Vampa 3469 Napisano Novembar 4, 2021 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Willbers i öhlins su 550€ u louisu za varadera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12596 Napisano Novembar 4, 2021 Ne silazi, 7342 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali vredi svaki cent. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Novembar 5, 2021 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Misljenja su podeljena. Ja varadera vozim i koristim bas onako kako je fabrika to zamislila. Sa suvozacem,koferima i po asfaltu. Smatram da je inzenjer koji je to osmislio uradio dobar posao sa fabrickom izvedbom. Stazu ne vozim,po krivinama se ne trkam....za to bi sigurno firme koje si naveo bile bolje. Najsrecniji bih bio da amortizer nema mogucnost nikakvog stelovanja... 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Novembar 5, 2021 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se u potpunosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan Varadero 14 Napisano Novembar 5, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Ub Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Varadero i jeste za to sto kaze kolega zemunac72. Prava drumska krstarica za dvoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12596 Napisano Novembar 5, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 7342 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, zemunac72 said: Misljenja su podeljena. Ja varadera vozim i koristim bas onako kako je fabrika to zamislila. Sa suvozacem,koferima i po asfaltu. Smatram da je inzenjer koji je to osmislio uradio dobar posao sa fabrickom izvedbom. Stazu ne vozim,po krivinama se ne trkam....za to bi sigurno firme koje si naveo bile bolje. Najsrecniji bih bio da amortizer nema mogucnost nikakvog stelovanja... Nema to puno veze sa brzinom već u komforu, preciznosti, stabilnosti na kočenju... Ne mogu ja rečima da vam objasnim kolika je to razlika u kvalitetu vožnje kad je motocikl podešen po tvojoj meri. Promenio Novembar 5, 2021 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Novembar 5, 2021 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Alekre je napisao: Nema to puno veze sa brzinom već u komforu, preciznosti, stabilnosti na kočenju... Ne mogu ja rečima da vam objasnim kolika je to razlika u kvalitetu vožnje kad je motocikl podešen po tvojoj meri. Sve ja tebe razumem ali boj ne bije sveto oruzje. Ljudi se voze,obidju pola evrope sa motorm starim 20 godina,nose jeftinu opremu,jednostavno uzivaju. A mi? Palimo se na firmirane stvari,napucavamo opremu,motore,gume....a vecina ne predje vise od 3000km za sezonu. Koliko si ti presao ove godine? I priznaj,vise puta si oprao motor nego sto si ga vozio. Moj amortizer je remontovao Dule iz Slo,i on odlicno radi,samo je gusce ulje u njemu i tvrdji je nego sto mojoj kicmi prija. To je razlog zamene. U principu svaka voznja mi je preko 500km. Po gradu ne vozim. Alekre druze,sve si ti u pravu,ja to znam,samo nije realno ulaganje ako se to nece iskoristiti 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas kod drugara, seo prvi put uopšte na ovu zver... Ala kakva sprava. Sedište široko, komforno, položaj sedenja.. sjajno. Meni lično se ne sviđa taj standard korman, to bi mi letelo drugi dan, ali avaj... Čim uvatim priliku moram provozati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 333 Napisano Novembar 5, 2021 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Alekre je napisao: Nema to puno veze sa brzinom već u komforu, preciznosti, stabilnosti na kočenju... Ne mogu ja rečima da vam objasnim kolika je to razlika u kvalitetu vožnje kad je motocikl podešen po tvojoj meri. И возиш се сам..и мериш килажу..значи нема гулаша,печења,роштиља.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12596 Napisano Novembar 5, 2021 Ne silazi, 7342 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, zemunac72 said: Sve ja tebe razumem ali boj ne bije sveto oruzje. Ljudi se voze,obidju pola evrope sa motorm starim 20 godina,nose jeftinu opremu,jednostavno uzivaju. A mi? Palimo se na firmirane stvari,napucavamo opremu,motore,gume....a vecina ne predje vise od 3000km za sezonu. Koliko si ti presao ove godine? I priznaj,vise puta si oprao motor nego sto si ga vozio. Moj amortizer je remontovao Dule iz Slo,i on odlicno radi,samo je gusce ulje u njemu i tvrdji je nego sto mojoj kicmi prija. To je razlog zamene. U principu svaka voznja mi je preko 500km. Po gradu ne vozim. Alekre druze,sve si ti u pravu,ja to znam,samo nije realno ulaganje ako se to nece iskoristiti Ove godine, gotovo ništa, nešto oko 1500 km. Posao, 3 do 4 dana slobodno mesečno i druge obaveze koje svi mi imamo u nastojanju da kad prođe godina, postoje ostvareni ciljevi. Da zlo bude veće imao samo pet dana godišnjeg odmora. Ako gledamo realno, valjalo bi i ga prodati ali ajd... Ne mogu baš svega da se odreknem, ali bar kad sednem taj jedan dan i napravim krug od 500km, da imam tu satisfakciju. Mada, pre bih trebao da promenim posao nego motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, Alekre said: Ove godine, gotovo ništa, nešto oko 1500 km. Posao, 3 do 4 dana slobodno mesečno i druge obaveze koje svi mi imamo u nastojanju da kad prođe godina, postoje ostvareni ciljevi. Da zlo bude veće imao samo pet dana godišnjeg odmora. Ako gledamo realno, valjalo bi i ga prodati ali ajd... Ne mogu baš svega da se odreknem, ali bar kad sednem taj jedan dan i napravim krug od 500km, da imam tu satisfakciju. Mada, pre bih trebao da promenim posao nego motor. Svaka subota radna, samo godišnji je bio 15 dana.... I to sa porodicom na letovanju. Ali sam se makar vozao skuterom svaki dan... Lek za glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10472 Napisano Novembar 5, 2021 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Druze Alekre ne prodavaj motor ni slucajno ako ti vec ne gori za lovom, meni voznja motora mnoooogo znaci, ko sto rece kolega Andrej gore "Lek za glavu" , da das sebi oduska da uzivas, da ne poludis, pa makar vozio iljadu-dve km godisnje, to je neprocenjivo. Promenio Novembar 5, 2021 član Disko Nindža 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Od kada sam ga uzeo u avgustu do sada oko 3000km presao sa njim. Ne smeta mi vise ni njegova tezina niti oslanjanje koje je uvek na 15 kruga(ima valjda 30). Ali kada sam prvi put seo osetio sam da se motor lakse obara od benellija trk iako je 50kg tezi da se mnogo lakse vozi i upravlja. I ja bih voleo da je sve nastelovano po meni ali mi ne smeta ni ovako a i ne zulja me 1000 u dzepu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12596 Napisano Novembar 5, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 7342 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nećemo da ga prodajemo, taman posla Mada nema ko me napada da prodam. Prodaj- prodaj, šta će ti imaš porodicu :O A ja ne mogu sad da im objašnjavam da je moja porodica, tj. supruga aktivno na motociklu i da umesto kafane subotu uveče ona ide sa mnom u kišnom odelu za 1. maj na Kopaonik. Voleo bih i da klinac raste pored motocikla. Ne da bi on vozio, ako pokaže interesovanje, okej, ali da ima realnu aktivnost i da pokušam, da mu pružim iskustvo pre nego tablet i televizor. @Vampa Varadero je motocikl iz doba kada se pravio kvalitet. Danas je motocikl poput Varadera nemoguće napraviti po toj ceni. To je relativno jednostavan motocikl, EFI, CBS, fizički veliki motocikl, možeš solo, možeš sa saputnikom i tri kofera, šta hoćeš.... Agregat iz VTR-a... Sve što pipneš na njemu se vidi da je kvalitetno. Mene nervira što danas nemaš više takve motocikle. Tu ti je srednja klasa, ala Tracer 700, NC750X, Versys 650... Ni jedan iz te klase nema kapacitet kao Varadero, jer, gospodine, pa vi želite tri kofera i saputnika, izvolte od 15 do 20 hiljada evra pa CRF1100, Multi 950, R1250GS, itd. Varadero je bio namenski direktan konkurent BMW GS koji je, igrom slučaja napravio fenomalan markentiški manevar. Promenio Novembar 5, 2021 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam. Danas seo na crf1000 adventure.hvala bogu nisam nokte isekao pa nekako dohvatio tlo. To se ne pravi za nas koji smo povukli visinu na tatu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2524 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 1605 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Versys 1000, V Strom 1000, motori koji su po svemu daleko ispred, a koštaju trenutno novi oko 12000 eura. I Vara je koštala tu negde ili nešto manje u poslednjoj godini proizvodnje koja beše pre jedne decenije. Za hiljadarku više i Tenere 1200 je u garaži. Naravno da i danas ima jednako ili višeg kvaliteta motora, samo treba izvaditi djenge iz džepa i poći u šoping. Ko nema toliki budžet i polovna Vara za trećinu cene će da mu posluži za putovanja sasvim odlično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10472 Napisano Novembar 6, 2021 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Alekre je napisao: Mene nervira što danas nemaš više takve motocikle. Tu ti je srednja klasa, ala Tracer 700, NC750X, Versys 650... Ni jedan iz te klase nema kapacitet kao Varadero, jer, gospodine, pa vi želite tri kofera i saputnika, izvolte od 15 do 20 hiljada evra pa CRF1100, Multi 950, R1250GS, itd. Varadero je bio namenski direktan konkurent BMW GS koji je, igrom slučaja napravio fenomalan markentiški manevar. Pre neki dan Honda pokazala nov model NT1100 koji je po izgledu bas u Varadero fazonu , cudi me da mu nisu dali to ime, ima paralelni twin agregat iz Afrike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Novembar 6, 2021 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Milanezi je napisao: Versys 1000, V Strom 1000, motori koji su po svemu daleko ispred Pricamo o motorima istog godista ili uporedjujemo novi iz 2021 sa polovnim starim 10-15 godina? Apsolutno ni jedan jedini deo suzukija nema Hondin kvalitet. Ne dizem hondu u nebesa,samo pricam iz licnog iskustva. U garazi imam Varadera i Stroma. Strom se lakse vozi,kao igracka je naspram Vare,ali kvalitet...pfff,dupe i oko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2524 Napisano Novembar 6, 2021 Drug član, 1605 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pisalo se da nema trenutno motora u kvalitetu Vare, a da košta ispod 15-20 000 eura. Naravno da ima, i boljih za malo više para nego što je koštala Honda pre 10+ godina...nije sve tako crno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Novembar 8, 2021 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 11/5/2021 at 11:46 PM, Milanezi said: Versys 1000, V Strom 1000, motori koji su po svemu daleko ispred, a koštaju trenutno novi oko 12000 eura. I Vara je koštala tu negde ili nešto manje u poslednjoj godini proizvodnje koja beše pre jedne decenije. Za hiljadarku više i Tenere 1200 je u garaži. Naravno da i danas ima jednako ili višeg kvaliteta motora, samo treba izvaditi djenge iz džepa i poći u šoping. Ko nema toliki budžet i polovna Vara za trećinu cene će da mu posluži za putovanja sasvim odlično. VStrom daleko ispred Varadera, dobra fora 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Novembar 9, 2021 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 4.11.2021. at 16:41, Ivan Varadero je napisao: Dve nedelje i vise, sad kazu nesto sporo ide dostava. Moj je stigao i upravo sam ga preuzeo u Delti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan Varadero 14 Napisano Novembar 9, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Ub Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, zemunac72 je napisao: Moj je stigao i upravo sam ga preuzeo u Delt I meni je stigao, moram da odem da uzmem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2524 Napisano Novembar 9, 2021 Drug član, 1605 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, markodjurovic je napisao: VStrom daleko ispred Varadera, dobra fora U odnosu na Stroma 1050 je zastareo kao drveni češalj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Novembar 9, 2021 (promenjeno) munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan 20211109-132953 IBB.CO Image 20211109-132953 hosted in ImgBB 20211109-152435 IBB.CO Image 20211109-152435 hosted in ImgBB Promenio Novembar 9, 2021 član zemunac72 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Novembar 9, 2021 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Milanezi je napisao: U odnosu na Stroma 1050 je zastareo kao drveni češalj Znaci ipak poredimo novo sa starim 15 godina. Poredjenje govori dovoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...