Jump to content

Moto Zajednica

problem sa polaskom, keeway hurikan

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

pozdrav drugari, veliki (125,250,500ccm) i mali (50ccm)..:zdravo:

ja sam od onih manjih, ali je problem veliki, pogotovo kad se se jedino razumem da startujem motor i krenem, sipam ulje i benzin i to je sve, ali dobro svaki pocetak je tezak..:bicikl:

problematika ce nekom mozda biti smesna, ali meni nije pogotovo sto nevozim odavno motor, i kako sam skontao u ostalim forumima, motor moze imati brz start pri kretanju, ili laganiji , sve zavisi od stelovanja samog motora. imam keeway hurikan, kupljen polovan, dobar ali sa malo vecom kilometrazom, vozio sam ga neko vreme u takvom stanju i kretao je lagano nije bilo potrebe za nekim vecim gasom, ali posle generalnog sredjivanja (karika, klip i ostalo...) nadao sam se da sve bude tip top, ali mi se cini da je u gorem stanju nego sto je bio... imao sam problema sa punjejem akumulatora, sto pre kompletnog sredjivanja nije bio problem, i to je elektricar sredio, ali nemogu da nastelujem da mi motor laganije krece, treba dodati bas veliki gas da bi krenuo, krene par metara laganije sa vise od pola gasa, pa odjednom kad krene nemogu da ga obuzdam. mozda neobjasnjavam strucno jer nemam puno iskustva sa motorima, ali to se tako desava....

sta da mu radim da ga povratim u prvobitno stanje, sta treba kupiti, zameniti, nastelovati....

hvala unapred svima koji mogu da mi pomognu..:care:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 14 postova

Провери варијатор, каиш и центрифугално квачило за почетак :zdravo:

dobro dogovoreno, jeste mi malo sve to strano, al ajde da ucimo nesto...

• U prolazu, 14 postova

dobro jutro svima...

zalego sam sinoc ranije pa zato nisam odgovorio, na leru cini mi se lepo radi a to znaci sledece, ima jedna poveca dizna na karbu, koja je bila zavrnuta u smeru kazaljke na satu do kraja, i kad ga upalim u toku dana prvi put dok se ne zagreje radi na velikom broju obrtaja, pa kad ga dignem na nozice, gledam da mi tocak ne dodiruje beton inace ode, pobeze...e onda sam provalio gde i sta, i smanjio mu ler gas, sad kad ga upalim radi lepo, mirno.. gas u mestu prima ekstra, kad dodam gas normalno ga prima ali ne okrece tocak, i onda dodajem i dodajem gas i tek onda krene da se okrece tocak...

kako to izgleda kad krenem da ga vozim... dodajem gas u mestu motor stoji, i par metara kao da jedva krene, a onda kad ubrza nemogu da ga obuzdam i pritom malo trokira ali ubrza lepo, kao da je trenutno nastelovan da ima brz start, a meni to opste nije potrbno sobirom da sa 50 ccm necu ici na trke, vec neka laganija voznja, ovako mi je skroz nesiguran...:bicikl:

• Drug član, 3087 postova

Питај све ово екипу која се окупља у "Скутер-кафеу" (није неки локал, већ подфорум, "спрат ниже" од нас "кинезолога").

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Da nije prilikom generalne menjano jos nesto, opruge na kvacilu ili rolnice?

Ova tzv rupa se javlja ako su preteske rolnice ili pretvrde opruge kvacila (ne centralna)

• U prolazu, 14 postova

pozdrav druze :zdravo:

pa nije menjao nista vise osim glavnih delova na motoru, tvrdim zato sto sam ja narucivao delove za motor, jesam ih malo teze nasao ali sam uspeo, i znam da njih nisam porucivao...:lud: a trebao sam...

e sad bi i to zamenio ali neznam koje su tezine fabricke, a koje sad da uzmem :neznam:

dodje mi da :tras1: majstora,a zna da neznam, tako reci prebacio loptu u moje dvoriste pa se sada ja zezam...

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Можда није добро склопио варијатор :zbunjen: или је оштећено нешто приликом оправке :zbunjen:

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Kymco downtown 300i

Da li dize obrtaje visoko (kad dodas gas) pre nego sto krene mu treba vremena dok podigne obrtaje, pa tek onda krene.

Ako prvo podigne obrtaje, pa tek onda krene, definitivno je problem do prenosa, a ako mu treba vise vremena dok podigne obrtaje onda je nesto do karba, eventualno agregata, ako nije ugadjen kako treba. Po dosadasnjem opisu tipujem na prvu varijantu, verovatno previse lake rolnice

• U prolazu, 14 postova

dobro jutro..:zdravo:

sad sam doso iz nocne, zato nisam bio sa vama sinoc kad ste mi postavili pitanje..

sto se tice obrtaja lako ih digne, tu nema problema, kad ga dignem na nogice i dodajem gas, isti lepo prima, problem je bas pri kretanju, do sada su svi ljudi rekli da su verovatno rolnice, ali ja sad neznam koje su tezine fabricke, pa da eventualno njih promenim...:neznam:

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Kymco downtown 300i

Ma da, to su rolnice. Ako mozes otvori varijator i izmeri te koje imas (svih sest zajedno, pa podeli rezultat, da bi merenje bilo tacnije). Uzmi neke teze rolnice, a ako ti one ne budu ogovarale (ako je start previse spor) onda mozse da kombinujes te sto imas sa tezim, tako sto ces da stavis 3+3, ali naizmenicno, da bi tezina bila raznomerna.

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Rolnice: lakše rolnice, brže diže obrtaje, manja krajnja brzina

teže rolnice, spor start, veća krajnja brzina

Tvrde opruge, explozivan start na visokom broju obrtaja

meke opruge, kilav start sa malim brojem obrtaja

Imas obrtaje, nemas start, najverovatnije ako ostalo nije menjano da je kais u losem polozaju ili je pritegnut polutkama. Za minareli tip makine kao što je tvoja razne su fabricke gramaže rolnica, od 5,5-6gr

Savet: promeni majstora i idi kod nekog ko zna šta radi

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova

hvala puno drugari :care:

da imam vase slike da vas stavim pored svetog nikole pa da vas slavim..

neznam kako da se zahvalim na ovim informacijama i savetima... stvarno neznam..

sad cu i ja moci medju motore...:jee3:

vi ste moji :sampion:-i.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja