mali_zeleni 83 Napisano April 4, 2012 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koju kacigu da uzmem za V Strom a da je full face (da nije flip up) do nekih 170e. gledao sam na sharp-ovom sajtu rezultate testova nekih kaciga. a na motoopremi , 3t-recingu , maxmomentu , bellamoto-u i jos 5 6 sajtova nasih prodavnica sam video par lepih kaciga koje su u granicama moje platezne moci. otishao sam u jednu prodavnicu da probam neku kacigu,mislim da sam ovu kacigu probao. Interesuje me da li je strashno ako bi uzeo kacigu za R motore (kacige koje su pozadi plitke) unapred hvala na savetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano April 4, 2012 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan a koji konkretan razlog imaš protiv flip up kacige? mislim da za tip motora koji voziš su upravo one i namenjene. Ja takodje nosim flip up - caberg rhyno, srednjeg je kvaliteta ali mi skroz ispunjava uslove, u gradu otvorena, za sunce ima integrisane naočare. jednostavno ne duva toliko na stromu...ako te interesuje baš fullface imam novu scorpion exo450, nikad je nisam stavio na glavu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 4, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga se obično kupuje za glavu, ne za motor 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano April 4, 2012 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano April 4, 2012 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan bas ste brzi znam da je cudno sto ne bi flip up kacigu i ako vozim strom-a. nekako mi se full face cini kompaktnijom ,sigurnijom kacigom, manje shushti vazduh ird. sto se tice sigurnosti interesuje me koliko je dobro ili loshe da zadnji deo kacige bude plitak. i voleo bi da mi predlozite par dobrih kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano April 4, 2012 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Vozim Caberg ego na Stromu. Zadovoljan sam, srednjji kvalitet, ne magli osim kada je manje od 7 stepeni, a i tada magli vrlo malo, nije bucna, posebno nije na stromu. Pored toga ima suncane naocare koje su jako, jako koristan detalj. Cena je odprilike u negde u tvom iznosu. Inace odluka da uzmes full face je prava. Ja sam se odmorio otkako imam full face... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 789 Napisano April 4, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan bas ste brzi znam da je cudno sto ne bi flip up kacigu i ako vozim strom-a. nekako mi se full face cini kompaktnijom ,sigurnijom kacigom, manje shushti vazduh ird. sto se tice sigurnosti interesuje me koliko je dobro ili loshe da zadnji deo kacige bude plitak. i voleo bi da mi predlozite par dobrih kaciga. Prvi put u zivotu cujem da je vazna karakteristika neke kacige da je pozadi "plitka" Al´eto, nikad nije kasno . Ne mudruj previse. Sve atestirane kacige su dovoljno "plitke" ili "duboke". Moj predlog ti je HJC FG-15, ima 4 zvezdice na Sharp-u, nemacki "Motorrad" je takodje dobro ocenio (uprkos tome sto je sportski model i verovatno "plitka" pozadi). Imam je vec 2 godine i jako sam zadovoljan. U crnoj i beloj boji kod Guevare kosta 189e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano April 5, 2012 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put u zivotu cujem da je vazna karakteristika neke kacige da je pozadi "plitka" Al´eto, nikad nije kasno . Ne mudruj previse. Sve atestirane kacige su dovoljno "plitke" ili "duboke". Mozda me nisi razumeo, kada sam u jednoj prodavnici probao vise razlicitih full face kaciga primetio sam da je vise od pola kaciga u mojoj velicini pozadi plitko (ja ne zelim striktno plitke ili striktno duboke kacige nego samo kvalitetnu full face kacigu) ,pa me interesovalo vase iskustvo sa takvim kacigama. I naravno da mi date predlog nekih kaciga u skladu sa vasim iskustvom. Moj predlog ti je HJC FG-15, ima 4 zvezdice na Sharp-u, nemacki "Motorrad" je takodje dobro ocenio (uprkos tome sto je sportski model i verovatno "plitka" pozadi). Imam je vec 2 godine i jako sam zadovoljan. U crnoj i beloj boji kod Guevare kosta 189e. Hvala na predlogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 5, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan to su verujem kacige za R-ove i ostale motore sa slicnom pozicijom sedenja, jer sa nekom dubljom kacigom ne bi mogao da zabacis glavu unazad kada legnes na rezervoar pri vecim brzinama kod voznje turera i enduro motocikala nikada nemas takvo sedenje i zbog toga se prave i dublje kacige koje pokrivaju potiljacni deo glave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Whatever 83 Napisano April 5, 2012 ***, 162 postova Lokacija: BG Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan nekako mi se full face cini kompaktnijom ,sigurnijom kacigom, manje shushti vazduh ird. I jeste tako. A pored toga su full face lakse od flip up, sto takodje dosta znaci, posebno u duzim voznjama. Flip up je zgodna ako cesto stajes da bi pricao sa ljudima, npr ako si policajac na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6915 Napisano April 5, 2012 čeka dobru titulu, 1379 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Airoh S4, prava enduro kaciga, sa "kačketićem" koji veoma dobro služi protiv sunca u oči. Vizir ima, nisu potrebne cross naočare. Sasvim ok za te novce (manje od pomenutih 170eur), ja je nosam par godina. airoh S4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6915 Napisano April 5, 2012 čeka dobru titulu, 1379 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan ps Doduše, nisam je probao u kombinaciji sa V stromom, tako da se ipak ogradjujem, he, he. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 789 Napisano April 5, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Mozda me nisi razumeo, kada sam u jednoj prodavnici probao vise razlicitih full face kaciga primetio sam da je vise od pola kaciga u mojoj velicini pozadi plitko (ja ne zelim striktno plitke ili striktno duboke kacige nego samo kvalitetnu full face kacigu) ,pa me interesovalo vase iskustvo sa takvim kacigama. I naravno da mi date predlog nekih kaciga u skladu sa vasim iskustvom. to su verujem kacige za R-ove i ostale motore sa slicnom pozicijom sedenja, jer sa nekom dubljom kacigom ne bi mogao da zabacis glavu unazad kada legnes na rezervoar pri vecim brzinama kod voznje turera i enduro motocikala nikada nemas takvo sedenje i zbog toga se prave i dublje kacige koje pokrivaju potiljacni deo glave Kapiram sta vas dvojica mislite. Ja sam se malo nasalio, jer bez obzira koja je varijanta, "dublja" ili "plica", to sigurno ne utice na bezbednost. Potiljak je svakako podjednako zasticen, varijacija mozda ima sto se tice oblika zadnjeg dela unutrasnje skoljke i postave , bas zbog tog eventualnog zabacivanja glave u nazad. Nigde to nije glavni kriterijum za to da li je kaciga za R-ove ili ne. Nadam se da razumete sta ja mislim. Pozdrav za Cacak p.s. HJC FG-15: Jako udobna, lagana, dobra ventilacija, relativno tiha, vizir se lako menja, ni na -2C nije maglio... mislim da nema bolje kacige za te pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 5, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav druze, skoro sam se sa devojkom pentrao po ovcaru i kablaru i prepricavao joj kakvo smo dobro ekipno druzenje imali taj dan sto se kacige tice, obe pruzaju podjednaku zastitu, jedino sto ova, da kazemo "turing/enduro" dublja varijanta termicki mozda bolje stiti zadnji deo glave i vizuelno prirodnije deluje na glavi kada vozis u nepovijenom polozaju, kako se strom i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 789 Napisano April 5, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav druze, skoro sam se sa devojkom pentrao po ovcaru i kablaru i prepricavao joj kakvo smo dobro ekipno druzenje imali taj dan sto se kacige tice, obe pruzaju podjednaku zastitu, jedino sto ova, da kazemo "turing/enduro" dublja varijanta termicki mozda bolje stiti zadnji deo glave i vizuelno prirodnije deluje na glavi kada vozis u nepovijenom polozaju, kako se strom i vozi Da, da... Moracemo da ponovimo nesto slicno za jos neke drugare koji tada nisu znali / nisu mogli da dodju. Haha, videli slike, pa im bilo krivo . Mozda neka "extended" varijanta? p.s. Izvinjavam se za mali off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 5, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan moze da se nastavi tema ovde, da ne spamujemo ovu http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/79550-putovanje-na-ravnu-goru/page__gopid__1274861#entry1274861 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano April 5, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti je Ceh rekao, kaciga je za glavu. Ja vozim Stroma i imam HJC FG15 i od skoro uvex enduro. Mogu ti reci da je FG15 jedna od boljih koje sam nosio, tako da cu nju koristiti na duzim turama a ova uvex mi je za svaki dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan danas sam otishao u dve radnje max moment i u moto oprema kod arene i probao sam kacige full face. Imam problem da imam usku glavu a veliko rastojanje izmedju potiljka i brade i svaka kaciga me zulja ili na potiljku ili na bradi. FG15 i jedna scorpio kaciga su mi se bas svideli ali bukvalno mi je trebala kaciga 3xl naravno i takva bi me kaciga zuljala jer mi izduzena a uska glava. na kraju sam se iznervirao i rekao ajde da probam flip up kacige i isti sam probelm imao samo sto pored potiljka i brade su me zuljale i na celu. katastrofa. Jedina kaciga koja me nije zuljala nijenog momenta je ova ili ova. kupio sam je, sta da radim kada imam glup oblik glave:) i ako ima djozluke crne narucio sam crni vizir koji ce stici za nedelju dve dana. pozdrav svima hvala jos jednom na svim savetima koje ste mi dali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano April 7, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan danas sam otishao u dve radnje max moment i u moto oprema kod arene i probao sam kacige full face. Imam problem da imam usku glavu a veliko rastojanje izmedju potiljka i brade i svaka kaciga me zulja ili na potiljku ili na bradi. FG15 i jedna scorpio kaciga su mi se bas svideli ali bukvalno mi je trebala kaciga 3xl naravno i takva bi me kaciga zuljala jer mi izduzena a uska glava. na kraju sam se iznervirao i rekao ajde da probam flip up kacige i isti sam probelm imao samo sto pored potiljka i brade su me zuljale i na celu. katastrofa. Jedina kaciga koja me nije zuljala nijenog momenta je ova ili ova. kupio sam je, sta da radim kada imam glup oblik glave:) i ako ima djozluke crne narucio sam crni vizir koji ce stici za nedelju dve dana. pozdrav svima hvala jos jednom na svim savetima koje ste mi dali Izgleda da imas glavu ko skalar Salim se naravno... Mozda bi ti dobro stajala Uvex enduro kaciga, mislim da bi ti bila ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 789 Napisano April 8, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan To je to, sve je u domenu teorije, dok je ne probas. Medjutim, tek sada ti predstoji pravi test kacige. Sta ces kada kod nas nemas mogucnost da je pre kupovine probas na svom motoru. Posle je kasno. Nadam se da ces biti zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...