Jump to content

Moto Zajednica

Predlog koju kacigu kupiti

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Ne znam ni gde vise da gledam...Ako ima velicine ne svidja mi se shara na kacigi, ako mi sve odgovara nema velichine...izbori u nasim radnama su bas nikakvi...opet cu morati preko da kupujem kacigu :/

Kupovati preko kacige preporucujem van sezone.Pred novu godinu recimo budu snizenja do 50% i vise .Tako da za malu lovu mozes da kupis dobru stvar.Ja iskljucivo kupujem na taj fazon i kupujem uglavnom kavlitetne stvari :takoje:

A u Sloveniji imas isto veliki izbor kaciga,pa napravis jedan djir sa motorom i super :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nemanja Stojanović, 1553 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Tako sam ja uzeo svoju (Caberg EGO) u oktobru/novembru možda, na nekom engleskom sajtu za nešto preko 100 funti, a kod nas je oko 200 evra.

Pa mi je lepo svastika donela :takoje:

Naravno, pre toga sam probao u radnji kod nas :lol:

• U prolazu, 54 postova

Da vas ne bih dalje davio upravo sam kupio AIROH kacigu, ispunila mi je sve uslove i od svih koje sam probao najbolje mi stoji... platio sam 18500, ima sistem za ventilaciju, naocare za sunce i chini mi se da je dobra... Toliko i hvala na pomoci...

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Kolega, ovo je najstarija i najbolesnija tema u moto svetu: koju kacigu kupiti! Ovde bih mogao sada sve moguće smajliće da stavim, pošto svako raspoloženje počinje i završava se pitanjem - koja je kaciga najbolja.

Neko će ti reći - što skuplje to bolje. Neko će na to odmah odgovoriti - malo morgen, kod tih skupih plaćaš marku. Treći će opet reći - probaj milion modela pa odluči, četvrti kako su Shoi i Arai jedino kacige, sve ostalo su šlemovi. Peti će reći kako Scorpion ima najbolji odnos cene i kvaliteta, a šesti da je to baš Nolan, HJC ili Shark. Ja kao sedmi, reći ću da je to baš Marushin, dok neki osmi iza mene ne potvrdi isto za AGV. I tako u nedogled...

Nema apsolutnog kriterijuma, kupovina kacige je kao kupovina odela. Odbaci najjeftiniju klasu, odbaci najskuplju, i dobićeš jedno more modela koji su jako dobri i pristojni. Subjektivne kriterijume je jako teško meriti: meni je ova bučna a ona jako tiha, ova mi duva, ona mi kondenzuje, jedna me žulja, druga mi je labava. Sve je to jako neopipljivo i niko ti ne može odgovoriti na pravo pitanje.

Najbliži kriterijum egzaktnom pitanju je Sharpov test kaciga. Oni tačno znaju šta rade, testiraju aktivnu bezbednost. Posetiš njihov sajt i vidiš koja se kaciga kako pokazala na kom testu. Dakle, sve je eksplicitno, nema laži (osim ako ne lažu, mada sumnjam) i nema prevare (osim ako se ne bave prevarama, opet sumnjam). Ali ni tu tvojim mukama nije kraj. Naime, svaka kaciga koja dobije ocenu veću od tri zvezdice, može se smatrati poprilično sigurnom. Osim toga, Sharp ne testira udobnost, žuljanje, kondenz, magljenje vizira itd, a to su faktori tzv. pasivne bezbednosti. Na njihovim kreš testovima možeš videti da mahom sve solidne kacige dobijaju i slične ocene - od tri do pet zvezdica. Dve ili jednu zvezdicu mogu da dobiju samo jeftini modeli. Neretko se desi da neki jeftin model dobije više zvezdica, ali se gotovo ne dešava da skuplji modeli dobiju ispod tri.

Na kraju, evo ti moj kriterijum: izdvoj kacige po cenovnom rangu koji ti paše, i kupi onu koja ti se najviše sviđa! Eto tako, znači kupi onu koja je tebi najlepša, a evo i zašto. Konstatovao sam već da apsolutni kriterijum kvaliteta ne postoji, a da po kreš testovima ne možeš mnogo da se zajebeš - sve su kacige poznatih proizvođača, dobre. E pa ti tu kacigu treba svaki dan da voziš, da je gledaš na polici, da te u njoj gledaju drugi, da joj se diviš, da joj ne dozvoliš da se okrnji, oguli, isprlja. Sa tom kacigom ćeš se ponekad i slikati, ponekad nositi pod miškom.

Kupi onu koja ti je najlepša! Eto! :neznam: Ne znam koji je kriterijum od tog bolji.

• Podržavam 4

• U prolazu, 54 postova

Slazem se da kazem u nekoj srednjoj klasi sve su kacige od poli krabonata ili ti termo plastike kako mi je objasnio jedan od prodavaca, sada je samo bitno da li ti pase kalup kacige, zakopchavanje, da li ima naochare, antifog i kakav je sistem za ventilaciju....naravno i da li ti se svidja....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja