Jump to content

Moto Zajednica

Spojiti lepo i korisno - Alpi i Jadran

Recommended Posts

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Konacno su se neke stvari iskristalizovale :)

Planiram u jul-u da napravim jednu turu po Alpima ali da ne bi ostao bez mora ove godine, spustio bih se i jadranskom magistralom skroz do Neuma.

Okvirna ruta bi bila (sta li je onda detaljna :) ) :

Balaton jezero - Graz - Klagenfurt-jezera Wörthersee i Fakeersea - Lienz-glecer Grossglockner - Cortinad'Ampezo - pa krivinama do Bolzano-a (Arraba-Corvara in Badia-Pian de Gralba-Canazei-Carezza al Lago-Nova Levante-Ponte Nova-Bolzano). Zatim glavna tacka putovanja prevoj Stelvio - Livigno - pravac St.Moritz preko prevoja (Zemez-Susch-Davos-Wiesen-Grouben-Schmitten-Bergun-Chagiosch-Punt Chamues Ch- St.Moritz).Zatim prema jezeru Commo uz obilazak mesta Lavertezzo. Zatim Milano, Monza pa na jezero Lago di Garda - Vicenza - Verona - Venecija - Trst - Rijeka - Plitvicka jezera - Zadar - Split - Neum - Sarajevo - Zvornik - Beograd.

Na put idemo devojka i ja, pa ukoliko je neko jos raspolozen da se vozika u ovom pravcu, dobrodosao je. Uglavnom planiramo kombinovani smestaj, par dana sator, par dana hotel-hostel. Ovo planiram obici za 15ak dana da ne bi previse vremena provodili na motoru a manje na uzivanju u prirodi :) Ukupna kilometraza je oko 4400km.

Ako neko iskusniji sa Alpima ima neki predlog neka napise, mozda mi je sto sta promaklo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Uglavnom sam obisao akoro sve sto si naveo. To su toliko lepi krajevi za voznju motora, da je vrlo tesko da pogresis. Imas par mojih putopisa sa tom tematikom.

U Austriji imas zbirnu kartu za 4 prevoja/nacionalna parka:

Grossglockner, Nockalmstrasse, Gerlos pass, i Vilacheralpenstrasse. Mislim da vrlo lako mozes da ih obidjes bez odstupanja od rute.

Oko Cortine ne preskoci Passo Giau, mada i svi drugi su fenomenalni. Izbegavaj velike gradove u Italiji: saobracajna guzva i vrucina, vreme iskoristi na nekim lepsim mestima.

Pored Bolsana obidji Mandel Pass, a u povratku sa Stelvia, Gavia Pass.

Lago di Garda je fenomenalna, ako imas vremena obidji Riva del Garda na severu i Sirmione na jugu jezera.

• Podržavam 1

Hvala doktore, takve instrukcije su mi i vise nego potrebne.

Citao sam tvoje putopise i Charugine i ostale sto su vezani za Alpe pa sam odatle i sklapao putanju.

Da li znas kako je za smestaj na Alpima, prvenstveno me interesuje jeftiniji smestaj tipa neki hostel, B&B, privatni smestaj... Da li mogu da racunam da cu moci naci gde prespavati iako ne bukiram unapred. Koje su cene otprilike iz tvog iskustva?

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Smestaj u usputnim B&B ti je od 20E (a uredno preko 30E), ima ih koliko hoces. Moze se desiti da je guzva, ali se nadje. U gradovima mogu hosteli.

Jel ima clanova BJB-a negde na severu Italije, Hrvatskom primorju, da organizujemo neko vidjanje, neko pivo?

• Ne silazi, 6572 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ja sam na jugu severa :) ili jos bolje na severu centra...pa ti vidi :lol: . Ako dodjes dobrodosao si, a i ako ne dodjes dobrodosao si.

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

ja sam na "sat vremena jahanja" od jezera Garda.bice mi veoma drago da se vidimo i malo provozamo zajedno.ostavio sam ti u pp broj mobilnog . :takoje:

Javicu se sigurno kad budem znao kad cu sici sa Alpa, jer za sad ne planiram sve u dan. Ako mi se svidi neki deo ostacu dan-dva duze od planiranog, a opet ako mi se neki ne svidi gde sam planirao da ostanem produzicu pa dokle stignem. Ajd ako ne bude vikend svraticu bar da odemo negde na pice, a ako budete imali vremena mozemo i obici neki krug :)

Kockice se polako slazu, motori se spremaju, kupuju se potrebne stvarcice...

Na put krecemo kolega TOUCUTTER71, ja i moja devojka.

Za sad je ruta ostala ista, ali moguce je da ce se vrsiti manje izmene u toku putovanja.

@balkanlover70: postoji neka varijanta da skoknemo mozda do Ferari i Ducati fabrika ali sve zavisi od vremena. Ali javicu se kad budem tu negde na severu pa bar da se vidimo negde da popijemo piće.

@pronto: Gde si tacno stacioniran :)

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Nravno da krećemo...oni misle da se samo šalimo....poslao sam ti jedan PP, u vezi zdravstvenog osiguranja...nego sam se setio čoveka po imenu Mile Fejzer, čovek živi,, koliko sam ja shvatio da li Pula ili Crikvenica, i još prošli put je rekao da ni slučajno (ako budemo(mislio je na mene i tadašnjeg mog saputnika, ali to nema veze, jer je poziv generalan za ljude sa ovih prostora,da se svrne barem na kratki odmor i bevandu) na jadranskoj magistrali i da se ne usudimo da ga promašimo, ja ću ga kontaktiram...spremaj se sitno broj'mo ne mož'mo da sto'jmo :moto3::Mina:10 dana, posle ponoći 09

I za tebe Mirko malo slika sa moje prošle ture sa Džijem The terrible-om jedna slika sa prošle ture koju smo nazvali "Bajkerski doručak":lol: i još neke

post-4961-0-95267200-1341430805_thumb.jpg

post-4961-0-05395100-1341431910_thumb.jpg

post-4961-0-90359000-1341431958_thumb.jpg

post-4961-0-00497000-1341432026_thumb.jpg

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

@balkanlover70: postoji neka varijanta da skoknemo mozda do Ferari i Ducati fabrika ali sve zavisi od vremena. Ali javicu se kad budem tu negde na severu pa bar da se vidimo negde da popijemo pice.

:takoje::takoje::takoje:

pozovi me kada si u Italiji - broj imas ;)

Fala fala kolega :)

Nisam znao da ima ovoliko cimanja oko sitnih stvarcica koje su potrebne za put :)

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Uzivaj drugar, verujem da ce biti za pamcenje! :)

Ja cu preko zime da spremam masinu (i skupljam parice na gomilu), pa sa devojkom po jEvropi na CBR-u :takoje::moto3:

Uzivacemo koliko mozemo :)

Ti sad imas autobus, sta je za tebe krug po Evropi :)

I ja se nesto razmisljam da predjem na 1000, sad cu videti kako ce se 600tka pokazati po Alpima sa punim opterecenjem i suvozacicom, ali sve mi se cini da ce joj trebati jos malo obrtnog momenta.

Jos samo 9 sati i polazak :)

Cujemo se za 15 dana, mada bice negde i wifi, pa ce biti koja slika samo da vam zagolica mastu :)

Danas samo obisli Grossglockner i mogu vam reci da je fu...kin' odlicnooo :)

Sad smo u nekom kampu u izmedju Lienz-a i Gross-a pa se malo smrzavamo, ali standard jbga :D

A konobarica sto je doooobraaaa, brukaa

Sutra Cortina i prevoji :)

Na svu srecu Alpe smo obisli bez kapi kise, sta vise, vreme je bilo samo za pozeleti.

Kampovali smo na Como-u, voda nije bas nesto topla ali sam se okupao. Ujutru smo nastavili ka Lavertezzo-u u Svajcarskoj. E to je predivno mesto, samo sto je voda hladna za medalju. Pretpostavljam oko 2-3 stepena jedva sam usao, ali sam se ipak kupao i naravno skocio sa starog mosta :) Bilo je u planu da posetimo Monzu, tj. stazu Autodrome Internazionaole ali je tolika guzva na prilazu Milanu i jos 50km posle Milana. Jednim delom autoputa sam isao 1. brzinom, motor je 2-3 puta dosao do crvenog. Rekao sam taj deo Italije nikad vise.

Sledece stanica je bila lago di Garda i tamo smo kampovali. E tu je voda extra topla, kamp je odlican (u okolini Sirmione-a) , ali nas je ujutru, cim smo sklopili sator, docekao takav pljusak, da smo morali da se sklonimo ispod neke nadstresnice. Trajao je svega 30min i onda smo nastavili put. Krenuli smo ka veneciji, i tu smo stigli kisu koja nas je pratila jedno 20-30km.

Sad smo trenutno u piceriji u Lido di Jesolo i sutra krecemo ka Rijeci da potrazimo neki kamp, kazu bice lepo vreme.

Slike kacim kad stignemo.

• Podržavam 3

Prespavali smo u mestu pored Crikvenica, Selce. Na 100tinak metara od nas je ujutru izbio ogroman pozar. Nije moglo da se dise. Sa nama u smestaju je bio i neki par iz Slovenije. Spremili smo se i odmah otisli odatle, posle smo saznali da se vec dva dana ta vest vrti po dnevnicima i da je steta ogromna. Krenuli smo da obidemo Plitvicka jezera. Na Velebitu nas je sacekala temperatura od 10 stepeni, morali smo da stavljamo postave. Uz put do Biograda na moru nas je pratila tolika bura, mnogi putevi nisu radili, ogranicenja na autoputevima 30-40kmh. Jedva se dovukosmo do Biograda. Sutradan se vec vreme smirilo i stabilizovalo, sad je 30ak stepeni, voda pristojna. Sutra nastavljamo ka Splitu i tu cemo ostati dok bude bilo para, posle Mostar, Sarajevo pa Zvornik i Bg.

• Podržavam 1

@Trogir, Croatia

Malo me razocaralo sto nisam mogao da nadjem pescanu plazu u Hrvatskoj. Stari grad u Trogiru je fenomenalan, bas je dosta ziv, na setalistu je dosta ljudi, u samom centru neka rok svirka. Smestaj smo nasli u samom centru za 25e za dvoje, tako da tu ostajemo do nedelje i onda krecemo kuci preko Bosne.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja