Jump to content

Moto Zajednica

Idemo u Umag 2012 ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: SUZUKI gsxr 750

Puno sam hvale i lepih priča slušao o moto skupu u Umagu, pa se razmišljam da ove godine tamo i sam pođem. Inače, moto skupove ne posećujem – nisam taj tip, ali bi skup u Umagu bilo dobro opravdanje da obiđem voljenu mi Istru. Takođe i vreme održavanja skupa, 10 – 13 maja je odlično za vožnju što se tiče vremenskih uslova = nije ni hladno ni previše toplo. Što se kiše tiče, kako bog da. Naravno, ne bih išao dosadnim auto -putem kao đavolom gonjen, već sam razmišljao da istražim lepote Bosne i eventualno Hercegovine, kako u odlasku, tako i u povratku. Tri pravca su mi na pameti.

Jedan bi bio dolinom reke Save uzvodno ( Beograd –Kuzmin – Bijeljina – Brčko) pa dalje na Bos. Dubica – Bos. Novi – Bihać i na kraju preko Plitvica i Otočca kod Senja izbiti na more, a onda bez preterane pameti uz more do krajnjeg odredišta – Umaga.

Druga zamisao je da se preko Foče i Trebinja izbije na Dubrovnik, ili, na primer preko Srajeva i Mostara kod Opuzena izbije na Jadransku magistralu, pa onda njome lagano ka Istri.

Treći predlog je opet, na primer Sarajevo, ali odatle ne na jug i more, već više na severozapad, po sred Bosne na Bihać i onda ista ruta kao iz prvog predloga.

E, sad; ima li nekog ko bi mi se pridružio u ovoj akciji?

Do sada sam uglavnom putovao sam („najbolje se putuje kad putuješ sam“), ali bih sada voleo da to zadovoljstvo podelim s nekim od vas. Kako smo prošlog septembra dobili klinca, žena mi takođe više ne može praviti društvo, a i većina prijatelja s kojima bih vozio su na ovaj ili onaj način ostali bez svog motora, pa sam zato pomislio da bih ovim putem mogao da nađem društvo za put koji planiram.

Eto, ako ima zainteresovanih, javite se da razradimo i usvojimo neku od putanja koje sam predložio, ili predložite neku drugu – uvek sam rad da čujem neki suvisao predlog, ili pitanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Naleteo sam na ovaj post od "doktor"-a u temi drumske kafane. Mislim da se uklapa i da je korisna informacija.

Umalo da zaboravim- na cemu promelje na tome i ostane, zato sve odmah!

Kad smo isli u Umag, od Bosanskog Novog prema Bihacu, niz reku Unu, pre mesta Otoka, na ostrvu na Uni se nalazi kafana-bistro-bike klub ``PAPRO``.

Ambijent je vrhunski, do ostrva se dolazi mosticem, a sa tog ostrva na sledece se ide skelom, za one koji bi da rostiljaju u prirodi. Ima sve za klopu, od ribe iz Une do mesa i jako je prijateljska atmosfera prema bikerima, jer je i gazda biker. Kao kuriozitet, spavanje za bikere je besplatno i ima oko 15-20 mesta.

Nama je doneo gajbu piva i naplata je bila odokativna. Vidi se da gazda jako voli to sto radi i da nije interes na prvom mestu. Sve je sam napravio od drveta i kamena iz reke.

Inace, kaze da je vikendom tu kao motorijada.

Topla preporuka, narocito za putnike koji idu u Umag!!!

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Mislim da je put koridorom kroz Bosnu prilicno nezanimljiv u poredjenju sta sve Bosna nudi samo malo nize (juznije), tako da bi ga ja izbegao. Evo ti link kad smo mi isli u Umag, pogledaj malo nasu rutu.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/13216-dugo-putovanje-u-jevropu-umag-2008/page__p__230997__hl__umag+2008__fromsearch__1#entry230997

Doktore

Pročitao sam tvoj putopis. Deluje kao odličan provod i dobro odabrana ruta.Super je što si zavodio gde se nalaze dobre usputne kafane i prenoćišta. Za sada još nema zainteresovanih da mi se pridruže, pa ne znam da li da krenem ponovo sam. Pre dve godine sam u septembru pošao u Opatiju preko Sarajeva i dalje po sred Bosne na Bihać i Senj (treći predlog), ali sam krenuo u letnjoj uniformi, a leto je bilo na zalasku, pa sam se baš smrzo. Još sam iz Sarajeva krenuo tek oko 2 po podne pa me u'vatio mrak - jao zime tek tada. Bilo je bolje kada sam se spustio u Bihać sa onih brdovitih krajeva. Na žalost, kroz najlepši deo puta oko Plitvičkih jezera sam prošao kasno noću i to punim gasom da što pre okončam agoniju smrzavanja. Što čoveka ne ubije, to ga nauči pameti! Ovog puta gledaću da izbegnem putovanje noću.

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: Honda cbr 600 f2

Mislim da je put koridorom kroz Bosnu prilicno nezanimljiv u poredjenju sta sve Bosna nudi samo malo nize (juznije), tako da bi ga ja izbegao. Evo ti link kad smo mi isli u Umag, pogledaj malo nasu rutu.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/13216-dugo-putovanje-u-jevropu-umag-2008/page__p__230997__hl__umag+2008__fromsearch__1#entry230997

gresis doktore veoma zanimljiv put koridorom i za svaku preporuku,prosle godine sam isao koridorom,pa dalje za mrkonjjic grad,veoma lepi utisci

• Member Title, 254 postova
  • Motocikl: S1000RR

Koliko je koridor zanimljiv to je stvar ukusa, ali zna da bude guzva pa se izgubi dosta vremena i mnogo je naseljenih mesta. Ja sam isao prosle godine tuda i necu vise. :)

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Interesantno i privlačno za one koji nisu bili..

:stabre:

Možda bi se moglo tu nešto iskombinovati.. :moto3:

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Kakva noc, kakvi bakraci. Rano ujutro krenes, i mozes cijelu jugu da obidjes. Ti mozda i 2x kakav te glas bije. :)

I ja glasam za juznije rute. Ovo gore je ravnica, kuca do kuce, smor.

Kakva noc, kakvi bakraci. Rano ujutro krenes, i mozes cijelu jugu da obidjes. Ti mozda i 2x kakav te glas bije. :)

Niet overdreven, jongen, maar dank je !

Momci, devojke, izvinite što me nije bilo par dana na temi - krečim stan, negde spakovao komp. Evo me ponovo u igri.

Moram da priznam da ne znam šta se podrazumeva pod "koridor".Po vašem pisanju izgleda da to onaj put kojim sam prošao pre dve godine kad sam išao za Rijeku. Do Sarajeva sam došao preko S.Mitrovice, Malog Zvornika, Han Pijeska i Sokolca, a dalje od Sarajeva na Travnik, Jajce, B.Petrovac i Bihać. Koliko me sećanje služi, put je lep, bar ono što sam za dana video. U svakom slučaju, meni je ova ruta najmanje zanimljiva jer sam njom već prošao, mada sam uvek za glasanje. S druge strane, treba se iz Umaga i vratiti, tako da za povratak imamo neku drugu rutu kao opciju. Meni je Doktorova putanja prilično interesantna, možda najviše zbog one kafane na ostrvcetu na sred reke, Une beše? Nazad možemo Jadranskom magistralom do Dubrovnika, ili bilo šta što bi svima koji bi se skupili bilo najzanimljivije.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Neka ne zvući kao reklama,

ali mi, koji dolazimo već godinama, uvek smo se osećali prijatno i opušteno, ima neki šmek i gušt taj Umag,... ipak se na relativno malom prostoru uvek skupi relativno mnogo sveta sa svih vetrova i lepo je sresti i popričati sa kolegama posle godinu dana.... uprkos lošem vremenu ima gde da se skloni i nastavlja se fešta normalno i taj produženi vikend uvek ostaje u lepom sećanju. Bez obzira kojim putem došli, važno je stići.

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000

Niet overdreven, jongen, maar dank je !

Momci, devojke, izvinite što me nije bilo par dana na temi - krečim stan, negde spakovao komp. Evo me ponovo u igri.

Moram da priznam da ne znam šta se podrazumeva pod "koridor".Po vašem pisanju izgleda da to onaj put kojim sam prošao pre dve godine kad sam išao za Rijeku. Do Sarajeva sam došao preko S.Mitrovice, Malog Zvornika, Han Pijeska i Sokolca, a dalje od Sarajeva na Travnik, Jajce, B.Petrovac i Bihać. Koliko me sećanje služi, put je lep, bar ono što sam za dana video. U svakom slučaju, meni je ova ruta najmanje zanimljiva jer sam njom već prošao, mada sam uvek za glasanje. S druge strane, treba se iz Umaga i vratiti, tako da za povratak imamo neku drugu rutu kao opciju. Meni je Doktorova putanja prilično interesantna, možda najviše zbog one kafane na ostrvcetu na sred reke, Une beše? Nazad možemo Jadranskom magistralom do Dubrovnika, ili bilo šta što bi svima koji bi se skupili bilo najzanimljivije.

Wez, koliko vremena ti je trebalo do cilja navedenom trasom?

Trebalo bi da 12.05. krenemo za Pulu, a via Michelin daje kalkulaciju od 16 sati puta sto mi deluje previse?

Brakela,

nisam baš shvatio kojom rutom krećete pošto sam spominjao nekoliko. Ako ste u fazonu da krenete stvarno u 06.00h, onda ne računajte na mene iako sam ranoranilac. Ja volim da popijem kaficu i da obavim ono što posle nje sledi, pa da doručkujem i to, a onda oko 08, 09h na put. Ne volim da žurim i uvek se trudim da izbegnem auto-put birajući što lepše predele za vožnju, jer mi je uvek bitnije da putujem nego da samo stignem, naravno kad idem motorom. Stajanje tu i tamo da se nešto popije i pojede, eventualno okupa u nekoj reci ili moru mi je od esencijalne važnosti. Voleo bih da putujem sa nekim ko je u sličnom fazonu.

Avijatičare,

Do Sarajeva sam putovao, ceo dan!, jer sam na nekoj divljoj deponiji između dva sela posle Sremske Mitrovice ugledao neko izgladnelo štene. Onda sam tražio način da ga nekako povezem na motoru i kad sam krenuo dalje, onda sam naleteo i na njegovog brata kojeg sam jedva navabio. Vozeći se tako sa njima u torbi okačenoj oko vrata zaustavljao sam se kraj svakog imanja uz put i pokušao nekako da ih idomim. Kad sam stigao u sledeće selo, takođe bezuspešno ih nudeći ljudima, odlučio sam da im kupim ogromnu kobaju i litar mleka, pa sam ih ostavio tako naduvene od klope u nekom školskom dvorištu, nadajući se da će ih neko dete odneti kući.U Sarajevo sem stigao predveče!

Od Sarajeva sam putovao bez pronalaženja izgladnelih kučića, ali sam, kad se spustila noć i zahladnelo dosta usporio da bih ublažio hlađenje vetrom - nije mnogo pomoglo. Mislim da sam u Opatiji bio oko 00.00h, a iz Sarajeva sam krenuo oko 15.00h, znači oko 9 sati. U svakom slučaju, ovo ti ne može biti reper za neku normalnu vožnju po danu i u odgovarajućoj opremi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja