svestenik 193 Napisano Maj 8, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, u procesu sam kupovine novog motora. Ideja vodilja u startu mi je bila BMW 1100 GS ili 1150 GS, ali nazalost kod nas u Republici Srpskoj jos uvijek postoji porez na luksuz pa je registracija bilo cega preko 750 kubika za mene trenutno nedostizna, tako da se izbor za sada sveo na trojac F650GS (2004), DL650 (2006-2008) i XTZ660 Tenere (2008). U principu trazim enduro-turer sposoban za dnevnu kilometrazu od 300-500 kilometara, ponekad i sa dvoje na sebi. Enduro volim i vozim zbog preglednosti u saobracaju i udobnosti na nasim losim putevima.Posto vec imam manji motor za malo zahtjevniju makadamsku i sumsku voznju, motor koji sad uzmem nece previse silaziti sa asfalta osim u slucajevima kad je to bas neophodno. BMW sam uspio naci i probati, ali ni jedan od druga dva pomenuta nisam u mogucnosti da nadjem i provozam, jer ih u BiH ima jako malo, tj. gotovo nikako . Prema onom sto sam do sad procitao, DL650 u ovom trojcu ima najizrazenije tourer sposobnosti, ali nisam ga vozio i ne mogu da to komentarisem. Takodje, on je jedini dvocilindras u izboru sto nosi odredjene poene u odabiru. Tezina motora i visina motora mi nisu neka prepreka niti pretjerano bitan faktor u izboru, do sada sam vozio Afriku Twin, pa sam se navikao na tezi motor. Bitne stvari su mi zastita od vjetra, relativna udobnost i pouzdanost kompletnog motora. Trenutno lagano naginjem prema XTZ660, ali nisam siguran dimenzijski koliko je zgodna za dvoje i da li je dovoljno jak za 100-120 km/h sa dvoje na sebi ? Zamolio bih upucene i vlasnike ovih motora da mi malo pomognu sa misljenjima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Maj 8, 2012 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sobzirom da neces mnogo van puta treba da razmisljas i dl650 ,dva cilindra,najudobniji ,a najaci,znaci bas za put za off je isti ko i maltene bilo koji R motor znaci sa endurom nema veze,a prijatelj moj je imao xtz660 i kaze da je odlican za jednu osobu i za off,al za put i dvoje + stvari ne bas...cak ga je i prodao i kupio africu 2002 za Gs a ne znam .mslm da je klasican sminkerski motor,po meni najlosiji izbor...Pozz i srecno,a zanima me tema jer i ja mozd sledece god budem jurio xtz660... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Maj 8, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sobzirom da neces mnogo van puta treba da razmisljas i dl650 ,dva cilindra,najudobniji ,a najaci,znaci bas za put za off je isti ko i maltene bilo koji R motor znaci sa endurom nema veze,a prijatelj moj je imao xtz660 i kaze da je odlican za jednu osobu i za off,al za put i dvoje + stvari ne bas...cak ga je i prodao i kupio africu 2002 za Gs a ne znam .mslm da je klasican sminkerski motor,po meni najlosiji izbor...Pozz i srecno,a zanima me tema jer i ja mozd sledece god budem jurio xtz660... Ima toga jos Moj izbor bi bio xtz660 ali posto vec imas neki cross koji teras na off a treba ti neki putni motor koji je za dvoje odlican i koji mozes da oteras na makadam ili blagi off izbor je naravno Strom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Maj 8, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom definitivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Maj 8, 2012 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan *Sharba* ,pa pazi sve moze,al realno bez zbica i 21 prednjeg tocka nije to to...a moj glas sobzirom na potrebe coveka def za vrhunski dl650 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 725 Napisano Maj 8, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan prvi klip na 4:16...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Maj 8, 2012 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za potrebe koje si naveo, josh jedan glas za Stroma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tuono 36 Napisano Maj 8, 2012 ============, 132 postova Lokacija: Trebinje Hercegovina Motocikl: suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan I ja bi se pridruzio kolegama koji ti savjetuju da trazis Stroma ( ja ga vozim 3 godine i veoma sam zadovoljan) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Maj 8, 2012 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Preporucujem Strom-a za ono sto tebi treba. Nema greske!Strom, strom, stromcina, on je prava momcina!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strale 83 Napisano Maj 8, 2012 Teoreticar, 336 postova Lokacija: Beograd Motocikl: V strom 650 2008-2013, Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedan glas za Stroma! Vozim ga 4 godine i prezadovoljan sam! Dvoje nosi lagano i ekstra je udoban! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Maj 9, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan kao iskljucivo putni enduro, ja mislim da ti je Strom izbor bez trena razmisljanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Maj 9, 2012 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da je ovakvo jedinstvo po pitanju odlucivanja...takodje glasam za Stroma u okviru trazenih osobina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 9, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da je ovakvo jedinstvo po pitanju odlucivanja...takodje glasam za Stroma u okviru trazenih osobina. I mene je iznenadilo ovo jedinstvo . Ocekivao sam vise otpora od clanova obe sekte, ali izgleda da nemaju sta da kazu protiv Stroma . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5781 Napisano Maj 9, 2012 Svakom po zasluzi, 12401 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Imam utisak da su Suzukijevci kad su krenuli da projektuju malog Stroma uzeli Transalp, zapisali i otklonili sve primedbe koje vlasnici TA imaju - Malo više snage iz iste kubikaže - Mogućnost držanja 150 km/h na autoputu - Veća udobnost sedišta - Šesta brzina - Ubrizgavanje goriva ...i sve to za sličnu cenu I moj glas ide malom Stromu, navedeni jednocilindraši su previše "drndavi" za moj ukus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 9, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Strom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 9, 2012 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Tenere u zinat! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Maj 9, 2012 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stromče Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 9, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze stromce da ide bez opterecenja konstantno 150 kmh? Za to sto ti treba definitivno Strom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5781 Napisano Maj 9, 2012 Svakom po zasluzi, 12401 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kepo, probao sam Stromčeta jedan dan na sat-dva i baš sam držao tu bzinu na autoputu, sad se ne sećam koliki je bio broj obrtaja ali što se tiče zvuka motora i vetra tu je neka granica lagodne vožnje. Pitao sam i nekoliko vlasnika istog i svi kažu da je tih 140 - 150 km/h kraj normalne vožnje sa prihvatljivom potrošnjom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Maj 9, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Kepo, probao sam Stromčeta jedan dan na sat-dva i baš sam držao tu bzinu na autoputu, sad se ne sećam koliki je bio broj obrtaja ali što se tiče zvuka motora i vetra tu je neka granica lagodne vožnje. Pitao sam i nekoliko vlasnika istog i svi kažu da je tih 140 - 150 km/h kraj normalne vožnje sa prihvatljivom potrošnjom. Slazem se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Maj 9, 2012 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Suzana!!! GS nisam probao, iako sam hteo da ga kupim. Na svu sreću sam odustao od njega. Tenere sam vozio i ona je ok, ali nije za duža putovanja + 1 cilindar... Dakle Suzana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Maj 9, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Strom, definitivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Maj 9, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovakvo nešto još ne videh. Ne samo da se komentatori slažu, nego se još niko nije pojavio da predloži neki sasvim deseti tip i model motocikla. I od mene preporuka za Stroma glede Sveštenikovih zahteva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Maj 9, 2012 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Ovakvo nešto još ne videh. Ne samo da se komentatori slažu, nego se još niko nije pojavio da predloži neki sasvim deseti tip i model motocikla. I od mene preporuka za Stroma glede Sveštenikovih zahteva. Pa čovek je lepo rekao da se troumi između ova tri tako da je to to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Maj 9, 2012 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Strom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...