Nimmin 6804 Napisano April 6, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Na dobrom broju modela enduro motora polugice kočnice i menjača su fabrički odradjene tako da se mogu povijati unazad (valjda da ne smeta kad se voza off - travke, grančice i sl.), ali ne na svim, pa ni na pegasu. Uz malo truda i mnogo volje, ja sam to ovako odradio od komada aluminijuma (naravno, "specijalni" komadi: menjač od dela starog pištolja za pumpanje guma, kočnica deo kućišta prenosa od stare brusilice), podrazumeva se da imaju opruge koje ih drže u pravom položaju! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 852 Napisano April 6, 2012 Cuore Sportivo, 1339 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Alal ti čufte na grunfovanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano April 6, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno uradjeno! E sada, samo se bojim, da recimo ukoliko padnes, da se nece slomiti nozne "komande". Deluje da je to sve fiksirano, posto pri padu, nozice na kojima drzis noge dok vozis motor, one u sebi imaju feder, tj opruge da mogu da se pomeraju u nazad kako se ne bi polomile. E sada, ukoliko se one pomere nazad, a ovaj prednji deo ti je ostao fiksiran, mozes polomiti nozicu menjaca, tj komandu kako je ti nazivas, a to te moze dosta kostati, jer ko zna sta se tu jos moze pokriviti osim toga. Po meni najbolje namestiti i oprugu da moze da se i savija taj prednji deo nozne komande cime pritiskas nogom, jer dosta je duza od fabricke. Naravno razumem te da si sve to namestio kako bi sebi olaksao voznju sto je OK, ali pored toga, mora se razmisljati unapred od posledicama koje ce ti to doneti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6804 Napisano April 7, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @ vacr0 Nisi ti to nešto dobro razumeo ili video (doduše, ni ne vidi se baš na slici), prvo - nisam menjao dimenzije, ostale u okvirima fabričkih, drugo - polugice (i menjača i kočnice) imaju zglob/osovinu oko koje se savijaju da se ne bi slomile pri padu (pu,pu...), baš kako su i uradjeni na nekim enduro modelima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ vacr0 Nisi ti to nešto dobro razumeo ili video (doduše, ni ne vidi se baš na slici), prvo - nisam menjao dimenzije, ostale u okvirima fabričkih, drugo - polugice (i menjača i kočnice) imaju zglob/osovinu oko koje se savijaju da se ne bi slomile pri padu (pu,pu...), baš kako su i uradjeni na nekim enduro modelima. Ok onda, deluje mi kao da su vece dimenzije od fabrickih sa slike. Sada mi je sve jasno, mislio sam da su fiksirane, jer na nekim modelima jesu i ne mogu se savijati. Inace si to stvarno extra uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 7, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nimmine, rispekt za grunfovanje, ne samo ovo nego i za ostale projekte koje si prikazao na forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 11, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Nimmin pa ti si pravi majstor čoveče.Planiram da nabavim jedan motor za off-road,ako mi to uspe dolazim kod tebe na konsultacije. P.S.Donosim pivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6804 Napisano April 11, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @ saler Može, naravno, voljan sam da pomognem. A pivo, isto može, al' bezalkoholno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 11, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Važi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano April 11, 2012 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Sad videh, na mom Pegazu obe polugice su savitljive i čini mi se da je to fabrika odradila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6804 Napisano April 11, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Sad videh, na mom Pegazu obe polugice su savitljive i čini mi se da je to fabrika odradila. Ne sporim, neki modeli imaju. Tvoj pegaso ili nije '96.g. ili je u full opremi (ono - koža, klima, CD, ...) Šaaalim se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano April 11, 2012 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan '92-go je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6804 Napisano April 11, 2012 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan '92-go je. I eto još jednog dokaza da su starije stvari kvalitetnije izradjivane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...