,i kad sam upalio motor posle nekog vremena mi probi na 4 cilindru.....

Sad sam ponovo skinuo glavu,rastavio sva 3 lista dihtunga,ocistio i osmirglao sitnom vodenom smirglom prstenove gde leze na zidove cilindra,pa sam sad u dilemi da li da trazim neku pastu ili silikon za metalne dihtunge posto sam cuo da to postoji,jer i na fabrickom dihtungu ima crni sloj nekog crnog silikona....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Biće da ti se diKtung previše otanjio, naročito oko prstenova. Zato je i probio <_<

Sa srećom ako ga mažeš silikonom ili pastom. Daće Bog da izdrži, mada... :(

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

nemazi silikonom,nego,,uzmes farbu,mazi farbom,onako,niti tanko,niti debelo,pa ih poredjaj..naravno moraju da budu cisti,pa stegni glavu na pola kilaze,na pr na 1,7kg, pa za 10tak minuta jos pola do 3,5kg,ili kolko je vec po specifikacija za tvoj motor,farbu na nitro bazi,i sklapaj brzo jer se brzo susi, to ce da pomogne..mozda...

• Svakom po zasluzi, 12485 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Oba saveta - sa silikonom i farbom "ne piju vodu" na duže vreme, viđao sam takve "majstorije" kod onih motora što su "sređeni za sezonu" :D - čitaj brzu prodaju.

Lagano zovi ljude koji mogu da nabave novi metalni dihtung glave, jedino novi dihtung može savladati sve one sile i pritiske kojima je izložen.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Evo da se javim od jutros se zajebavam,nisam ni leba jeo :lol: ,ocistio,rastavio i osmirglao dihtunge,namazao tanko silikonom,sve popakovao i radiiiiiiii :moto3: ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja