Jump to content

Moto Zajednica

Pri kupovini polovnog skutera: Sta sve treba, i kako ga pre-registrovati na sebe?

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova

Kao sto tema kaze, ovih dana treba da idem da uzmem polovan skuter. Samo mi recite sta ja trebam da uzmem od vlasnika, i kako ja da taj motor (sta mi treba) da ga registruijem, na sebe?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

ako je u njegovom vlasnistvu radis ovako:

1. u agenciju da se uradi kupoprodajni ugovor!

2.u poresku upravu opstine gde je prijavljen vlasnik, oni ti odrede porez(tj vlasniku odrede), ti platis!

3-u Mup kod vlasnika da se odjave tablice

pre toga odradi tehnicki pregled, dok imas tablice....- oni ce ti dati sve uplatnice i polisu novog osiguranja- obavezno proveri podatke u polisi da nije napravljena neka greska!

sa tehnickim, orginal kupoprodajnim ugovorom i svim uplatnicama ides u svoj mup, i tamo uzimas nove tablice i nalepnicu!

i vozis se mnogo lepih kilometara!mases i javljas se drugarima na semaforu i ulicama!0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

• Drug član, 755 postova

Kupiš obrazac 3kom.,napravite kupoprodajni ugovor,overiš sva 3 u pisarnici(1200din.po kom.),odete u upravu prihoda gde vlasnik popunjava neki orazac (i njega kpuješ)i tu mu overavaju veliki pečat(štambilj)(ne plaća se),posle sa saobračajnom i tablicama vlasnik odlazi u sup gde odavljuje skuter,u supu dobijaš potvrdu da je skuter odjavljen.Posle toga ti izlaziš na scenu u tvom ataru gde radiš tehnički,osiguranje,uplaćuješ uplatnice,prilažeš odjavu,kupoprodajni ugovor i sve to nosiš u sup gde tablice i potvrdu koja menja saobraćajnu dobijaš odmah,a saobraćajnu za 10-15 dana...to bi trebalo da je to......

• BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Ovaj porez na prenos vozila se nije placao na skutere do 50 ccm, po starom zakonu. Ne znam kako je sada . . .

Sad se naravno1nanana.gif placa.Sto bi neka kategorija skuterasa bila izuzeta1neznam.gif.

Ako si iz Beograda prva registracija u Ljermontovoj ako nisi onda je verovatno u lokalnom Mup-u.

Dobro proveri kupoprodajni ugovor tj br. motora i br. sasije da budu tacno prepisani,inace problem.Pisem iz iskustva.

Srecno sa kupovinom i pozdrav1zdravo.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja