Jump to content

Moto Zajednica

Иницијатива за укидање уредбе

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1939 postova
  • Motocikl: -

Potpisala.

452 - traljavo. Čini mi se da ni ovde na BJB nije dovoljno istaknuto postojanje peticije. Ljudi ne čitaju sve tako detaljno, ne udubljuju se, a verujem da bi sigurno potpisali peticiju!

Slažem se - ja sam tek sad 'registrovao' ovo, i naravno, odmah potpisao, shareovao na fb, postavio na moj blog...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Potpisali i supruga i ja.

Sve najbolje1zdravo.gif

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

PAZNJA !!!. Procitao sam ovo. To je Srbija. Samo da obratite svi paznju kada se obracate advokatu. Hteo sam da angazujem advokata za nematerujalnu stetu i nadjem na internetu kancelariju "Janjic-Tesmanovic-Protic" iz Beograda. Moja je cerka otisla na dogovor oko zastupanja. Trazili su veliki procenat i nismo se dogovorili oko zastupanja. Posle mesec dana stize faktura na 15000.00 din za pruzene usluge savetovanja. STRASNO!!!. Da ne odugovlacim, oni msu nas tuzili i prvi put je sudija dosudio u nasu korist da nije bilo nikakvih saveta ali su se oni zalili i verovatno imaju neku vezu i sada me je isti sudija osudio da je ipak bilo pravnog saveta iako mi nismo bili svesni toga i sad treba da platim. Zato obratite paznju koga angazujete i na koji nacin pregovarate sa njima.

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

I onda nam nije jasno zasto smo tako lose kotirani u svetu,po svim kriterijuma,zdravstvo,sudstvo.......na zalost to je istina.

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm

Potpisao i potvrdio ja sam 864. Nekako mi je to malo kad vidim koliko ima registrovanih na forumu 0stabre.gif. Bajkeru zelim ti brz oporavak i puno srece oko tvog a sada i naseg problema i da uskoro ponovo upalis ljutu masinu. 0takoje.gif

• U prolazu, 1 post

PAZNJA !!!. Procitao sam ovo. To je Srbija. Samo da obratite svi paznju kada se obracate advokatu. Hteo sam da angazujem advokata za nematerujalnu stetu i nadjem na internetu kancelariju "Janjic-Tesmanovic-Protic" iz Beograda. Moja je cerka otisla na dogovor oko zastupanja. Trazili su veliki procenat i nismo se dogovorili oko zastupanja. Posle mesec dana stize faktura na 15000.00 din za pruzene usluge savetovanja. STRASNO!!!. Da ne odugovlacim, oni msu nas tuzili i prvi put je sudija dosudio u nasu korist da nije bilo nikakvih saveta ali su se oni zalili i verovatno imaju neku vezu i sada me je isti sudija osudio da je ipak bilo pravnog saveta iako mi nismo bili svesni toga i sad treba da platim. Zato obratite paznju koga angazujete i na koji nacin pregovarate sa njima.

Nema veze sa temom ali ovo moram da prokomentarisem.

Normalno je da se svaki razgovor sa advokatom naplacuje a nije moguce da je isti sudija i u prvom i u drugom stepenu, naprosto to je nemoguce

• Festina lente!, 260 postova
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

Зато се и борим петицијом да оборим те износе како не бих морао да се судим и са оптуженом, јер ће то потрајати једно 5 година, по мојој скромној процени.

Da li bi eventualna promena tih iznosa važila i retroaktivno, odnosno da li bi i ti imao koristi od toga?

То заиста не знам, мислим да не, јер је одштетни захтев предат пре неки дан за време важења уредбе (а уредба је, веровали или не, од када је донета, значи две године, на Уставном суду ради процене уставности, због чега и није обавезујућа за судије, али је се ипак придржавају у некој мери).

Nisam citirao Vlajka (verujem da se neće ljutiti), ali je dečko u pravu. Dobar advokat i tužba licu koje je pričinilo štetu, nanelo teške telesne povrede i naravno duševnu bol. Prema novim propisima, takav parnični postupak ne bi smeo da traje preko 3 godine, uključujući žalbeni postupak. Dobra je ta procena na 5. Ali, posle 5 godina bi mogao dobiti značajan novčani iznos, koji nikako ne može da nadoknadi tvoje patnje, ali bar može pokriti pa i premašiti troškove koje imaš u vezi sa lečenjem i izazovima sa kojima se sada suočavaš.

Uredba Vlade RS je doneta na pritisak osiguravajućih kuća, jer je su premije osiguranja trebalo da poskupe 4 puta. Sećate se tih vesti s početka 2011? Vlada je našla solomonsko rešenje, da ograniči iznose koje osiguranja isplaćuju (imajući u vidu da oštećeni mogu u parničnom postupku da zahtevaju nadoknadu štete), a da premije osiguranja blago poskupe. Umanjenjem poreza (osobito za motocikle) pokušali su da ublaže monetarni udar na vlasnike istih (tj. svih nas).

Ako se Uredba stavi van snage, treba svi da očekujemo 4 puta veće premije za osiguranje, ne samo za motocikle, nego za sva vozila. Potpisao sam peticiju, mnogo pre nego što sam video ovu temu na forumu, a i dalje stojim iza tog potpisa. Pitam se, koliko bi članova foruma zadržalo svoj potpis na peticiji, ako bi znalo da to znači poskupljenje osiguranja za 300%?

Žalosan je ponuđeni iznos, pogotovo imajući u vidu šta si preživeo, a ne postoje reči koje mogu da ublaže tvoju ogorčenost. I ne smeju da postoje!

Što se tiče advokata koji su naplatili pravni savet, šljam najobičniji. Protiv toga se treba boriti. Pravne savete treba naplaćivati, ali kad su zaista pravni saveti, a ne pregovori o mogućem zastupanju, što je u suštini običan biznis.

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Nema veze sa temom ali ovo moram da prokomentarisem.

Normalno je da se svaki razgovor sa advokatom naplacuje a nije moguce da je isti sudija i u prvom i u drugom stepenu, naprosto to je nemoguce

Ima malo veze i sa ovim. Radi se o saobracajnoj nesreci, a kod advokata je otisla moja cerka da vidi o uslovima zastupanja a ne po pravni savet. A sudija je isti. Ali nema veze, samo sam hteo da kazem kakva nam je drzava i sta sve moze da uradi advokat, da oni koji odu na dogovor dobro paze da ih neko ne predje kao nas.

Pozz..

• U prolazu, 39 postova

У листу САТ бр.289 од 10.5., до којег сам тек синоћ дошао, све је објашњено. Не могу да кажем да ли је то урађено по мом мејлу који сам послао редакцији 27.4., или је та тема већ требала бити у плану, али нема ни везе, битно да се вест о тој уредби шири. Међутим, занимљиво је то што је наведено да ће максималан износ одштете (укупно материјална и нематеријална) регулисан Законом о осигурању из 1996.године бити промењен са 100000 долара (то је оно што сам писао да је за време Слобе тај износ био дупло већи гледајући вредност долара тада и сада)на милион евра. То треба да ступи на снагу од октобра ове године, од када ће осигуравајуће куће исплаћивати много веће износе, али ће све оно преко уредбе потраживати од онога који је ту незгоду изазвао.

Ето, какве сам курате среће, нисам требао ни да покрећем тужбу пре октобра.

А за адвокате бих могао написати библиотеку, пошто сам стално у неким поступцима од 1989.године.

• U prolazu, 39 postova

Сутра у 18.20 часова на ТВ Прва у емисији Експлозив, као и у репризним терминима, биће најзад емитован прилог о мени снимљен пре скоро два месеца.

• Podržavam 2

• U prolazu, 39 postova

Ево, ко није гледао, а има жељу. Репортерка је рекла да ће доћи да направи још једну емисију везану за рат, али је све удробила и испало је да је оно због чега је дошла да сними прилог, а то је борба за обарање уредбе, остало у другом плану.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-QgSyrsDFWA

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja