Igoritza 11 Napisano Maj 6, 2012 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sprint F-Vision, dva navoja za povezivanje auspuha: otisao mi dihtung. i ja kupim novi dihtung, zamenim, i krenem da zatezem srafove i naravno - kineski metal od cokolade pukne. navoj duzine nekih 4 cm je pukao i ostalo je 2cm. nazalost nedevoljno da zavrnem sraf. ali rupe na auspuhu su sire od navoja ali uze od srafa 8mm da li mogu ja na navoj 5mm da stavim recimo - navoj 7mm, koji bi onda mogao da se provuce kroz rupu auspuha i da zavrnem drugi sraf ? glupi cilindar od Sprinta ima zavarene navoje i kad pukne navoj jedino resenje je da menjas ceo cilindar sto ja ne bih, pokusao bih prvo da namestim ovo sto sam zamislio samo ne znam dal postoji sraf koji je navoj-na-navoj da bi me skapirali, evo grafika onog sto hocu da postignem: i ako postoje ovakvi srafovi, trebala bi mi sto tanja variajnta, dakle navoj 5mm > navoj 7mm samo da znam - dal postoje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Maj 6, 2012 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Naj prostije je da odes do nekog sa elektro ili CO2 aparatom ili ako znas sam jos bolje da ti navari sraf t.j postojeci jos malo skratis brusilicom uzmes kvalitetan odgovarajuci sraf i navaris. Var lepo obrusis i to je to.u slucaju da matica nemoze da zategne dobro od vara onda podbaci par podloska ispod matice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Maj 6, 2012 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan to sam i ja razmishljao ali se radi o tome sto je navoj pukao tacno tamo gde sraf zavrsava zatezanje, pa onda moram da nareznicom napravim novi navoj preko vara sto onda nece da bude cvrsto a i u tom slucaju MORAM da skinem ceo cilindar sto je na ovim kinezima katastrofalno bolan posao zbog previse plastike a i ne bih da dodjem u situaciju da usled skidanja + sastavljanja pukne jos nesto jer je kinesko. imam ja CO2 i znam da radim sa njim, ali ako napravim nareznicom navoj preko vara, nece da drzi, znam iz iskustva. nedelja je danas, nisam mogao da odem da vidim dal postoji ovakav sraf navoj-na-navoj koji me zanima, zna li iko ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Maj 6, 2012 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Brate netreba ti nareznica samo stavi par podloska ispod matice koje ce da je udalje od vara.Na mom motoru sam tako uradio i dobro drzi.Sad neznam na skuteru kako je prici do cilindra zbog varenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Maj 6, 2012 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ahaaa, sad sam te razumeo. u sustini si savrseno u pravu. postoji varijanta da nista ni ne skinem vec da oborim skuter sa strane i da zavarim. jedino sto moj CO2 baca preveliku fleku, a jos nisam vest sa spajanjem takvih stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Maj 9, 2012 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo ako neko nabasa na ovu temu da kazem - glupi kinezi su zaista stavili da je navoj, a ne var, samo sto izgleda kao var. ima neka smola ili sta je vec, oko srafa koja zbunjuje ljude jer je preko nje prasina pa se ne da videti da nije var. izvrnuo sam stari i stavio novi, uz napomenu: morate naci kapica sraf ako probate da zaglavite auspuh sa matica + obicna 10ka nece da moze, slabo zategnut ne pravi dihtung, jako zategnut lomi navoj jer su kinezi tako napravili, da kada dodje pred kraj moze samo da se slomi navoj jer nema kontra navoj u glavi cilindra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...