Alien 603 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam primetio nesto: kad motor ide pravo i ja pustim drske, volan pocinje da radi levo desno sve vise i vise, i ako ga ne smirim rukama sigurno bih se srusio. Dok drzim volan, sve deluje ok, jer rukama upijam te oscilacije, ali na 80-100kmh je to izrazenije. Sta moze da bude u pitanju? p.s. Motor je Yamaha XJ 600 Diverzija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 1036 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Neizbalansiran točak. A možda je i nešto ozbiljnije tipa kriva viljuška ili ram. Jesi li imao neki ozbiljniji pad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Jesam pre 10ak dana (od tad sam presao 500km), ali sam tek sad to primetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano April 10, 2012 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Je l' imas topcase? Hoce to i od kofera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 10, 2012 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa neobično, niti strašno. Guma se vremenom neravnomerno troši (zbog vožnje desnom stranom), udarci u rupe deformišu gumu, itd, itd, dakle točak nije izbalansiran i onda korman podrhtava. Nemoj da voziš bez ruku i sve će biti u redu, a kada ponovo staviš novu prednju gumu, ići će kao devojka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Je l' imas topcase? Hoce to i od kofera... Imao sam top case kad sam to primetio, i bilo je jedno kilo-dve stvari u njemu. Hmm.. Ništa neobično, niti strašno. Guma se vremenom neravnomerno troši (zbog vožnje desnom stranom), udarci u rupe deformišu gumu, itd, itd, dakle toček nije izbalansiran i onda korman podrhtava. Nemoj da voziš bez ruku i sve će biti u redu, a kada ponovo staviš novu prednju gumu, ići će kao devojka Hvala na odgovoru. Ne vozim bez ruku nego znam da na mom drugom motoru nema te pojave, a posto sam osetio vibracije u rukama, odlucio sam da proverim kako se ponasa kad pustim volan. (Da ne pomisle ljudi da sam dileja koja vozi ne drzeci volan ). Jel postoji neka fora da proverim da li je tocak balansiran, osim da je nosim kod majstora. Malo mi ide na zivce ta pojava pa bih sto pre da utvrdim sta je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10683 Napisano April 10, 2012 Hronični Motociklopata, 7405 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan meni se jednom ista stvar desavala, i kad sam zamenio gumu i izbalansirao tocak prestalo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano April 10, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Traži na Google ili na YT: bike wobbling Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ovom liku kao da se desio tank-slapper kad je davao gas pa se prednji tocak rasteretio i usled neravnina poceo da mrda. Mozda i nije to, ne znam.. Kod mene se pojava desila bukvalno 100 metara od kuce na nizbrdici primetim vibracije u rukama (na 50 kmh i sporije). Izbacim na ler, pustim ga nizbrdo da se kortlja, pustim volan i on pocne da seta levo desno - sve jace i jace (da ga nisam zaustavio, srusio bih se). Ja se tu uke*am, izadjem na autoput da vidim sta se desava, i ono opet isto. Vratim se, podignem motor na centralni, odignem prednji tocak, zavrtim ga rukom i on deluje da se savrsno okrece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano April 10, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Premotaj na 4:43 ako te mrzi da gledaš ceo film, mada je zanimljiv... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Super je film, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 10, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Traži na Google ili na YT: bike wobbling Meni se desilo ovo jednom(wobling) ne bi zeleo ovo ni najgorem dusmaninu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je tako setao korman kad ga pustim po 10-ak cm tamo-vamo. Zamenio lezajeve kormana i skontao da me vise ne bole ruke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano April 11, 2012 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Prbaj motor bez kofera, u dobrom delu slucajeva oce bas kofer da zeza i da pravi wobbling na kormanu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano April 11, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Ima vise uzroka, meni je voblovo volan jer je zadnja guma bila prazna AKo hoces da proveris prednji tocak, postavi ga na centralni stender, da prednji bude slobodan i postavi na viljusku neki distancijal, tipa grafitne olovke, krede (ucvrsti gimicom,zicom, kako se snadjes), nesto cime ces moci da pratis rastojanje izmedju vrha distancera i felne. Nek rastojanje od vrha do oboda felne bude 2-3mm, pa zavrti tocak i prati da li odstupa u tom rastojanju ili eventualno cak i cese distancer, ako je tako onda nosi na centriranje, ako nije onda kao sto kolege predlazu, lezaj kormana,guma, kofer itd ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 11, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Zaista ne znam sta je bio uzrok, mozda nije balansirana, mozda je do gume, ko zna... U svakom slucaju odlepio sam, zamenio gumu i sad drzi pravac kao strela. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano April 12, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je npr bio problem na 40km/h a razlog je bio slab pritisak. Kataloski ide na 2.2 a bila na 1.6. Naduvao i reseno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 12, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan U mom slucaju je guma bila naduvana po propisu, ali kad sam proverio oznake video sam da je proizvedena 2004 i odlucio da zamenim. Na kraju, verujem da je acim bio u pravu i da je pogodio uzrok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...