mrvatreci 177 Napisano April 9, 2012 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Aj, 10932423-ti put u raznim temama NHF: nema nikakve razlike u pravilima saobraćaja između starog zakona (iz 1970 i neke) i novog iz 2010. Naime, razlika je u kozmetičkim pravilima tipa upaljeni farovi preko dana, znak za naselje koje propisuje opšte ograničenje od 50km/h i slično. Tehnička pravila su promenjena, pravila vožnje nisu. Tacno. Sa jednim dodatkom-kaznene odredbe nisu kozmeticke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nexteen 22 Napisano April 9, 2012 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TZR 50 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog takvog preticanja s desne strane (skuterom),sin kolege s posla je ostao nepokretan ... i kako sam čuo završio kriv ... zato , nikad s desne strane , kad se sjbš džaba ti jesi li imao pravo ili ne !!! Ja koliko znam nije dozvoljeno , i 90% vozača ne očekuje takav manevar pa i ne gleda u retrovizore ... da mi sin nije vaš kolega ko zna da li bi i ja imao tu svest tj naviku da bacam oko na desni retrovizor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 14, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikad ne obilazim sa desne strane.Možda zato što sam dugi niz godina vozio kamion,pa znam kako to izgleda u očima drugih učesnika u saobraćaju(sem motorista).Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano April 14, 2012 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da sam i ja kao i ostali nekad obilazio sa desne strane ALI uvek sam se posle pitao šta mi je to trebalo. Sećam se jadranske magistrale i krivina negde u hrvatskoj, negde oko tri posle podne ljudi se vraćaju sa posla kolona čudo, sa desne strane uz asfalt nešto kao staza jedno metar širine betonskog proširenja. Zbog desne krivine i kolone automobila iz suprotnog smera ne može da se obiđe sa leve, a sunce pripeklo samo tako i kao ko će se vući iza nedogledne kolone i ja desnom stranom mileću kolonu po onom betonu uzbrdo...Međutim kolona već negde kod drugog automobila i trećeg kamiona poče brže da se kreće a ja treba da se ubacim... Posle razmišljam šta mi je ovo trebalo, da je samo kamiondžija hteo da se samo malo skloni nekom u desno, i da je gledao u desni retovizor ne bi me video a ne što logično nije, ode ja... Pa bih iskustveno rekoa da ne vredi tih par sekundi toliko ne bezbedno ulaziti po svaku cenu u preticanje sa desne strane, ako nije baš o glavu, jer glava tada lakše ode! A vi kako hoćete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano April 14, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan ja sa skuterom obilazim sa desne strane samo ako je guzva do semafora ili kruznog toka - dok su auta u pokretu veoma retko jednostavno nemam 00 a ni snage u motoru da preticem sa leve, regularne strane pa ako se probijem desnom stranom dobro je, a ako ne nista mi ne dolazi u susret da me rokne i necu da placam nikakve kazne, skuter i sluzi da bi se provukao kroz gradsku guzvu a i nemam neki motor da mogu da se zezam po gradu nego mi sluzi samo da se prevezem od A do B. svaka voznja skuterom je muka, pogotovo ovim mojim kao da sedim na panju tako da dok imam skuter obilazim sa desne i kraj prekljuce me zaustavili milicajci pitaju sto mi nije registrovan motor ja kazem lepo da sam seljak i od toga zivim i da nemam pare za registraciju jedva za gorivo skrpim ni servis nisam odradio jbg on vidi sa cime ima posla i vrati mi dokumenta i dovidjenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 15, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nemaš muda da obilaziš sa leve, ali zato tebra imaš lubenice da obilaziš sa desne i voziš skuter koji možda i nije ispravan... Matori, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano April 15, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A kao da su u ispravnom stanju mnogo bezbedniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clyde 182 Napisano April 16, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Miljakovac Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vide nas kad obilazimo sa leve strane, kako li im tek u kolima izgleda kad krene preticanje sa desne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 19, 2012 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan http://img.ifcdn.com/images/b507f4c014d132e31c5828bb78000a7fdce962ab_1.jpg 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 19, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan ja sa skuterom obilazim sa desne strane samo ako je guzva do semafora ili kruznog toka - dok su auta u pokretu veoma retko jednostavno nemam 00 a ni snage u motoru da preticem sa leve, regularne strane pa ako se probijem desnom stranom dobro je, a ako ne nista mi ne dolazi u susret da me rokne i necu da placam nikakve kazne, skuter i sluzi da bi se provukao kroz gradsku guzvu a i nemam neki motor da mogu da se zezam po gradu nego mi sluzi samo da se prevezem od A do B. svaka voznja skuterom je muka, pogotovo ovim mojim kao da sedim na panju tako da dok imam skuter obilazim sa desne i kraj prekljuce me zaustavili milicajci pitaju sto mi nije registrovan motor ja kazem lepo da sam seljak i od toga zivim i da nemam pare za registraciju jedva za gorivo skrpim ni servis nisam odradio jbg on vidi sa cime ima posla i vrati mi dokumenta i dovidjenja Neka te Bog čuva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano April 19, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog skromnog doprinosa temi. Pošto je realnost u našem saobraćaju ''Čuvaj se - i Bog te čuva'', džaba mi je da sam u pravu kada me neka budala sredi. Naravno, zakon treba dobro poznavati a malo je vremena da se analizira sve - u do ''tanka creva''. Česti, iako znam da sam u pravu - popustim računajući da sam (valjda još uvek) dovoljnopametan a i volim sebe ovako čitavog. A to što mu se intimno upoznam sa rodbinom, i nahranim ga kako treba... to se podrazumeva kao Antistres program. Što se tiče novog zakona on je u članu 7 tačke 73, 74 i 75 definisao mimoilaženje, preticanje i obilaženje. Uz već citiran član 53 mislim da mnoge dileme rešavaju i član 55 u prvom stavu kao i pri kraju gde je napomena:''Izuzetno.... Vredi proučiti i član 57. Mislim da i na ovom sajtu ima ceo novi ZOBS a koga ne mrzi lako ga može skinuti sa sajta MUP - u delu Zakoni. Ima tamo i zanimljivih pravilnika. Svim kolegama sa foruma želim bezbedno preticanje i obilaženje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano April 19, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da hoce jeste mi skuter ispravan 100% samo nije registrovan - nisam pri parama da dam za nove table a i da imam ne bih dao i da, ja ne preticem pri vecoj brzini od 30kmh nikuda jer mi skuter ide 55-60 kako kad uglavnom se provlacim do semafora, kruznjaka.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano April 20, 2012 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mene sjebo suvozac vratima,automobil parkiran u uskoj ulicici na levoj strani,ja moram da prodjem sa desne strane,sreca pa sam isao 10-15 na sat,inace.Kad sam bio pored auta suvoza se setio da izadje posto su se ispricali i bam,udaram poluotvorena vrata.Suvozac proglasen krivim,a i vozac automobila zbog nepravilnog zaustavljanja.Ja ispravan ali jebes to kad sam ja video kako izgleda kost na podkolenici,dobro nisam polomio nogu,samo me usivali. Na sudu sam saznao da se otvaranje vrata bez predhodnog uveravanja da niko ne ide smatra oduzimanjem prednosti,kao da si izleteo iz sporedne ulice pred nekoga. Pre neku godinu u Budvi na semaforu,duple trake,pandur na motoru hoce da ide pravo u svojoj levoj traci,kolona u desnoj stoji,tetka sa zadnjeg sedista otvara vrata i obara pandura. Pazite se vrata. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...